- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 13.452
- 408
- Konu Sahibi greengirll
-
philly , Allah annene yardım etsin gerçekten
Bir annen bir bizim akraba demek ki
Böyle olunca da çok üzülüyorum, bizim akrabaya uğramıştım geçen sene, ben kızlarından büyüğüm, yazık kadına bir bardak çay koyan olmuyor, içim elvermedi yapılacak işleri ben yaptım azıcık soluk alsın diye, soluklanmasına bile izin vermediler torunları attılar kucağına, bana daral geldi kadının yaşadıklarından.
Vallahi okurken sinir bastı. Lanet olsun. Evlatlara bak!Maalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.
Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
Valla keşke anneanne ve babaannelere de bir topik açtırsak :))Bizimki sizinki kadar kötü değil ama cidden çocuğa sus , dur diyemiyorsun. Anası küsüyor ya, annem 70 yaşında kadın. Denize gidiyorlar anneme su iyi geliyor, en azından kilo veriyor yürüyor yazlıkta, lakin çocuk olduğu için yürüyüşe gidemiyor! Suya girmek istiyor çocuk sahilde oturmak istiyor, kadın sahilde azıcık güneşleneyim diyor, bu sefer ufaklık denize girmek istiyor. Öyle absurd bir hal! Hayır çok da seviyorlar torunu, sorun torun da değil anasında babasında . Evli abim de de durum aynı, tatile geliyorlar bir hafta kalıyorlar, annemin evi savaş alanına dönüyor. Gelin hanım elinde çikolata ekmek, televizyon önüne kakaolu süt taşıyıp , çocuk yediriyor. Annenin koltukları hep çikolata ! Kadın yapma diyemiyor, ama içi gidiyor çünkü kolay alınan şeyler değil bunlar, bu insanlar biriktirmiş almışlar. Laf desen anası babası küsüyor. Arkadas kendi eviniz değil ki burası, çoçuğun sizi parmağının ucunda oynatmasına izin verip, başkasının evinin kurallarını çiğnetiyorsunuz.
Ben bir şey anlamadım bu işten inan.
Öff bu konuyu okudukça insanlardan soğudum. Evlat milletine asla ama asla güven olmayacağını da öğrendim. Çocuğum bile yok daha ama olursa, ne onun çocuğunun bakımına ortak olurum, ne de ölmeden malımı mülkümü kimsenin üzerine yaparım. Sen doğur büyüt kahrını çek. Sonra şu yapılanlara bak. Sanki hiç bir şey yapmamışsın gibi senden kötüsü olmaz. Ne nankör insanlar var ya Bazı insanlardan resmen iğrendim konu okurken. Pes.
Biz yazın baba evinde toplandığımızda,çocukların eline yere örtü sermeden kraker bile vermiyorduk,artı çocuklarımız da yaramaz değillerdi,bir sürü kuzen herkes kendi akranıyla oyun kurar oynardı.Hatta babam kızar bize,çocukları sıkmayın diye fakat biz bildiğimizden şaşmayız.Annem çok rahat koltuklarda zıplayan çocuklara kızar,,olmaz öyle der,gayet normal karşılarız.Valla keşke anneanne ve babaannelere de bir topik açtırsak :))
Sorun elbette torun değil, ben de çocuklara kızamıyorum ebeveynlere kızıyorum.
