Merhabalar bizimde mr ımızda böyle bir sey cıktı bebeğim 4 aylık zamabla gecermi cok korkuyoruz henuz sonucu doktora göstermedik ne yapmak lazı. Bebegimizin basıda ölçümlere göre buyuk degilBebeğinizin baş çevresi büyük mü?
Bening eksternal hidrosefali dediği büyük kafalı bebeklerde olabiliyor
Bunun olağan bir durum mu beyin kuculmesi mi olduğu 2 yaşından sonra mr ile kontrol ediliyor
Önemli olan bebeğin zamanında dönme emekleme yürüme vb şeyleri yapması ( diye biliyorum nöroloji Dr söylediği kadarıyla)
Diğerlerini okuyamıyorum belirgin değil
Benim bebeğimin baş çevresi büyük bizde de var bu
Suan nasıl bebeginiz acabaKızlar oğlum dekolman doğum oldu 7 aylık doğdu oksijensiz kaldı yaşamaz dediler ama hayatta şuan 7 buçuk aylık düzeltilmiş 5 buçuk aylık sağ sola dönüyor emeklemeye çalışıyoe yattığı yerden kafasını rahatça kaldırıyor seslere tepkisi var sürekli gülüyor oynuyor yabancı tanıdık ayırt ediyor yürüteçe koyuyor annem arada gidiyor baya baya ek gıda alıyor boyu 72 cm 9 kg ve 2 hafta önce altta iki tane diş çıkarttı herşey gazet güzel ama tomografi sonucunda bir sürü kötü şey var hidrosefali yazıyor beyinde küçülme yazıyor bir sürü şey gözlerde bozukluj yazıyor bu nasıl oluyor ben bilmiyorum beyin odakcığında hasar yazıyor hasar olsa bunları nasıl yapabiliyor yada yaptıklarını zamanla kayıp mı edecek
Çok şükür biz özel hastanede çektiemiştik mr özelde bebeğin yaşıjı belirtmeden rapor çıkartmışlar oğlumu 70 yaşındaki bir hastaya göre yorumlamışlar başka doktora gittik bu raporun bu bebeğe ait olduğuna eminmisiniz demesi üzerine herşey netlik kazandı biraz sıvı birikmesi var biraz kafası büyük doktor sadece koca kafalı olacak korkmayın bu sıvı birikmeside zamanla kaybolur diye düşünüyorum çocuk çok normal yaşadığı duruma göre çok fazla iyi durumda şuan bu çocuğun yaşadıklarına göre hareket etmeden durması yatması kıpırdamaması gerekir çok şükür ki çok güzel bakmışsınız ve Allahta size çok güzel yardım etmiş dedi detaylı mr istedi doktor ağustosta içimiz rahat etsin diyeSuan nasıl bebeginiz acaba
Çok şükür biz özel hastanede çektiemiştik mr özelde bebeğin yaşıjı belirtmeden rapor çıkartmışlar oğlumu 70 yaşındaki bir hastaya göre yorumlamışlar başka doktora gittik bu raporun bu bebeğe ait olduğuna eminmisiniz demesi üzerine herşey netlik kazandı biraz sıvı birikmesi var biraz kafası büyük doktor sadece koca kafalı olacak korkmayın bu sıvı birikmeside zamanla kaybolur diye düşünüyorum çocuk çok normal yaşadığı duruma göre çok fazla iyi durumda şuan bu çocuğun yaşadıklarına göre hareket etmeden durması yatması kıpırdamaması gerekir çok şükür ki çok güzel bakmışsınız ve Allahta size çok güzel yardım etmiş dedi detaylı mr istedi doktor ağustosta içimiz rahat etsin diye
Canım senin için yapay zekaya sonucunu attım umarım yardımcı olabilmişimdirKızlar oğlum dekolman doğum oldu 7 aylık doğdu oksijensiz kaldı yaşamaz dediler ama hayatta şuan 7 buçuk aylık düzeltilmiş 5 buçuk aylık sağ sola dönüyor emeklemeye çalışıyoe yattığı yerden kafasını rahatça kaldırıyor seslere tepkisi var sürekli gülüyor oynuyor yabancı tanıdık ayırt ediyor yürüteçe koyuyor annem arada gidiyor baya baya ek gıda alıyor boyu 72 cm 9 kg ve 2 hafta önce altta iki tane diş çıkarttı herşey gazet güzel ama tomografi sonucunda bir sürü kötü şey var hidrosefali yazıyor beyinde küçülme yazıyor bir sürü şey gözlerde bozukluj yazıyor bu nasıl oluyor ben bilmiyorum beyin odakcığında hasar yazıyor hasar olsa bunları nasıl yapabiliyor yada yaptıklarını zamanla kayıp mı edecek
"Senin bebeğin doğumda çok zorlu bir başlangıç yapmış ama şu anda gösterdiği gelişim gerçekten umut verici. Tomografide bazı hasarlar görünse de bu her zaman davranışı belirlemez. Şu anda yaptığı şeyler beyninin çalıştığını ve geliştiğini gösteriyor. Yine de zamanla daha net bir tablo çıkar, bu yüzden çocuk nörolojisi ve gelişim uzmanlarıyla düzenli takip çok önemli. Gelişimi destekleyecek egzersizler, oyunlar ve fizik tedavi ile çok yol alınabilir. Kötüye gidecek diye bir şey kesinlikle yok, çünkü çocuklar çok şaşırtıcı ilerlemeler gösterebiliyor. Sen bebeğine çok güzel bakmışsın, bu da onun en büyük şansı."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?