- 9 Şubat 2010
- 18.854
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.082
- 1.123
- Konu Sahibi Tasbebek09
-
Kömürlü sistemlerde ısı pay ölçer falan olmuyor. Yakıt da dairedeki kişi sayısına göre değil direk daire sayısına bölünüyor. Kömürlü sistemde güzel ısınırsınız ama fiyat bana fazla derseniz 1+1arayınEvet tek kalcam.o yüzden fazla geldi.tabi başka tokiler nasıldır bilmiyorum.onlarda da meekezi sistem kömür yazıyor ama ücret yazmamışlar
Evet dimi merkezi sisteme bende ısınamadım ama kirası tabi ucuz ama yakıt parası çok o da var aynı yani hemen hemen belkide düşününce.Merkezi sistem tutmasın bekar ve çalışıyorsa. Zaten akşamdan akşama evde olacak.
Geçen ay gittim ege gibiydi nemli yapış yapış oldum. O yüzden ılık olur ye düşündüm ama tabi karadeniz sonuçta kışı ne olur belli olmaz .gidince orda yaşayanlardan fikir alsam iyi olcak.Güney marmarada sayılırım, deniz kenarındayım, kışı pek yumuşak değildir buranın geçen kış doğalgaz 750nin altına düşmedi desem yeri var. Bu yıl 1300ü gözden çıkaracağız anlaşılan
Her binanın yönetim şekli farklıdır. Kimisi tek seferde toplar peşin alır kimisi taksite bağlar. Karadeniz akdenize benzemez maalesef, orası yazın bile çok sıcak olmuyor diye duymuştum. Doğu batı farkeder tabi mutlaka
Bende 1+1 arıyorum ama şöyle saçma bişey var 2+1 3+1 evlerin bazıları daha ucuz 1+1 ler pahalı şaka gibi bi yer yaKömürlü sistemlerde ısı pay ölçer falan olmuyor. Yakıt da dairedeki kişi sayısına göre değil direk daire sayısına bölünüyor. Kömürlü sistemde güzel ısınırsınız ama fiyat bana fazla derseniz 1+1arayın
Kira yakıt,aidat falan toplayın,diğer kiralarla karşılaştırın.Hangi daha avantajlı olursa onu tutun.Bende 1+1 arıyorum ama şöyle saçma bişey var 2+1 3+1 evlerin bazıları daha ucuz 1+1 ler pahalı şaka gibi bi yer ya
Çok fazla bir rakam, tek başına yaşayan insan için gereksiz. Eşya alsanız da sizin olur o kadar parayı faturaya vereceğinize kendi malınıza ödeme yapmış olursunuzAylık 1850 tl 6 ay ödenecekmiş yani 6×1850 tl. O zaman aynı fiyata eşyasız bireysel kombili dairelerde var onlara bakayım bari.eşya alcam o zamanda. Offf kafam allak bullak
Bende tokide oturuyorum bizim burda pazar günleri taşınmak ve tadilat yapmak yasak yaapnida bir defa uyarıp ikincide atıyorlarSizinki iyiymis insafliymis. Ben 1,5 sene tokide kaldim illallah ettim. Ne dogru duzgun isiniyor ne ses yalitimi var bide izmirdeyim düşünün yani ne kadar soguk olabilir. 2.katta oturuyorduk, bir pazar gunu esim tadilat sesine uyandi kat kat gezdi ses nereden geliyor diye 12.kattaymis birsey diyemeden geri döndü.
