TOKİ'de oturanlar bakabilir mi

Evet tek kalcam.o yüzden fazla geldi.tabi başka tokiler nasıldır bilmiyorum.onlarda da meekezi sistem kömür yazıyor ama ücret yazmamışlar
Kömürlü sistemlerde ısı pay ölçer falan olmuyor. Yakıt da dairedeki kişi sayısına göre değil direk daire sayısına bölünüyor. Kömürlü sistemde güzel ısınırsınız ama fiyat bana fazla derseniz 1+1arayın

Merkezi sistem tutmasın bekar ve çalışıyorsa. Zaten akşamdan akşama evde olacak.
Evet dimi merkezi sisteme bende ısınamadım ama kirası tabi ucuz ama yakıt parası çok o da var aynı yani hemen hemen belkide düşününce.

Geçen ay gittim ege gibiydi nemli yapış yapış oldum. O yüzden ılık olur ye düşündüm ama tabi karadeniz sonuçta kışı ne olur belli olmaz .gidince orda yaşayanlardan fikir alsam iyi olcak.

Bende 1+1 arıyorum ama şöyle saçma bişey var 2+1 3+1 evlerin bazıları daha ucuz 1+1 ler pahalı şaka gibi bi yer ya

ya ben kömürün daha güzel ısı yaydığını düşünüyorum. ama sen tek kalacaksın, koca gün evde olmayacaksın sanki sana bireysel ısınma daha uygun gibi. fakat karadeniz soğuk olur ve doğalgaza da devamlı zam geliyor. sadece ısınma için ayda 1850 de çok be. 1000 dese anlarım. 6 ay dediğine göre kış sert geçiyor demek ki. ben izmirdeyim, aralık gibi kombiyi yakar, mart sonu kapatırız, 4 ay. en iyisi arayıp detayları konuşman olacak, evi beğendin mi peki genel anlamda? diğer evlerin kirası falan nasıl, kombili olanların? kombide de zamlarla birlikte 1000'den az fatura gelmez bence ama ocak ve banyodada da kullanıyorsun o yönden avantajlı.

Aylık 1850 tl 6 ay ödenecekmiş yani 6×1850 tl. O zaman aynı fiyata eşyasız bireysel kombili dairelerde var onlara bakayım bari.eşya alcam o zamanda. Offf kafam allak bullak
Çok fazla bir rakam, tek başına yaşayan insan için gereksiz. Eşya alsanız da sizin olur o kadar parayı faturaya vereceğinize kendi malınıza ödeme yapmış olursunuz

Bende tokide oturuyorum bizim burda pazar günleri taşınmak ve tadilat yapmak yasak yaapnida bir defa uyarıp ikincide atıyorlar

Bende 1+1 arıyorum ama şöyle saçma bişey var 2+1 3+1 evlerin bazıları daha ucuz 1+1 ler pahalı şaka gibi bi yer ya
Onlar rezidans canım sen anlamıyorsun bu işten maalesef ülkemizde bekar insanları yolunacak kaz olarak gören zihniyet bitmiyor. Çocuğu yok masrafı yok nasıl olsa biz soyalım kafası. Cidden tiksindim artık ülkedeki soygun kültüründen. Benim bina 15 yaşında 3+1 geniş daireler tam aile oturmalık, okulun dibi. Üst kat komşum 3bine kiraya verdi, 4.Kattaki 5bin istiyor. Parası olmayan tutmasınmış. Maalesef tutan da olacak çünkü evin karşısı ilkokul, toplu taşımaya yakın, market kırtasiye cafe ne ararsan var. Çarşı değil ha, mahalle bu ama okul olunca bir tık avantajlı hale gelmiş. İnsanlar küçük çocuğu servise vereceğine mecburen tutacak. Bizimki de yaptığı soygunun parasını yiyecek

Yani güzel gibiydi.başka beğendim 1+1 onda merkezi sistem demişler detaylar için arayın o kadar. Kaloriferlidir diye düşündüm onu da ortalama aynı gibidir daha konuşmadım bugün ilana çıkmış zaten
Şöyle açıklayayım
Eşyasız bireysel kombili 1500-2500 arası normal toki olmayanlar
Eşyalı bu şekilde merkezi ısıtma toki 2000-2600( 1850 tl aylık kömür parası olanın kirası 2000 tl diğer beğendiğim 2600 tl )
Eşyalı bireysel kombi 3500+ (onada ben geçinemem)
Tabi tokiler çalıştığım yere ve şehir merkezine biraz uzak yol parası da var

Bizim burada apart tarzı evler oluyor bekarlar için,öyle bir seçenek yok mu?

