Bu tipler mekan, saat tanıyan tipler değil ki, vızır vızır her an her yerdeler.
Polise defalarca şikayet de etseniz, maalesef sonuç alamayacaksınız, en fazla sizi mimlerler "Hah yine arıyor rahatsız" diye.
Bizim buralarda da çok var bu ayılardan, hele yayla evi civarında manzaraya karşı içip mıçmaya geleni ayrı, yol kenarlarını açık hava sevişme alanı olarak kullananı ayrı, aynı zevksiz müzikler eşliğinde "Oooff ulan offf" çekeni ayrı, gecenin bir vakti artık kuru sıkı mı ne haltsa, gelip havaya saydıranı ayrı... Ben şikayetten bıktım, polisler benden bıktı ama bu herifler bıkmak ne kelime, azdıkça azdı.
Hatta en yeni örneği; yolun içinde bir sürü bira şişesi patlatmışlar; milletin arabası zarar mı görürmüş, aman bir çocuk yürür düşer de dizini elini mi parçalarmış filan umurlarında mı, onlar acıların çocuğu, onlar imkansız aşkların mağduru, onlar alemci, onlar serseri, onlar tarz... Onlar emoların 17. yüzyıl sanayi versiyonu, onlar mağara adamından bir tık hallice, onlar gergedan ile uzaktan, boz ayı ile yakından akraba...
Yapabileceğiniz, durdukları bir mekan varsa, oraya çivi serpmek ve içinizi soğutacak cinsten küfürlü bir tabela hazırlamak o bölgeye. Ya da tam evinizin önünden geçecekleri sıra, şöyle irice patatesleri arabaya doğru sallamak ve içeri kaçmak.
Başka ne yapılabilir bilmiyorum, polislerin umurunda olmuyor çünkü, hatta angarya görüyorlar bu tip işleri. Birinin plakasını almıştım, marka modeline kadar söyledim şikayet ettim "Gürültü yapıyorlar" diye, gecenin 3ü... Adamlar "Ya biz gelene kadar giderler onlar, bire bir şikayetçi olursanız anca ilgilenirler. Ondan da bir sonuç çıkacağını sanmam" dediler geçtiler. Ne yapalım? Bedduaya devam. Yanık lastikler içinde kalasıcalar, totolarına kaça hoparlörleri.