Toki evleri niye ucuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım tokiden alamayız,sitesinde yazan şartlara uymuyoruz.Sahibinden örneğin 60 bine alsak bize başka masraf çıkarır mı ki acaba? İnş. suç değildir ama örnek olarak birini kopyalıyorum

Açıklama

Bursa Gürsu Toki lerde Satılık Daire.3+1 120 metrekare yeni sıfır daire.

11 katlı binanın 8.katında C1-3 No: 34.Dairenin Tüm Odaları ışık almaktadır.Dairemiz site içine değil Dağ Manzaralıdır.Isı pay ölçerli Merkezi Sistemdir.Çift Asansörlüdür.

Su,Elektrik,Doğalgaz Mevcuttur.Tüm sigortalar yapılmıştır.Tüm ödemeler yapılmıştır.

Anahtar Teslim,Hemen Devir yapılır.

İlkokul,Ortaokul,Lise,Toki Sağlık Ocağı,Cami,Alışveriş Merkezi Mevcuttur.

Muhteşem manzara,Dağ Havası,Gürültüden Uzak,Sakin Bir Yer.

Minibüs ve Belediye Otobüsü İle Ulaşım İmkanı.

Aylık 695 TL Taksit (7 Yıl ) + 64 Tl aidat vardır.

Not:Yıllık Tefe-Tüfe oranınca Taksitlere zam uygulanmaktadır.

Zaten ilanda yazıyor; 7 yıl geri ödemesi ve aidatına kadar yazmışlar.

Hem peşinatı ödeyeceksin hem de 7 yıl ödemeye devam.

Benim de vardı TOKİ evim. Toki'den aldım; içinde de oturdum; sonra da borcu ile birlikte sattım.

Evlerin ince işçiliği iyi değildi; ama az ödeme ile merkezi sistem müthiş ısınıyordu. Yalıtım vs iyi idi. Pencere kapı çok kaliteli değil; ama berbat da değildi.

Benim sitem ferah idi; ama her yer öyle değil.

Biraz şehir dışı daha doğrusu gelişmeye açık bölgede oluyorlar; oturmayacağın için sorun değil.

Biz taşınırken doğru düzgün bir market yahut ekmek alacak fırın bile yoktu; şimdi tüm büyük marketler; her bankanın bankamatiği; taksi durağı, otobüs durağı hepsi dibinde hizmete başlamış; etrafı da başka firmalarca site şeklinde evlerle dolmuş

Bunları da değerlendirmek lazım; ama yine de bilmediğin şehirden alma bence

Zaten ilanda yazıyor; 7 yıl geri ödemesi ve aidatına kadar yazmışlar.

Hem peşinatı ödeyeceksin hem de 7 yıl ödemeye devam.

Benim de vardı TOKİ evim. Toki'den aldım; içinde de oturdum; sonra da borcu ile birlikte sattım.

Evlerin ince işçiliği iyi değildi; ama az ödeme ile merkezi sistem müthiş ısınıyordu. Yalıtım vs iyi idi. Pencere kapı çok kaliteli değil; ama berbat da değildi.

Benim sitem ferah idi; ama her yer öyle değil.

Biraz şehir dışı daha doğrusu gelişmeye açık bölgede oluyorlar; oturmayacağın için sorun değil.

Biz taşınırken doğru düzgün bir market yahut ekmek alacak fırın bile yoktu; şimdi tüm büyük marketler; her bankanın bankamatiği; taksi durağı, otobüs durağı hepsi dibinde hizmete başlamış; etrafı da başka firmalarca site şeklinde evlerle dolmuş

Bunları da değerlendirmek lazım; ama yine de bilmediğin şehirden alma bence
Aaa iyiki kopyalamışım,hem aylık 695TL miktarı ödeyip hem de 60bin peşinat mı veriliyormuş bu ilanda:KK57:

ben 2 yıl tokiye yapılan evlerin alt taşeron firmasında çalıştım. zemin ve kalıp betonları çok sağlam diyebilirim. zaten tokinin ev yaptıgı yerler şahış arazisi oluyo genelde arsa karsılıgı binaları dikiyolar buda maliyeti biraz aza indiriyo. ince işçilige gelince evet süper saglam diyemem. en düşük teklifi kim veriyosa o firma işi yapar. yapan firmada artık ne malzeme kullanırsa. mutfakları büyüktür ama dolapları kücüktür. yani bu evleri alacak olanlar ev girmeden ince işçiligini yeniden yaptırması gerekiyo. yalıtımı güzel. sen yatırım amaçlı alıcaksan bu evi kaçırma derim sonuçta oturmıcaksın. bu evler kurayla alınıyo. bi miktar bankaya para yatırıyosun geri kalanınıda taksitle ödüyosun. çogu kişilerde böyle yapıyo ödeyemeyip satısa cıkarıyo. öyle satın alabilirsin. alırsan eger 3-5 katları tercih et derim. şimdiden hayırlı olsun:KK24:

