Toksoplazma bulasmis midir

cicekcilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
7
0
36
İstanbul
Merhaba,
Cok endiseli oldugum icin sormak istedim.. Dun disarida tost falan satan bir bufede havuc suyu ictim, bugun okuyunca havuc vb toprakta bulunan sebzeleri disarida yememek gerektigini perisan oldum! O zamandan beri agliyorum. Toksoplazma riski yuksekmis. Ne yapacagimi bilemiyorum, hic boyle birsey basina gelen varmi aramizda, sizce bulasmismidir?? 17 haftalik hamileyim

bunu biz bilemeyiz ki INSALLAH bulasmamistir demekten baska ne diyebiliriz,bence doktoruna danis canim

Canım aklına en kötüyü getirme, çok endişeleniyorsan hemen gidip bir test yaptırıver aynı gün sonucu veriyorlar. Böyle bir stresle yaşamak zorunda kalmazsın. Allah yar ve yardımcın olsun...

bu stress insanı çok üzüyor.. bende çiğ krmızı ete dokunmuştum çıplak elle ve elimde kesik vardı. en az 20 gün sonra test yaptırman gerekir. ancak ozaman çıkar kanda. çiğ et yemek dışındaki yollardan geçmesi çook zor. boşuna vesvese etme derim.. benim gibi boşa üzme kendini..

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Internette okudum 3 haftaymis kulucka suresi en fazla. Genelde 10 gun civarindaymis. Test yaptiricam, insallah iyi cikar sonucu. Nasil dusunemeyip yaptim bu hatayi cok uzgunum. Sagolun desteginiz icin.

neler hissttiğini çok iyi anlıyorum çünkü bana bizzat gebeliğimde bulaştı bu enfeksiyon hemde direk kediden bulaştı. yapacak birşey yok bekleyeceğiz dedi benim doktorum bende çok sıkıntılı zamanlar geçirdim ne olacak acaba diye Allah tan hayırısı artık ben hiç kafama takmıyorum prensesime alışverişler yapyorum ciciler alıyorum hiç aklıma bile gelmiyor bu durum sende hiç düşünme bence bide internette yazanları çok okuma moralini bozma keyfine bak gebeliğinin tadını çıkar :))

Haklisin canim, sana da cok gecmis olsun. Bizim bir yakinimizin kendisine ve bebegine bulasti. Kontrole falan gittiler, bebekleri cok iyi, birsey olmadi.

merhaba şu anda yazdığınız konuyu okuyorum. maalesef bende aynı dertten muzdaribim. 7 haftalık hamileyim, toksoplazma igm pozitif çıktı. kızıltoprak gelişim laboratuarında igg avidite ve PCR denilen testleri yaptırdım. Çarşamba çıkacak sonuçlar. Ya nedir bu şanssızlık anlamadım. Herkes sanki bebeğim alınacak yada düşecek gibi düşünüyor. 4 gündür ağlamaktan bir hal oldum. Zaten zar zor hamile kaldım şimdi de bu tehlikeyle karşı karşıyayım. Sizde durum nedir? hamileliğinizle ilgili doktorlar ne diyor? nolur bana yardımcı olun

inşallah birşey olmaz tatlım ilaç tedavisi oluyor diye duymuştum allah bebişin ve seni korusun.

Arkadaşlar kanımda toksoplazma olduğundan bahsetmiştim. Benim gibi bu dertle uğraşanlar için bilgi vermek istedim, çünkü yaşadığım bir haftayı hiç anlatamam kabus gibiydi. Öncelikle testi nerede yaptırdığınıza çok çok dikkat edin. Ben testi başka bir yerde yaptırdım ve çocukluğumda geçirdiğim ortaya çıktı. Meğerse aktif değilmiş. Lütfen sadece bir yerde yaptırmayın hiçbir testinizi çünkü yalancı pozitif çıkma olasılığı var.

Merhaba,

bende aynı derdi yaşadım ve bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Şimdi herşeyi sorguluyorum. Doğum yaptınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…