Tok gezen arkadaş .

ünideyken bi erkek arkadaşım vardı lisede falan erkek arkadaşım yoktu işte üniye gitmişiz bide erkek arkadaş yapmışız bak sen:)
bi yere gidip otururduk çay içtik ödemezdi bana bakardı bende ona ilk başlarda anlyamamıştım sonra bir ödedim 2 ödedim 3 ödedim aaaa bi baktım bide yanına arkadaşlarını çağırıyo terbiyesiz
anladımki kullanılıorum sonra bi gün dedimki ya hesapları hep ben ödüorum neden* oda deidki ama hep sen ödemek istiyosun ondan:)))))
bende deidmki bundan sonra ödemek istemiorum benide bidaha arama oldu bitti 1 aylık ilişki kuş oldu uçtu:)))
aklıma geldi nerden geldiyse
canım o arkadaşın değişmez mesafeyi aç sen en iyisi:)

Benimde bir arkadaşım var.Her buluşmamızda benım param yok diyor.Birşeyler yiyelim mi dediğimizde benm param yok diyor.Ama kendine bir şey almaya gelince hep parası olur gerekırse annesının kredı kartıyla alır.
Hatta bır kaç kez şu olay oldu.Ben annesi ve arkadaşım birlikte buluştuk.Annesi eve gidicek ben arkadaşımla gezicem diğer arkadaşımı da alıp.Annesi para vereyim kızım diyor bende yanlarındayım yok sen verme falan gibisinden bir şey diyor ben yagmuraras'dan borç alırım diyor.Ve ben ilk dduydumda çok şaşırdım .Ve bu olay bır kaç kez tekrarladı..
Bir kere de pastaneye gidicez bişeler almak için annesi para vereyim lazım olur diyor yok verme fln dedi bozuk para vercekti hatta.İstemedi sonra benden borç istiyor.
Ve ben bu arkadaşımla lise yıllarından beridir arkadaşım.Benden arada borç alırdı 2-3 lira çok para değil bunda parasında değilim ama vermezdi borcunu.Ben bıkere unuttum okula giderken para almayı ondan borç aldım 2 -3 lira yani.Bana ne dedi annemin parası geri vermem lazım yaniborç verdi geri istedi ,bende ertesi gün verdim hemen .
Ama artık arama mesafe koydum .Benden hiç borç falan hiç bir şey isteyemiyor.

BEN esyalarimi kimseye vermiyorum alan getirmiyo... birsey istedikletinde de 4 sey soruyolarsa e une yok diyorum ayaklari kesilsin. Acik acik kiyafet ayakkani veremem verdiklerim gelmiyo caliniyo ustune istedigimde uste cikip kavga ediyorlar ancak aciliyeti olan seyleri verebilirim.Sac spreyi , toka, ped, islak mendil boyle zeyler verebiliyorum bunun disindavermiyorum. Makyaj malzemerimi istiyolardi artik acik acik defim 3 farkli insan elden ele rujum gezince tiksiniyorum veremiycem dedim. Goz kalemime de dadanmislardi vermiyorum lens takiyorum alerjim oluyo deyip kestirip atiyorum.

Yemek konusuna gelince yemegimden cok yiyen niri olursa sen bayagi acsin sana birsey soyleyelim diyorum yok hayir istemem derlerse iyi madem ben acim yemegimi yiyim deyip onume cekiyorum.

Kendi evinde dogalgaxi yakmayip evime gelince dogal gazi cok yak iliklerimize kadar isinalim diyen tanidigim olsa cevabim soyle olurdu : Siz zaten yakmiyorsunuz aliskinsiniz oyle bizim ev simdiden size hamam gibi gelmistir deyip kestirip atin.

Ben sunu anladim ki boyle kurnaz iki kurus hesabi yapanlara hemen param yok heaabi yapacaksiniz geri cekiliyorlar.Bozugum yok derlerse bende de yok olsun ustunu 5 dk da bozuverirlet bisey olmax deyin. HESABI size yikarlarsa oderdim cnm ama ustumde yok yol param kalmicak deyip gecistirin.Arabasiyla benzinciye sokan olursa cnm bizde benxin parasi nerde..... benzini karsilayacsk para olsa araba alirdik zaten madem oyle ben minibusle gideyim 10 tl benzin parasi yok bende hem 2 tl verip dolmusa binerim tssarruf ederim der gecersiniz. ARABAYI alirken size mi guvenmis... boyle.insanlardan kurtulmanin tek yolu fakir edebiyatidir.

Konuyla birlikte yorumlardaki ornekleri de okudum.
Gercekten de millet boyle zengin oluyor. Ama cok iticiler.
Babamdan biliyorum. Cok cimridir, anlatsam sayfa yetmez.
Adam yemez, yedirmez, baskasindan otlandigi kadar otlanir (buna biz ailesi de dahil), her zaman fakir edebiyati yapar. Uzaktan bakan culsuz sanir. Ama adamin dunya kadar mal varligi var bankada. Sadece biriktirsin o, asla yemesin.

