Toplaşın kazanın altını yakıyorum:)

İstifa etmeli miyim?

• Ankete Katılan
    166
  • Anket Kapalı .
Ayyy sakın istifa etmeyin. Eşiniz bir gün sabah uyanıp seni hayatımda istemiyorum diyebilir. ( Allah korusun tabi ki)

Ama işiniz hep sizinle. Sakın.

İsterseniz severseniz yaparsınız..
Meslek zordur yoğundur tatil günleriniz hep çalışarak geçebilir..
Ama öyle bi an gelir ki tüm yorgunluğunuz gider..
Zaten kolay meslek var mi?
Önce eşinizle görüşün şark tayinine sıcak bakacak mı? Kendi memleketinizde ve eşinizin memleketinde görev yapamazsınız.. sadece büyükşehirse yapabilirsiniz.. mesela çalışırsanız 2 çocuğunuzun yaşları kaç? Kreş okul durumları nasıl olur? Hepsini gözden geçirin..
Eşiniz karakter olarak yumuşak ve iyi huyluysa sıkıntı yaşamazsınız.. ama kıskanç ve sorgulayan biriyse çok sıkıntı yaşayabilirsiniz ama bu sadece polislik için değil herhangi bir kurum içinde olabilir bazen görev arkadaşlarıyla iş için seyahat, yeme içme olabiliyor eşiniz bunlara ne tepsi verecek .. mesela bayan polisler olarak azınlığız bazen bi yemek sofrasında tek başımıza olabiliriz yahut bi görev yerinde eşiniz buna ne tepki verir ? Bu tüm çalışma yerleri için de geçerli olabilir özel veya kamu.. bir de kazanmanız durumunda eğitim süreniz kaç ay olacak bu süreçte çocuklara kim bakacak ?
Sevgiler, umarım herşey gönlünüzce olur..

Umarım sizin hayatınızda evliliğinizde düzene girer(sarsıntılı demişsiniz ona istinaden yazdım)
Eşim 4 sene sonra memleketine gelirse ister istemez unutulmuş olacak tekrardan kendini tanıtacak mükellef toplayacak ki büro açabilsin.. şimdi mükellefleri var tam olarak büro açılması için yeterli değil ama 1-2 seneye kadar olabilir atıyorum.. belki 4 sene dursak Burda işleri tam yoluna girecek bilemiyorum belki de öyle olmaz.. devlette çalışmak istemiyor kendi özelde daha çok kazanacağını düşünüyor.. onun için en iyisi şirkette muhasebe işleriyle uğraşmak.. bakalım hayırlısı olsun..

Canım teşekkür ederim . Benim sorunlarımı ifade etmem senin kafanı çok karıştırır sana düşünmen gereken yeni boyutlar ekler . Ama sana tek şey diyeyim sadece eşinin isteği değil senin isteğin de önemli orta yol bulmaya çalışın . Ha dersen ki polislik zor bunu anlarım . İstifa ettikten 2 sene sonra göreve dönme hakkın vardı eskiden şimdi nasıl bilemem .

Şu an için eşim destekliyor yani gir sınava diyor ama kazanamıycağımı düşündüğü için hevesimi kırmamak adına mı yapıyor bilemiyorum.yaşadığımız yer eşimin memleketi muhtemelen seçimden önce Büyükşehir olacak listede var.ama zaten eşim iki üç yıla tain olacak zaten burada kalıcı değil.çocukların okulu biraz aklımı karıştırıyor kızım ikinci sınıfta.eğitimi 5 ay diye biliyorum sanırım o zaman da annemler gelirler.eşime gelince beni ordunun içine yollayacak kadar güvenir.öyle saçma sapan kıskançlıkları yoktur.sonradan değişir mi bilmiyorum.sizinde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Acik konusmak gerekire gideceginiz sehri bilmeden ben pek tavsiyede bulunamayacagim. Eger gideceginiz yer tehlikeli vs ise hiiic gitmem benim cocugumun guvenligi milyon lirlardan daha oncemli. Dedigim gibi sehri bilmeden pek yprum yapamiyorum acikcasi. Polislikden vazgecen biri olarak (olmadan vazgectim) eger istifa etseniz tekrar goreve alinma gibi bir durumunuz olurmu bilmiyorum. Hani istifa edersiniz sonar durumlarinin daha ideal olunca tekrar baslarsiniz goreve filan diye boyle bir durumunuz varsa gitmeyin ilerde dusunursunuz derim ben. Sark bolgerei genel de guvenli degil o yuzden ben sahsen gitmezdim. Baska is durumlarina bakardim.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Sakın bırakma, ücretsiz 1 yıl daha al 5 yılı doldurduğun için alabiliyosun, ama bırakma asla eşin seninle gelsin gerekirse çalışmasın senin maaşın fazlasıyla yeter

