Titizlik

Ben bir şeyleri istemediğimi kayınvalideme belirtiyorum ama yüz kere tekrarlıyor ve sevimli bir şekilde söylüyor, bu sefer ben kötü davranmış gibi oluyorum. Mesela bir yere gitmek istiyor benimle heves ediyor ben gitmek istemediğimi söylüyorum bir daha soruyor,bir daha diyor gidelim mi gidelim mi güzel olur, şöyle olur diyor ben istemiyorum bu sefer ben reddetmiş gibi oluyorum.

Bende de bu hastalık var fakat benim çok aşırı değil. Ama bende otobüslerden tiksinirim. Dışarda umumi tuvalet kullanamam. Girersem bile hastalık bulaştı mı yada birinin vucüt sıvısı bulaştı mı diye çıldırırım. Ama bunu yenmeye çalışmak en iyisi. Umursamamaya çalışırım. Kendimi ikna etmeye çalışırım. Sonucunda zaten kendini inandırcaksınız. Bence çocuğu kabul edin.

Kusura bakmayin sizin gibi bi tanidigim var. Ben cok titizim soyleyim boyleyim deyip misafirin arkasindan evini yikardi. Kimseyi de begenmezdi. Birgun bende yemek yapacaktik. Yesillikleri yikamak ona dustu. Marullari bildigin camurlu bocekli birakmisti. Artik onun elinden bi sey yiyesim gelmiyor. Herkes pis kendi temiz ona kalirsa.

Geçen gün bi yengem var halıları yıkamaya vermiş geldiğinde beğenmeyip kendi yıkamış kurutmuş bugün baktım tekrar halılar yıkatmaya gitmiş. Haftada 3 -4 sise çamaşır suyu falan bitiriyor. Zor yani ömür geçmez boyle dicem de 20 yildir yengem bubhalde camasir suyu harici parfum koktugunu gormedim. Yazik sizde bence bu kadar takmayin. Kirlenir temizlersiniz yoksa heryer deli toplu pırıl pırıl olmak zorunda değil ki. Hayattan zevk alamazsiniz

Normal bunlar hastalık değil.

Ne kadar titizsiniz bilemiyorum ama onlemini almak lazim, basit seylerle baslayip tamamen obsesyona donusmemesi icin.
Her gun dus alinir mesela, ama test etmek icin evde oldugunuz bir gun dus almayin, cok rahatsiz olmamaniz gerekir boyle tek bir gunde ornegin.

Onun disinda, esinizle kuzeni samimi ise esiniz zaten kendi davet eder, yok degilse, sizs cok yakin degilse siz de kendinizi davet etmek zorunda hissetmeyin. Davet ettiginizde de kalmasi sart mi, yurda donmesi cok zor degilse birakabilirsiniz de aslinda.

bizim bi tanıdık vardı çamaşır suyu kullanmaktan bitap duşerdi kadın, evin heryeri deterjan yumuşatıcı çamaşır suyu, herkes pisti herkes ona göre.
49 yaşında vefat etti, bağışıklık sistemine zarar vermiş kimyasallar.
herkes de çok temizlikten öldu diyor kadın için, rahmetli.
şimdi bakmaya doyamadığı evinde başkaları oturuyor, herkes gönlunce kirletiyor.
dunyada 1000 yıl kalacak olsak çok haklısınız aşırı titiz olmakta, ama 80 yıllık bir hayat için çok boş bir uğraş toz avına çıkmak.

Bence şart değil:) Dışarı çıkmayıp evde isem duş almıyorum.

iyi işte misaafir batırınca sizede temizlenecek yer cıkar sonuçta temizlik hastalıgınız var en azından batan yeri temizlersiniz

Gençlikte “ o gelmesin bu gelmesin “ yaşlanınca da yollarda kalıyor gözler buna ne diyeceksiniz?
Ölüyor da cesedi çürüyor binaya koku yayılıyor öyle anlıyorlar öldüğünü buna ne diyeceksiniz

Yarın ahirette haftada kaç defa ev süpürdün kaç kanepe koltuk sildin demeyecek Allah gönül aldın mı kalp kırdın mı ibadetini tam yaptın mı diyecek

Nasıl bir toplumduk ne hale geldik
Biz ki dünyada emsali görülmemiş misafirperver bir millet iken hiç utanıp çekinmeden bunlar konuşuluyor şok oluyorum

Misafir gelse ne olur bir bardak çayını içse ne olur bir tabak yemeğini yese ne olur iki gün evinde yatsa ne olur gerçekten merakımdan soruyorum ne olur?

titizlik olayınıza gelince Neler duydum neler gördüm bilemezsiniz annemin bir akrabası vardı nasıl titiz nasıl kibirli öldü şimdi Allah rahmet etsin eve kendi ev ayakkabısı ile girerdi kolonya versek almazdı parfümüm var derdi önce bunama hastalığına yakalandı ve nasıl öldüğünü elim varmıyor buraya yazmaya

yapmayın Allah’ın gücüne gider bir lokma yemeği bir bardak çayı esirgemeyin bir Güler yüzü esirgemeyin
Tamam başka dine mensup da olsanız bu islama özgü bir şey değil ki bu insanlık bu hoşgörü tevazu

bilmiyorum daha ne yazayım şükürler olsun misafirlik severim üç kızım var onlar da misafir sever ve misafirin kıymetini bilerek yetiştiler misafir demek bizi sevmiş değer vermiş evimize gelmiş demektir yoksa ekmek çay herkesin evinde var merak etmeyin kimse de evinizi sırtlayıp götürmez onu da merak etmeyin

Telkinle obsesyonun yenileceğini düşünen insanlar var sanırım, nedense bunun bir hastalık olduğunu anlamak istemiyor kimse. Hastanede çalıştığınız için mikrop kapıp hastalanacağım diye mi başladı bu durum? Başka bir kurumda çalışma şansınız varsa iş değiştirin sonra psikolojik destek alın.

Etrafınızdaki insanlar sizin bu takıntınızdan haberdar değil mi? Kayınvalideniz çok ısrarcı olduğunda bu sebepten gelemiyorum diyebilirsiniz. Eşinizin kuzeninin annesiyle de görüşmeyin hayır diyemiyorsanız. Yani insan üç kere söyler beş kere söyler baktı ki kızını davet etmiyor daha ısrar etmemesi lazım ama karşınızdaki kişi biraz yüzsüz galiba. Ne deseniz anlamayacak zaten, boşverin görüşmeyin.

Hastanede başladı. Haberdar değiller. İnsanların arkamdan dedikodu yapıp eleştirmelerinden ve insanları kırıp uzaklaştırmaktan korkuyorum. Ama kendim de sıkıntı ediyorum

Hastanede başladı. Haberdar değiller. İnsanların arkamdan dedikodu yapıp eleştirmelerinden ve insanları kırıp uzaklaştırmaktan korkuyorum. Ama kendim de sıkıntı ediyorum

Ama bu şekilde daha çok dedikodu malzemesi verip, insanların hakkınızda daha olumsuz şeyler düşünmesini sağlarsınız. Temizlik takıntısı dedikodusu yapılacak kötü bir şey değil, elinizde olmayan bir hastalık bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…