Iyi ki ona cekmemisim.

Son düzenleme:
Böyle bir arkadaşım var
Çarşıya çıkmak için dolmuşa 1 lira verecek diye çıkmaz yurtta otururdu. Üstelik erkek
Yemeğe giderdik zorla yediği dürümün yanına içecek almazdı Biz aldığımız halde yediğimiz boğazımızda kalırken o nasıl sindiriyordu, nasıl susamıyordu böyle bakardık
Gittiğimiz kafeye sonradan gelirdi, o gelene kadar biz kendi siparişlerimizi vermiş olurduk tabi bir de oradan yırtardı
Garson ezkaza sorarsa ben sonra alacağım derdi ve o sonra hiç gelmezdi

Benimde bir arkadaşım sürekli (maşallah boğazına düşkün) telf edip hadi sahilde bilmem ne yerde kahvaltı yapalım
hadi bilmem ne resturantda yemek yiyelim diye her görüştüğümüzde yada telf söylüyo bunu.
Bende bundan rahatsız oluyorum arkadaşlar..
Çocuklarımızı alıp bi kaç defa gittik
Hamburger,künefe, kumpir vs vs genelde her dışarı çıktığımızda yiyoruz (yani birlikde dışardaysak mutlaka bişiler yer içeriz zaten cimride değilim ayrıca sadece bütçeme göre davranmaya çalışıyorum)
Ama sürekli süreklide dışarda yemek mi yenir yahu

şuranın iskenderi güzel
şuranın künefesi
şuranın kumpiri

Bazen geçiştiriyorum işim var felan diyorum her dışarı çıktığımızda da yemek mi yicez ne bilim çay içilir,kahve içiklir,tost bişiler yenir..
çocukla benim o mekanda yemek tatlı vs gidip yiyip çıkmam 60-70 tl en az.
Ben süreklide yiyemem ki

Bende bundan muzdaribim onu da kırmak istemiyorum
Herkesin başka derdi var yahu.

Son düzenleme:
Aaaa ne itici tiplerrr örnekleri okudum da şok oldum hiç hoşlanmam yaa çok sinir olurum öyle insanlara ayıpp yaaaa

Benim de öğrencilik yıllarımda çalışıp 750 tl alan arkadaşım vardı. Benim de babam harçlık verirdi bittikçe alırdım.
50tl falan vermişti en az 3 gün para istemem diyordum arkadaş bozuğum yok verir misin? kontör yüklicem bozmadılar para versene diye bi kere bigünde hepsini bitirmişti paramın. Bende de kontör yok ee evden çıkcaz yol parası yok üç gün geçti. Babama desem daha dün verdim parayı dicek ve o aralar da sıkışığız zaten babama yük olmamak için elimden geleni yapıyorum. 3. gün oldu ben 3 gün boyunca parasız pulsuz gezdim. Baktım ödemiyo sonunda dedim bende para yok bozuğun yoktu ya bozdurup versene diye. Neyse poğaça almaya girelim dedi bu ee adam 100tlyi poğaça için bozar mı benimde yanımda 2 tl falan var yemicem dediğim halde iki tane ver diyo adama istemiyorum diyorum ısrar ediyo ee parayı yine ben ödedim orda da tabi adam 2 tl için 100 bozar mı?
Sonra nasıl oldu verdi bu parayı ama kendi 750tl maaş alıyodu ben babamdan geçindiğim halde 3-4gün bozuk paralarla dolanmıştım ve kontörüm de yoktu. Sürekli de para ister dururdu kendi maaşı varken babamdan aldığım harçlığı bide ona yedirirdim.

Bir yere gidince de mesela çay içiyoruz bu hemen ödemeye kalkardı. İkimizinkini de öderdi. Sonra tabi diyelim acıktık yemek yicez sıra ben de ya o mesela 2 tl çayı öderdi ben yediğimiz ne varsa artık hepsini öderdim. Evlendi bu ve bi anda nasıl oldu bilmem küstü bana. Ben de hiç mi arkadaşlığın hatrı yoktu yeri geldi birbirimize cebimizdeki son kuruşa kadar harcadık dedim. Bana yediklerimizin içtiklerimizin muhasebesini mi yapıyorsun bide dedi? Aslında o lafa kadar ben bu para kazanırken bile sürekli benden borç istemesini yemekleri bana ödetmesini hiç düşünmüyordum bile arkadaşım sonuçta yapmam gerek diyordum ve bu durumdan şikayetçi değildim. Ama son küstüğümüzde dediğim lafı hemen paraya çevirip saçma cevap verdiğinde anladım bi anda kullanılmış olduğumu.

