HayırMalatya falan mı tayin yeriniz
Amin.. İnşallah öyle yapabilirim..Herkes istifayı dünyanın sonu gibi gösterip "hayır, asla " gibi nidalarla yadırgayarak reddetmiş ancak olaya tek bir açıdan bakmak doğru değil.
Nedense istifa edince herkes ev hanımı olacağınızı farz etmiş. Bu ülkede memurluk tek gelir kaynağı mı? Tabi ki sağlam iş ama polislik de kelle koltukta bir meslek. Bir anne için gerçekten çok zor olmalı..
Özel sektörde silahlı güvenlik olarak çok rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Kısa sürede yükselip güvenlik amiri de olursunuz. Polislikten daha güvenli ve sakin bir iş hayatınız olur. Kazancınız da kötü olmaz. Evladınız da aile çevresinde büyümüş olur memlekette kalarak.
Eşiniz memleketinde, siz doğuda çocukla.. bu bir tercih olmamalı bence..
Allah kolaylık versin, inşallah aileniz için en doğru olanı yaparsınız..
Olmuyor diye biliyorum fakat İki türlü istifa var onaylı ve onaysız-direk olan.. birinde sonradan KPSS ilememur olunabilir, belki bi iki yıl içinde mesleğe dönüş olabiliyor mahkeme ile.. onaysız istifa yani onay gelmeden işi bırakırsan hiçbir şekilde memur olamıyorsun.. Kararımı net verdiğimde ona göre değerlendireceğim..Kaç senelik memursunuz. Normal memurlarda asil kadroya geçen biri snradan mesleğe dönebiliyor. Sizde öyle bi durum söz konusu değil mi.
Ben olsam asla istifa etmezdim. Çalışmayan bi bayan olarak söylüyorum bunu. Zor bi karar sizin için ama kötü bi dönemdeyiz.
Şark hizmetini yapmadan ayrılırken sorun olmuyor mu bi de
Allah yar ve yardımcınız olsun çok zor bi durum.. yaşanmadan bilinmiyor, yaşayamayan bilemiyor.. herkes kişiliğine göre yorum yapıyor..Diyarbakırsa gidilebilir.Çok güzel özel kreşler var tuzlu ama insanın içi rahat eder.
Git demek kolay ama ben olsam bırakmam mesleği .Benm eşim de Afrinde 8 ay bitti şimdi de idlibe geçecekler.Ne zaman döner kimse bilmiyor.Ben de memlekete tayin aldım .Bekliyoruz kızımla babasını
Bu ihtimali değerlendirinBir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Allah yar ve yardımcınız olsun çok zor bi durum.. yaşanmadan bilinmiyor, yaşayamayan bilemiyor.. herkes kişiliğine göre yorum yapıyor..
insallah siz de bir an önce kavuşur aynı ilde beraber mutluca yaşarsınız..
O zaman iyice ölçüp tartın. Söz konusu emekleriniz.Olmuyor diye biliyorum fakat İki türlü istifa var onaylı ve onaysız-direk olan.. birinde sonradan KPSS ilememur olunabilir, belki bi iki yıl içinde mesleğe dönüş olabiliyor mahkeme ile.. onaysız istifa yani onay gelmeden işi bırakırsan hiçbir şekilde memur olamıyorsun.. Kararımı net verdiğimde ona göre değerlendireceğim..
Bizde ücretsiz izin doğu görevinden sayılmıyor.. Fiili çalışma süresine bakıyorlar..5 yılını dolduran memurun özürsüz 1 yıl ücretsiz izin alma hakkı vardır bende 2 yıl doğum izni kullandım şimdi bu özürsüz olanı alacağım bilginiz olsun bi araştırın en azından 3 yıla iner ayrı kalma süresi
Öncelikle Allah yardımcınız olsun.bende polisliğe başvurmayı düşünüyorum evliyim ve iki çocuğum var.kazanırsam durum nasıl olur bilemiyorum.aslında eşim isterse onun tain işi kolay olur bankacı kendisi.ama ister mi acaba şark görevi filan benimde aklım karışık biraz.bu konu da fikrim de kesinlikle istifa etmeyin hayatın binbir türlü hali var.kaç yıl emek vermişsiniz.birde çalışma şartlarınız nasıl tavsiye eder misiniz bu mesleği.Gitmem durumumda çocuğumu kreşe vereceğim zaten istiyordum sosyalleşmesi içinde.. Ama şöyle bi durum var bizim mesaimiz pek belli değil haftasonu her an görev çıkabilir.. ancak eşim o konuda daha rahat o gel git yapabilir.. ama bu seferde maddi açıdan baya külfetli olabilir ya da yorucu olabilir uçakla 2-2,15 dk.. Eşim memleketinde kalacağı için boş yere şu an oturduğumuz eve kira vermek istemiyor yani annesinde kalacak.. 4 sene boyunca kadın da hep sıkıntı yaşayacak tamam kendi evladı ama düzeni bozulmuş bi evlat ne kadar huzurlu olabilir?
Evlat konu olunca insan şaşırıyor..
Sanırım Mardin görev yeriniz 4 sene önce Büyükşehir olmuştu ben de görev yaptım orada . Eşinizin iş bulması zor . Ama hayat gerçekten binbir oyunla çıkıyor karşımıza . Ben işime olan inancımı kaybettiğim bir dönemde istifa etmek istedim . Zor günler yaşadım . O ara bir an da evliliğim sarsıldı hala da öyle . Dedim çalışmaya devam . Ama bu kötü bir örnek . Uzun süreli ayrılık evliliği yorar yıpratır. Doğu görevinden kaçış yok sizin meslekte . 5 seneyi dolduran memurun 1 sene ücretsiz izin alma hakkı var bunu da kullansanız sonra karar verseniz duruma. Ama Doğu görevinden sayılmaz o süre. Peki eşiniz 4 sene sonra ofis açsa sizinle gelse bir iş bulur devlete geçer vs6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..
Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?
Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?