torununa bakmayan kayınvalide

Bakmak zorunda değilciler üşüşür maşallah.
Sevmeye gelince torunum bakmaya gelince bakamam oh iyi vallahi.2 günde bire bile okeylemeyen kv.Çocuğumu canım isterse gösteririm o halde.haklısınız konu sahibi bende olsam zoruma giderdi
Dünyaya çocuk getirmek anne ve babanın seçimi, o yüzden bu sorumluluğu onlar almak zorunda. Belli bir yaşa gelmiş bu insanları bırakalım da biraz kendilerine vakit ayırsınlar. Zaten ömürleri çalışmakla ve çocuklarını büyütmekle geçmişken neden onlara torun bakma sorumluluğu yükleyelim? Bana çok acımasızca geliyor

Bakmak zorunda değilciler üşüşür maşallah.
Sevmeye gelince torunum bakmaya gelince bakamam oh iyi vallahi.2 günde bire bile okeylemeyen kv.Çocuğumu canım isterse gösteririm o halde.haklısınız konu sahibi bende olsam zoruma giderdi
Çocuğa baktırmak adı altında bakıcı yapıyoruz ebeveynlerimizi. Sömürdükçe sömürüyoruz. Haftaiçi yetmez haftasonu baktırırız, anne baba günü yapcaz hop al anane babane, arkadaşlarla çıkacağız hop al anane babane, kuaföre gideceğiz hop al anane babane, daha utanmayacağız birkaç gün kaçamak yapacağız, işten geleceğiz oturup yemeklerini yiyeceğiz bazen yemeği beğenmeyeceğiz, çocuk düşecek bi yerine birşey olcak bir sürü fırça atacağız, kadıncağızlar memleketlerine anne babalarını ziyarete veya diğer çocuklarını görmeye gidecekler yıllık izin verir gibi izin vereceğiz biraz uzatırlarsa kıyameti koparacağız, okula gidince okuldan aldıracağız, okuldan kek pasta börek istiyecekler onu yaptıracağız, doktor kontrolü olunca ona götürmesini isteyeceğiz, doğum günlerinde tüm hazırlıkları üstlerine yıkacağız. Sadece doğuracağız bütün anne babalık vasıflarını üstlerine yükleyip birde sevdirmeyeceğiz.

66 yaşında hasta falan değil şöyleki bana çocuk baktırırsanız ben hastalanıyorum diyor ama akşama kadar tv karşısında hiç hastalanmıyo kendi ailemden kimse yok burda
66 yaş çocuk peşinde koşmak için fazla yaşlı bence.kadın haklı bakamaz.Ben 38 yaşındayım 2 saatten sonra beni bile yorar bakamam çocuk.Şahsen o yaştaki bir çocuğu, yabi henüz bilinci gelişmemiş 66 yaşında birine emanet etmekte doğru değil

işin ilginç yanı ben evlendiğimde kaynımın kızlarına bakıyordu kızlar şuan 16 yaşında hala bakıyor yani benim eşime işleri düşünce yada araba ile ilgili bir işleri olunca çağırıyorlar oda hayır demiyor ama benim oğlum hasta olduğunda kreşe gidiyor ben bunu hazmedemiyorum
Kızlar 16 yaşındaysa kv ni, 50 yaşındaymış 50 yaş genç bir yaş.Ayrıca 16 yaşındaki bir çocuk bakım yaşını geçmiştir,kendi ihtiyacını karşılayabilecek hatta kv nize yardım edebilecek yaştalar.4 yaşındaki bir çocuğa bakmak için fiziksel enerji lazım.Bence kendinizi doldurmayın

beni çok iyi anlamışsın ben mecbur demiyorum ama en azından insan derki kızım ben size birşey yapamadım bari böyle yardımcı olıyım oda yok
biz 1 gün arayla bile kabul etmedi ben cumartesi pazar çalışmyrum yani salı perşembe en azından çocuk dinlensin dedik 2 gün bile çok geldi
Benim kendi annem de bakmadı bakmak zorunda değiller bunu kabullenirseniz daha mutlu olursunuz
Zira beklenti sarsar