Ben kendi annemin evinde bile bir çöpü karıştırmasına izin vermedim, abartı değil gerçekten yaptırmadım, kendi evimizde kırdı döktü, evim battı battı çıktı ama kimin evine gidersem gideyim hiçbirşeye dokundurtmadım, kimse küsmesin valla, kusura bakılmasın ama kendi evlerinde herşey mum gibi olsun istiyorlar, ben çocuklarını kirletecek diye koltuğa oturtmayan anne biliyorum ama kayınvalide evine gidince sür oğlum babaannen siler deyip kıs kıs gülüyorlar, neden yaptırıyorsun deyince bana sık sık gelmesinin acısını çıkarıyorum diyenleri biliyorum :)
Ciddiyim, İstanbul'da karşı komşumdu bahsettiğim kadın, çocuklarını, eşini, hatta kırk yılda bir gelen kayınvalidesini bile asla koltuklarına oturtmuyordu, kirleniyormuşMune
" ben çocuklarını kirletecek diye koltuğa oturtmayan anne biliyorum ama kayınvalide evine gidince sür oğlum babaannen siler deyip kıs kıs gülüyorlar, neden yaptırıyorsun deyince bana sık sık gelmesinin acısını çıkarıyorum diyenleri biliyorum :)"
bu ne ya:S ne biçim insanlar var işte!
Ciddiyim, İstanbul'da karşı komşumdu bahsettiğim kadın, çocuklarını, eşini, hatta kırk yılda bir gelen kayınvalidesini bile asla koltuklarına oturtmuyordu, kirleniyormuş
Yemek masasını kirletmesinler diye de sokakta yemek yedirirdi çocuklarına :))
Ama kayınvalideye gidince sür oğlum, olsun dök oğlum babaannen temizler modundaydı, kayınvalide eskiden çektirdi mi bilemem ama sessiz bir kadına benziyordu kayınvalidesi, Allah'ım bu kadının gelecekteki gelinlerine sabır ver demişliğim çoktur :))
Bu kadının oğullarıyla evlenecek gelecekteki gelinlere hala sabır diliyorum, çok fena birşeydi, şimdi bir de onu yazıp konuyu farklı boyutlara getirmeyeyim :))
Notumu da ilave edeyimsevde_ ' yi hepten daraltacağım, o yüzden ben en iyisi susayım :)
Valla bence gayet de yazılsın çizilsin bunlar. Bu konu sahibi ve onun gibi düşünenler okusun görsün. Kınanacak davranışlar kınansın, kızılsın, sövülsün. Bazılarına lazım bunları göstermek.Ciddiyim, İstanbul'da karşı komşumdu bahsettiğim kadın, çocuklarını, eşini, hatta kırk yılda bir gelen kayınvalidesini bile asla koltuklarına oturtmuyordu, kirleniyormuş
Yemek masasını kirletmesinler diye de sokakta yemek yedirirdi çocuklarına :))
Ama kayınvalideye gidince sür oğlum, olsun dök oğlum babaannen temizler modundaydı, kayınvalide eskiden çektirdi mi bilemem ama sessiz bir kadına benziyordu kayınvalidesi, Allah'ım bu kadının gelecekteki gelinlerine sabır ver demişliğim çoktur :))
Bu kadının oğullarıyla evlenecek gelecekteki gelinlere hala sabır diliyorum, çok fena birşeydi, şimdi bir de onu yazıp konuyu farklı boyutlara getirmeyeyim :))
Notumu da ilave edeyimsevde_ ' yi hepten daraltacağım, o yüzden ben en iyisi susayım :)
Bir de şu tipler var ki evlere şenlik:))Öff bu konuyu okudukça insanlardan soğudum. Evlat milletine asla ama asla güven olmayacağını da öğrendim. Çocuğum bile yok daha ama olursa, ne onun çocuğunun bakımına ortak olurum, ne de ölmeden malımı mülkümü kimsenin üzerine yaparım. Sen doğur büyüt kahrını çek. Sonra şu yapılanlara bak. Sanki hiç bir şey yapmamışsın gibi senden kötüsü olmaz. Ne nankör insanlar var ya Bazı insanlardan resmen iğrendim konu okurken. Pes.
:)))Valla bence gayet de yazılsın çizilsin bunlar. Bu konu sahibi ve onun gibi düşünenler okusun görsün. Kınanacak davranışlar kınansın, kızılsın, sövülsün. Bazılarına lazım bunları göstermek.
