Arkadaşımla bi'gün buluştuk.
Ben tüm gün dolandım nasıl açıktım o evden geldi.
Dedim ben açım yemek yiyelim "ay ben evden geldim yedim de çıktım koca tabak, sen ye ben bi'şey içerim" dedi.
Sonra göz hakkı bi'tane al bari dedim tepsiyi ortaya çekti ve menünün tüm patateslerini o yedi
Bu arkadaşım benden kat kat zengin üstelik.
Bi'başka arkadaşıma da yağdırırdım yani kendime ne alsam ona da alırdım. Ben giysilerimi ablamla bile ortak giyinmeyi sevmem o durumum yok alamam diye özel şeylerde benden giyerdi. Gel gör ki bi'gün alışveriş yaptık hiç bozuk yok 1.25 ödiycez. Dedim sen ver gidince ben sana 1 tl vereyim dönüp bana iyi de yol 1 tl değil ki dediKi ben elde poşetler ağzımdan öyle çıktı herhalde tam verirdim de okadar şeyime 25 kuruşu dillendirmesi canımı sıktı.
Görüşme ya biz arkadaşlarımızla hep deriz yemeden gelin yemek yiyip keyif yapalım diye bi'uyanık o mu.
ben de eskiyi anımsadım. benim de vardı böyle bir arkadaşım. lisede 5-6 kişi gezerdik. yemek yerken bu yemezdi. herkesin patatesinden kürdanla araklardı. çok itici oluyor. sen de zaten görüşmek zorunda değilsin..
Ben tutumlu değilim mesela, varım yokum ortadadır. Bu iyi birşey olmasa da tokum ya da aç değilim diyip başkalarından geçinmek ötesinde iyi birşey değil. Böyle yaparak birikimim olacaksa varsın olmasın.
bende çok tutumluyumdur hatta ablam sinir olup cimrisin sen derbelki bir tişörtü ayakkabıyı almak için 100 defa düşünürüm almam ama ne yalan söyleyeyim söz konusu dışarı çıkıp bişiler yemekse kesinlikle para harcamaktan kaçınmam ve arkadaşlarımla dışarı çıkacaksam siz yiyn ben tokum ama ikram edilirse siler süpürürüm gibi bir davranışada gerek yok yani bence mesafenizi koruyun ya da o na bu durumu açıklayın belki gerçekten hastalık derecesinde cimridir:26:
Kadın yaşıyorum demesin bence.
20 lirayla mı zengin olacak yani ne saçma.
Ben olsam böyle cimri biriyle arkadaşlık kuramam.
yok artık nasıl bi terbiyesizlik bu
inanmıyorum ya nası bu kadar yüzsüz olabiliyolar
başkasının malı parası olunca ne kadar faydalansak kardır diye düşünüyolar
aman ya öyle zengin olacaksam hiç olmiyim yani
varyemez olsalar nolucak günün birinde biriktirdikleri paraları başkası gelip yiycek
kimse de sevmiyo zaten bu tipleri
iyi ki öyle bi insan değilim çok şükür
benim de böyle bi arkadaşım vardı
benden kat kat fazla parası olmasına rağmen cimriliğinden yemezdi biz de rahat edemezdik o öyle yapınca
söylediğin doğru tokum diyip ikram edince de porsiyonun yarısını götürürdü
ben asla öyle birşey yapamam o yüzden bana çok tuhaf gelirdi bu durum
dışarı çıkıyosan para harcamayı göze alıcaksın biraz ya da nadiren dışarı çıkıp evde görüşeceksiniz
hadi maddi durumu olmasa anlicam ama öyle bir durum da yokmuş senin arkadaşının
çok sinir bozucu cidden
bu tipler evde hazırlayıp yer dışarda yemez canım boşuna kendini üzme ya bi daha görüşme ya da takma onu yemezse yemesin
dışarı çıkıp yemek yemenin mantığı zaten birlikte hoş sohbet ortamında yiyip içmek değil mi?
böylesi daha da geriyor insanı.durumu iyi olduğu halde yediği-içtiğini sürekli didik didik yoklayan,hesap soran tiplerden
ben de haz etmiyorum.ama haz etmediğim gibi anladığım vakit , bir sonraki bu tarz dışarı çıkmalarda tercih etmiyorum.
mümkünse hiç para olayına dahil olmayacağım şekilde uzak kalıyorum.maksat yenilen değil; iki lafın belini kırıp biraz
kafa dağıtacak insanlarla zaman geçirmek.
ben olsam bir kere uyarırdım hala aynı şeyi yapıyorsa yavaş yavaş keserdim alakamı,sonuçta bu tarz insanlar çıkarcı oluyorlar,dikkat etmek lazım sömürülmemek lazım ...
parazit değil ama pinti..oda iticiAyy hiç sevmem böyle parazit tiplileri.
