tokat

2 hafta once turkiyedeydik beraber.
babamlarin yaninda acik acik soyledim,hadi evde horozlandigin gibi burda da ahkam kessene dedim,kipkirmizi oldu,konuyu kapat dedi..
kardesimin yaninda konussa girtlagina coker haberi yok.
bana yukleniyor aklinca..
3 ay sonra tek basina turkiyeye gidecek bi is icin..
bugune kadar hic kotu biseyle karsilasmadin turkiyede,dilerim atip tuttugun sacmaliklara hakiki malzeme bulur donersin,en azindan bos konusmazsin dedim..
neden kotu seyler diliyorsun bana diyor..
hayir dedim kotu seyler dilemiyorum,hakettigini diliyorum..
hep el ustunde oldu,hic kotu bisey deneyimlemedi orda.
belki akli basina gelir tek basina gidince.

Üzgünüm ama seninki belasını arıyor. Umalım ki soydaşlarımızdan bulmasın. Memleket zaten gergin, gider fanatik birine çatar falan...
Hayır eşini o ülkeden seçmişsin var mı daha ötesi, üzerine daha o ülkeyle bağların kopmamış gelip gidiyorsun. Kötü bir muamele görmemişsin, ama ha bire çamur atıyorsun. Bizde bir laf vardır minderine oturduğunu pisleme diye, hakikaten yaptığı olmuyor.
Gücü de bir tek sana yetiyor, atıp tutuyor ancak.
Sorun şiddet eğilimi, cana ve mala zarar vermekse, Rusya'daki Türk konsolosluğuna yapılan saldırıyı açsın okusun. Türklere orada nasıl muamele ediliyor bakıversin.
Bir de Türkiye'deki Ruslara baksın, kendi de soydaşları sayılır az buçuk anlar herhalde.
Atıp tutması kolay, gelsin temelli yerleşsin Ortadoğu ülkelerinden birine o zaman görelim onu. Dışarıdan akvaryum izlemeye benzemez, ondan sonra taraf seçsin.

Evlendiği kadının vatanına saygı duymayıp..bırde onu terörist ilan eden bi kocaya az bile yapmışsın diyecem olmayacak..ama az yapmışsın!

Sizin tepkiniz belki biraz sert olmus ama sonucta tesvik te var anlattiklariniza gore resmen sizi terorist ilan etmiselbette savunacaktiniz ulkenizi kim olsa sessiz kalamazdi!haddini asmis bence!ne yani siz turksunuz diye sizin sucunuz varki..kaldiki gercekten artik okadar kotu bir boyuta varki bu teror olaylari,her agizdan birsey cikiyor ozelliklede medya asiri derece de abartiyor bende yurt disindayim burda da son olanlardan sonra turklere farkli bakiliyor gercekten cok uzuluyorum..ne olursa olsun ne sekilde gosterirlerse gostersinler biz ulkemizi seviyoruz!insallah bu zor donemleride atlatacagiz..sizde bence bu olayi daha fazla buyutmeden esinizle sakin bir dille konusmaya calisin..

İyide 6 yıllık evliliğimiz var.. Sizi etkilemesine neden izin veriyorsunuz ?
Tokata karşılık tokat vursaydı ne olurdu o zaman ? İşi yokuşa sürüyorsunuz. ( iki taraf için söylüyorum)
Sakinleşin ve birbirinizle daha aile gibi konuşun.

acaba onun ulkesinde yasiyorsaniz bir arkadasimi onun dolduruyor bu kadar etkisinde kaliyorsa isiniz cok zor morelinizi bozmak istemem ama evliliginiz bile sonlana bilir yurt disinda yasiyorsaniz cevre baskisi bile gorebilir

Evlendiği kadının vatanına saygı duymayıp..bırde onu terörist ilan eden bi kocaya az bile yapmışsın diyecem olmayacak..ama az yapmışsın!

cok uzuluyorum..boyle seyler duyacagimi bilsem kacarak uzaklasirdim yanindan.
defalarca pesimden turkiyeye geldi,ikna edene kadar gobegi catladi.
isi dolayisiyla onlarca turkle de calisti,hala neyin kafasinda bu ben anlamiyorum.
isyerinde orda burda bilenip bilenip geliyor,bide medya belasi herseyi birebin katarak veriyor.
inanin ben haber okumuyorum oyle cok sIk,moralim altust oluyor diye.
ama evdeki ayakli gazete artik kabak tadini verdi.
cocuga kotu ornek olcam,karnimdakini strese sokcam diye cok frenliyorum kendimi,tokat olmasaydi iyiydi ama iste..elim carpti diyim..inanin o an elimde bisey olsa kafasina gecirirdim sanirim

turk hukumetının yaptıkları halka mal edilemez kı e böyle bi düşüncesi var eşinizin siz de tokat atarak desteklemişsiniz.
yalnız o tokadı bı turk ekeğine atsaydın şu an buraya bu mesajı yazabıleceğini düşünmuyorum.

