torununa bakmayan kayınvalide

calismak zorundayim demissin, bizimde maddi durumumuz hic iyi degil, herseyi minumumda yasiyoruz esimin kazanciyla, ama benim calismami istemiyo,unv. derecem cok iyi bir egitimim olmasina ragmen, o istese dahi ben istemiyorum, konu maddi problem degil bicok calisan anne icin bunda yuzde yuz eminim,psikolojik rahatlik, sosyal hayat, para kazanabiliyo olma durumu, ekonomik ozgurluk, vs, vs, isyerinin iyi olmasini ve gelecek garantisi vs, sebepleri cocugunun hasta olup sikinti cekmesine tercih ettiysen kimseye bakmak zorundaymis muamelesi yapmayin lutfen

son yazdığınız cümleden şunu çıkardım çalışan anneler durumu, sizi ayakta alkışlamak gerek yok yok önünüzde eğilmek daha doğru olur çünkü çok bencilce bir düşüncedesiniz.Ne için çalışıyoruz eşimize yardımcı olmak çocuklarımızın ihtiyacını karşılamak gelecekte kimseye muhtaç kalmamak vs vs siz çalışmıyorsunuz eşiniz sıkıntı içinde ve çektiğinizide dile getirmişsiniz siz demekki içiniz rahat nasılsa sıkıntıyı çeken eşim diye düşünüp yer içer keyfime bakarım diyenlerdenseniz ben okadar vurdumduymaz olamam kusura bakmayın ayrıca şunuda belirtiyim eşiniz sizi çalıştırmıyormuş çalışsanız demekki sizde yukarıdaki düşünceleriniz için çalışıyorsunuz derim eşinize yardımcı olmak için değil sizin deyiminizle kısaca kendi egolarınızı tatmin etmek için kusura bakmayın size bir örnek daha veriyim beni k validemde eşi çalışmasını istemeyen biriydi.kendi eltileri diyor yer içer keyfine bakardı diye bunca yıl çocukları için birşey yapmamış yani çocuklarını sıkıntı içinde büyüttü ucu bize böle dokundu ve oğluna şuan gelini yardım ediyor.banada ileride gelinim oğluna hiçbirşey verememiş demesin.[/QUOTE]
(maddi durumum iyi değil ben ünivesite mezunuyum çalışmakta istemiyorum ) bu nasıl bir çelişkidri ben anlayamadım

Son düzenleme:
çocuğum ilerde sıkıntı çekmesin diye çalışıyorum demişsiniz ama şimdi sıkıntı çektiriyorsunuz...
hemen 1 yaşında değilde okul çağına gelip biraz kendini kurtarma yaşında çalışmaya başlayabilirdiniz...
kayınvalidenize her lafı söylüyorsunuz ama kendi anneniz sorulunca yolu uzun vs. diyerek geçiştiryorsunuz ...

Çocuğun sorumluluğu en başta anne ve babanındır. Annelere ya da kayınvalidelere onlar gönüllü olmadıkça torunlara bakma görevinin yıkılması, bak(a)madıklarında bencil ve kötü diye etiketlenmesi doğru olmaz .Onlar çocuklarına kendi bildikleri kadar iyi kötü baktılar ve bitti .Ondan sonra sebep ne olursa olsun 'benden bu kadar ' deme ve günlük hayatlarını tabii ki her yetişkin gibi düzenleme hakları var .

Eskiden daha küçük olan torunlarına bakabilmiş .Ama yıllar geçmiş üstünden kadın gelmiş 66 yaşına .İnsanlar 50 sinden sonra bile 'her geçen yıl bir öncekini arıyorum 'diyorlar.Yavaşlıyorlar ,refleksleri ,duyuları zayıflıyor.Bir de eş kaybetme ,yalnızlık ,yaşlılık,hastalık bazen ölüm endişesi sarıyor bu insanları.

Kayınvalidenizde yılların yorgunluğu var şüphesiz .Küçük bir çoçuğun peşinden koşturacak yaş ve refllekslere sahip olmadığı açık .Bir de o yaşta çocuğun yapacağı ses ve gürültüyü ,konuşmayı kafası çekmiyordur(yarı yaşındaki insanlar bile çekmiyor bazen), hastalanıyordur, kendine güvenmiyordur ,panik ataktır ,aşırı endişeleniyordur, bu durum onda sinir ve çarpıntı yapıyordur ,kötüleşiyordur vs vs.Hastalandığında bile bakmaması yine aynı sbeplerledir ona bile dayanamıyordur , bunu alışkanlık haline getirmenizden kaygı duyuyordur.Ondan beklentilerinizi hissedip tedirgin oluyordur.

