Toplu tasima araclarinda cocugunun altini acan kadin??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Potansiyel yetiştiriyor o ailelerde işte. Cinsel eğitim falan da hak getire. Bu kulaklar 9 aylık bebeğe tecavüz edeni duydu. Bu rahatlık neyin rahatlığı acaba. Çocuklarda ne tacizciyi anlıyor ne de kendini savunması gerektiğini biliyor. Bebeklerim benim. Allah’a emanetler artık.

Neden tepki vermedigimi acikladim genel olarak butun ayrintilariyla dusunuyorum ama beni ilgilendiren kismi koku
Toplumsal geldigimiz nokta, insanlarin sessizligi, annenin saygisizligi cahilligi ve simarikligi
Nereden tutsam elimde kaliyor
İşte oradaki herkes o söylemiyor bende susayım diye düşünmüştür. Biri çıkıp kokudan şikayet etse, biri ayıp dese kadın bir daha ulu orta cesaret edemeyecek. Böyle böyle pervasızlaşıyor insanlar.

Altını değiştirmese yine koku yayılacaktı üstüne yavrunun poposu pişecekti.
Günah değil mi?

Hoşgörüyü bıraktık bırakalı topluma karışasım yok...
yola çıkmadan önce veya molalarda kontrol edip değiştirebilirdi.
nerde kaldı çocuğa vereceği özel bölge eğitimi? bu çocuğun uzunca bir süre kendinden haberi olmayacak çünkü annesi onu ulu orta bezliyor olacak.. ayrıca kadının kokunun gitmesi için hiçbir çabası da olmamış özür de dilememiş. toplu olarak yaşanan bir düzendeyiz biraz daha saygılı olunabilir diye düşünüyorum..

Bu arada ulu orta gizlemeden çocuğun özel bölgelerini toplu taşımada açmış olması yadırganmalı.
Koku en küçük sorun şu durumda..

Ben olsam önünüze geçeyim kimse görmeden değişiverin bari diye yardımcı olurdum sanırım.
Bezi de şoföre söyler uygun bir yerde atalım derdim.

Cahil diye ayıplamak yerine, aklımızla yol göstermenin büyüklük olduğuna inanıyorum.

Katılıyorum ve çözümün ayıplamak olmadığına inanıyorum. :)

Ben ne zaman böyle şeylere ses çıkarsam kimse etraftan destek olmuyor. Arsız insanlarda cazgırlık yapıyor. O seviyeye düşmem mümkün değil. Herkes ses çıkarmalı. Mesela kasada biri önünüze geçiyor. Herkes görüyor. Siz söylüyorsunuz. Geçen burası benim sıram diye iddia ediyor. Kimse hayır ben de gördüm bile demiyor.

Edepsizlik boyutunu geçtim de o çocuğun mahremiyeti yok mu ya illa ki bu kadin napiyor diye dönüp bakmistir insanlar

Acmasi normal degil ama eger acmasada , cocuk pisik olur. Ben bir defa kokusunu almamistim, yavrum nasil pisik oldu nasil agladi.. cocuk bu dolmusta otobuste yapilmayacagini nerden bilsin.. 70 dk usun bir mesefe, cocuk napsin
Açıkçası bu faktör de var 70 dk da pancara dönerdi yani. Altı pis kalınca da bu sefer ağlamaktan yolculuğu çekilmez hale getirebilirdi. Yani bebek olduktan sonra sanırım aile dışındaki insanlar için bile hayat eskisi gibi olmuyor:) otobüslerde ağlayan bebek sendromu evde ağlayan komşu bebek vs

Olmamış gerçekten..

Şoförden rica edersin durmam derse
Beklersin. Zaten çocuk huysuzluk yapmıyormuş.
Şoför durmasa millet destek olurdu bence.
Şurda iki dk sur birşey olmaz falan diye.

Baktın olmuyor
Bi iki milletten özür dileyerek
Gizli saklı açarsın.
O zaman mecbur olduğunu anlar insanlar
Ses etmezler.

He ben hiç açmadım, heralde açmazdım da bilemiyorum.

mahremiyet duygusu önceliğimdir.

Kimse o kokuyu çekmek zorunda değil. Millet bir çocuk doğurduğu zaman dünya onun etrafında sanıyor ki kimseyi rahatsız etme hakkımız yok. Benim de bir kızım var ama kimseyi rahatsız etmedim çocuk yüzünden.

Ayrıca kokuya aşırı duyarlı insanlar var oraya kusabilirlerdi.

Tabikide çekmek zorunda değilsiniz ama cocuğun altını degistirmese bu kez daha çok koku olurdu diye düşünüyorum
Anne bilinçsiz uyarabilirdiniz
Çocuğun altını değiştirmeyince daha çok koku olabilirdi diye düşünüyorsunuz sonra da anne bilinçsiz diyorsunuz hmm başıma hiç böyle bir şey gelmedi açıkçası uzun yol olduğunda molalarda hallediyorduk biz ya da müsait bir yerde durulması istenebilir ama şu var ki o zaman da bebek yüzünden bekledik diyenler olacaktır yani herkesi mutlu etmek zor

Oyle bir durum yok sanirim annenin sorumsuzlugu cunku hemen giristi ve cocugun rahatsizlik belirtiside yoktu
O kokuyu anlatmam imkansiz asiri koktu bir otobus insana ve sofore de yazik en azindan ozur dileyemezmiydi
Evet özür dileyebilirdi kesinlikle

Bu çok ekstrem bir durum olmuş...ben bu güne kadar hiçbir toplu taşıma aracında alt değiştiren bir anne görmedim.Ama evet cafe/ restoranda kimsenin kullanmadığı bir bölümde çocuğumun altını değiştirmek zorunda kaldim geçmişte.Henuz yeni oturmustuk,siparisimiz hazırlanıyordu ve kakasını yaptı. Poposunun kızarması veya pişik olması ihtimalinden dolayi değil,kızımın aglamasi nedeniyle değiştirdim. Rulo şeklinde çöp poşeti herzaman cantamdadir . Ama insanların karsisina geçip bu eylemi yapmak abes .

Bir kez bende yapmak zorunda kalmıştım. Kızım çok hastaydı. Su gibi kaka yapmış ve yol 3 saat değiştirmesem pişik olucak. Zaten öyle bir yapmış ki benim üzerim bile kaka olmuş. Mecbur değiştirdim. O an kimsenin rahatsız olup olmadığı pek umrumda da değildi. Kızım kakanın yanında yol boyunca da kusmuştu
Tabi o kadını bilemem nasıl bir durumdaydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…