- Konu Sahibi el-muallim
- #7.981
günaydınlar herkese....
mambacım nasılsın.... gerçekten tekmeleri hissetmek harika bişey, dediğin gibi 30 lu haftalarda iyice güçlencek bizim minişler, heyecanla bekliyorum o haftaları...
bende uzun süre emzirmeyi çok istiyorum ama sütüm gelmiycek diye korkuyorum.... sezeryan durumlarda narkozdan dolayı gecikme filanda oluyormuş ya, birde benim göğüs ve göğüs uçlarım küçük, emmezler veya sütüm gelmez diye endişelerim var... şimdiden süt getirici ve arttıcı gıda ve çayları araştırıyorum.. en azından sağıp biberonla veririm, az da olsa...
senaycim sutum gelmeyecek diye korkma. ilk 2-3 gun zor oluyormus ama sonradan duzene giriyormus mutlaka. pes etmemek lazim. bir de bu sut olayi tamamen arz talep meselesi. yani bebeklerin ne kadar cok emerse sutun o kadar cok artiyor. di mi muallim?
gogus uclarinin kucuk olmasi da onemli degil, ucunu degil sadece, ucuyla beraber cevresindeki koyulugu da mumkun oldugunca bebegin agzina vermek lazim, aksi takdirde yanlis emzirme olur zaten. merak etme bebek ne yapacagini bilir, senin memenin sekli pek umrunda olmayacak bebeklerin:)
benim bir arkadasimin ikizleri var, simdi 1 yasindalar. 1 sene boyunca ikisini de ayni anda emzirebildi. tabii zor olacak tek bebege kiyasla ama imkansiz degil, yapanlar cok. o yuzden merak etme. ama muallim'cimin durumu biraz daha zor tabii. o mecbur biberona erken baslamaya...