Bu çok farklı bir olay ama,hep söylerim şiddeti savunmam asla diye ama terörist lafını ben duysam bırakın tokadı, bayağı döverdim galiba. Hırsımı alana kadar da bırakmazdım, Mustafa Kemal'in emanet ettiği ülkenin vatandaşıyım, layık olmaya çalışıyorum. Bu laf ben ve benim gibilere ağır gelir. Eşinizi kınıyorum, ama ona da çok görmemek lazımne de olsa slav ırkı değil mi geneli hırslı son olaydan dolayı. Ama bu da demek değil ki öyle oturduğu yerden ahkam kesebilir. Sıcak evinde kilometrelerce öteden başka bir ırka hakaret etmek kolay tabi. Birkaç Türk'ün yanında da aynı hakaretleri söyleyebilir mi? İşte tüm mesele burada, milliyetçilikle ırkçılığı karıştırmamak lazım.
Üzgünüm ama seninki belasını arıyor. Umalım ki soydaşlarımızdan bulmasın. Memleket zaten gergin, gider fanatik birine çatar falan...2 hafta once turkiyedeydik beraber.
babamlarin yaninda acik acik soyledim,hadi evde horozlandigin gibi burda da ahkam kessene dedim,kipkirmizi oldu,konuyu kapat dedi..
kardesimin yaninda konussa girtlagina coker haberi yok.
bana yukleniyor aklinca..
3 ay sonra tek basina turkiyeye gidecek bi is icin..
bugune kadar hic kotu biseyle karsilasmadin turkiyede,dilerim atip tuttugun sacmaliklara hakiki malzeme bulur donersin,en azindan bos konusmazsin dedim..
neden kotu seyler diliyorsun bana diyor..
hayir dedim kotu seyler dilemiyorum,hakettigini diliyorum..
hep el ustunde oldu,hic kotu bisey deneyimlemedi orda.
belki akli basina gelir tek basina gidince.
Sizin tepkiniz belki biraz sert olmus ama sonucta tesvik te var anlattiklariniza gore resmen sizi terorist ilan etmisMerhaba hanimlar,
Ben sessiz takipcilerdenim ama bugun bi sIkintimi sizinle paylasmak istiyorum.
Esim yabanci,6 yillik evliyiz ve ikinci bebegime hamileyim,cok sukur oyle buyuk sIkintilarimiz yok ama su Turkiye`nin su rus ucagini dusurdugu gunden beri Avrupa`da Turkiye`yi resmen terorist ilan ettiler,basin kose yazarlari vs..isid destekcisi,suriyelileri bilerek avrupaya iteliyor turk hukumeti vs bi suru propaganda duyuluyor tvlerde.
Artik bu sacmaliklardan mi etkilendi bilmiyorum surekli turkler terorist bilmem ne zirvalamaya basladi.
bende tabi cvbini veriyorum,turkiyeye teroristse buyuk avrupa ulkeleri o zaman teroristin dik alasi filan diye..
Bugun onume bi kose yazarinin yazilarini serdi,bak burda turkler hakkinda iddalar var bak suriyedeki savasi nasil destekliyorlar filan diye oylece bi goz gezdirdim yazilara ama hepsini okumadim..bunlar beni ilgilendirmiyor hamile halimle dunyayi kurtaracak halim yok diye kapattim gosterdigi sayfayi.
Kuplere bindi,nasil dar kafalisin ufkun genis degil filan..
Bende biliyorum bu sacmaliklari artik kabak tadi verdi konusmak istemiyorum dedim.
O zaman sen olanlari gizliden destekliyorsun sende teroristsin dedi bana..
Ne dedin sen dedim..
Teroristsin dedi.
Cok gucume gitti ve var gucumle yapistirdim tokati suratinaciktim odadan yatak odasina gectim.
Pesimden geldi,cekmecelerden bikac esyami yere atti,sinirini bu sekilde cikardi guya..
ben 35 yillik ordu mensubu insanin kiziyim,yillarca dogu bati gezmedigimiz yer kalmadi,milliyetci buyudum..
Demeyin ne vardi ozaman yabanciyla evlendin diye..Buyuk konustum diyelim..olurum de baska irktan biriyle evlenmem diyordum,insan ettigi buyuk lafi yemedikce son nefesini vermezmis demek ki..
Simdide kendini odaya kitlitledi..
isin ilginci ilk defa vicdan azabi cekmiyorum kotu bi davranisim dolayisiyla ama yuzyuze gelince nasil davranmam gerektigini de bilmiyorum.
Bu yuzden yuva dagilir mi yani gemileri yakmak dogru mu bilmiyorum
Siz olsaniz ne yapardiniz?
acaba onun ulkesinde yasiyorsaniz bir arkadasimi onun dolduruyor bu kadar etkisinde kaliyorsa isiniz cok zor morelinizi bozmak istemem ama evliliginiz bile sonlana bilir yurt disinda yasiyorsaniz cevre baskisi bile gorebiliraslinda modern biri,irkci degil diye evlendim.
biz arkadaslar arasinda esime anadolu atesi derdik..hic ama hic boyle irkci tavri olmadi bugune kadar..
son zamanlarda okuyup okuyup bana sariyor,6 yildir beni az cok taniyor..
turkiyeye gelince turkten ayirt etmek cok zor,sira gecesine de gider,kokorecte yer,tavlada atar..
noldu bilmiyorum
Evlendiği kadının vatanına saygı duymayıp..bırde onu terörist ilan eden bi kocaya az bile yapmışsın diyecem olmayacak..ama az yapmışsın!
