Toki evleri niye ucuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dandik malzeme kullanıyorlar...deprem olsa ilkk o evcikler yıkılacak...berbat yerlere yapıyorlar evleri..
ucuz etin tiridi olmaz derler ya doğru...pahalı olursa vardır bir hikmewti..zaten o evlerde oturan insanların geneli varoş..
Varoş kelimesi hiç hoş olmamış dar gelirli insanlara varoş demeniz ne kadar itici sizi kınıyorum.

tokiler ilk başta dar gelirli aileler için yapılmaya başlanmıştı başka bir eviniz varsa kura çıkmıyordu. Bu uygulama kaldırıldı sonradan isteyen herkes kaç tane evi olduğu fark etmeden alabiliyor artık. Şu an doğuda çalışıyorum ve nişanlımla tokiden ev aldık burada tam şehir merkezinde tokiler. Ev içinde kullanılan malzemeler kaliteli değil. Mutfak dolapları, kapılar hatta duvarların boyası kötü. Ama özellikle doğuda küçük bir şehri göz önüne alırsak diğer apartmanlardan hem cephe hem ısınma olarak çok iyi. Şöyle ki önceden kaldığım evlerde yıllık 2000-2500 tl yakıt parası verip evde üşürken şu an 1500tlye kısa kollu giyiyorum evde kışın. Isı ve ses yalıtımları gayet güzel. Sadece banyo havalandırmasından gelen ses var o da normaldir diye düşünüyorum. Bir de ben toki evlerinin depreme dayanıklı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bina sağlam ama dediğim gibi kullanılan boya, dolaplar vs kalitesiz. Evi adamakıllı bir yere çevirmek için 10-15 bin içine harcamak gerekebilir.

Evde siz oturmayacak kiraya verecekseniz zaten içine bir masraf yapmanıza gerek yok bence. Evin içini yaptırdıktan sonra temiz bir kiracıya denk gelmezseniz içiniz acır.

Tapu ve ruhsat konusunda bir sıkıntı olmaz ancak evin bütün ödemeleri bitmemiş olabilir henüz. Onun hakkında da ev sahibi bilgi verir mutlaka.

Bu konuya yorum yapmıştım tekrar yapayım. Bizim burdaki tokiler çökmeye başladı. İl afet müdürlüğü boşaltıyor binaları. Yer yer 50-100 cm açıklıklar var. Sebep zemin etüdü yapmadan koca koca binaları dikmek. Tokiden ev alacak olanlar tekrar tekrar düşünsün.

Merhaba. .bizde istanbul da bu seneki Toki çekilişine girdik çıkarsa! ! oturan tanıdıklarimiz çok, dolapları fln kalitesi iyi değil ama dışı ve ısı yalıtımı fln gayet iyi. .şehirden uzak ama araba ve metro seçeneklerimiz var eşimin işine de yakın. .
Bu arada doğma büyüme istanbulluyuz VAROŞ fln da değiliz:KK12::KK14:

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
tek bildiğim kalıp döküm olduğu, araştırayım mı neden ucuz diye??

tek bildiğim kalıp döküm olduğu, araştırayım mı neden ucuz diye??
Ben aslında konuyu açtığım gün neden ucuz olduğunu öğrendim :KK48: 50 bin olan fiyat peşinatmış, bir de aylık bilmem kaç sene de taksit ödeniyormuş. Ben bunu konuya gelen cevapları okuyunca öğrendim. Yani ev aslında 130-140 bin ama süsleyip püsleyip ilan olarak koymuşlar,ilandaki açıklamayı da anlamamışım :) Sonuç olarak ev almaktan vazgeçtik

genelde şehir merkezine bayağı uzak ondan uygun fiyatları.

görümcem ve kp tokiden ev aldı içleri güzel kullanışlı ama

onların evleri hep merkeze uzak

aklima hemen su haber geldi
yeni evli cift tokiden aldiklari evin önünde foto cekiyorylr video vs
tam dügün günü yani
tam o sirada gelinin üzerine balkon cöküyor
sanirim bu olay bu evlerin neden ucuz oldugunu anlatiyor

Eşimin ailesi toki evlerinde oturuo ve çok memnunlar taşınalı 15 seneyi geçmiş her sene deprem için örnek alınıo ve hiçbir sorun yok bende bu sene tokiye başvurdum tabi çıkarsa inş. kayınvalidemlerin o zman çok uygun aldıkları eve şuan en az 250 bin veriyolar çok merkezi bir yer olmuş ilk taşındıkları zaman herkes ay orda oturulurmu dünyanın bir ucu demişler şuan herkes tam tersini söylüyo imkanım olsa bende ordan ev almayı çok isterdim

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
ben toki evinde kiracıyım. Sağlamlık dersen deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmışlar bu konuda sıkıntı yok. Genelde şehir merkezini dışında oldukları için ucuz oluyorlar, birde iç malzemesi çok kötü sanırım onunda etkisi vardır. Yani dubar sağlam tamam ama kapıları dökülüyor. Mutfak desen ayrı dert. Onun dışında bir sıkıntısı yok canım...

tokinin amacı öncelikli dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaktır, bu nedenle ödeme koşulları da o şekilde düşünülmüştür. yalnız ev sahibi olanlar başvuramıyor diye biliyorum.. yatırım için düşünüyoruz demişsiniz ya...

Eşim toki yapımında çalışmıştı. beton kalıp ile yapıldığı için sağlamlık konusunda güvenilir olduğunu söylüyor. ama içlerinde kullanılan malzemeler iyi değilmiş. bence yapıldığı yere göre de değişiyordur bu durum ilden ile.

Back
X