aslinda cok alttan aldim,hep ben milliyetle mi dogdum,insanin kisiligi onemli gerisi hikaye diye basimdan cok savmaya calistim ama onun dusundugu gibi dusunmedigim,bana anlatmaya calistiklarini onaylamadigim icin beni provoke ediyor bence.
ya benim yanima gelip resmimi ceken mi dersiniz,anket bahanesiyle pasaportumu gormeye calisan mi dersiniz oyle cins insanlarla karsilasiyorum ki su son 1 senedir.
gercekten bazen kosarak ulkeme geri donesim geliyor.
insanlar cildirmis gibi,cocugumla disarda turkce konusmaya utanip cekiniyorum,aninda gozler ustumuzde..
su zehir zikkim savas bitse de herkes memleketine geri donse..
su suriyeli gocmenler avrupalilari fasist yapicak yakinda ki bu gocler basladiginda en cok korktugum sey buydu

acaba onun ulkesinde yasiyorsaniz bir arkadasimi onun dolduruyor bu kadar etkisinde kaliyorsa isiniz cok zor morelinizi bozmak istemem ama evliliginiz bile sonlana bilir yurt disinda yasiyorsaniz cevre baskisi bile gorebilir

inanin basimdan cok savmaya calistim..gunlerdir haftalardir tepemde..
hatta biara aylan diye 3 yasinda bi suriyeli cocugun boguldugu zamanlar,cok akin vardi bu tarafa,ozaman bile gelip gelip catti..destur dedim savdim basimdan.
tokata karsilik verebilirdi dogru ama sanirim hamile olmamin kendini frenlemesinde etkisi cok.
gerci oyle siddet yanlisi da degildir,buyuk ihtimal kolumu tutup beni odadan cikartirdi ama onu bile yapmadi.
ben tokati attigim gibi ciktim odadan.
ben sakinim,tek istegim bu konularin acilmamasi.
konusursak pazarlik yapicam zaten,bu konu acilirsa cekip giderim sap gibi kalirsin diye.
bakalim..

turk erkegi politika yuzunden esinin ustune gelir miydi bende orasini pek bilmiyorum.

Haklisin canim irkcilik aldi basini gitti ama size cok uzuldum sizin durum daha vahimmis yaaallah yardimciniz olsun bunca yasadiginiz dislanmaya ragmen,esinizin size destek olmasi gerekirken bu sekilde suclamasi gercekten cok uzucune kadar yiprandiginizi goremiyormu?ya ustelik hamilesinizallah sabir versin canim soyleyecek soz bulamiyorum..

Eşinizde milliyetçi bir kişiliğe sahip belli ki. Kimsenin ideolojisini eleştirmek haddim değil fikirler sahibini bağlar. Ancak şöyle bir gerçek var, dünya üzerindeki tüm milletlerin tarihinde kara lekeler mevcuttur. Ama devletlerin eylemleri o toplumun insanlarına bağlanamaz. Konuyu daha fazla siyasete bağlamayacağım yeri değil çünkü ama söylemeden geçemedim kusura bakmayın. Haklı olarak fikirlerinizi savunmuşsunuz ama tokat biraz ağır olmuş. İnsan birini kalpten seviyorsa din,dil,ırk,düşünce farklılığı sorun olmaz. Eşinizin bu tavrını çok saçma buldum o yüzden. Alın eşinizi karşınıza düzgün bir üslupla kendinizi ifade edin anlayacaktır diye düşünüyorum. Anlamazsa büyük sıkıntı çünkü ülkeler arasında ki diplomatik meseleler bir evliliği bu denli etkilememeli.