Sizin tepkiniz belki biraz sert olmus ama sonucta tesvik te var anlattiklariniza gore resmen sizi terorist ilan etmiselbette savunacaktiniz ulkenizi kim olsa sessiz kalamazdi!haddini asmis bence!ne yani siz turksunuz diye sizin sucunuz varki..kaldiki gercekten artik okadar kotu bir boyuta varki bu teror olaylari,her agizdan birsey cikiyor ozelliklede medya asiri derece de abartiyor bende yurt disindayim burda da son olanlardan sonra turklere farkli bakiliyor gercekten cok uzuluyorum..ne olursa olsun ne sekilde gosterirlerse gostersinler biz ulkemizi seviyoruz!insallah bu zor donemleride atlatacagiz. .sizde bence bu olayi daha fazla buyutmeden esinizle sakin bir dille konusmaya calisin..
İyide 6 yıllık evliliğimiz var.. Sizi etkilemesine neden izin veriyorsunuz ?
Tokata karşılık tokat vursaydı ne olurdu o zaman ? İşi yokuşa sürüyorsunuz. ( iki taraf için söylüyorum)
Sakinleşin ve birbirinizle daha aile gibi konuşun.
acaba onun ulkesinde yasiyorsaniz bir arkadasimi onun dolduruyor bu kadar etkisinde kaliyorsa isiniz cok zor morelinizi bozmak istemem ama evliliginiz bile sonlana bilir yurt disinda yasiyorsaniz cevre baskisi bile gorebilir
turk hukumetının yaptıkları halka mal edilemez kı e böyle bi düşüncesi var eşinizin siz de tokat atarak desteklemişsiniz.
yalnız o tokadı bı turk ekeğine atsaydın şu an buraya bu mesajı yazabıleceğini düşünmuyorum.
Haklisin canim irkcilik aldi basini gitti ama size cok uzuldum sizin durum daha vahimmis yaaaslinda cok alttan aldim,hep ben milliyetle mi dogdum,insanin kisiligi onemli gerisi hikaye diye basimdan cok savmaya calistim ama onun dusundugu gibi dusunmedigim,bana anlatmaya calistiklarini onaylamadigim icin beni provoke ediyor bence.
ya benim yanima gelip resmimi ceken mi dersiniz,anket bahanesiyle pasaportumu gormeye calisan mi dersiniz oyle cins insanlarla karsilasiyorum ki su son 1 senedir.
gercekten bazen kosarak ulkeme geri donesim geliyor.
insanlar cildirmis gibi,cocugumla disarda turkce konusmaya utanip cekiniyorum,aninda gozler ustumuzde..
su zehir zikkim savas bitse de herkes memleketine geri donse..
su suriyeli gocmenler avrupalilari fasist yapicak yakinda ki bu gocler basladiginda en cok korktugum sey buydu
Yabancı bir eşle evli olarak demek istediklerim var....
Yüreğinizi soğutmayacak belki yazdıklarım ama belki bir düşünürsünüz...
Eşim deist bir adam ...Ona göre her şey mantık çerçevesindedir.
Evde sıkça din ve siyaset konuşulur..
Türkiye'de yaşıyoruz ve her gün haberler dolayısıyla konuşuyoruz...
Türkiye'de doğmuş büyümüş olduğu için olaylara daha vakıf eşinizden farklı olarak..
Bazı şeylerin bilincinde fakat daha tepkili siz şükredin diyeyim:)
Haklı olduğu şeyler o kadar çokki bazen diyecek söz bulamıyorum..
Atatürk'ü bizden daha iyi tanıyorlar ve hayranlar..
Bulunduğumuz bu süreçte daha doğrusu uzun zamandır Türkiye terörle anılıyor ve bu maalesef bize kötü faturalar cıkartıyor..
Çünkü biz çok sanslı bir toplumuz ATATÜRK bizim için onların gözünde tıpkı bizimde bildiğimiz gibi çok büyük bir şans ve onlar geldiğimiz noktanın ne kadar uç olduğunu görüp bize aslında bulunduğumuz vahim durumun cok ciddi olduğunu anımsatıyorlar..Tamam belki zaman zaman dedikleri can yakıyor ama objektif olmalıyız.."siz de bu haltı yediniz" demek işleri dahada karıştırabiliyor:)
Ben demiyorum çünkü bende onun halkını yakından takip ediyorum ve aslında onlar hakkında(israil) bilmediğimiz daha doğrusu medya sayesinde yanlış bildiğimiz çok fazla şey var...
Terör her ülkede mevcut her zaman olacak bu dünya politikası evimize kirletmese daha iyi tabi ama yapacak bir şey yok..
Bence tokat çok ağır olmuş sebebi ne olursa olsun asla yapmamalıydınız...
Umarım aranızda konuşup bu konuyu sonladırabilirsniniz.
Isiniz cok zor gibi. Once siz tokat yediniz sandim sonra ben tokat attim deyince haketmis dedim. Turklere karsi boyle kinci ise kocaniz, Islam hakkinda ne dusunuyordur duymak bile istemem dogrusu. Muhtemelen kocaniza gore isis Islam demektir. Ben olsam kafayi yerdim ama sanirim boyle bir insanla da evli kalamazdim. Siz hamilesiniz de. Cekilecek cile degil. Rabbim yardimciniz olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?