TOKİ'de oturanlar bakabilir mi

Ankara ara kat güney cephe
çocuk yok ama annem var
1000 TL'den az ödemediler bu kış, bireysel kombi yakmayla alakalı.

fazla yakmayan biriyse ona göre hesaplasın tabii
Benim çatı katı 1+1 bekar apartmani ön cephe. Ağrı tarzı bir yer. Hiç üşümedim desem yeridir. Ben asgari tutarı söyledim kişiye konuma yere evde durma saatine göre değişir. Ben çok şaşırdım hatta nasıl bu kadar ucuz gelebilir diye en son yillar önce 3 kişi 500 veriyorduk doğalgaza

anladığım kadarıyla siz akdeniz-ege kıyıda bir yerdesiniz klimayla ısınabildiğinize göre
muğlada geçen kış klimayla ısınan evlere 2500 TL elektrik faturası geldi. biliyorsanız, bunu da biliyorsunuzdur
ben de egedeyim 3+1 ev, merkezi sistem bizim doğalgaz kışın 700 TL elektrik 200 TL geldi.

bu sene doğalgaz 1000 lira iyimser tahimn (çünkü geçen kış, bir önceki kışa göre %80 tam gelmişti) aynı zam gelirse 1300 filan gelir bizim doğalgaz. Daha da kötüsü olur zam %80i de geçerse artık bilmiyorum üstünü...

Karadeniz buuuzzzz. Ne ıligi dağlık bölgeler orası. Aidat gibi aydan aya verirsiniz bazıları 6 ay bazıları 12 ay

Evet kombilerde kira çok.bu tokilerde kira ucuz.eşyalı buldum bi tane 1+1 eşyalarda yeni hatta evde yeni gibi.ama aylık yakıt ücreti düşündürdü sadece.

Eski evimizde 4 aylik oduyorduk. Ayni apartmanda oturan akrabamiz gecen kış 1400 ödemiş. Tum dairelerden önden para topluyorlar sonra gidip kömür aliyorlar.
Karadeniz bolgesi ılık olmuyor bu arada.

Evet kombilerde kira çok.bu tokilerde kira ucuz.eşyalı buldum bi tane 1+1 eşyalarda yeni hatta evde yeni gibi.ama aylık yakıt ücreti düşündürdü sadece.
Siz tek mı kalacaksınız ? Benim bildiğim dairenin büyüklüğüne göre kömür ücreti alınıyordu. Tek kişi için bencede fazla. Ben aile olduğunuzu falan düşündüm.

Biz aidat olarak ödüyorduk 10 sene oluyor ama şimdiki sistemi bilmiyorum. Şöyle bişeyde var bizim kaldığımız toki gerçekten çok sıcaktı kışın yatak odasını hiç açmıyorduk. Ve çok soğuk bir yerdi. Bana her zaman kömür daha sıcak gelir.

Biz de yaz aylarında toplu kömür ücreti alınıyordu.Bu sene almış olsaydık,yaz başında tonu 4500 falandı,daire başı ise 3 ton kömür alıyordu.Sizin aylık yansıtılıyor herhalde.

Karadeniz buuuzzzz. Ne ıligi dağlık bölgeler orası. Aidat gibi aydan aya verirsiniz bazıları 6 ay bazıları 12 ay
Ay ne bilim yaşadığım yer gibi düşündüm. Aynı deniz var filan kışında ılık olur gibi. bakayım ben bi o zaman ya.ya ısıtma nasıldır ki gece gündüz yakarlar mı.öğrenciyken de kaloriferliydi ev sahibi yakmazdı donardım o yüzden merkezi sistemi sevmiyorum.ön yargılım biraz

TOKİlerde hiç üsumezsiniz şortla dolanirsiniz evde. Eğer diğer kombili dairelere arasında 500 den fazla fark varsa hiç düşünmeyin derim.

Siz tek mı kalacaksınız ? Benim bildiğim dairenin büyüklüğüne göre kömür ücreti alınıyordu. Tek kişi için bencede fazla. Ben aile olduğunuzu falan düşündüm.
Tokide apartmanlar ya 3+1 ya 2+1 oluyor. Ayni apartmanki tum dairelerin boyutu ayni. Yonetici gidip kömürcü ile anlasiyor, para topluyor, aldigi faturayi panoya asıyor, kış sonunda xx ton komur kaldi, yeni yılda su kadar komure ihtiyac var, fiyati budur diye bilgi veriyor. Tek kiside olsan kaloriferlerin bazilari acik olmak zorunda ki ust ve alt katlar isinabilsin, buda kontrol ediliyor yani.

Benim eskiden oturduğum apartmanda bireysel dogalgazliydi şöyle bir sistem vardı. Alt sınır 200dü, 200den az da yaksan 200 ödüyordun minimum. Bence çok mantıklı bir sistemdi çatı katı olmasına rağmen hiç üşümedim. Ceza mı ne deniyor galiba

Sizinki iyiymis insafliymis. Ben 1,5 sene tokide kaldim illallah ettim. Ne dogru duzgun isiniyor ne ses yalitimi var bide izmirdeyim düşünün yani ne kadar soguk olabilir. 2.katta oturuyorduk, bir pazar gunu esim tadilat sesine uyandi kat kat gezdi ses nereden geliyor diye 12.kattaymis birsey diyemeden geri döndü.

Evet tek kalcam.o yüzden fazla geldi.tabi başka tokiler nasıldır bilmiyorum.onlarda da meekezi sistem kömür yazıyor ama ücret yazmamışlar

Isınma problemli miydi.bende ondan korkuyorum. Öğrenciyken ısınamadım hiç. Tek korkum o. O kadar verip ısınamamak.

4 yıl önce oturdum toki de ama doğalgaz vardı; her ay aidatın yanında ödenecek yakıt dökümü olurdu, fatura daire sayısına bölünürdü. Bir de evde petek kapatamıyorduk, mesela ben uyuduğum odada sıcak sevmem, yatak odasının kaloriferini genelde kapatırım ama toki de mümküm değil, petek vanaları çıkarılmıştı ve üstlerinde sayaç gibi bişey vardı. Ortalamanın üzerinde faturalar ödedik hep ama kirası ucuz olduğundan gözüme batmadı 3+1 di evim. Aylık 1.850 lira yakıt bana da çok göründü, aylık mı sezonluk mu net sorun bence

Aylık 1850 tl 6 ay ödenecekmiş yani 6×1850 tl. O zaman aynı fiyata eşyasız bireysel kombili dairelerde var onlara bakayım bari.eşya alcam o zamanda. Offf kafam allak bullak

Güney marmarada sayılırım, deniz kenarındayım, kışı pek yumuşak değildir buranın geçen kış doğalgaz 750nin altına düşmedi desem yeri var. Bu yıl 1300ü gözden çıkaracağız anlaşılan
Her binanın yönetim şekli farklıdır. Kimisi tek seferde toplar peşin alır kimisi taksite bağlar. Karadeniz akdenize benzemez maalesef, orası yazın bile çok sıcak olmuyor diye duymuştum. Doğu batı farkeder tabi mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…