Topluluk önünde sunum

umutluveumutsuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
151
251
103
24
Merhaba arkadaşlar, yüksek lisans öğrencisiyim. Yarın önemli bir sunumum var, lisans okurken sunum yapmazdık genelde sınavlarla geçerdik. Sunuma çalışıyorum ama heyecanlanırsam duraksarım gibi geliyor biraz çekiniyorum açıkçası. Ne tavsiye edersiniz ?

Bende okudum çok kalabalık olmuyorsun zaten. Genelde sohbet havasında geçiyor. Hocan soru soruyor sen soruyorsun diğer öğrenciler yorum yapıyor daha rahat geçiyor aslında. Böyle bir konu tartışıyormuş gibi. Takılmaktan korkmayın doğal olun takılacağınız yerde hocanıza topu atın hocam bunu böyle araştırırdım ama siz ne düşünüyorsunuz felan diye

Benim tavsiyem de sundugun konuya yogunlasmak. Konuya yogunlasirsan akiyor gidiyor, topluluk da zaten az cok tanidigin insanlardir diye dusunuyorum rahat ol yani konuyu aktarmaya yogunlas.

Selam,
Sunum yaparken sürekli slayta bakmak ordan okuyor hissi vermek göz teması kurmamak kuramamak basarız bir sunuma ve daha cok heycana neden oluyor. Genelde göz teması kuramak zorunda kaldığımızda daha cok heyecanlanıyoruz. Bir hocam şöyle demişti komisyonun oturduğu masanın arka duvar hizasına yada saçlarına bakarsanız göz teması kuruyor gibi his oluşur karşı tarafta daha az heyecanlanırsın zaten sunum aktıkça rahatlarsın demişti. Şuan bir çok toplantımda ilk söz bende ise hala aynı şeyi uygularım sonrası akıyor zaten. Konuya hakimiyet çok önemli zaten hakimsinizdir. evde bir kaç prova ile halledersiniz. Çok aşırı heyecanlı iseniz okula koşun sunumun yapılacagı sınıfta bi prova yapın. Erken gelmek slaytı açmak geçişleri kontrol etmekte işe yarıyor. Ben aksilik yaşayınca panik oluyorum o yüzden erken gidip sunumu pc de hemen acıp hazır hale getiriyordum. ve hafif nefes egzersizi de işe yarıyor. çünkü beklerken nefes almayı bile unutuyoruz yavaşlıyor diyafram zorlanıyor. Titrek sesle sunum yapmamak ve nefesinizin konuşma sırasında duyulamaması için öncesi bol bol derin nefes. İyisiniz ki ordasınız bol şans

Evde kendi kendinize sanki karşınızda birileri varmış gibi sesli olarak sunum yapın.
Anlatacağınız konuyu iyice özümseyin. Konuya ne kadar hakim olursanız o kadar kolay geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…