Tura çıksın, tv seyretsin.tv izlemek yorucu bir aktivite değil ki ! .Kadın yorgun bedenini ve zihnini böyle yatıştırıyor.Kafasını dağıtmak istiyor..Bir yerlerden moral bulmak , hayata tutunmak istiyor.

son yazdığınız cümleden şunu çıkardım çalışan anneler durumu, sizi ayakta alkışlamak gerek yok yok önünüzde eğilmek daha doğru olur çünkü çok bencilce bir düşüncedesiniz.Ne için çalışıyoruz eşimize yardımcı olmak çocuklarımızın ihtiyacını karşılamak gelecekte kimseye muhtaç kalmamak vs vs siz çalışmıyorsunuz eşiniz sıkıntı içinde ve çektiğinizide dile getirmişsiniz siz demekki içiniz rahat nasılsa sıkıntıyı çeken eşim diye düşünüp yer içer keyfime bakarım diyenlerdenseniz ben okadar vurdumduymaz olamam kusura bakmayın ayrıca şunuda belirtiyim eşiniz sizi çalıştırmıyormuş çalışsanız demekki sizde yukarıdaki düşünceleriniz için çalışıyorsunuz derim eşinize yardımcı olmak için değil sizin deyiminizle kısaca kendi egolarınızı tatmin etmek için kusura bakmayın size bir örnek daha veriyim beni k validemde eşi çalışmasını istemeyen biriydi.kendi eltileri diyor yer içer keyfine bakardı diye bunca yıl çocukları için birşey yapmamış yani çocuklarını sıkıntı içinde büyüttü ucu bize böle dokundu ve oğluna şuan gelini yardım ediyor.banada ileride gelinim oğluna hiçbirşey verememiş demesin.
(maddi durumum iyi değil ben ünivesite mezunuyum çalışmakta istemiyorum ) bu nasıl bir çelişkidri ben anlayamadım[/QUOTE]

maddi dururumuza gore yasayip esime hic sikinti yasatmiyorum ben canim, gayet tutumlu yasiyoruz, bekarken aylik harcadigim parayla su an esim ev gecindiriyo, kesinlikle bencil degilim, ve bekarken ne kadar rahat para harcadigimi bile düşünüyorum, bekarken calisiyordum ve evlenince calismayi asla düsünmedim, enistelerim ablamlarin calismasini istiyodu ve ben dua ediyodum ki esim boyle biri olmasin, su an evliyken calisan biri olsam emin ol dedigin gibi egom icin, yiyip icmek gezmek icin calisan biri olurdum, simdi bunlarin hepsinden mahrumum ama bunu yapma sebebimi anlayabiliceginden cok cok suphem var belliki zihniyetlerimiz farkli,
kayinvaldenizi soylemissiniz, calismiyomus, maddi durumu iyi olmayan biri nasil yer icer keyfine bakar aklim almiyo dogrusu, demekki kadin calismayinca cicuklar sikinti icinde büyüyo maddi anlamda söylediniz bunu sanirim, anne calisincada cocuk orda burda hasta hasta kreslerde büyüyo, sizin cocugunuz gibi, sonuc olarak 2 türlü de cocuk sikinti cekiyo, hep ileri ileri demissiniz, onemli olan su andir, polemige girmek istemezdim, sadece yorum yazmistim, insallah aileniz, ileride degilde simdiden itibaren saglikli ve iyi olur.
( ünv. okudum diye calismak zorunda degilim, ben hicbir celiski göremiyorum, zihniyetler farkli anladigim kadariyla, calisabilmek icin ünv. okumadim zaten ben)

yorumların tamamını okuyamadım ama okuduklarıma dayanarak yazmak istedim.kvalide torununa sadece gelini için bakmıyor bu bir.çünkü gelin işten çıkınca oğlu maddi olarak 2 kat yük alacak.torun onun canı ciğeri ve de aile olmak zor günlerde daha da önemli bu iki.gün gelecek o k.validenin de bakıma ihtiyacı olacak,o zaman ne yüzle yardım isteyecek bu da üç.ben çalışmadım hiç ve de çocuklarımın bakımında kimseye ihtiyacım olmadı.yani o psikolojiyle yazmıyorum.ama bildiğim birşey varki kaç tane anneanne ya da babaanne tanıdıysam hepside şunu belirttiler:çocuğum olduğunda bundan daha büyük bir sevgi olur mu dedim ama torunum olunca anladım ki oluyormuş.Allah kvalidelere merhamet versin.bakmak zorunda değil diyen arkadaşlar da şunu unutmasınlar ki gelin de kvalidesine bakmak zorunda değil.ayrıca kvalidesine bakmayan gelinlerin acısı biraz konu sahibinden çıkarılmış gibi geldi bana