Siz istifa etseniz dönüşü yok ama eşiniz zor da olsa başka şehirde çalışma şansı bulabilir.. sonuçta evlenirken bir.polisle evlendiğini biliyordu böyle şeylere katlanacak artik

asla isini bırakma dünya hali ne olur belli olmaz esine karsıda bu kadar iyimser olma yok babasıyla zamanı geciremicek falan bosverr sen geciricen yaa zaten 4 sene yani cok degil bu 4 seneyi gecirin böyle esinde isi dah iyi olur bakarsın batıya tayının cıktıgında gelir yanına

Eşin polis sen mali müşavir olsaydın ne olacaktı? Eşin tayini çıktığında gidiyoruz diyecekti. Sen kendine orada iş arayacaktın? Yok o büro açacak diye kasmazdı bile. Sen fedakarlık edecektin
Şimdi yine sen fedakarlık edip eşini düşünüyosun. Yani sürekli kendini 2.plana atmaktasın. Bu senin mesleğin ve istifa edersen herşeyini eşinin eline vermiş oluyorsun. Tekrar geri döneyim diyebileceğin bir durumda yok. Yılların emeğini hiçe sayıyorsun.
Al aileni git mesleğini yap. Eşin belli süre iş bile bulamasa polis maaşıyla evi geçindirirsin. Daha sonraki tayininde de eşin kendi bürosunu açar.

Eşiniz polis siz mali müşavir olsaydınız o sizin kariyeriniz ve oğlundan uzakta kalmamak için polislikten(ya da herhangi bir memurluktan) istifa edip müşavirlik yapacağınız şehirde başka bir iş bulur muydu? - Hayır. Aksine sizin belirsiz kariyeriniz değil onun garanti olan işi önemli olurdu.
Bu durumda da sizin polisliğiniz önemli olmalı eşiniz size ayak uydurmalı gideceğiniz şehirde kalıcı olmazsanız tekrar batıdaki bir şehre döndüğünüzde uzun vadeli kariyer planı yapmalı diye düşünüyorum. Sonuçta siz istifa etseniz bile eşinizin müşavirlik kariyeri umduğunuz gibi ilerlemeyebilir. Ama siz 4yıl doğu görevini yaparken de eşiniz sizle aynı şehirde bir şekilde çalışabilir.

Bilmiyorum yazan olmuştur belki cevap olarak ama yine de yazmak istedim yeni bir yönetmelik cıktı eşi özel sektörde çalışanlar sarka gitmezse dilekçe ile gih olabiliyor kendi memleketinde bile görev yapabilirsin 8-5 mesai haftasonu tatil vs..Bence bunu araştır hatta polis mevzuat sayfasında kazanılmış bir davayı okudum bugün tam denk geldi sorun.. Bence çalışmayı bırakma sarka tek gitmek çok zor ama imkansız değil o kadar zorluklarla sahip olduğun mesleği bırakma derim ben yarının ne getireceğini kimse bilmez yine de hakkında hayırlısı olsun devrem ..

Yorumunuz çok hoşuma gitti ilk kısmı özellikle, farklı bi bakış teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…