Bacım Karadeniz'de deniz var iliktir nasıl bir düşünce yapısı şaşırdım valla, Almanya'dan mi karadenize tasinacaksin? Karadeniz her daim yağmurludur, çok güneş görmez. Hatta Karadeniz'in agustosu sonbahardir, rüzgardan yağmurdan denize giremezsin.
Daha bu temmuz başında memleketteydim, arasıra elektirik sobası açtığım oldu.
Konuya gelince 12 aysa çok ya o ne para. Ama Kasım'dan Mart'a kadarda uygun bence

Akdenizde sıcak bir yerdeyim. Yalıtımlı evde oturan 800 kadar ödedi bu sene ama ısındılar. Bazılarınada 1500 civarı gelmiş yalıtımsızdır diye tahmin ediyorum.

Biz doğalgaz gelmeden önce 3 ton kömür alıyorduk. Kışın sertliğine göre 2.5 ton da oluyordu.8 daire idi. Bu da şimdiki hesaba göre kömürün tonu 6000 ise 18000 yapıyor. Aman Allah'ım iyiki doğalgaz gelmiş

eşyasız bireysel kombili için kiralar gayet normalmiş hatta iyi bile. ben eşyasız eve geçip kendi eşyanı almandan yanayım. geçen gün de bununla alakalı konun vardı sanırım, uzun süre kalıcam bu şehirde demiştin doğru mu hatırlıyorum? memurdun. bence eşyalarını öncelik sırasına göre al, taksit taksit ödersin. tokiye okey desen 2000+1850 ısınma parası 6 ay sabit 3850 gidecek. yol masrafın da var, yoldan dolayı harcadığın zaman da var.

sen 2000'e eşyasız kombili daire bulsan 1000 tl doğalgaz gelir sana, akşamdan akşama açsan veya derecesini artırsan, bu faturanın içinde ocak ve sıcak su masrafı da var elbette. dahil yani. 3000 tl olur kira ve ısınma giderin.

şimdi eşya almazsan ileride eşya alman daha da kolay olmayacak bence eşyasız bir yer bulup kendi düzenini kurmaya başlamalısın derim ben özellikle yakın dönemde evlilik planın vs yoksa.

Hepsinde öyle değil. Annemler oturuyor kombili onlarınki.

Evet eşyasız kombili daha iyi dediğiniz gibi.
Eşya olayına hiç girmesem diye düşünüp toki den kiralayım dedim ama evet bu kömür parası olayı maliyetli olcak ki bu her sene daha da artacak ve dediklerine göre kömür doğalgaz dan daha pahalıymış. En azından bireysel kombide kendime göre ayarlarım dereceyi azaltma artırma.
kendi düzeni kurmak mantıklı sadece en başta zorlanıcam biraz. O yüzden en başta eşyalı ev düşünüyordum maddi durumum biraz kötü bu aralar da bu şekilde daha zararda olcam gibi duruyor. En mantıklı eşyasız kombi. 1800 tl ye buldum eşyasız kombili hem ara kat eğer ben gidene kadar tutulmazsa o evle ilgili görüşcem.

Eşyalı ev ile eşyasız ev arasındaki fark zaten eşya aldığın zaman aylık takside denk geliyor hemen hemen. Eşyalı evde otur otur, eşya parası öde elde var sıfır. Eşyasız ev tutarsan en azından içine aldığın eşya senin olur. Aciliyet durumuna göre alırsın. Özellikle beyaz eşyanın, dayanıklı ev aletlerinin fiyatları her sene ikiye katlanıyor artık. Almadığın her an zarardasın aslında. 1800'e iyi bulmuşsun eğer kısmetin orası ise tutarsın zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…