Yok izmirdeyim canım ben.
Aynen öyle hem çektiğin krediyi hem de geri ödemeyi ödemek gerekiyor. Geri ödeme cüzi bir miktar ama bildiğim kadarıyla.
İzmirse daha iyiymiş. Denk gelirse haber ediver şu KKdaşına:KK22: Ciddiyim bak,oradan bulsak biz kendimiz geliriz kiracıya vermeyiz bile

Depremi yaşamış biri olarak kesinlikle söylüyorum sağlam evler yapıyorlar, Erciş'te lüks binalar hasar görürken toki evlerinde hiç bir sıkıntı çıkmadı. Boyası, kapısı-penceresi falan ihale yoluyla yapıldığı için kaliteli olmayabilir ama temeli çok iyi ki benim için en önemli şey de evin temelinin sağlam olması

Toki evleri neden ucuz devlet tarafından yaptırılıyor. Amaç ne dar gelirli insanlar ev sahibi olsun. O yüzden ucuz. Hani orada burada gördüğünüz dışı süslü ama içinin malzemesinden çalan müteahhitler çok mu güzel yapıyor sanıyorsunuz? Tokiden ev almak zor ki bir sürü kişi başvuruyor. Veli Göçer Toki 'demiydi. Kaç kişi öldü onun yüzünden.

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
Benimde var Toki'de ev alıp oturan tanıdıklarım,onlar gayet memnunlar ısınmasından,malzemesinden memnular,malzeme kötülüğü her şehirde yoktur bence,50-60 binlira olan TOKİ fiyatının ödemeleri hala devam ediyordur ama o yüzden 50-60 binden daha fazla olur.Senede 2 kere TOKİ evlerinin taksitlerine zam geliyor.

Yüklenici firmaya göre değişiyor kimi çok iyi malzemeden yaparken kimide sisirme is yapiyor.Guya çoğu kontrol ediliyor ve devletin standartina gore yapiliyor.Ama hepsi hikaye bakip inceleyip ona göre almanizda fayda var.Ben kendimde Tokinin yaptığı evimde oturuyorum.Yapan firma gerçekten iyi bir firmaymış bizim etaptaki binalar hepsi gerçekten çok iyi ve kullanışlılar.Birde benim evde başta antlaşmalı ve imzalı kağıt aldılar kesinlikle kiraya verilemez diye bunlarıda araştırığ ona göre almanızı tavsiye ederim.

Bizim sitenin alt tarafında bir toki var, gayet kaliteli malzemelerle yapılmış. Merkezi sistem yerden ısıtmalı, hilton banyolu, hazır mutfaklı falan evler. İnşaat kalitesini bilemem tabi. Bazen burdan çıkıp oraya mı yerleşsek diyoruz. Şimdiye dek gördüğüm tokilerin tek eksiği balkonlarının olmaması. Burda da 150 civarı evler onları 70-80'e veriyorlar ama geri ödemeleri var genelde.
Bizim buradakiler içinde gayet memnun oturanlar,hele ısıtması çok güzel diyorlar,ama bizim burada hepsinde balkonları var burada balkonsuz ev pek yok zaten.

50000 -60000 gibi rakamlar artık tokidede kalmadıki.Ucuz olan yerler şehrin dış tarafında kalanlar ama onlarda bahsettiğiniz rakamlarda değil.Bizde 2 sene önce kiptaştan daire aldık, kira getirisi olsun diye.Bizim aldığımız dairenin tüm ödemeleri bitmişti ,dolayısıyla geri taksit ödemesi yapmadık, tapusuyla aldık.Eğer sizin alcağınız dairenin ödemesi bitmemiş ise,tapu alamaz hak devrini gösteren kağıtla satış yapılır.Tapusuda tüm taksitler bittiğinde çıkar..Binalarda Radye temel kullanılıyor o yüzden binanın kaba inşaatı konusunda sağlımlığına tereddüt etmedik.İç işçiliği evet vasat, ama oda zaten zamanla yaptırılabilir şeyler..

50000 -60000 gibi rakamlar artık tokidede kalmadıki.Ucuz olan yerler şehrin dış tarafında kalanlar ama onlarda bahsettiğiniz rakamlarda değil.Bizde 2 sene önce kiptaştan daire aldık, kira getirisi olsun diye.Bizim aldığımız dairenin tüm ödemeleri bitmişti ,dolayısıyla geri taksit ödemesi yapmadık, tapusuyla aldık.Eğer sizin alcağınız dairenin ödemesi bitmemiş ise,tapu alamaz hak devrini gösteren kağıtla satış yapılır.Tapusuda tüm taksitler bittiğinde çıkar..Binalarda Radye temel kullanılıyor o yüzden binanın kaba inşaatı konusunda sağlımlığına tereddüt etmedik.İç işçiliği evet vasat, ama oda zaten zamanla yaptırılabilir şeyler..
Bahsettiğim evlerin geri ödemesi de varmış, bir şey daha öğrenmiş oldum:KK43: Yani 110-120bine denk geliyor en az

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
Bursa dan mı arıyorsunuz?

