Titizlik

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
Ben hastanede memurum. Titizlik hastalığım var. Her gün duş alıyorum eve gelince telefonumu siliyorum. Misafir sevmiyorum ama kimse de kırılsın da istemiyorum. Kayınvalidem de benim tersime sürekli bir mevlüt yapıp milleti çağırma merakında. Eşimin bi akrabasının çocuğu bize yakın bir yerde okuyor yurtta kalıyor annesi arada sizde kalsın diyor ben temizlik takıntımdan dolayı istemiyorum ama alınacaklar diye diyemiyorum da.Bana ne önerirsiniz.

Temizlik titizlik güzel ama kararında.evinize insanlar gelmedikçe ne biliyim kirlenmedikçe yaşanmışlık olmaz ki.bende düzenlş temizlik yaparım bazen takıntı boyutunda ama misafir gelsin gitsin çok severim.bence psikolojik yardım alın

eğer olay sadece her gün duş almanız, telefon silmenizse bunlar takıntı değil ki gayet normal.ben o metrobüsten inince kendimden tiksiniyorum mesela.hergün duş alman zaten bir gereklilik hele ki çalışan insansan bir de hastane riskli bir ortam yani.telefon zaten klozetten daha pis bir şey bu bir gerçek.silinmesi lazım gayet normal.misafir sevmeyebilirsin bu da normal, herkesin kafası kaldırmaz.akrabanın çocuğu yani çok yakınım değilse zor durumda değilse eve almaya aslında çekinebilirim eğer küçükse.allah korusun başına bir şey gelir çocuğuma bunu siz yaptınız olur.he arada yemeğe alırım ne biliyim giderken yanına bir kutuya zeytinyağlı bir kutuya börek kurabiye koyar yollarım."arada" nın sınırını iyi bilmek lazım tabi.he dersin biz karı koca çalışan insanlarız kusura bakma evimiz müsait değil.acil bir durum olursa yardımcı oluruz.

Konuyu ben açtım sandım bian ....sizi çok iyi anlıyorum misafirler yemekler toplantılar çok severim ama bende titiz im artık kimseyi istemiyorum ama benim ki birazda artık iyice yordu beni bu titizlik ve temizlik sizde öylesiniz eminim

Ne alakası var neden sizde kalacakmış. Ben olsam istemem. Ayrıca zaten zor durumdasın

Eğer rahatsızlık boyutunda ise psikolojik destek alabilirsiniz. Ama hergün duş almak ve telefonu silmek normal şeyler. Çocuk kaç yaşında ve akrabalık dereceniz nedir? Çok yakın değilse çağırmak zorunda değilsiniz, hele evinizde kalması gereksiz.

Hastanede envai cesit mikrop ve bunlarin yol actigi sorunlara sahit olunca tavriniz bana normal geldi. Zaten dus almali ve gun icerisinde sık kullandiginiz esyalari temizlemelisiniz. Tabii sizi strese sokmayacak boyutta olacak sekilde. Misafir istememeniz bence temizlik takintisindan cok calisan biri olmaniz ve yorgun olmanizdan. Sonucta yurtta kalan bir kiz gelse cok bir yuku olmaz ama onun icin yemek hazira nevresimlerini cikar sonra yika vs cidden zor. Kv bence is durumunuzdan dolayi bu tur rtkinliklere katilamayacaginizi yatili misafir konusunda ise ancak vaktiniz uygun oldugunda kabul edebileceginizi soyleyin.

Teşekkür ederim. kırmadan nasıl diyeceğimi bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…