arkadaşım kv baksaydı belkı sızın acınızdan ıyı olurrdu ama yaşı 70 e dayanmış bı kadın ıcın agır olabılır bazen bızım genc yaşımızda bıle bıze yorucu olablıyo zman zaman oda bebee bakma yukumlulugunu aldıgı zman hem kendıne ayıacagı zman azalıcak hemde bı yerde sosyal cevreden kopucaktır bı yrde onada hak vermek lazım 1 yaş tam hareketlı zaman zor bı dönem

2 çocuk kaybetmişsiniz 1 tanecik oğlunuz var ve onuda 1 yaşında kreşe yolluyorsunuz..
Herşey maddiyatmıdır..
5 çocuğunu tek maaşla ve kira vererek geçindirenler nasıl geçindiriyo ben anlamıyorum..
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil..
Şahsen ben baksalarda el kadar çocuğu annem dışında kimseye emanet etmem..
Emmesi gereken bi çocuk daha o
O ki durumunuz kötü neden çocuk yapıyosunuz?

Basımızda yaşlılar olması iyi gerekiyorsa bakacaklar bence ana babalık ömür boyu sûren bır süreç

çocuğum ilerde sıkıntı çekmesin diye çalışıyorum demişsiniz ama şimdi sıkıntı çektiriyorsunuz...
hemen 1 yaşında değilde okul çağına gelip biraz kendini kurtarma yaşında çalışmaya başlayabilirdiniz...
kayınvalidenize her lafı söylüyorsunuz ama kendi anneniz sorulunca yolu uzun vs. diyerek geçiştiryorsunuz ...

kendi annem yanımda olsa emin olun hiç kimseye minnet etmezdim bu konuda hiç açılmazdı

(maddi durumum iyi değil ben ünivesite mezunuyum çalışmakta istemiyorum ) bu nasıl bir çelişkidri ben anlayamadım

maddi dururumuza gore yasayip esime hic sikinti yasatmiyorum ben canim, gayet tutumlu yasiyoruz, bekarken aylik harcadigim parayla su an esim ev gecindiriyo, kesinlikle bencil degilim, ve bekarken ne kadar rahat para harcadigimi bile düşünüyorum, bekarken calisiyordum ve evlenince calismayi asla düsünmedim, enistelerim ablamlarin calismasini istiyodu ve ben dua ediyodum ki esim boyle biri olmasin, su an evliyken calisan biri olsam emin ol dedigin gibi egom icin, yiyip icmek gezmek icin calisan biri olurdum, simdi bunlarin hepsinden mahrumum ama bunu yapma sebebimi anlayabiliceginden cok cok suphem var belliki zihniyetlerimiz farkli,
kayinvaldenizi soylemissiniz, calismiyomus, maddi durumu iyi olmayan biri nasil yer icer keyfine bakar aklim almiyo dogrusu, demekki kadin calismayinca cicuklar sikinti icinde büyüyo maddi anlamda söylediniz bunu sanirim, anne calisincada cocuk orda burda hasta hasta kreslerde büyüyo, sizin cocugunuz gibi, sonuc olarak 2 türlü de cocuk sikinti cekiyo, hep ileri ileri demissiniz, onemli olan su andir, polemige girmek istemezdim, sadece yorum yazmistim, insallah aileniz, ileride degilde simdiden itibaren saglikli ve iyi olur.
( ünv. okudum diye calismak zorunda degilim, ben hicbir celiski göremiyorum, zihniyetler farkli anladigim kadariyla, calisabilmek icin ünv. okumadim zaten ben)[/QUOTE],

kesinlikle zihniyetler farklı aynı olması bile imkansız sizinle üzgünüm

2 çocuk kaybetmişsiniz 1 tanecik oğlunuz var ve onuda 1 yaşında kreşe yolluyorsunuz..
Herşey maddiyatmıdır..
5 çocuğunu tek maaşla ve kira vererek geçindirenler nasıl geçindiriyo ben anlamıyorum..
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil..
Şahsen ben baksalarda el kadar çocuğu annem dışında kimseye emanet etmem..
Emmesi gereken bi çocuk daha o
O ki durumunuz kötü neden çocuk yapıyosunuz?

