Toki evleri niye ucuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anadolu yakası canım, Sancaktepede oturuyorum yine o civarda ama daha merkezi bir yerde bakıyoruz. Sarıgazi,Çekmeköy,Taşdelen olabilir. Biz 20 senedir burdayız, o kadar değişti ve fiyatlar uçtu ki. 150 bine var mı ki,biz bulamıyoruz:KK43:
Bir Kurtköyden aldık geçen sene, hava alanına yakınız ve oradan geçecek olan metroya da. Duyan Kurtköyden ev almaya başladı:) Sancaktepe civarını bilemiyorum tabi:KK43:

Bir Kurtköyden aldık geçen sene, hava alanına yakınız ve oradan geçecek olan metroya da. Duyan Kurtköyden ev almaya başladı:) Sancaktepe civarını bilemiyorum tabi:KK43:
Kurtköy de pahalı değil mi? 150binse çok iyiymiş

Kurtköy de pahalı değil mi? 150binse çok iyiymiş
Siteler 200 bin civarı, Dumankayalar falan var daha pahalı sanırım ama biz tek başınabir binayız. Ana caddenin ir arka sokağından aldık, geçen sene izbe bir yerdi ama bu seneye kadar 3 bina diktiler ve bir kaç ay önce tam karşımıza cami yapımı başladı.
Hani yatırım amaçlıysa araştırmakta fayda var gerçekten çok hızla gelişiyor.

ucuz etin yahnisi yavan olur demişler, toki evleri bildiğin çürüyor, benim komşum bildiğin çürüyormuş tam anlamadım ama pencerenin olduğu sac kısmı çürüdü felan diyodu ucuz malzemeden yapılmış, ben toki den ev almam.

Abimler tokide kiraya ciktilar.6 ay once ve yaza ev degistirecekler.Bilmiyorum hepsi oyle mi ama bukunduklari binayi resmen koy evine cevirmisler.Apartmanin girisleri rezalet.Sosyal tabaka olarak cok alt sinif insanlar,gorgu sifir iste zamaninda almislar.Sicak geliyordu toki fikri ama artik asla !

Siteler 200 bin civarı, Dumankayalar falan var daha pahalı sanırım ama biz tek başınabir binayız. Ana caddenin ir arka sokağından aldık, geçen sene izbe bir yerdi ama bu seneye kadar 3 bina diktiler ve bir kaç ay önce tam karşımıza cami yapımı başladı.
Hani yatırım amaçlıysa araştırmakta fayda var gerçekten çok hızla gelişiyor.
Canım şimdi siteden bakıyorum ama Kurtköy diye arattım,2+1, 3+1 fiyatları pahalı. 150bine yok yani

ucuz etin yahnisi yavan olur demişler, toki evleri bildiğin çürüyor, benim komşum bildiğin çürüyormuş tam anlamadım ama pencerenin olduğu sac kısmı çürüdü felan diyodu ucuz malzemeden yapılmış, ben toki den ev almam.
Abimler tokide kiraya ciktilar.6 ay once ve yaza ev degistirecekler.Bilmiyorum hepsi oyle mi ama bukunduklari binayi resmen koy evine cevirmisler.Apartmanin girisleri rezalet.Sosyal tabaka olarak cok alt sinif insanlar,gorgu sifir iste zamaninda almislar.Sicak geliyordu toki fikri ama artik asla !
Yorumlar için sağolun kızlar. Toki düşündüğüm gibi çıkmadı, geri ödemesi de olduğu için ucuzmuş. Almam asla.

Canım şimdi siteden bakıyorum ama Kurtköy diye arattım,2+1, 3+1 fiyatları pahalı. 150bine yok yani
Biz keçeci emlaktan almıştık 2+1 sıfır daire.
Geçen seneden beri artmış mıdır o kadar bilmiyorum. Bizim civarımızda müstakil binalarda vardı 160 bine falan.
İsttanbul'a dönünce şöyle bir bakayım istersen:)

Biz keçeci emlaktan almıştık 2+1 sıfır daire.
Geçen seneden beri artmış mıdır o kadar bilmiyorum. Bizim civarımızda müstakil binalarda vardı 160 bine falan.
İsttanbul'a dönünce şöyle bir bakayım istersen:)
Ya süper olur bakabilir misin?

tokiye yazilacagina git kredi cek baska yerden ev al. malzemesini ucuz kullaniyolar elektrikleri falan sorunlu oluyor yaa.il de daha pahali tabiki cunku orda is imkanlari cok iller ilceye gore daha iyi hersey elinin altinda ilcede bir ev satsan 60 veya 70 milyara geri satarsin. ama ilde satacak olursan 100 milyar desen gene alan olur yani

Toki ve Kiptaş evleri ilk etapta dar gelirliye hitap ediyor. Yatırımcılar da tercih ediyor satmak yada kiraya vermek amaçlı bu tip evleri. Bina kalitesi konusunda sıkıntı yaşamazsınız denetleniyor ve belli standartlarda olması gerekiyor. İçeride kullanılan (ince inşaat) malzemeleri daha uygun fiyatlı tercih ediliyor Diye biliyorum.
işcilik çok iyi olmayabilir birde ama yatırim amaçlı tercih edilebilir. Birde semte göre kalite ve fiyat farkı oluyor.
Size tavsiyem daha önce satışa çıkmış ve teslim edilmiş varsa çevrenizde sorusturun ne kadara aldılar ne kadara satıyorlar, kar oranı yeterliyse sizin için degerlendirirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.

Ben yeni yapilan toki evlerinde kiraciyim.evet fiyatlar cok uygun evlerde kucuk degil.ama ben ayni site icinde kucuk bi evinde kiraciyim.metrekare secenekleri olan bir toki sitesi yani.oncelikle isi yalitimi mukemmel.hic kisi anlamiyoruz mesela.salon dahi her oda mukemmel sicak.ve yakit cok az geliyor.bugune kadar odedgimiz en yuksekmiktar 135 tl.
Onun disinda parkeleri fayanlari kaliteli.lakin. ic boya cokadi..mutfak dolaplari dandik malzeme ve banyo kuvet lavabo veklozet kac defa taskinlikyapti.kac kez tamir edildi..
Yani kendi evimiz olsaydi mutfakdolaplarini ve banyo malzemelerini komple yeniler,icini miss gibi su bazli boyayla boyar otururdum..
Ki ilerde tokidenev alip ic malzemesini yapip oturma planimiz var.merkezede on dakikauzaktayiz..

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
istanbulda ben h,c görmedim 50 60 bine ev tokı evleri en dandık yerde bile ki bizim burda halkalıda 250 bindne baslıyo sen nerde gördüm 5* b,ne ev varsa bizde alalım

istanbulda ben h,c görmedim 50 60 bine ev tokı evleri en dandık yerde bile ki bizim burda halkalıda 250 bindne baslıyo sen nerde gördüm 5* b,ne ev varsa bizde alalım
60 bin ev sahibinin istediği fiyat,taksit ödemeleri devam ediyordur,senede 2 kere zam gelir taksitlere.50-60 bini peşinat gibi düşünün.

ama yinede pesin 60 versen 60 binde 7 senede ödesen yine ucuz yani ben istanbuda 130 a hic tokı görmedim

Back
X