Toplaşın kazanın altını yakıyorum:)

İstifa etmeli miyim?

• Ankete Katılan
    166
  • Anket Kapalı .
mantik onemli burda, duygular degil. kimin maasi daha yuksek? ona gore karar verilmeli. ben esimi cocugumu asla birakamazdim, mantiksizlik zaten bence.

Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim arkadaşlar.. tek tek okudum hepsini..

Sormuşsunuz evlenirken aklınız neredeydi diye..
Biz erken yaşta görüşüyorduk eşimle o üniversiteydi bende polisliği kazanmıştım.. Polis olmak için KPSS ye başvurmuştu ama olmayınca bari kendi alanımda ilerleyim dedi yoksa işsiz kalacaktı.. bunlar olurken yaşımız çok küçüktü bir de benim evcimen yapıda oluşum etkili oldu sanırım.. Ama vakit daralıp istifa gündüzüne çıkınca hazmedemedim,kabullenemedim.. kendi alanında da başarıyla sınavlarını geçti.. batıda göreve başlayınca tabi şark çıkana kadar problem olmadı..
Eşim bana asla gidemezsin, destek olmuyorum demiyor.. Van’da iş bulmam sıkıntı olduğu için orayı istemiyorum işim için diyor..
Tabi bunlarla beraber paylaştığım paylaşmadığım bir sürü şeyler var kafamda..
Orta yolu bulacağız..
Çoğunluk istifa etmemem gerektiğini fedakarlığı eşimin yapması gerektiğini söylüyor.. En mantıklısı da bu gibi geliyor ilk yorumlarımda da yazmıştım..
Teşekkürler hepinize..
gelişmelerden haberdar ederim:)

Herkes istifayı dünyanın sonu gibi gösterip "hayır, asla " gibi nidalarla yadırgayarak reddetmiş ancak olaya tek bir açıdan bakmak doğru değil.
Nedense istifa edince herkes ev hanımı olacağınızı farz etmiş. Bu ülkede memurluk tek gelir kaynağı mı? Tabi ki sağlam iş ama polislik de kelle koltukta bir meslek. Bir anne için gerçekten çok zor olmalı..
Özel sektörde silahlı güvenlik olarak çok rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Kısa sürede yükselip güvenlik amiri de olursunuz. Polislikten daha güvenli ve sakin bir iş hayatınız olur. Kazancınız da kötü olmaz. Evladınız da aile çevresinde büyümüş olur memlekette kalarak.
Eşiniz memleketinde, siz doğuda çocukla.. bu bir tercih olmamalı bence..
Allah kolaylık versin, inşallah aileniz için en doğru olanı yaparsınız..

İstifaya sıcak bakmıyorum
Ama aile durumu sıkıntı olacak
Az bir süre de değil
Zor bir karar

Amin.. İnşallah öyle yapabilirim..
Polisliği bırakır mıyım bırakmaz mıyım henüz bilemiyorum, son kararımı henüz vermediğim için düşünme aşamasındayım..
Özel sektörde güvenlik olarak çalışmayı düşünmüyorum açıkcası, yine de fikir sunduğunuz için teşekkür ederim..
Ticaretle uğraşmak istedim, iş yeri açmak istedim fakat kendine göre piyasanın durgunluğundan dolayı sıkıntıları var..
Tekrardan düz memurluk için sınavlara gireyim dedim istifadan sonra ama hepsi öyle ağır geldi ki elimdeki fırsatı değerlendirmek daha cazip geldi çünkü nasıl olsa hali hazırda bir işim var..
Eşimden destek isteyeceğim, benimle gelmesi için.. Tek mantıklı ve ailem için sağlıklı çözüm bu gibi duruyor..
Bir arkadaş duygusal düşünme yazmış.. Ama insanoğluyum,anneyim,eşim.. Duygusal düşünmem de insan olduğum için çok normal bence..

