Bu tür insanlar yediğinden kısar biriktirir zaten :)
Aç ama paralı olurlar :)
ben de hiç hoşlanmıyorum böyle tiplerden.
ama konu yeme içme olunca ikram etmeden olmuyor, tokum diyenden korkacaksın dediğin gibi süpürüyorlar
sinir olsam da helali hoş olsun diyip geçiyordum öyle gördük öyle öğrendik ya
ama şu hormonlardan mıdır nedir daha bir fazla açık sözlü oldum
senelerdir her sabah kahvaltı getirmeyen ama kahvaltıma çöreklenen arkadaşa
kusura bakma ben artık iki canlıyım getirdiklerimi oğlumla paylaşıyorum sadece deyiverdim
oh rahatladım. şimdi başka avlar buldu kendine düştü yakamdan
bir gün olsun bir ikramını görmediğimi de özellikle belirtmek isterim. resmen aç gezer, aç yaşar
Benim de böyle bir arkadaşım var zaten herkesin böyle cimri arkadaşı oluyor mutlaka. Bu tipler cimriliklerinden hem kendileri yemiyor hem de bize zevk alarak yedirmiyorlar.
Benim erkek arkadaş var bir tane, çalışıyor, maaşı iyi, çok cimri, ben öğrenciyken, o çalışırken de ben ısmarlıyordum, ben işe geçtikten sonra haydi haydi ben ısmarlıyorum:) ben görüşmek istemedikçe onun ısrarıyla görüşmek zorunda kalıyorum, nadir görüşüyorum zaten. görüştüğümüzde kadınların erkeklere hesap ödetmesinin doğru olmadığını, kendinden hesap ödemesini bekleyen kadınları anlamadığını, zaten onların da çalıştığını ve hatta onların hesabı ödemeyi teklif edip ödemesi gerektiğini anılarından bahsederek anlatıyor, tam hesap ödenecekken de lavaboya gidiyor istisnasız, biraz da oyalanıyor, ben o kadar lafın üstüne o arada hesabı ödeyince hesap ödendi mi bile demiyor, anlıyor ve sanki öyle olması gerekiyormuş gibi davranıyor,bak sinirlendim gene
ben de sevgilimin öğle molasına gitmiştim,yemek alacakken nasolsa doğru evime gidicem,evde yerim diye düşünüp ,çocukcağız da boşuna bana yemek ısmarlamasın diye tokum demiştim.
Tabii yerken ikram etti,ben de löp löp ne verdiyse mideye inirdim.
Neyse lokantadan çıktık,iş yerinin ters istikametine doğru yürüyo,nereye hayatım dedim "simit almaya" dedi, "açım değilim açım değilim dedin,tüm tabağı sen yedin" diye takılmıştı =))
arkadaşınıza gelecek olursak,kırk yıllık sirke hikayesinde olduğu gibi,bazı şeylerden kısarak biriktirmiş demek ki o kadar parayı...
belki de öncelikleri farklıdır,ben de mesela bi kahveye 15 tl vermişsem gece rüyalarıma girer,ama günübirlik bir geziye 150 lira vermişsem huzurla uyurum =))
Benim erkek arkadaş var bir tane, çalışıyor, maaşı iyi, çok cimri, ben öğrenciyken, o çalışırken de ben ısmarlıyordum, ben işe geçtikten sonra haydi haydi ben ısmarlıyorum:) ben görüşmek istemedikçe onun ısrarıyla görüşmek zorunda kalıyorum, nadir görüşüyorum zaten. görüştüğümüzde kadınların erkeklere hesap ödetmesinin doğru olmadığını, kendinden hesap ödemesini bekleyen kadınları anlamadığını, zaten onların da çalıştığını ve hatta onların hesabı ödemeyi teklif edip ödemesi gerektiğini anılarından bahsederek anlatıyor, tam hesap ödenecekken de lavaboya gidiyor istisnasız, biraz da oyalanıyor, ben o kadar lafın üstüne o arada hesabı ödeyince hesap ödendi mi bile demiyor, anlıyor ve sanki öyle olması gerekiyormuş gibi davranıyor,bak sinirlendim gene
Bende mesela bir yerde toplandığımızda aç degilim diye düsünüyorum bi de malum sürekli diyetler. Ama diğerlerine yemek gelince mecbur insan acıkıyor acıkmasa bile acıkıyor o yüzden başkaları yiyorsa bende çok hani cidden tok degilsem yemek sipariş ederim. Başkasına aç gözle bakan biri olmak çok canımı sıkar. O tiplerde gözlediğim böyle kendi onurunu düşürüp ufak ufak biriktirip sonra büyük kayıplar yaşıyorlar ya da o paranın hiç hayrını görmüyorlar. Arkadas vardı işte herkes sabah kahvaltısı bişeyler getirir bu getirmezdi toplanır bi yere giderdik asla gelmez. Öyle cimrilikler yapardı biriktirdi dişinden tırnağından arttırıp eşi bi güzel kullandı parasını kendi keyfi için. O da aç kaldığı ile kaldı.
haz etmediği insanlarla görüşen insanları hiç anlamış değilim, anlamayacağım da. buraya konu açacak kadar sıkıldıysanız görüşmeyin yahu, ananız mı babanız mı kocanız mı...
