- 10 Ekim 2020
- 169
- 732
- 53
- Konu Sahibi artemisia_gentileschi
-
Son anda refleksle ayda’yı o boşluğa itti belki de fidan gezgin. Ölürken bile aklında ayda vardı. Ayda ve elif inanın bu yıl içerisinde (bu boktan 2020 içerisinde) beni en mutlu eden insanlar. Ama bir yanım öyle buruk ki. Fidan gezgin gitti. Umut perinçek gitti. Her “elif bizim umudumuz oldu, elif türkiyeye umut oldu” cümlesinde benim içim titredi. Elifin umut abisi yok artık. Birilerinin cebine daha fazla para kalsın diye. Sadece ayda ve elifle ilgili haber yapan kanallara da lanet olsun yanan ocaklardan bahsetmiyorlar nedense.Köfte ve ayran istiyor bir bebek ama annesi ona bir daha köfte yapamayacak ve bu öyle ağır ki sabahtan beri buna ağlıyorum sadece buna kızlarıma bakıp içimden hep ağlamak geldi. Bu yaşananlar çok ağır. Annesiz kalan yavruların hesabını bu ağır yükün ağırlığını kim alacak kim verecek. Biz bir süre sonra normal hayatımıza devam edeceğiz ya onlar. Kızlarım doğduğundan beri bana bir şey olursa kızlarıma kim bakar dedim hep hep hep bu depremle bir kez daha dedim kş bana birşey olsa meleklerime ne olur? Ölüme ne kadar yakınız aslında ve ne kadar uzakmış gibi yaşıyoruz. Kırıyoruz kızıyoruz yoruluyor yoruyoruz gerek var mı acaba? İşte bakalım gidiyor insanlar hayatlar bir bir. Hiii birde işi magazine dökenler var. Acıya saygı duymadan acılı insanlara soru soyuyorlar ne yaşadınız? Ne hissettiniz? Sonra boy boy küçük bebeklerin yıllar sonra isterlerse bulabilecekleri fotoğraflar yayınlanıyor. Kimsenin hayatını düşünen yok. Ölen öldüğü ile kalıyor kalan acıları ile. Çok ağır ben aklıma o bebeğin annesini çağrışını nasıl unuturum bilmem.
Yalnız değilsiniz, ağlamaktan helak olanlardanım. Sanırım kötü olaylar üst üste sürekli geldiği için artık tahammülümüz azaldı. Kendimi cok yorgun ve umutsuz hissediyorum bazen. Sonrasında da o insanların yaşanmamışlıklarını düşünerek boşa geçirdiğim her dakikaya kahrediyorum. Bunu da atlatmaktan başka çaremiz yok. Allah hepimize sabır ve güç versin, en çok bu ve benzer durumlardaki kayıp verenlerin ailelerineÜzgünüm. İçim paramparça. İzmir depreminde yaşanan acıları, yarım kalan hayatları, eksik kalan aileleri ben aşamıyorum. İyi hissedemiyorum. Pırıl pırıl gençler. Ufacık yavrular. Düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum. Keyif almak amacıyla yaptığım günlük sıradan şeyler bile, bir kahve içmek bile zul geliyor bana. İnanın duş almak bile gelmiyor içimden. O hevesle aldığım kıyafetlerin hiçbirine gitmiyor elim, bulduğumu zorla geçiriyorum sırtıma. İşe gitmek zorunda olmaya dahi isyan edesim var. Pazartesi sabah başımda dikilen vatandaşlara “derdin bu mu gerizekalı insanlar ölüyor şu an” dememek için kendimi öyle zor tuttum ki... Böyle bir felaketten sonra o insanlar hayatına nasıl devam edecek allahım nasıl... Okulundan izin alıp eve gelen ve ölen gençler, arkadaşına kahve içmeye gidip depreme yakalanan genç kadın, markette ölen insanlar, dişçide ölen insanlar... Günlük en basit, en sıradan hareketlerimiz. Anlık seçimlerimiz. Acaba salon yerine mutfakta oturuyor olsa kurtulacaklar mıydı. Ya da merdivene koşmasa küçükyumuk ailesi. Helim amca marketten ne alacaktı acaba. Durmuyor düşüncelerim. Biliyorum normal değil. Duyarsız bir insan olmak istemezdim asla, cadılar bayramı partisine katılmaktan bahsetmiyorum ama ben bu kadar güçsüz hissetmekten yoruldum. Beynim canımı yakıyor.
Doğru.. mutfakta magnetle oynuyormuş.. Annesi 2 bacağının arasına almış sonra kaybolmuştur enkazda.. Kendisi bile minicik yerden çıktı yavrum.. : (Beni en cok aglamamasi uzdu. Simdi aglayamazsa hic aglayamacak hep bas edicek hep yarim kalicak hep guclu olmak zorunda.
Unutulmayacak deniliyor ya unutuluyor. O egitim masraf sozleri bile tutulmuyor.
Aglamaliydi icini dokmeliydi. Tane tane konusuyor. Bir yerde okudum magnetler varmis oynuyormus. Acaba dogrumu
Annesinin bacagina sarilmis dediler o dogrumuki
Ne kadar üzüldüm ben şimdi.Erciş depremimi enkazda kalarak yaşadım 9 yıl önce. 1.5.ay önce göreve başlamıştım bilmediğim bir yerde yapayalnız. Oradaki hikayem öyle bitti. 17 ağustosu gördük 23 ekimi gördük şimdi bu. Yazık bir gram ilerleyememişiz...
Önce hiç normale dönemeyecek gibi hissettim sonra iyi oldum sandım aslında içimde hep bir yerde yara... Haberleri hiç izlemedim eşim açmaz benim yanımda. Bugün kumandayı bulamadım haber açık kalmış. Ayda bebek kurtarılmış hadi bize öpücük at diyorlar birde yavruya. Gözümden akan yaşlarla tv nin fişini çektim.
Nasıl yani enkaz altında annesinin bacakları arasindamiymis anne nerden çıkarılmış peki.Doğru.. mutfakta magnetle oynuyormuş.. Annesi 2 bacağının arasına almış sonra kaybolmuştur enkazda.. Kendisi bile minicik yerden çıktı yavrum.. : (
Bende artık bitti bugün son dedim ama duramadim yerimde attım kendimi sokaklara.iyiki yıkılmadıAhh ciğerimiz yanıyor.. İzmirliyim.. Depremde artık bitti deyip ölmeyi bekledim şükür sağlamım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?