- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
Makyajı beyaz sabunla yıkasın ya (; hep para tuzağı onlar hep :) çok değişik bir tasarruf anlayışı var yurdum insanın , mantığı çözmek imkansız
Böyle bir arkadaşım var
Çarşıya çıkmak için dolmuşa 1 lira verecek diye çıkmaz yurtta otururdu. Üstelik erkek
Yemeğe giderdik zorla yediği dürümün yanına içecek almazdıBiz aldığımız halde yediğimiz boğazımızda kalırken o nasıl sindiriyordu, nasıl susamıyordu böyle bakardık
Gittiğimiz kafeye sonradan gelirdi, o gelene kadar biz kendi siparişlerimizi vermiş olurduk tabi bir de oradan yırtardı
Garson ezkaza sorarsa ben sonra alacağım derdi ve o sonra hiç gelmezdi
bu konunun açılması iyi olmuş ya okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum demek ki herkesin hayatında böyle kan emiciler var ...
bir de mesela dışarda yemek yeniyorsa benim elim cebime çok çabuk gider kız resmen adımlarını yavaşlatıyor eli daha bi yavaş gidiyo cebine m an bende onun gibi adımlarımı küçültmeye başladım.
sevdiğim bir insan ama sömürmeye çalışması artık zoruma gidiyor benim kimsenin parasında pulunda gözüm yok kimseninde benimkinde olmasın!
bizimde grupta bi arkadaş vardı yanında hiç para taşımazdı o geldi aklıma
önceden yemeğe gideceğimizi kararlaştırmamıza rağmen ne hikmetse hep para çekmeden gelirdi
biri ödesin ben sonra vericem filan derdi
bana bi kere öyle yaptı ödedim ama geri vermedi parayı
gerçi verse de almam ama bi teklif bekliyo insan yoksa salak yerine konmuş gibi hissediyorum
bende artık yanımda para yok demeye başladım
sonradan öğrendim ki diğer arkadaşlara da geri ödememiş paraları
çok ta sevdiğim biri ama böyle olunca insan sinir oluyo
cidden anlamıyorum öğrenciyiz bi de herkes kendine göre para taşıyo yanında niye diğer insanları zor durumda bırakıyolar ki
benim yanımda para olmasa gidip çekerim öyle lokantaya otururum kimseyi zor durumda bırakmam yani
Eğer sizin yiyecek içeceklerinize musallat olmuyorsa durumu iyi olmadığından olabilir. Üniversitede okurken diğer arkadaşların ne şartlarda orda bulunduğunu unutuyoruz bazen. Herkesin bizim gibi olmayabileceğini. 1 liralık yol parasının hesabını yapmak zorunda kalacak kadar durumu kötü olanlar da var malesef.
bizimde grupta bi arkadaş vardı yanında hiç para taşımazdı o geldi aklıma
önceden yemeğe gideceğimizi kararlaştırmamıza rağmen ne hikmetse hep para çekmeden gelirdi
biri ödesin ben sonra vericem filan derdi
bana bi kere öyle yaptı ödedim ama geri vermedi parayı
gerçi verse de almam ama bi teklif bekliyo insan yoksa salak yerine konmuş gibi hissediyorum
bende artık yanımda para yok demeye başladım
sonradan öğrendim ki diğer arkadaşlara da geri ödememiş paraları
çok ta sevdiğim biri ama böyle olunca insan sinir oluyo
cidden anlamıyorum öğrenciyiz bi de herkes kendine göre para taşıyo yanında niye diğer insanları zor durumda bırakıyolar ki
benim yanımda para olmasa gidip çekerim öyle lokantaya otururum kimseyi zor durumda bırakmam yani
Iste nasilsa her seferinde biri odeyecegi icin yaninda para tasimaz para da cekmez.Ha simdi ha sonra oysa madem parasini cekecek cekipte gelsin ama tabi maksadi geri odemek olmadigi icin yapmayacaktir.Bunlari boyle biz alistiriyoruz valla oysaki bozmak lazim ben oyle yapiyorum bozmadikca degismezler.
SIMDI esyami da parami da isteyenlere hep ayni sozu tekrarliyorum.Acil durum harici yardim yapmiyorum .Yanlizca bir kereye mahsus 10 tl veririm o geri gelmezse en azindan onu bahane edip daha yuksek meblag istemelerini onluyorum yada surekli yanimda yok var ama faturami yatiricm eksilir veremem odemem var diyorum.Esya istenirse de yanliz acil durum esyalari verebildigimi herkese soyledim zaten ped, mendi veya sprey. Hep su lafida tekrarlarim verip kotu olacagima vermeyip kotu olayim nasilsa yaranilmiyor.
aslında bunun altında o bir şekilde bulur ailesi zengin ama ben zor bulurum düşüncesi var
dediğin şey bir kaç defa başıma geldi insan yalandan da olsa teklif bekliyor yoksa gerçekten parayı alıcağımızdan değil sadece iyi niyet göstergesi
başkasının 1 lirası bana geçse inanın çok rahatsız oluyorum bir şeklide halletmeye çalıyorum ama millette ne bu rahatlık anlamıyorum
bir arkadaşımız vardı kızcagız bizi 3 kez arabasıyla gezmelere taşıdı dedim ki kıza 3-5 birşey benzin alalım ayıp oluyor o da çalışıyo sonuçta
dediği şey ''ayyy ben onuda verirsem param kalmıyor '' diyip falcıya 100 lira veriyo böyle bencil işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?