6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..
Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?
Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..