Bahsettiğim evlerin geri ödemesi de varmış, bir şey daha öğrenmiş oldum:KK43: Yani 110-120bine denk geliyor en az

aynen öyle kira getirisimi istiyorsunuz yoksa elinizdeki mevcut parayımı değerlendirmek? 50 yada 60 bin gibi bir meblağ için yatırım yapmayı düşünüyorsanız ,arsa alabilirsiniz 7 yıl önce 15 bine aldığımız arsa şuan 250 bin.tekirdağ taraflarında yada çanakkale taraflarında bakir uzun vadede süper prim yapıcak yerler var..

Arkadaşlaeın dediği gibi ipotekli ödemeli falan oluyor var bir işleri de tam bilemiyorum:)
Bizim de İzmir'e gidesimiz var ama ev falan alamayız bari şöyle kenarından arsa, bahçe bir şey alabilsek:)

aynen öyle kira getirisimi istiyorsunuz yoksa elinizdeki mevcut parayımı değerlendirmek? 50 yada 60 bin gibi bir meblağ için yatırım yapmayı düşünüyorsanız ,arsa alabilirsiniz 7 yıl önce 15 bine aldığımız arsa şuan 250 bin.tekirdağ taraflarında yada çanakkale taraflarında bakir uzun vadede süper prim yapıcak yerler var..
Maaşımızı biraz savurmaya başladık,kredi ödüyorduk o bitti. O yüzden yatırım yapmak istiyoruz.
Arabayı ve bir miktar parayı peşinat verip ev sahibi olmak istiyoruz aslında. İstanbulda uygun fiyatlı denk gelemedik,hala araştırıyoruz bulabilirsek kendimiz oturacağız. Ben de o arada başka illere bakmaya başladım,kiraya vermek için.
Şuan 250 binse arsa mantıklı değil.Sizin aldığınız zamanki gibi bir fiyat olsa arsa da olurdu

Maaşımızı biraz savurmaya başladık,kredi ödüyorduk o bitti. O yüzden yatırım yapmak istiyoruz.
Arabayı ve bir miktar parayı peşinat verip ev sahibi olmak istiyoruz aslında. İstanbulda uygun fiyatlı denk gelemedik,hala araştırıyoruz bulabilirsek kendimiz oturacağız. Ben de o arada başka illere bakmaya başladım,kiraya vermek için.
Şuan 250 binse arsa mantıklı değil.Sizin aldığınız zamanki gibi bir fiyat olsa arsa da olurdu
Hangi semt düşünüyorsunuz İstanbul'da?
Gelişmekte olan yerlerde 150 bin civarına evler var

Hangi semt düşünüyorsunuz İstanbul'da?
Gelişmekte olan yerlerde 150 bin civarına evler var
Anadolu yakası canım, Sancaktepede oturuyorum yine o civarda ama daha merkezi bir yerde bakıyoruz. Sarıgazi,Çekmeköy,Taşdelen olabilir. Biz 20 senedir burdayız, o kadar değişti ve fiyatlar uçtu ki. 150 bine var mı ki,biz bulamıyoruz:KK43:

Tekirdağ çanakkalede arsalar 50 -60 bin civarında bulunabilir şekilde.Bizim aldığımız yer ist arnavutköyde 7 yıl önce kuş uçmaz kervan geçmez:KK45:3. Köprü,havaalanı,kanal istanbul derken fiyat uçtu biranda.Ben yatırım konusunda biraz gözü karayım açıkçası müstakil tapusu olan heryeri alabilirim:KK64:Ve dediğim gibi bakir yerle çok daha fazla gelişime açık, istanbulda beylikdüzünde bazı evlerin fiyatıda uygun..

Tekirdağ çanakkalede arsalar 50 -60 bin civarında bulunabilir şekilde.Bizim aldığımız yer ist arnavutköyde 7 yıl önce kuş uçmaz kervan geçmez:KK45:3. Köprü,havaalanı,kanal istanbul derken fiyat uçtu biranda.Ben yatırım konusunda biraz gözü karayım açıkçası müstakil tapusu olan heryeri alabilirim:KK64:Ve dediğim gibi bakir yerle çok daha fazla gelişime açık, istanbulda beylikdüzünde bazı evlerin fiyatıda uygun..
Gözü kara olman işine yaramış ama bak:KK45:Benim annem de öyle.Şuan oturduğumuz arsayı 2001 yılında 3 milyara almış,şaka gibi. İnekler filan vardı,otlatıyorlardı.Akrabalarımız alay ediyordu annemle gittin oradan arsa aldın diye. Biz sonradan gelip ev yaptık. Keşke ozaman daha çok arsa alsaymışız

Back
X