şimdi okadar durumu abarttınızki pes ettim yani durumumuz kötü derken 1 çocuğa bakamayacak kadar aç kalmadık yani ama tek maaş ile neden sıkıntıya girelimki.5 çocuk tek maaşla birde kira vererk geçinenleri bana sakın örnek vermeyin öyle geçinenlerinyıllar sonra çocuklarının ailenin nasıl parçalandığınıda görüyoruz haberlerde.

o ailenin durumuna göre değişir bakmak zorunda değil diyemezsiniz anne öle bilir baba ölebilir kimin ne olacağı belli mi ? kadının durumu ülkemizde pek iç açıcı değil biraz erkeğe bağlı durum her erkekte para kazanma becerisi aynı değil , rezil olmamak adına çalışıyorsa bir zahmet kaynan baksın torununa

o ailenin durumuna göre değişir bakmak zorunda değil diyemezsiniz anne öle bilir baba ölebilir kimin ne olacağı belli mi ? kadının durumu ülkemizde pek iç açıcı değil biraz erkeğe bağlı durum her erkekte para kazanma becerisi aynı değil , rezil olmamak adına çalışıyorsa bir zahmet kaynan baksın torununa

valla canım uzaktan ses hoş geliyor benim eşim özel sektörde bi ara işten çıkarıldı eğer ben çalışmasaydım yanmıştık.Onun işi hala garanti değil ben şimdi güvenip nasıl işten ayrılsaydım burda sağolsun bazı arkadaşlar bunun farkında değil yorum yaparken biz bilmiyoruz sanki 1 yaşındaki çocuğun anneye ihtiyacı var

Kayınvalideniz biraz tembel yada 66 yaşında bıkmış artık çocuk bakmaktan.Herneyse zaten baksa tüm gün televizyon açık , çocuğunuz 4 yıl evlilik programları izleyecekti. Belki 2 yaşına kadar bebektir anlamaz diyecektiniz ama çocuğunuzun ağzından çıkan cümleleri duydukça , sizden uzaklaştığını farkettikçe üzülecektiniz.

Bizim de bir yakınımız kızını babaannesine bıraktı. 65 yaşlarında o da. Çocuk evde bunaldı. Oyun yok. Gezmek yok. Babaanne yaramazlıklarına tahammül edemiyor. Çocuk hırsını anne seni istemiyorum sevmiyorum diyerek alıyor. Etrafta kaynana çok herkes o kızcağızı suçluyor.

Uzun lafın kısası hali canı olmayan bir yaşlının bakmasından sa kreşte oyun ortamında büyüsün. Siz de temizliğe birini alın. Eve gelince sadece yemek yapın ve çocuğunuzla ilgilenin. Yapacak bir şey yok. Hele bir de erkeklerin iş durumu sallantıda olunca ne yapacağız çalışmayıp. Aç mı bırakacağız çocuklarımızı. Bazıları çok ütopik konuşmalar yapıyor. Tek maaşla geçim elbette yapılır. Ama o tek maaş da yoksa ki böyle durumlar çok oluyor , o zaman ne olacak?

Şöyle olsaydı böyle olsaydı diye kendinizi hırpalamayı bırakın. daha çooook yolunuz var. Çocuğunuz büyüdükçe bin türlü hırçınlıkla uğraşacaksınız. Enerjinizi kontrollü harcamaya bakın.