Onlar rezidans canım sen anlamıyorsun bu iştenBende 1+1 arıyorum ama şöyle saçma bişey var 2+1 3+1 evlerin bazıları daha ucuz 1+1 ler pahalı şaka gibi bi yer ya
Yani güzel gibiydi.başka beğendim 1+1 onda merkezi sistem demişler detaylar için arayın o kadar. Kaloriferlidir diye düşündüm onu da ortalama aynı gibidir daha konuşmadım bugün ilana çıkmış zatenya ben kömürün daha güzel ısı yaydığını düşünüyorum. ama sen tek kalacaksın, koca gün evde olmayacaksın sanki sana bireysel ısınma daha uygun gibi. fakat karadeniz soğuk olur ve doğalgaza da devamlı zam geliyor. sadece ısınma için ayda 1850 de çok be. 1000 dese anlarım. 6 ay dediğine göre kış sert geçiyor demek ki. ben izmirdeyim, aralık gibi kombiyi yakar, mart sonu kapatırız, 4 ay. en iyisi arayıp detayları konuşman olacak, evi beğendin mi peki genel anlamda? diğer evlerin kirası falan nasıl, kombili olanların? kombide de zamlarla birlikte 1000'den az fatura gelmez bence ama ocak ve banyodada da kullanıyorsun o yönden avantajlı.
Bizim burada apart tarzı evler oluyor bekarlar için,öyle bir seçenek yok mu?Yani güzel gibiydi.başka beğendim 1+1 onda merkezi sistem demişler detaylar için arayın o kadar. Kaloriferlidir diye düşündüm onu da ortalama aynı gibidir daha konuşmadım bugün ilana çıkmış zaten
Şöyle açıklayayım
Eşyasız bireysel kombili 1500-2500 arası normal toki olmayanlar
Eşyalı bu şekilde merkezi ısıtma toki 2000-2600( 1850 tl aylık kömür parası olanın kirası 2000 tl diğer beğendiğim 2600 tl )
Eşyalı bireysel kombi 3500+ (onada ben geçinemem)
Tabi tokiler çalıştığım yere ve şehir merkezine biraz uzak yol parası da var
Apart tarzlarına baktım öğrenciye daha çok ve eylül ayı giriş haziran ayı çıkışlı ve daha pahalıya geliyor.Bizim burada apart tarzı evler oluyor bekarlar için,öyle bir seçenek yok mu?
Bacım Karadeniz'de deniz var iliktir nasıl bir düşünce yapısıYok karadeniz bölgesi deniz var o yüzden ılıktır diye düşünüyorum.peki bu tokilerde kalorifer parası bu şekilde önden mi veriliyor ücreti.yoksa başka şekilde de hesaplama durumu var mı hepsi aynı mıdır mantıken
Akdenizde sıcak bir yerdeyim. Yalıtımlı evde oturan 800 kadar ödedi bu sene ama ısındılar. Bazılarınada 1500 civarı gelmiş yalıtımsızdır diye tahmin ediyorum.Güney marmarada sayılırım, deniz kenarındayım, kışı pek yumuşak değildir buranın geçen kış doğalgaz 750nin altına düşmedi desem yeri var. Bu yıl 1300ü gözden çıkaracağız anlaşılan
Her binanın yönetim şekli farklıdır. Kimisi tek seferde toplar peşin alır kimisi taksite bağlar. Karadeniz akdenize benzemez maalesef, orası yazın bile çok sıcak olmuyor diye duymuştum. Doğu batı farkeder tabi mutlaka
eşyasız bireysel kombili için kiralar gayet normalmiş hatta iyi bile. ben eşyasız eve geçip kendi eşyanı almandan yanayım. geçen gün de bununla alakalı konun vardı sanırım, uzun süre kalıcam bu şehirde demiştin doğru mu hatırlıyorum? memurdun. bence eşyalarını öncelik sırasına göre al, taksit taksit ödersin. tokiye okey desen 2000+1850 ısınma parası 6 ay sabit 3850 gidecek. yol masrafın da var, yoldan dolayı harcadığın zaman da var.Yani güzel gibiydi.başka beğendim 1+1 onda merkezi sistem demişler detaylar için arayın o kadar. Kaloriferlidir diye düşündüm onu da ortalama aynı gibidir daha konuşmadım bugün ilana çıkmış zaten
Şöyle açıklayayım
Eşyasız bireysel kombili 1500-2500 arası normal toki olmayanlar
Eşyalı bu şekilde merkezi ısıtma toki 2000-2600( 1850 tl aylık kömür parası olanın kirası 2000 tl diğer beğendiğim 2600 tl )
Eşyalı bireysel kombi 3500+ (onada ben geçinemem)
Tabi tokiler çalıştığım yere ve şehir merkezine biraz uzak yol parası da var
Hepsinde öyle değil. Annemler oturuyor kombili onlarınki.Kızlar yine bi kiralık daire konumla geldim sizlere
Geçen konumda eşyalı kiralık daire aradığımı yazmıştım.