Tamam 1 olur 2 olur da 3.sü de pintiliktir, parazitliktir.
Nasıl yedirebiliyor gururna başkasından geçinmeyi anlamıyorum.
ay çok sinir bir durum
Benimde arkadaşım vardı bu şekilde ailecek cimrilerdi. Hemde anlatılacak gibi değil
Arkadaşımda cimriliği bir yana bir de yüzsüzdür ki.
Yer içer hesabı hep sana bana ödetir. Sigara kullanır ama asla çantasından paketini çıkarmaz, ortada senin paketin varsa senden yer içer senin paketin bitince kendi çantasından tek tek çıkarır sana bana da ikram etmez kendi içer.
hep aklı fikri milleti yolmaktadır.
Babasının arabası var bir yere giderken babasından arabayı ister biz kızları arabaya alınca benzinciye sokar kızlar arabaya bindiniz madem benzin alın der.
Ultra yüzsüzdü ya tahammül sınırlarını çok zorlayan bir tiptir.
Artık görüşmüyorum.
Kafam rahat vallahi böyle
Bende de bunun bi üst modeli vardı :) Öyle ki sigarası hiç olmaz ama sigara kullanır, çocukları her daim açtır.Bilsem ki gerçekten yok-ki başlarda öyle sanıp çocuğuma yaptığım çorbadan kavanoza koyup akşam yedirirsin diyordum, evden yiyecek koyuyordum bana geldiğinde üzülüyordum haline, kıyafet oyuncak alıyordum arada çocuklara hediye ediyordum falan... sonradan 1-2 konu oldu, anladık ki sadece pintiliktenmiş yokluktan değilmiş.Zaten yokluktan olsa lafı bile edilmez 1 tas çorba,2 parça eşya lafı olmaz.Ama böyle olunca insan kendini afedersiniz keriz gibi hissediyor.Arkadaş gurubu olarak mesafeyi koyduk.Şu an rahatım tavsiye ederim yani çok iyi böyle.
Gençken böyle bir arkadaşım vardı, hani arkadaş bile denmez yaşıt tanıdık diyelim.
Hep toktu, biz sipariş verince de herkesten bir parça yer doyardı :)
Hiç sevmem böyle pinti tipleri. Baksana aynısından bir tane daha varmış
Yapacak birşeyin yok böylelerle arkadaşlık edilmez ki.
Arkadaşlığınızın boyutu nedir bilemiyorum. Her insanın hayatından hem can dostları arkadaşları hem de arkadaşım dediği ama uzakta tuttuğu insanlar illaki vardır. Yani şunu anlamışsınız ki bu insanla çok sıkı fıkı olamazsınız çünkü sizi rahatsız ediyor tutumu ki aslında çoğu insanı rahatsız eder bu durum. Düşünüyorum bende rahatsız olurdum herhalde.
Yani neticede bu insanın sizin hayatınızdaki yeri önemli olan ona da siz karar vereceksiniz netice de...
ben olsam onunla dışarı falan çıkmam...
cimri insanla hiç işim olmaz...
Arkadaşınızla samimiyetiniz var ise açıkca söyleyin.." Arkadaş bu ne hep evde yiyip geliyorsun de yada buluşmadan önce bu defa evde yeme birlikte yiyelim ben zevk almıyorum öyle falan de.. Bunları söyleyecek samimiyetin yoksada buluşma gitsin..Sinir olurum bende öyle tiplere. Çalışmıyor falan olsa anlıycam da
E Bayan öyle öyle birikim yapmış... Ne var ki bunda bu modeller hep böyle
ne derlerdi tok ac'ın halinden ne anlasın
bende her defasında yemek yiyerek dısarı cıkarım ama hemen acıkırım
illada bi iskender bi hamburger yiyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?