Benim isyerimde kisiyi terfi ettirmek veya sözleşmesini fiks yapmak diye bir uygulama yok o kişiyi terfi ettirmek istiyorsan ilana çıkıyorsun kendi pozisyonuna başvuruyor. Onu almak zorunda değilsin sınav ve mülakat sonucuna bağlı ama geçmiş performans değerlendirmeleri ve halihazırda o işi yapıyor olması ve iyi yapması da panelin değerlendirmesinde önemli kriterler olabiliyor. Hal böyle olunca disardan formalite icabı gibi görünen ise alımlar olabiliyor. Ben çok da adil olmadığını düşünmüyorum. Adam veya kadın yıllardır fazla mesai bilmem ne demeden eşek gibi çalışmış işi öğrenmiş elinden kaçırmak istemiyorsun başka bir yere gitsin istemiyorsun ama doğrudan terfi de ettiremiyorsun zaten kendi yaptığı işin mulakatina sinavina giriyor iyi de puan yapıyor haliyle adamı kovup yerine yeni birini almak adil değil ama başvuran diğer kişiler için de hiç iyi bir şey değil ve vakit kaybı o da doğru. Neyse ki böyle durumlar oldukça istisna oluyor bizde de, genelde çoğu zaman açılan pozisyonlar herkese açık oluyor.