Şu aralar bakıyorum toki de kiralık evler uygun fiyatlı.aklıma takılan şu oldu. Uyguna buldum açıklama kısmına şöyle yazmışlar."aylık 1850 tl kömür parası verilecektik. 6 ay veriliyormuş.yuh dedim aylık 1850 tl ısınma için çok değil mi. Ben kendim bireysel kombi veya klimalı bi ev yutsam aylık o kadar ısınma parası gelmez dimi yani. Merkezi sistem ve kaloriferliymiş. Ve bütün tokilerde bu şekilde merkezi sistem kaloriferli.başka ilanlarda açıklama yoktu aylık yakıt masrafı vs.Gitmeden önce bilgi almak istedim burdan. Hepsi bu şekilde mi yani tokilerde başka nasıl şekilde yakıt ödeniyor.konu hakkında pek bir fikrim öğrenciyken bu merkezi kaloriferden çok çektim o yüzden önyargılım biraz.tabi tokinin ki nasıldır bilmiyorum.bilenler yardımcı olabilir mi
Evet eşyasız kombili daha iyi dediğiniz gibi.eşyasız bireysel kombili için kiralar gayet normalmiş hatta iyi bile. ben eşyasız eve geçip kendi eşyanı almandan yanayım. geçen gün de bununla alakalı konun vardı sanırım, uzun süre kalıcam bu şehirde demiştin doğru mu hatırlıyorum? memurdun. bence eşyalarını öncelik sırasına göre al, taksit taksit ödersin. tokiye okey desen 2000+1850 ısınma parası 6 ay sabit 3850 gidecek. yol masrafın da var, yoldan dolayı harcadığın zaman da var.
sen 2000'e eşyasız kombili daire bulsan 1000 tl doğalgaz gelir sana, akşamdan akşama açsan veya derecesini artırsan, bu faturanın içinde ocak ve sıcak su masrafı da var elbette. dahil yani. 3000 tl olur kira ve ısınma giderin.
şimdi eşya almazsan ileride eşya alman daha da kolay olmayacak bence eşyasız bir yer bulup kendi düzenini kurmaya başlamalısın derim ben özellikle yakın dönemde evlilik planın vs yoksa.
Eşyalı ev ile eşyasız ev arasındaki fark zaten eşya aldığın zaman aylık takside denk geliyor hemen hemen. Eşyalı evde otur otur, eşya parası öde elde var sıfır. Eşyasız ev tutarsan en azından içine aldığın eşya senin olur. Aciliyet durumuna göre alırsın. Özellikle beyaz eşyanın, dayanıklı ev aletlerinin fiyatları her sene ikiye katlanıyor artık. Almadığın her an zarardasın aslında. 1800'e iyi bulmuşsun eğer kısmetin orası ise tutarsın zatenEvet eşyasız kombili daha iyi dediğiniz gibi.
Eşya olayına hiç girmesem diye düşünüp toki den kiralayım dedim ama evet bu kömür parası olayı maliyetli olcak ki bu her sene daha da artacak ve dediklerine göre kömür doğalgaz dan daha pahalıymış. En azından bireysel kombide kendime göre ayarlarım dereceyi azaltma artırma.
kendi düzeni kurmak mantıklı sadece en başta zorlanıcam biraz. O yüzden en başta eşyalı ev düşünüyordum maddi durumum biraz kötü bu aralar da bu şekilde daha zararda olcam gibi duruyor. En mantıklı eşyasız kombi. 1800 tl ye buldum eşyasız kombili hem ara kateğer ben gidene kadar tutulmazsa o evle ilgili görüşcem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?