Tok gezen arkadaş .

ben de eskiyi anımsadım. benim de vardı böyle bir arkadaşım. lisede 5-6 kişi gezerdik. yemek yerken bu yemezdi. herkesin patatesinden kürdanla araklardı. çok itici oluyor. sen de zaten görüşmek zorunda değilsin..

Ben tutumlu değilim mesela, varım yokum ortadadır. Bu iyi birşey olmasa da tokum ya da aç değilim diyip başkalarından geçinmek ötesinde iyi birşey değil. Böyle yaparak birikimim olacaksa varsın olmasın.

bende çok tutumluyumdur hatta ablam sinir olup cimrisin sen der belki bir tişörtü ayakkabıyı almak için 100 defa düşünürüm almam ama ne yalan söyleyeyim söz konusu dışarı çıkıp bişiler yemekse kesinlikle para harcamaktan kaçınmam ve arkadaşlarımla dışarı çıkacaksam siz yiyn ben tokum ama ikram edilirse siler süpürürüm gibi bir davranışada gerek yok yani bence mesafenizi koruyun ya da o na bu durumu açıklayın belki gerçekten hastalık derecesinde cimridir:26:

Kadın yaşıyorum demesin bence.

20 lirayla mı zengin olacak yani ne saçma.

Ben olsam böyle cimri biriyle arkadaşlık kuramam.

yok artık nasıl bi terbiyesizlik bu

benim de böyle bi arkadaşım vardı
benden kat kat fazla parası olmasına rağmen cimriliğinden yemezdi biz de rahat edemezdik o öyle yapınca
söylediğin doğru tokum diyip ikram edince de porsiyonun yarısını götürürdü
ben asla öyle birşey yapamam o yüzden bana çok tuhaf gelirdi bu durum

dışarı çıkıyosan para harcamayı göze alıcaksın biraz ya da nadiren dışarı çıkıp evde görüşeceksiniz
hadi maddi durumu olmasa anlicam ama öyle bir durum da yokmuş senin arkadaşının
çok sinir bozucu cidden
bu tipler evde hazırlayıp yer dışarda yemez canım boşuna kendini üzme ya bi daha görüşme ya da takma onu yemezse yemesin

ya benim de üniversitedeyken böyle bi arkadaşım vardı
bizi öğle aralarında zorla çay kahve içelim diye merkeze götürürdü giderken de benzincide durup üstümde para yok kızlar herkes bi beşlik onluk atsın derdi
insanlarda hiç utanma yok ya
üstelik te maddi durumu çok iyidi arabası vardı öğrenciyken sürekli yurtdışı seyahatlerine giderdi
insanın gülesi geliyo gerçekten bu tiplere

Son düzenleme:
Bu tür insanlar yediğinden kısar biriktirir zaten :)
Aç ama paralı olurlar :)

ben de hiç hoşlanmıyorum böyle tiplerden.
ama konu yeme içme olunca ikram etmeden olmuyor, tokum diyenden korkacaksın dediğin gibi süpürüyorlar
sinir olsam da helali hoş olsun diyip geçiyordum öyle gördük öyle öğrendik ya
ama şu hormonlardan mıdır nedir daha bir fazla açık sözlü oldum
senelerdir her sabah kahvaltı getirmeyen ama kahvaltıma çöreklenen arkadaşa
kusura bakma ben artık iki canlıyım getirdiklerimi oğlumla paylaşıyorum sadece deyiverdim
oh rahatladım. şimdi başka avlar buldu kendine düştü yakamdan
bir gün olsun bir ikramını görmediğimi de özellikle belirtmek isterim. resmen aç gezer, aç yaşar

Zaten bu şekilde para biriktiriyor bu insanlar bak bize bir kenarımız da 5 kuruşumuz yok.
Benim arkadaşımın ailesi de aynen cimriler evlerine karda kışta git doğalgaz yakmıyorlar battaniye altında oturuyorlar.
Gelen misafire üşüyorsan bir battaniye verelim diye teklif ediyorlar.
Bir defasında onlarda kalmak zorunda kalmıştım Dışarısı nasıl kardı anlatamam, sabaha kadar titremiştim ertesi gün hasta olmuştum.
ama kendileri de bir yüzsüzler, oturmaya gelirler doğalgazı iyice yakın iliklerimize kadar ısınalım biraz derler bir de.