Yabancı bir eşle evli olarak demek istediklerim var....
Yüreğinizi soğutmayacak belki yazdıklarım ama belki bir düşünürsünüz...
Eşim deist bir adam ...Ona göre her şey mantık çerçevesindedir.
Evde sıkça din ve siyaset konuşulur..
Türkiye'de yaşıyoruz ve her gün haberler dolayısıyla konuşuyoruz...
Türkiye'de doğmuş büyümüş olduğu için olaylara daha vakıf eşinizden farklı olarak..
Bazı şeylerin bilincinde fakat daha tepkili siz şükredin diyeyim:)
Haklı olduğu şeyler o kadar çokki bazen diyecek söz bulamıyorum..
Atatürk'ü bizden daha iyi tanıyorlar ve hayranlar..
Bulunduğumuz bu süreçte daha doğrusu uzun zamandır Türkiye terörle anılıyor ve bu maalesef bize kötü faturalar cıkartıyor..
Çünkü biz çok sanslı bir toplumuz ATATÜRK bizim için onların gözünde tıpkı bizimde bildiğimiz gibi çok büyük bir şans ve onlar geldiğimiz noktanın ne kadar uç olduğunu görüp bize aslında bulunduğumuz vahim durumun cok ciddi olduğunu anımsatıyorlar..Tamam belki zaman zaman dedikleri can yakıyor ama objektif olmalıyız.."siz de bu haltı yediniz" demek işleri dahada karıştırabiliyor:)
Ben demiyorum çünkü bende onun halkını yakından takip ediyorum ve aslında onlar hakkında(israil) bilmediğimiz daha doğrusu medya sayesinde yanlış bildiğimiz çok fazla şey var...
Terör her ülkede mevcut her zaman olacak bu dünya politikası evimize kirletmese daha iyi tabi ama yapacak bir şey yok..
Bence tokat çok ağır olmuş sebebi ne olursa olsun asla yapmamalıydınız...
Umarım aranızda konuşup bu konuyu sonladırabilirsniniz.

Isiniz cok zor gibi. Once siz tokat yediniz sandim sonra ben tokat attim deyince haketmis dedim. Turklere karsi boyle kinci ise kocaniz, Islam hakkinda ne dusunuyordur duymak bile istemem dogrusu. Muhtemelen kocaniza gore isis Islam demektir. Ben olsam kafayi yerdim ama sanirim boyle bir insanla da evli kalamazdim. Siz hamilesiniz de. Cekilecek cile degil. Rabbim yardimciniz olsun..

Olan olmuş,çok geçmiş olsun,tek savunduğum aynı görüşte ınsanların evlenmesi,genel olarak doğru bu,istisna var,ama hamıle halınle bu kadarda olmaz,

Tokat atmasaymışsınız iyiymiş ama düşününce biri bana ha o.... demiş ha terörist demiş, ben de yapıştırırdım bir tane.Umarım bundan sonra konusu açılmaz da huzurlu olursunuz.Bu Avrupalılar da bizden betermiş ha, bizde kimse bi Rusa bunu yapmaz mesela.

benim esimde Ataturk hayrani..hatta eger ikinci bebegimiz erkek olursa tek icine sinen isim Kemal ismi..yanina tabi bide kendi dilinden isim ekleyemek niyetimiz.
ben gecmiste su oldu bu oldu tartismasina hic girmiyorum,o da pek girmez.Onun derdi zoru bu suriyeli gocmenlerle baslayan sorun.
ilk oglum dogdugu zaman turk nufusu da aldik diye telas halinde,korkarim ki bi 10 sene sonra turkleri terorist ilan edecekler diyip duruyor artik ne okuyorsa surekli.
biz turkiye`de yasasak belki olaylarin icinde olacagi icin destekli atar tutar,boyle okudugu sacmaliklari onume surunce gercekten kusasim geliyor,konusmanin agirligi kalmiyor.
evet tokat agir oldu,hani inanin onceden planlamadim da..gozumun icine baka baka diyince bi savunma refleksi gibi elim carpti diyim..
insallah konusur hallederiz ama o da kizgin bende kizginim.
biraz zaman lazim sanirim.

aslinda islama karsi bi kindarligi yok,namazimi kilarim evde hatta oglum basimdan ortumu ceker kacirir,esim guler filan..
onun kizdigi turkiyenin isis`i desteklemesiymis,oyle diyor.o caniler islami teror olarak gosteriyor neden sizin ulke bunu destekliyor diye benimle tartisiyor.
son secimde oy kullanamadim,oglum cok hastaydi biryere cikamadim gunlerce,onun icin ustume geliyor oy kullanmadin sende destekledin ulkeni sattin diye..
ne alaka..ne alaka hani guleyim mi aglayayim mi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…