konularımı bilen arkadaşlar kv evi badana yaptırıyormuş,tabii 2 haftadır eltimlerde kalıyormuş bende yeni öğrendim, biraz kiloludur eltim çalışıyor.2 tane büyük çocuğu var evide küçük .neyse geçenlerde eltim bana geldi oturduk falan dediki kv evi badana yaptırıyor arada bir gidip evi kontrol etmek içinde bende kalıyor dedi akşama kadar yatıyor (eltimde bel fıtığıda var )bir çorba bile yapmıyor,1 kelime laf konuşana da 10 tane cevap veriyor asla bizi konuşturmuyor dedi.ben huyunu bildiğim için kv hiç yorum yapmıyorum.benimde evim yakın fakat gelmeme sebebi çocuğum kreşe gidiyor bana bırakırlar diye gelmiyor.eltimde dediki kv dem geçen bana yakınıyor ev çok pis nasıl temizlenicek bilmiyorum diye,bende yenge hiç umurumda değil dedim kocaman kızı var 2 tane torunu var temizlesinler bizden mi medet umuyo,dünde kaynım geldi ev çok kötü annem hiç birşeyi attırmıyo diyo sen gelsen de atsak diyor bende dedimki 4 yıl birlikte oturduk o zaman attıramadım da şimdi atıcak ben gelmem dedim.gelirrsemde tartışırız dedim.akşam baktım telefonum çalıyor görümcem benim evde 10 yıl önceki hastane evraklarımı bulmuş atıyımmı diye soruyor.bende at dedim ne tutuyosun o evdeki atılıcak ları düşünün artık.bakmaya bile gitmedim.yerimde olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
selam kızlar bu konuyu açtığımda oğlum küçüktü ve şuan anasınıfıa gidiyor bu yıl kreşi bırakınca bakım konusu yine patlak verdi.çocuğu yazdırdık lakin yarım gün olunca mecburen birisini bulmam gerekti.binadaki bir kaç güvendiğim komşuma haber bıraktım ses çıkmadı .neyse yiğenimi çağırdım geldi 1 hafta yarım gün baktı hafta sonu gitti .çocuk okuyor mecbur gidicek.eşimde annemi ara dedi, yine büyük bir cesaretle aradım istemeyerek te olsa ,telefonda benim sesimi duyunca garip garip sesler çıkarıp ben çok fena bronşit olmuşum doktor çocuğa yanaşma dedi demezmi .1 gün önce bir akraba düğününde kurtlarını dökerken bronşit değil tabii,b,rde doktora özellikle sordum torunum var diye dedi sakın yanaşma demiş doktor.bende kapattım telefonu,eşimde sordu ne dedi diye aynen sölediklerini söyledim bir daha sakın bana annem bakar falan diye tek cümle dahi kurma dedim.bu hafta da eşimin memleketinden amcası geldi eşiyle düğün için 1 haftadırda onlar bakıyor ve kadın k vden yaşlı ayrıca kanser nasıl ilgilendiğini anlatamam ve çocuğum şuan ona babaanne diyor.bugün tam gün yapmak için bütün veliler okula baskı uyguladı çünkü oraya giden öğrenci velilerinin hepsi çalışan anne baba bakalım ne olucak birazdan okulu arıycam allah beni muhtaç etmesin şuna birdaha

önümüzdeki hafta napıcaz bilmiyorum çok zor bir durum allahım bazen sıyırıcak gibi oluyorum bu haftayı da atlattık

selam kızlar bu konuyu açtığımda oğlum küçüktü ve şuan anasınıfıa gidiyor bu yıl kreşi bırakınca bakım konusu yine patlak verdi.çocuğu yazdırdık lakin yarım gün olunca mecburen birisini bulmam gerekti.binadaki bir kaç güvendiğim komşuma haber bıraktım ses çıkmadı .neyse yiğenimi çağırdım geldi 1 hafta yarım gün baktı hafta sonu gitti .çocuk okuyor mecbur gidicek.eşimde annemi ara dedi, yine büyük bir cesaretle aradım istemeyerek te olsa ,telefonda benim sesimi duyunca garip garip sesler çıkarıp ben çok fena bronşit olmuşum doktor çocuğa yanaşma dedi demezmi .1 gün önce bir akraba düğününde kurtlarını dökerken bronşit değil tabii,b,rde doktora özellikle sordum torunum var diye dedi sakın yanaşma demiş doktor.bende kapattım telefonu,eşimde sordu ne dedi diye aynen sölediklerini söyledim bir daha sakın bana annem bakar falan diye tek cümle dahi kurma dedim.bu hafta da eşimin memleketinden amcası geldi eşiyle düğün için 1 haftadırda onlar bakıyor ve kadın k vden yaşlı ayrıca kanser nasıl ilgilendiğini anlatamam ve çocuğum şuan ona babaanne diyor.bugün tam gün yapmak için bütün veliler okula baskı uyguladı çünkü oraya giden öğrenci velilerinin hepsi çalışan anne baba bakalım ne olucak birazdan okulu arıycam allah beni muhtaç etmesin şuna birdaha

ne kötü.boşver içinden gelmiyorsa zaten bakmasın.yarım gunluk etut merkezleri var biraz araştırsan

Back
X