Öbür dünyaya götürecekler paraları...

inanmıyorum ya nası bu kadar yüzsüz olabiliyolar
başkasının malı parası olunca ne kadar faydalansak kardır diye düşünüyolar
aman ya öyle zengin olacaksam hiç olmiyim yani
varyemez olsalar nolucak günün birinde biriktirdikleri paraları başkası gelip yiycek
kimse de sevmiyo zaten bu tipleri

iyi ki öyle bi insan değilim çok şükür

Ayy neler okuyorum ya :)
Görmediğim şeyler de değiller gerçi ama yine de okuyunca bi tuhaf oluyor insan.
Yuh diyesim geliyor yani..

Annem her zaman der zaten, bizim elimiz çok açık, çok bol.. Bu yüzden istanbulda anca bir ev sahibi olduk der..
Gerçekten de öyle..
Ben de annem gibiyim. Elim bol.
Bi misafir gelse, şunu da yapayım bunu da yapayım diyorum..
Oysa gittiğim yerlerde iki gram şey getiriyorlar önüme..
Ve 250 bin liralık ev sahibi olmalarına rağmen..

Hatta bir yerde aç kaldığımı bile bilirim küçüklüğümde..
Bu yüzden hiçbir yere aç gitmem..
Yer öyle giderim, neyime lazım :)

seni çok iyi anlıyorum çünkü benim de aynen öyle bir arkadaşım vardı, neyse ki artık farklı şehirlerdeyiz. şehirlerarası otobüs yolculuğumuzda tuvaleti parasız olan tesislerde tuvalete girerdi, sırf para vermemek için yol boyunca kendini sıkardı. bu arada oldukça varlıklı bir ailesi vardı. insanlar böyle zengin oluyor sanırım:44:

Ay çok güldüm :)

Küçük hesaplar yapanlar , büyük kaybediyor .onuda gördüm.

Zenginlik gelirle , aile temelle pararel , keşke tuvalt parası ile varlık edinilse :/

Durumum iyi ama benimde elim boldur,

Cömertim..

Ama kendi imkanlarıma göre,

Ev gezmelerine bende aç gitmemeye imtina ederim ,

Ama o cimrilikten değil,

Misafir umduğunu değil :) bulduğunu yiyor ondan

Arkadaşımla bi'gün buluştuk.
Ben tüm gün dolandım nasıl acıktım o evden geldi.
Dedim ben açım yemek yiyelim "ay ben evden geldim yedim de çıktım koca tabak, sen ye ben bi'şey içerim" dedi.
Sonra göz hakkı bi'tane al bari dedim tepsiyi ortaya çekti ve menünün tüm patateslerini o yedi
Bu arkadaşım benden kat kat zengin üstelik.

Bi'başka arkadaşıma da yağdırırdım yani kendime ne alsam ona da alırdım. Ben giysilerimi ablamla bile ortak giyinmeyi sevmem o durumum yok alamam diye özel şeylerde benden giyerdi. Gel gör ki bi'gün alışveriş yaptık hiç bozuk yok 1.25 ödiycez. Dedim sen ver gidince ben sana 1 tl vereyim dönüp bana iyi de yol 1 tl değil ki dedi Ki ben elde poşetler ağzımdan öyle çıktı herhalde tam verirdim de okadar şeyime 25 kuruşu dillendirmesi canımı sıktı.

Görüşme ya biz arkadaşlarımızla hep deriz yemeden gelin yemek yiyip keyif yapalım diye bi'uyanık o mu.

Son düzenleme:
fatma isminde bir arkadaşım vardı o geldi gözümün önüne oda hep hesap ödeneceği zaman çantasını karıştırır aaa cüzdanımı unutmuşum derdi hep aynı numara

benimde ...liş diye..bir arkadaş vardı

oda mali durumu yoktu. gider pastane vs. oturur . sonra cepten arar mahsur kaldık cüzdanı unutmuşuz

acil kurtar ben sana vereyim yapardı.

nitelikli dolandırıcılık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…