Hatta torunum olursa muhtemelen bakmak istemeyenlerden olurum ben de.Ve bu konuda da alttan alta beklentiye girilip laf sokulmasını filan istemezdim.Herkes şartlarına göre bir düzen kurmalı kimseyi de sanki yapmak zorundaymış gibi bir psikoljiye sokmaya çalışmamalı

ben şuan sıkıntıyı onların yüzünden çekiyorum zaten ve benim oğlum kreşe ben çalışmak zorunda olduğum için gidiyor.diğer çocuğu evlat da benimkisi deiğmi siz evladınızı ayırabilirmisiniz benim eşim askere gitti ve ben birlite oturuyordum yemin törenini geçtim bir telefon bile açmadılar 18 ay boyunca bütün istediklerini ben gönderdim.yani bir okadar da sorumsuzlar evlatlarına karşı işleri düşünce aranan kişi benim eşim
Niye onların yüzündrn çekiyorsunuz?kaynananızın borcunu ödemek için mi çalışıyorsunuz?

Buraya yazıyorsunuz bakmak zorunda değil diye. Tabi ki bakmak zorunda değil ama aile bağları, geniş aile olmak bakmayı gerektirir. Ne kadar zor zamanlardan geçiyoruz. Normalde keyfi bi durum içinde olsaydı konu sahibi kesinlikle niye baksın kreşe ver bakıcı tut kv ne güvenip mi çocuk yaptın o da yaşlı kadın derdim ama ülkemiz bırakın ülkeyi dünya pandemiden kırılıyor. Zaten çalışmak zorunda olan her ebeveyn zorda, stres altında, endişeli.. Ki bu kadıncağız 2 kayıp yaşamış 1 sağlıklı evladı olmuş çok şükür. Kv bir anne değil mi? Bu kadar tehlikeli hastalığın kol gezdiği bir durumda nasıl için elveriyor torununu kreşe göndermelerine. Bacım yakınımda otursan valla ben bakardım yavruna hemde gül gibi. Yazık! Acaba eve bir yardımcı mı tutsanız ya da evde çocuk bakan güvenilir birine mi emanet etseniz inanın daha sağlıklı daha korunaklı bir bakım süreci olurdu. Tabi imkanınız varsa. Ya da ücretsiz izne mi ayrılsanız en azından şu kışı atlatsanız evde. İçim cız ediyor konu çocuklar olunca.

Çocuğa baktırmak adı altında bakıcı yapıyoruz ebeveynlerimizi. Sömürdükçe sömürüyoruz. Haftaiçi yetmez haftasonu baktırırız, anne baba günü yapcaz hop al anane babane, arkadaşlarla çıkacağız hop al anane babane, kuaföre gideceğiz hop al anane babane, daha utanmayacağız birkaç gün kaçamak yapacağız, işten geleceğiz oturup yemeklerini yiyeceğiz bazen yemeği beğenmeyeceğiz, çocuk düşecek bi yerine birşey olcak bir sürü fırça atacağız, kadıncağızlar memleketlerine anne babalarını ziyarete veya diğer çocuklarını görmeye gidecekler yıllık izin verir gibi izin vereceğiz biraz uzatırlarsa kıyameti koparacağız, okula gidince okuldan aldıracağız, okuldan kek pasta börek istiyecekler onu yaptıracağız, doktor kontrolü olunca ona götürmesini isteyeceğiz, doğum günlerinde tüm hazırlıkları üstlerine yıkacağız. Sadece doğuracağız bütün anne babalık vasıflarını üstlerine yükleyip birde sevdirmeyeceğiz.
Siz çok haklısınız dediklerinize harfiyen katılıyorum.Galiba yanlış anlaşıldım.Konu sahibi süreklikten bahsetmemiş.çocuğu hastaymış babaanne sağlıklıyım.Yapmayın Allah aşkına bir var bir yok demek hafta sonunu silersek haftada 2 veya 3 gün yapar.Torun sevmek gibi algılanabilir bile.
2 çocuk büyüttüm anneanne babaanne gibi seçeneklerim olmasına rağmen hiç değerlendirmedim sizin gibi düşündüğüm için.Çocuklarım küçücükken gece vardiyasına gittim sırf kimseye yük olmamak için yaşlılarımızı yormamak için.Ama burada ne yazılsa yaşlılar mecbur değiller lafı dönüyor.O halde aile neden var ?

