Günaydın hanımlar hemen konuya gireyim.
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz, bana evlenme teklifi etmişti ben de kabul ettim ama ailesiyle şimdiden sorun yaşayacağım belli oluyor.
Erkek arkadaşımın eski sevgilisi kendi memleketinden ve mahallesinden bir kız. Şu an memlekette hemşirelik yapıyormuş. Erkek arkadaşımın annesi ve ablasıyla arkadaş.
Şimdi biz ilişkiye başladığımızda bu kadın yani annesi bunu kıza söylüyor, kız da erkek arkadaşıma mesaj atıyor hayırlı olsun vs diye. Erkek arkadaşım cevap vermedi, ben huzursuz oldum ama çok üstünde durmadım.
Şimdi erkek arkadaşımın annesi ve ablası memlekete gitmiş - normalde şu an başka bir şehirde yaşıyorlar - kız bunları ziyaret etmiş. Sonra üçü takılmış. Kız oturup ağlamış, x ile nasıl bu hale geldik, ölüyorum bitiyorum bilmemne. Aynı günün akşamı annesi erkek arkadaşımı arayıp şunları söylüyor :"y, çok pişman. Ağlıyor, üzülüyor, sen de onun ahını alıyorsun bak." vs. Yani resmen kıza geri dönmesi için çocuğu işlemeye çalışıyor. Ve yine aynı günün gecesi biz sevgilimle beraberken kız arıyor. Sevgilim açmadı engelledi, WhatsApp tan yazmış :"biz ne ara bu hale geldik, çok büyük bir hata yapıyorsun, ailen de istemiyor bak!"
İnanın bu saygısız ve ahlaksız hareket değil, erkek arkadaşımın annesinin yaptığı ve ailen de istemiyor sözü canımı sıktı. Ve bu kadın bir ay önce tanıştığımızda yüzüme gülen, sevgi gösterileri yapan bir kadın. Ben samimiyetsiz olduğunu hissetmiştim tabiki ama bu kadar içten pazarlıklı olmasını beklemiyordum.
Erkek arkadaşım da beni sakinleştirip annesini aradı, senin yaptığın iki yüzlülük anne falan dedi, o kızı eve sokmayın vs. Kadın da istediğimi eve alırım, ne halin varsa gör, istemeye falan da gelmeyeceğim falan demiş. Hey allahım, bu saatten sonra gelmesini isteyen falan olacağını sanıyor herhalde.
Kadın erkek arkadaşımın bana söylediğini öğrenince biz birlikteyken beni telefona istedi işte vay efendim geçmişte kaldı o kız, gelecek için endişelenme oğlum seni dolduruyor bilmemne. Ulan yuh be yavaş dön reis ümmet hızına yetişemiyor diyecektim dkdkdd
Velhasıl kelam çok sinsi ve rahatsız edici bir kayınvalide adayım, çok da saygısız ve saldırgan bir görümce adayım var (kızla sevgilim konuşurken benim kulağım rahatsız oluyor bağırtı sesinden, siz hesap edin). Şimdi benim sinirlerim çok bozuldu. Erkek arkadaşım ailemle tanışmaya benim memleketime geliyor şu anda, oradan kendi memleketine geçecek bir hafta falan kalacak. Bu kız bunlara gelirse ederse diye aşırı rahatsız oluyorum. Erkek arkadaşım bunlara rağmen ben varken bize gelirse tutar kolundan atarım evden dedi ama bilmiyorum yine de huzursuzum. Sizce ne yapmalıyım, canım çok sıkıldı böyle bir insan çemberinin içinde kaldığım için.