İyide ben rahatsız olduğum için kendimde hata olduğunu , kusursuz dost arayan dostsuz kalır düşüncesiyle , arkadaşlara fikir danıştım . Durumun çirkin olduğunu idrak ettim . Laf oldun diye yazmadım .
benim amcamla yengem böyle geçenlerde duymuşdum 30ar gramdan 40 bileziği varmış yengemin.
annemle babam şuan hastanede yatıyorlar onları görmeye gitmişler
kusura bakma paramız yok demişlersonrada konusu açılmış amcam babama sen araba almışsın bizde alıcaz demişler
daha da kötüsü bütünleri bozmamak için bi meyve suyu bile almayıp yol parasını babaneme dayamışlar
nasıl bir ruh halidir akıl alır gibi değil
Bende mesela bir yerde toplandığımızda aç degilim diye düsünüyorum bi de malum sürekli diyetler. Ama diğerlerine yemek gelince mecbur insan acıkıyor acıkmasa bile acıkıyor o yüzden başkaları yiyorsa bende çok hani cidden tok degilsem yemek sipariş ederim. Başkasına aç gözle bakan biri olmak çok canımı sıkar. O tiplerde gözlediğim böyle kendi onurunu düşürüp ufak ufak biriktirip sonra büyük kayıplar yaşıyorlar ya da o paranın hiç hayrını görmüyorlar. Arkadas vardı işte herkes sabah kahvaltısı bişeyler getirir bu getirmezdi toplanır bi yere giderdik asla gelmez. Öyle cimrilikler yapardı biriktirdi dişinden tırnağından arttırıp eşi bi güzel kullandı parasını kendi keyfi için. O da aç kaldığı ile kaldı.
ben de sevgilimin öğle molasına gitmiştim,yemek alacakken nasolsa doğru evime gidicem,evde yerim diye düşünüp ,çocukcağız da boşuna bana yemek ısmarlamasın diye tokum demiştim.
Tabii yerken ikram etti,ben de löp löp ne verdiyse mideye inirdim.
Neyse lokantadan çıktık,iş yerinin ters istikametine doğru yürüyo,nereye hayatım dedim "simit almaya" dedi, "açım değilim açım değilim dedin,tüm tabağı sen yedin" diye takılmıştı =))
arkadaşınıza gelecek olursak,kırk yıllık sirke hikayesinde olduğu gibi,bazı şeylerden kısarak biriktirmiş demek ki o kadar parayı...
belki de öncelikleri farklıdır,ben de mesela bi kahveye 15 tl vermişsem gece rüyalarıma girer,ama günübirlik bir geziye 150 lira vermişsem huzurla uyurum =))
Şakamı bu ? Gerçekmi ? Ben o kısmı anlamadım /: hayır gerçekse , çok gerçek Yazıcam
yuhh yani bu kadarını da hiç duymamıştım
tamam normalde hesabı illa erkek ödemek zorunda değil alman usulü yapılır genelde ama kadına ödetmek çok terbiyesizce birşey
bence siz bi daha böyle birşey olursa direk lafı yapıştırın mesela hesap geliyo sen lavaboya kaç istersen gibisinden laflar söyleyin
ben olsam bi daha asla görüşmem enayi yerine koyuyo resmen çok sinirlendim
ben de telefonları açmıyorum, mesajlara cevap vermiyorum ama ısrarla arayınca mecburen cevap veriyorum sonunda, o da görüşmek istiyor. görüşmeyi de öteleye öteleye sonunda mecbur görüşüyorum. ben öyle desem bir şey diyip üste çıkar, beni suçlu duruma düşürür hatta, eminim
bir de kız arkadaşı vardı bunun, bir keresinde yolda giderken bir yerde kola içelim dediler, sonra cafe pahalı olur, marketten alıp parkta içelim dediler, sırayla yol üzerindeki marketlere onlarla birlikte girmek zorunda kaldım, kutu kola ve 1,5-2 litre büyük kola fiyatlarını karşılaştıra karşılaştıra, büyük kolayı daha hesaplı gördüler, plastik bardağı da hesapladılar tabi, hatta 3lü plastik bardak alsak olur mu diye sordular satıcıya ama 10 lu satılıyordu, mecbur 10lu alındı, sonra hepimiz birer bardak içtik, iki bardaklık daha çıktı, kim içecek dediler, siz için dedim ben de. orada bile kaç kuruş karın hesabını yapmışlardı,varın gerisini siz düşünün
Zaten bu şekilde para biriktiriyor bu insanlar bak bize bir kenarımız da 5 kuruşumuz yok.
Benim arkadaşımın ailesi de aynen cimriler evlerine karda kışta git doğalgaz yakmıyorlar battaniye altında oturuyorlar.
Gelen misafire üşüyorsan bir battaniye verelim diye teklif ediyorlar.
Bir defasında onlarda kalmak zorunda kalmıştım Dışarısı nasıl kardı anlatamam, sabaha kadar titremiştim ertesi gün hasta olmuştum.
ama kendileri de bir yüzsüzler, oturmaya gelirler doğalgazı iyice yakın iliklerimize kadar ısınalım biraz derler bir de.
Öbür dünyaya götürecekler paraları...
benimde ...liş diye..bir arkadaş vardı
oda mali durumu yoktu. gider pastane vs. oturur . sonra cepten arar mahsur kaldık cüzdanı unutmuşuz
acil kurtar ben sana vereyim yapardı.
nitelikli dolandırıcılık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?