İnanılmaz toksik bir ilişki içindeydim. En son aldatıldığımi keşfedince terk etmek için bir sebebim oldu. Aslında bunu demek ne kadar saçma di mi. Sanki diğer sebepler ve beni insan yerine koymayısi yeterli bir sebep değilmiş gibi

ama yapamıyordum kendimi suçlu hissediyordum. Şimdi olsa sanırım ilişkiyi neden bitirmek istediğimi bütün argümanları ile yazarım. Her bir argümanın altına örnekler koyarım. Sonra bunun antitezini yazarım. Neden terk etmek istemediğimi anlatan. Sonra da gece uyurum. Ertesi sabah taze kafayla kalkar dün yazdıklarımı okur bir de bunun sentezini yazarım yani sonuç kısmını. Sonra hayatıma devam ederim. Bir süre ayrılmam belki 2 3 gün kararım bellidir ama uygulamam. Ayrılık kararıyla bir daha bakarım. Sonra belki damarıma bastığı bir anda, tam da bana mal mal toksik toksik konuşurken çok sakin bir tonla "üzgünüm Ahmet ben bu ilişkiye daha fazla devam edemeyeceğim" derim. Karşımdaki ağlayabilir sinirlenebilir, bütün bunlara şöyle bir bakarım ve aklıma geçen gün hazırladığım ihtiyaç analizimi getiririm ve "evet anlıyorum üzülmeni ama kararım kesin üzgünüm." Derim. Ve uzaklaşırım. Sonra kuş gibi hafiflik.
Bu metodu hiç uygulamadım tamamen teoride kalmıştır.
Aşağıda bu ihtiyaç analizinin bir örneğini bulabilirsiniz?
Ahmeti bırakma konusunda bir değerlendirme
A.Birakmak için sebepler
1. Ahmet kontrolcu bir insan ve kontrolculugu beni strese sokuyor ve bu sık sık tekrarlaniyor. Bu stres sağlığımı bozuyor
1.a mesela geçen gün sırf telefonum kapalı diye bağırması buna bir örnek. Bunlar çok sık oluyor
1.b Ahmetin beni soktuğu stres yüzünden telefonumun şarjı bitince panik atak geçiriyorum ve egzamam çıktı
2. Ahmet haksız olduğunu kabul etmiyor
2.a Su ana kadar hiçbir tartışmada haklısın demedi
2.b neden ben hiç senin karşında haklı çıkamıyorum diyince e ikna et beni o zaman gibi oksimoron cevapları var
3. Ahmetin gözü disarda olabilir
3.a emin olmamakla birlikte Merve denen kıza yürüdüğünü düşünüyorum
B. Bırakmamak için sebepler
1. Seks hayatımız
2. Beni seviyor
2.a 2014te ofise çiçek göndermişti
2.b 2018de bana aşkım dedi
3. Yalnızlıktan korkuyorum
3.a pandemi dönemimde bütün arkadaşlar uzaklaştı ya yalnız kalırsam
3.b ya beni bir daha kimse sevmezse
SONUC VE TAVSİYELER
1. Ahmetin beni biraz sevdiğine dair elimde deliller var ama sevgi görmek bu yaşadığım strese değmeyebilir. Üstelik beni hem seven hem de strese sokmayan seceneklerim ilerde belki olabilir.
2. Yalnızlıktan korkuyorum evet ama bu şekilde de çok zor yani en azından kafam rahat olur.
KARAR
Ahmetten ayrilicam.
NOT: tabi ki senin Ahmet bu kadar kötü de olmayabilir ben biraz mübalağa ettim ama ana fikri anladın sanırım.