Ayrıca ben başka bir arkadaşla diyet yaparken hep evde yiyip çıkalım dışardaki yemekler kilo aldırıyor diyorduk ama bu seferde hem evde yerdik hem de dışarı çıkınca tıka basa yerdik. Biri yanımda yerken aç da olsam dayanamıyorum ya hatta daha fazla yiyorum

Bence arkadaşınıza durumdan şikayetçi olduğunuzu söyleyin. Eşim geçen de işyerinde akşam yemeği yiyip gelmiş dışarı çıkmıştık ben daha yiyeli 1saat olmadı sen ye ben bişeyler içeyim dedi ben de ona bile sinir oldum. Cimri değildir eşim dışarda yemeği sever ama tokum nasıl yiyim dedikçe ben sinir olmuştum ona rağmen adama ve evde yemiştim.

Makyajı beyaz sabunla yıkasın ya (; hep para tuzağı onlar hep :) çok değişik bir tasarruf anlayışı var yurdum insanın , mantığı çözmek imkansız

:) doğru valla ben uygun fiyatlı bir makyaj temizleme mendiliyle hallediyorum o işi mesela :)
dışarıda yemeye içmeye gezmeye asla cimrilik yapmam bende eşimde ama ablam ve eşi bu konuda çok çok cimri :)
mesela benim eşim asla ablamın eşiyle dışarı falan çıkmaz ben birkere çıktım bütün hesabı anneme kitlediler

Şimdiye kadar tanıdıgım, arkadaş oldugum insanlar içinde en sevdigim, en çok benzedigim, en çok takılmayı sevdigim, en çok anlaştıgım, en yakın dostum diyebilecegim kişi... aslında aynı zamanda en çok kızdıgım, ve bu tip insanların arasına giren kişi.
Para mevzusu yüzünden en son yine bozuldu aramız, zorlamıyorum artık. Ayakkabılarının marka olmasını geçtim, aynı modelin her rengini almaya parası var ama su almaya bile parası yoktur benim yanımda. Gerçi ben artık benimle ilgili bişey oldugunu düşünmeye başladım. İnsan milletin yanında sıkılır da param yok diyemez değil mi ? Ama bu arkadaşım artık beni yakın gördüğünden mü, küçük gördüğünden mi (bu daha muhtemel) bilmem, benim yanımda hep 'param yook' der..... derdi. Küstü gitti. Bu konu ile yalnız olmadıgımı anladım ve sevindim :)

ayyyy konuyu okuyunca biri teyzemden bahsediyor zannettim kadinin evine 5 maas giriyor kac tane evi arsasi var ama teyzem full ihtiyaclarini ablalarindan karsilar millete yedirir icirir annemler evine gitse bir bardak cay koymaz onlerine aglar aglanir sadaka verisin gelir birgun ramazan ayi sabahdan aksama kadar annemde oturdu annem dedi bebis evine git kocan gelcek yemek falan hazirla adam zaten oruclu bide yemek olmazsa araniz acilmasin bu tamam dedi gitti tam iftar vakti camin onunde bir golge bir saga bir sola geciyor ben ciglikkkk attim anne birisi bizi gozekliyor annem nerden anladin dedi bir golde sag sol yapiyor dedim ablamla annem uffflendi ablam saaakkkk diye acti perdeyi teyze cikkk saklandigin yerden iftar oldu gel dedi geldi oturdu sofraya yok ben ac degilimde tatina bakcam sadece dedi 2 kisinin yiyecegi miktarda yedi bide ac olsa sofrayi silip supurcekdi en kotusude hep babamdan ister sigara o evde unutmustur her daim baban bikmis artik sigarayi birakdim yalanini uydurmus teyzem bu dururmu kardesimin kocasina iki yagcilik yapip her aksam ona aldirttiriyordu bir paket sigaraannemlerden aldigi copleri bile kar zannediyor o derece yaniii cekilmez bu tipler annemler bile bikmis ayni candan kandan oldugu halde o geldigimi teyzemlerinde anneminde surati asiliyor ama o hicbirsey yokmus gibi devam ediyor hayatina

Eğer sizin yiyecek içeceklerinize musallat olmuyorsa durumu iyi olmadığından olabilir. Üniversitede okurken diğer arkadaşların ne şartlarda orda bulunduğunu unutuyoruz bazen. Herkesin bizim gibi olmayabileceğini. 1 liralık yol parasının hesabını yapmak zorunda kalacak kadar durumu kötü olanlar da var malesef.

