Toki evleri niye ucuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Esimin akrabasi tokiden ev aldi
Biz kredi ile 110bine
Onlar tokiden guya 60bine aldi

Sonuc hala oduyorlar ve toplam odeme seksen bini gecmis
Her yil odeme yapilacak miktar belli olmasina ragmen borc cikariyorlarmis.
Daha 4 yili var.

Bizim evi unv mezunu iki muteahhit kardes yapti. Islerinde cok iyiydiler.

Tokinin evi ise cok adi malzemeden yapilmisti bizim gordugumuz kadariyla.
Dar gelirli aileler icin yapildi ama aldatmacafan ote degil.
Zarar eymek isterseniz alin derim.

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
dandik malzeme kullanıyorlar...deprem olsa ilkk o evcikler yıkılacak...berbat yerlere yapıyorlar evleri..
ucuz etin tiridi olmaz derler ya doğru...pahalı olursa vardır bir hikmewti..zaten o evlerde oturan insanların geneli varoş..

Bir Tokili olarak cevaplamak istiyorum. Binalarda kullandıkları malzeme iyi sayılır ama işçilik berbat ! Evimizde o kadar çok ufak tefek, kırık dökük yerler var ki... Salonun tavan alçısı kabardı, yağmur yağınca bir iki pencere önü hafif su alıyor, aidatı fazla... Olumsuzlukları böyle işte...
Fakat kullandıkları beton oldukça sağlam, buna kimse bir şey diyemez. Matkapla dahi zor deliniyor :KK39:

Bu arada o evlerde oturanların geneli varoş denmiş, yanlış. Semtine göre değişir ve Toki'nin lüks konutları da var İstanbul'da.

TOKİ merkezi yerden toprak alip ev yapmadigi içindaha uyguna satiyor. AAyrıca mutahitler gibi yuksek kâr amaci olmadigindan daha ucuz.

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
Selam;)
Tatil sırasında evleri soracağımı söylemiştim. Bugün eşi emlakçı olan bir arkadaşıma sordum bizim civarları, sitelerde 250 binden aşağı ev olmadığını söyledi. Eşim de henüz bitmemiş inşaat halinde alınırsa 170-180 civarı bulunabileceğini söyledi...

Selam:KK66:
Tatil sırasında evleri soracağımı söylemiştim. Bugün eşi emlakçı olan bir arkadaşıma sordum bizim civarları, sitelerde 250 binden aşağı ev olmadığını söyledi. Eşim de henüz bitmemiş inşaat halinde alınırsa 170-180 civarı bulunabileceğini söyledi...
Canım çok sağol,unutmamışsın :KK19:Fiyatların maşallahı varmış bizim bütçeyi fazlasıyla aşıyor.Keşke zamanında alsaymışız.En iyisi yine anneme yakın semtlere bakmak

Toki evi var toki evi var .istanbul Ataköy Konakları 'da toki evlerinden .Alabiliyorsanız alın en kötüsü 700.000 TL.Bizim Kayseri'de 50.000 TL toki evleri.Toki evlerinde emin olduğunuz bir tek nokto olabilir .Depreme dayanıklı ve sağlamdır .

İstanbul toki bilemeyeceğim ama yaşadığım yerdeki toki normal ev fiyatlarından bile pahalı. Taksitleri aylarla çarpınca korkunç fiyat çıkıyor. Ha buna rağmen şehirden uzak ve m^2 si küçük evler.

Benim teyzem tokide mis gibi oturuyor valla bizde oradan almayı düşünüyoruz

evler kötü ve kalitesiz malzemeden yapılıyor birde taaa cehennemin dibinde genelde

işçiliği iyi değil ama kesinlikle malzeme beton sağlam.

malzemeleri dandik çünkü halkalı daki toki evleri bir örnek buna. bir çatısının uçmadığı kaldı.

biz tokide oturuyoruz. tek sıkıntısı merkeze uzak ama büyük şehir çoğu yerden daha yakın hala..
o kadar güzel bi semtki bizim oturduğumuz bölge genellikle memurlara filan verildi o yüzden hep aile ve çok rahat..
az aşağıdaki mahalleler berbat biizm orası ile cidden kültür farkı var. ve bizim 5. senemiz çok çok gelişti.
ısınması harika evler geniş fiyatlar alırken çok ucuzdu ama şimdi baya iyi ediyor

Canım çok sağol,unutmamışsın :KK19:Fiyatların maşallahı varmış bizim bütçeyi fazlasıyla aşıyor.Keşke zamanında alsaymışız.En iyisi yine anneme yakın semtlere bakmak
Bayağı pahalanmış gerçekten şaşırdım ben de:KK43:

Toki evlerinde oturuyorum daha çok yeni bizim konutlar 2 senelik malzeme olarak ucuz kelimesini kabul edemeyeceğim maalesef çünkü kalitesiz değiller emin olun, ısıtmalarımız merkezi sistem, sabah akşam çöpünü alan, çevre düzenlemesini yapan apartman görevlileri mevcut, site içerisinde marketin fırının parkın her şeyimiz mevcut,banyolarda kullanılan malzemeler fayans vs olsun gayet kaliteli daire içinde kullanılan malzemelerde keza gayet iyi he nedir bir Ağaoğlu değildir ama tokinin şimdiki yaptıkları konutlar gayet iyi biz çok memnunuz ücrete gelince aylık 500 tl ödüyoruz + 72 tl aidat ödüyoruz. Kayınpederim kura ile almış evi daire de tek içime sinmeyen yer mutfak dolapları oldu çok iyi değildi baştan aşağı mutfağımı değiştirdim sadece, daire içinde oda kapıları bile gayet güzel, evi kayın pederim kura ile 89.000 tl almış şimdi o kadar fiyatlar arttı ki sahibinden alan kişiler 170.000 - 200.00 aşağı satmıyorlar ev sahipleri :KK51:

cevap veriyorum çünkü çok dandik evler.tüm iç ince malzeme en düşük kalite seçiliyor.ki ben o evlerin taşıyıcılarına falan hiç güvenmiyorum ben olsam almam.

Maalesef malzeme kötü, üniversitedeyken arkadaşımın biri yurttan çıkıp tokilerde kiraya geçmişti ziyarete gittiğimizde wc'ye gittiğimde wc'nin kapısının çerçevesi üzerime düşmüştü :KK53:

doğanbeyde ki tokiler nasıl acaba fiyatları çok pahalı neden ki merkezdemi yoksa..

Back
X