- 3 Ağustos 2017
- 1.770
- 2.250
- 53
- 35
İsterseniz severseniz yaparsınız..Öncelikle Allah yardımcınız olsun.bende polisliğe başvurmayı düşünüyorum evliyim ve iki çocuğum var.kazanırsam durum nasıl olur bilemiyorum.aslında eşim isterse onun tain işi kolay olur bankacı kendisi.ama ister mi acaba şark görevi filan benimde aklım karışık biraz.bu konu da fikrim de kesinlikle istifa etmeyin hayatın binbir türlü hali var.kaç yıl emek vermişsiniz.birde çalışma şartlarınız nasıl tavsiye eder misiniz bu mesleği.
Umarım sizin hayatınızda evliliğinizde düzene girer(sarsıntılı demişsiniz ona istinaden yazdım)Sanırım Mardin görev yeriniz 4 sene önce Büyükşehir olmuştu ben de görev yaptım orada . Eşinizin iş bulması zor . Ama hayat gerçekten binbir oyunla çıkıyor karşımıza . Ben işime olan inancımı kaybettiğim bir dönemde istifa etmek istedim . Zor günler yaşadım . O ara bir an da evliliğim sarsıldı hala da öyle . Dedim çalışmaya devam . Ama bu kötü bir örnek . Uzun süreli ayrılık evliliği yorar yıpratır. Doğu görevinden kaçış yok sizin meslekte . 5 seneyi dolduran memurun 1 sene ücretsiz izin alma hakkı var bunu da kullansanız sonra karar verseniz duruma. Ama Doğu görevinden sayılmaz o süre. Peki eşiniz 4 sene sonra ofis açsa sizinle gelse bir iş bulur devlete geçer vs
Bence vazgeçmeyin işinizden
Canım teşekkür ederim . Benim sorunlarımı ifade etmem senin kafanı çok karıştırır sana düşünmen gereken yeni boyutlar ekler . Ama sana tek şey diyeyim sadece eşinin isteği değil senin isteğin de önemli orta yol bulmaya çalışın . Ha dersen ki polislik zor bunu anlarım . İstifa ettikten 2 sene sonra göreve dönme hakkın vardı eskiden şimdi nasıl bilemem .Umarım sizin hayatınızda evliliğinizde düzene girer(sarsıntılı demişsiniz ona istinaden yazdım)
Eşim 4 sene sonra memleketine gelirse ister istemez unutulmuş olacak tekrardan kendini tanıtacak mükellef toplayacak ki büro açabilsin.. şimdi mükellefleri var tam olarak büro açılması için yeterli değil ama 1-2 seneye kadar olabilir atıyorum.. belki 4 sene dursak Burda işleri tam yoluna girecek bilemiyorum belki de öyle olmaz.. devlette çalışmak istemiyor kendi özelde daha çok kazanacağını düşünüyor.. onun için en iyisi şirkette muhasebe işleriyle uğraşmak.. bakalım hayırlısı olsun..
Şu an için eşim destekliyor yani gir sınava diyor ama kazanamıycağımı düşündüğü için hevesimi kırmamak adına mı yapıyor bilemiyorum.yaşadığımız yer eşimin memleketi muhtemelen seçimden önce Büyükşehir olacak listede var.ama zaten eşim iki üç yıla tain olacak zaten burada kalıcı değil.çocukların okulu biraz aklımı karıştırıyor kızım ikinci sınıfta.eğitimi 5 ay diye biliyorum sanırım o zaman da annemler gelirler.eşime gelince beni ordunun içine yollayacak kadar güvenir.öyle saçma sapan kıskançlıkları yoktur.sonradan değişir mi bilmiyorum.sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.İsterseniz severseniz yaparsınız..
Meslek zordur yoğundur tatil günleriniz hep çalışarak geçebilir..
Ama öyle bi an gelir ki tüm yorgunluğunuz gider..
Zaten kolay meslek var mi?
Önce eşinizle görüşün şark tayinine sıcak bakacak mı? Kendi memleketinizde ve eşinizin memleketinde görev yapamazsınız.. sadece büyükşehirse yapabilirsiniz.. mesela çalışırsanız 2 çocuğunuzun yaşları kaç? Kreş okul durumları nasıl olur? Hepsini gözden geçirin..