Mazlumun hakkı aransın. :)
Allah evladın da hayirlisini vicdanlisini versinMaalesef kadını rahat bırakmazlar, her dakika telefonla bile taciz ediyorlar, gel çocuklara bak, para ver, yemek yap diye, biz de diyoruz kaç git başka yere diye ama kızlar yolunu bulmuş, kadını torunlarından vuruyorlar, torunlara telefon açtırıp anneanne seni özledim diye ağlattırıyorlar.
Diyorum ya benim örnek verdiğim bu kadının kızlarının annelerine zerre acıması yok, çalışsalar bir yere kadar tamam derim ama kızlar çalışmıyor, annem baksın deyip paso çocuk yapıyorlar, dediklerim şaka değil basbayağı yarışa girmişler, ciddi ciddi diyorlar, o doğurunca bakıyorsun madem ben de doğuracağım ona da bak diye.
Kocaları elini cebine sokmaz, özel hastanelerde doğumlarını anneleri yaptırır, bebek mevlitlerini annelerine yaptırırlar ve hepsi kendini tepeden tırnağa giydirtir annesine, hele bir yapmasın kıyamet kopuyor.
Çocuğum ıcın işi bıraktım maalesef tüm güzellikler bir arada olmuyorKızlar merhaba aklıma takılan bir konu var. Şimdi ben 30 yaşıma girdim ,5 yıllık da evliyim ve yavaş yavaş bebek düşünüyorum artık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımızdan ve ücretsiz izin alma şansım çok düşük olduğundan mecburen destek alacağım. Annem bakamaz babam hasta ve durumu kritik (önceki konumda var), fakat kv ve kp çok sağlıklı ve yanyana oturuyoruz. Kv sürekli gezme modunda sporlar fuarlar tabi ki gezsin. Fakat sürekli ağzında ve de görümcemin ağzında ay ben bebek bakamam bana güvenmeyin ay annem bakamaz zaten biz de yapmıyoruz vs vs. Yani bir kere bile ağzımdan çıkmadı bebek yapayım da bakın diye ama sürekli söylenmesi artık ağırıma gidiyor. Yani zaten ben de bakması taraftarı değilim ama ya bakıcı bulamazsam vs bir çok şey geliyor aklıma. Hani bıraksam bana senin yüzünden eve tıkıldım gezemedim vs derse çok bozulurum.
Makul çalışma saatleri olan bir işim olsa hiç düşünmeyeceğim ama böyle olunca düşünüp duruyorum sonuçta sorumluluğun çoğunu anne üstleniyor. Gelecek bir çok yorum kv ye güvenip de mi çocuk yapacaksın yapma vs olacak biliyorum ama biraz empati rica ediyorum. İşi de bırakma niyetim yok ve olmayacak da onu da söyleyeyim.
Yorumlarınızı bekliyorum :)
Valla benim kayınvalidem altında arabası gayet gezen bir kadın. Arkadaşlarıyla buluşur,gezer tozar.şu kayınvalideler ne yapsa kabahat.gezse kabahat,otursa kabahat.çocuğa bakarım demesi kabahat,bakamam demesi kabahat.
e gelinde gelsin benim evin işini yapsın.ben onun çocuğuna bakıyorum diye,böyle bir beklentiye girebilir miyim?
allah izin verirse,ben de ileride babanne olacağım.torunuma bakar mıyım bilmiyorum.ama tam zamanlı bakamam sanırım.
gelmişim 55 yaşına,şunun şurasında daha kaç sene gezebileceğim.haftanın belli günlerinde ,hastalıkta,elimden geldiğince yardımcı olurum.
bu arada oğlum bana baksın diye büyütmedim ki.kimseden bir beklentim yok.mümkünse,onların da benden olmasın.
ha ,torun bakmıyorsan,sevemezsin diyorlarsa,kendileri bilir.sokakta sevecek kimsesiz çocuk dolu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?