Kaç senelik memursunuz. Normal memurlarda asil kadroya geçen biri snradan mesleğe dönebiliyor. Sizde öyle bi durum söz konusu değil mi.
Ben olsam asla istifa etmezdim. Çalışmayan bi bayan olarak söylüyorum bunu. Zor bi karar sizin için ama kötü bi dönemdeyiz.
Şark hizmetini yapmadan ayrılırken sorun olmuyor mu bi de

Olmuyor diye biliyorum fakat İki türlü istifa var onaylı ve onaysız-direk olan.. birinde sonradan KPSS ilememur olunabilir, belki bi iki yıl içinde mesleğe dönüş olabiliyor mahkeme ile.. onaysız istifa yani onay gelmeden işi bırakırsan hiçbir şekilde memur olamıyorsun.. Kararımı net verdiğimde ona göre değerlendireceğim..

Kurumlar arası geçiş olabiliyor ama bunun için kurum onayı lazım ve şark süresini bitirmem lazım.. belki öyle eşimin memleketinde normal bi memur olarak devam edebilirim.. ama kurumu ikna etmek çok zor çünkü yoğun bi talep var:)

Yeni bir kanun çıkmıştı. Çocuk ilkokula başlayana kadar yarım gün çalışmak için. İşinize yaramaz mı acaba.

Git demek kolay ama ben olsam bırakmam mesleği .Benm eşim de Afrinde 8 ay bitti şimdi de idlibe geçecekler.Ne zaman döner kimse bilmiyor.Ben de memlekete tayin aldım .Bekliyoruz kızımla babasını

Allah yar ve yardımcınız olsun çok zor bi durum.. yaşanmadan bilinmiyor, yaşayamayan bilemiyor.. herkes kişiliğine göre yorum yapıyor..
insallah siz de bir an önce kavuşur aynı ilde beraber mutluca yaşarsınız..

İnşallah teşekkür ederim .Yani demem o ki fedakarlık illa gerekiyor.Ama eşinizin de gelmesi lazım ya.Sonuçta sizin alacağınız aileyi geçindirir.

İş bulabileceğine de inanıyorum ben

Karşıdan bakınca bence kararı eşiniz vermeli

O zaman iyice ölçüp tartın. Söz konusu emekleriniz.

5 yılını dolduran memurun özürsüz 1 yıl ücretsiz izin alma hakkı vardır bende 2 yıl doğum izni kullandım şimdi bu özürsüz olanı alacağım bilginiz olsun bi araştırın en azından 3 yıla iner ayrı kalma süresi

Bizde ücretsiz izin doğu görevinden sayılmıyor.. Fiili çalışma süresine bakıyorlar..
ayrılsam bile değişen birşey olmaz ki en azından çocuğun okul yaşı gelmeden bitirip dönmüş olurum bir an önce diye düşünüyorum.. şimdi 2 yaşında oğlum 4 sene sonra 6 yaşına gelecek ve batıda ilkokula başlayabilir.. En azından okula sıfırdan başlar.. doğuda başlayıp tam 1 sene sonra başka bi il başka bi okul adaptasyon sorunu yaşayabilir..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun.bende polisliğe başvurmayı düşünüyorum evliyim ve iki çocuğum var.kazanırsam durum nasıl olur bilemiyorum.aslında eşim isterse onun tain işi kolay olur bankacı kendisi.ama ister mi acaba şark görevi filan benimde aklım karışık biraz.bu konu da fikrim de kesinlikle istifa etmeyin hayatın binbir türlü hali var.kaç yıl emek vermişsiniz.birde çalışma şartlarınız nasıl tavsiye eder misiniz bu mesleği.

Sanırım Mardin görev yeriniz 4 sene önce Büyükşehir olmuştu ben de görev yaptım orada . Eşinizin iş bulması zor . Ama hayat gerçekten binbir oyunla çıkıyor karşımıza . Ben işime olan inancımı kaybettiğim bir dönemde istifa etmek istedim . Zor günler yaşadım . O ara bir an da evliliğim sarsıldı hala da öyle . Dedim çalışmaya devam . Ama bu kötü bir örnek . Uzun süreli ayrılık evliliği yorar yıpratır. Doğu görevinden kaçış yok sizin meslekte . 5 seneyi dolduran memurun 1 sene ücretsiz izin alma hakkı var bunu da kullansanız sonra karar verseniz duruma. Ama Doğu görevinden sayılmaz o süre. Peki eşiniz 4 sene sonra ofis açsa sizinle gelse bir iş bulur devlete geçer vs
Bence vazgeçmeyin işinizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…