Eşiniz karakter olarak yumuşak ve iyi huyluysa sıkıntı yaşamazsınız.. ama kıskanç ve sorgulayan biriyse çok sıkıntı yaşayabilirsiniz ama bu sadece polislik için değil herhangi bir kurum içinde olabilir bazen görev arkadaşlarıyla iş için seyahat, yeme içme olabiliyor eşiniz bunlara ne tepsi verecek .. mesela bayan polisler olarak azınlığız bazen bi yemek sofrasında tek başımıza olabiliriz yahut bi görev yerinde eşiniz buna ne tepki verir ? Bu tüm çalışma yerleri için de geçerli olabilir özel veya kamu.. bir de kazanmanız durumunda eğitim süreniz kaç ay olacak bu süreçte çocuklara kim bakacak ?
Sevgiler, umarım herşey gönlünüzce olur..
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..Şu an için eşim destekliyor yani gir sınava diyor ama kazanamıycağımı düşündüğü için hevesimi kırmamak adına mı yapıyor bilemiyorum.yaşadığımız yer eşimin memleketi muhtemelen seçimden önce Büyükşehir olacak listede var.ama zaten eşim iki üç yıla tain olacak zaten burada kalıcı değil.çocukların okulu biraz aklımı karıştırıyor kızım ikinci sınıfta.eğitimi 5 ay diye biliyorum sanırım o zaman da annemler gelirler.eşime gelince beni ordunun içine yollayacak kadar güvenir.öyle saçma sapan kıskançlıkları yoktur.sonradan değişir mi bilmiyorum.sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Bu arada birşey daha sormak istiyorum boyunuz kaç acaba.benim boyum sınırda 1.62 yani evde öyle ölçtüm.orda 1-2 cm kısa ölçerlerse zaten boydan elenmiş olcam.onun içinde fazla heveslenmek istemiyorumUmarım hakkınızda hayırlısı olur..
1.75.. son dönem bi güncelleme oldu bilemiyorum ama kaç olduğunu..Bu arada birşey daha sormak istiyorum boyunuz kaç acaba.benim boyum sınırda 1.62 yani evde öyle ölçtüm.orda 1-2 cm kısa ölçerlerse zaten boydan elenmiş olcam.onun içinde fazla heveslenmek istemiyorum
Maşallah:) 1.62 son ilanda1.75.. son dönem bi güncelleme oldu bilemiyorum ama kaç olduğunu..
asla isini bırakma dünya hali ne olur belli olmaz esine karsıda bu kadar iyimser olma yok babasıyla zamanı geciremicek falan bosverr sen geciricen yaa zaten 4 sene yani cok degil bu 4 seneyi gecirin böyle esinde isi dah iyi olur bakarsın batıya tayının cıktıgında gelir yanına6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..
Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?
Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..
Eşin polis sen mali müşavir olsaydın ne olacaktı? Eşin tayini çıktığında gidiyoruz diyecekti. Sen kendine orada iş arayacaktın? Yok o büro açacak diye kasmazdı bile. Sen fedakarlık edecektin6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..
Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?
Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..
Yorumunuz çok hoşuma gitti ilk kısmı özellikle, farklı bi bakış teşekkürler..Eşin polis sen mali müşavir olsaydın ne olacaktı? Eşin tayini çıktığında gidiyoruz diyecekti. Sen kendine orada iş arayacaktın? Yok o büro açacak diye kasmazdı bile. Sen fedakarlık edecektin
Şimdi yine sen fedakarlık edip eşini düşünüyosun. Yani sürekli kendini 2.plana atmaktasın. Bu senin mesleğin ve istifa edersen herşeyini eşinin eline vermiş oluyorsun. Tekrar geri döneyim diyebileceğin bir durumda yok. Yılların emeğini hiçe sayıyorsun.
Al aileni git mesleğini yap. Eşin belli süre iş bile bulamasa polis maaşıyla evi geçindirirsin. Daha sonraki tayininde de eşin kendi bürosunu açar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?