bu konunun açılması iyi olmuş ya okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum demek ki herkesin hayatında böyle kan emiciler var ...
bir de mesela dışarda yemek yeniyorsa benim elim cebime çok çabuk gider kız resmen adımlarını yavaşlatıyor eli daha bi yavaş gidiyo cebine m an bende onun gibi adımlarımı küçültmeye başladım.
sevdiğim bir insan ama sömürmeye çalışması artık zoruma gidiyor benim kimsenin parasında pulunda gözüm yok kimseninde benimkinde olmasın!

bizimde grupta bi arkadaş vardı yanında hiç para taşımazdı o geldi aklıma
önceden yemeğe gideceğimizi kararlaştırmamıza rağmen ne hikmetse hep para çekmeden gelirdi
biri ödesin ben sonra vericem filan derdi
bana bi kere öyle yaptı ödedim ama geri vermedi parayı
gerçi verse de almam ama bi teklif bekliyo insan yoksa salak yerine konmuş gibi hissediyorum
bende artık yanımda para yok demeye başladım
sonradan öğrendim ki diğer arkadaşlara da geri ödememiş paraları
çok ta sevdiğim biri ama böyle olunca insan sinir oluyo

cidden anlamıyorum öğrenciyiz bi de herkes kendine göre para taşıyo yanında niye diğer insanları zor durumda bırakıyolar ki
benim yanımda para olmasa gidip çekerim öyle lokantaya otururum kimseyi zor durumda bırakmam yani

aslında bunun altında o bir şekilde bulur ailesi zengin ama ben zor bulurum düşüncesi var
dediğin şey bir kaç defa başıma geldi insan yalandan da olsa teklif bekliyor yoksa gerçekten parayı alıcağımızdan değil sadece iyi niyet göstergesi
başkasının 1 lirası bana geçse inanın çok rahatsız oluyorum bir şeklide halletmeye çalıyorum ama millette ne bu rahatlık anlamıyorum

bir arkadaşımız vardı kızcagız bizi 3 kez arabasıyla gezmelere taşıdı dedim ki kıza 3-5 birşey benzin alalım ayıp oluyor o da çalışıyo sonuçta
dediği şey ''ayyy ben onuda verirsem param kalmıyor '' diyip falcıya 100 lira veriyo böyle bencil işte

yok durumu kötü değildi. biz de ögrenim kredisi alıyorduk o da.
babasının işi de iyiydi yani zaten arkadas grubumuzun hepsinin durumu benzerdi.
kötü durumda olan arkadaşlarımız da vardı zaten bu anlaşılıyor ama ona rağmen onlar bile böyle yapmıyordu.
ben o cocugun dogru düzgün para harcadıgını görmedim
cimrilik başka durumu kötü oldugundan alamamak başka

Son düzenleme:

Iste nasilsa her seferinde biri odeyecegi icin yaninda para tasimaz para da cekmez.Ha simdi ha sonra oysa madem parasini cekecek cekipte gelsin ama tabi maksadi geri odemek olmadigi icin yapmayacaktir.Bunlari boyle biz alistiriyoruz valla oysaki bozmak lazim ben oyle yapiyorum bozmadikca degismezler.

SIMDI esyami da parami da isteyenlere hep ayni sozu tekrarliyorum.Acil durum harici yardim yapmiyorum .Yanlizca bir kereye mahsus 10 tl veririm o geri gelmezse en azindan onu bahane edip daha yuksek meblag istemelerini onluyorum yada surekli yanimda yok var ama faturami yatiricm eksilir veremem odemem var diyorum.Esya istenirse de yanliz acil durum esyalari verebildigimi herkese soyledim zaten ped, mendi veya sprey. Hep su lafida tekrarlarim verip kotu olacagima vermeyip kotu olayim nasilsa yaranilmiyor.

valla ben de artık önceden söylüyorum laf arasında eşyalarımı ödünç vermekten nefret ederim diye o yüzden kimse isteyemiyo
kıyafet zaten vermem çok saçma geliyo bana bu

para konusunda da bende bi kere bakıyorum eğer beni keriz yerine koymaya çalışmıyosa sonra borcunu unutmuyosa veririm ama sürekli tekrarlanınca yanımda fazla para yok diyorum napıyım benim sinirim bozulacağına onlarınki bozulsun

ben zaten borç almam alsam da hemen çekip veririm verene kadar rahat edemem millet çok rahat valla

bunların çoğu böyle galiba
benim bahsettiklerim de kendi zevkleri için baya para bayılan ama bize gelince param yok diyen tipler oluyo valla

lisedeyken bi kız vardı hiç kendine uç almaz milletin uçlarından geçinirdi ucu bittiği zaman hoca ders anlatıyomuş dersin ortasındaymışız falan hiç umrunda olmaz 05 ucu olan varmıı diye bağırırdı aileside zengindi ama uç alcak parası yoktu zavallının onun yüzünden uç götürmüyodum okula uç kutusuna 1-2 tane koyup gerisini evde bırakıyodum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…