Buraya yazıyorsunuz bakmak zorunda değil diye. Tabi ki bakmak zorunda değil ama aile bağları, geniş aile olmak bakmayı gerektirir. Ne kadar zor zamanlardan geçiyoruz. Normalde keyfi bi durum içinde olsaydı konu sahibi kesinlikle niye baksın kreşe ver bakıcı tut kv ne güvenip mi çocuk yaptın o da yaşlı kadın derdim ama ülkemiz bırakın ülkeyi dünya pandemiden kırılıyor. Zaten çalışmak zorunda olan her ebeveyn zorda, stres altında, endişeli.. Ki bu kadıncağız 2 kayıp yaşamış 1 sağlıklı evladı olmuş çok şükür. Kv bir anne değil mi? Bu kadar tehlikeli hastalığın kol gezdiği bir durumda nasıl için elveriyor torununu kreşe göndermelerine. Bacım yakınımda otursan valla ben bakardım yavruna hemde gül gibi. Yazık! Acaba eve bir yardımcı mı tutsanız ya da evde çocuk bakan güvenilir birine mi emanet etseniz inanın daha sağlıklı daha korunaklı bir bakım süreci olurdu. Tabi imkanınız varsa. Ya da ücretsiz izne mi ayrılsanız en azından şu kışı atlatsanız evde. İçim cız ediyor konu çocuklar olunca.
Bacım konu 10 sene önceninmiş yani 66 olan kadın 76 olmuştur aghjjj

Benim annem 50 de babaanne oldu. Torununa bakmadı (3 5 ay baktı aralarda baktı. Cocuk delikanlı oldu hala ilgilenir ama bebekken bakıcı bulma ben varım demedi.) Yengem sanıyorum o dönem bozulmuştu. Kim ne derse desin anne dışında bakan için çocuk bakmak çok zor. Anne aglayınca emziriyor. Emen bebek sakinleşiyor ama bakıcıda o yok. Cocuk durmuyor alıyor zıplıyor bu gercekten güç ve sabır işi. Kaldı ki babaanne bir iki baksa bu iş üstüne kalır korkusu olabilir! Gelinle uyusamıyor olabilir. Bir cok sebep olabilir.
Hasta olunca ta sa işi olunca oğlunu cagıröakla baglantılı yok bu işin
Anne oğluna bakmakla mesul. Bakmış mı bakmış. Evlat anneye bakmakla mesul. Bakacak. Babaanne toruna bakmakla mesul mu? Değil.

66 yaşında hasta falan değil şöyleki bana çocuk baktırırsanız ben hastalanıyorum diyor ama akşama kadar tv karşısında hiç hastalanmıyo kendi ailemden kimse yok burda
Bak bu durum psikolojik olarak kaldirmadigi anlamına geliyor. Benim kaynanam da öyle. Mesela dışarı çıkar gezer. Ama çocuk bakmak psikolojik olarak hasta ediyor. Kaldırmıyor artk. Ayrıca mecbur değil.

Benim annem 50 de babaanne oldu. Torununa bakmadı (3 5 ay baktı aralarda baktı. Cocuk delikanlı oldu hala ilgilenir ama bebekken bakıcı bulma ben varım demedi.) Yengem sanıyorum o dönem bozulmuştu. Kim ne derse desin anne dışında bakan için çocuk bakmak çok zor. Anne aglayınca emziriyor. Emen bebek sakinleşiyor ama bakıcıda o yok. Cocuk durmuyor alıyor zıplıyor bu gercekten güç ve sabır işi. Kaldı ki babaanne bir iki baksa bu iş üstüne kalır korkusu olabilir! Gelinle uyusamıyor olabilir. Bir cok sebep olabilir.
Anne oğluna bakmakla mesul. Bakmış mı bakmış. Evlat anneye bakmakla mesul. Bakacak. Babaanne toruna bakmakla mesul mu? Değil.
Aynen. Bunu kabullenmek lazım. Maddi manevi bakacak gücü olmayan çocuk doğurmasin.

Hayyy yanacıklarından öpeyim 🌸

Back
X