erkeklerin arabası kıymetli malesef. bu da sana baskı oluşturuyor. korkunun tek sebebi bu.
keşke kendine ait uygun fiyatlı bi araban olsa.
çarp,vur,kır, yaptır ona ne değil mi
arabası çok kıymetli alırken çok dikkat etti kazasız çiziksiz olsun diye düşün ilk kazayı ben yaptım Allahtan çok kötü değildi ama olduu(
arabası çok kıymetli alırken çok dikkat etti kazasız çiziksiz olsun diye düşün ilk kazayı ben yaptım Allahtan çok kötü değildi ama olduu(
Yapman gereken kurstan sonra bırakmamak yani esin ne derse desin carpsan da devam et..
Biz bayanlar ara verince sanki hic sürmemiş gibi unutuyoruz çünkü... Sen onu dinleme kaç yillik şoförler carpiyor seni tedirgin etmesine izin verme..
Sende tedirgin olma kim ufak ufak carpmamis ki..
Ayrica sona doğru kurslari kendi arabanizda alirsan daha rahat edersin araba degisikliginden tedirgin olmazsin.. Ve esinle yola cikmadan anlas bagirmasin...
Kazadan sonra arq vermeniz kotu olmus. Ama bir nevi temkinli olursunuz artik. Ben on sekizde ehliyet aldim. Yillarca bir dahà hic kullanmadim. Sonra kendi arabàmi alinca (alti yedi yil sonra falan) hoca tutmadim ama tràfiksiz yerde on sAat falan kullandim. gunde yarim sat bir saat olacak sekilde iki hafta kadar yani. Sonra arabà tamamen bende kaldiginda uzunca bir muddet hep bildigim yerlere gittim (ev- is) sonra sonra ràhatladim. Benim bulundugum il trafik acisindan rahat sayilirdi.
kızlar çok moralim bozuluyor araba kullanmaktan korkuyorum aslında hiç bişi bilmezken geçen yıl 9 saat özel dersle rahat kullanıyordum fakat eşim sadece 2 defa verdi arabayı ve birdaha vermedi.5 ay sonra eşime kızıp arabayı aldım ve bir arabaya çarptım tabi sonra eşim 5 ay yine vermedi.şimdi kullanmak zorundayım ve çok korkuyorum tekrar özel derse başladım ama arabalardan çok tedirgin oluyorum kendime hiç güvenmiyorum ve bu yüzden çuvallıyorum napacam ben yaaaaaaaaaa.özel ders alanlar kaç saatte iyi bi şekilde kullandınız bide trafik korkusu olanlar nasıl yendiniz..bu arada arabamız manuel
çok moral oldu:))ben bu işi yaptıysam herkes yapar.
benim arabam 24 yaşında.
yeni arabalar gibi kullanımı kolay değil.
ilk aldığımızda adım başı istop ettiriyordum.
sağa sola bakmayı bilmiyordum yola dalıyordum.
çok zordu
hatta bindiğimin 3. günü gittim duran bi arabaya vurdum
burada konum bile var.
defalarca yolda kaldım.
kaç defa arabayı yolun kenarına park edip bırakıp gittim.
defalarca kırmızı ışıkta beklerken istop ettim bütün trafiği kitledim.
ilk günler 20 km hızı hiç geçmiyordum.
kaza yaptığım gün o kadar moralim bozulmuştu ki.
ama eşim askerde olduğundan aldım kendim yine o halde sanayiye kadar sürdüm arabayı.
bana buraya açtığım konuda vaz geçme sürmekten demişlerdi.
ben de inatla sürdüm.
6 aydır kullanıyorum.
artık o koltukta güvenle oturuyorum.
en son 1 ay önce çıktım kendim 2 saatlik uzaklıkta başka şehre gittim.
eşim de önce sürmeme izin vermezken (adamı sinir ediyodum sürekli yanlış yaparak) şimdi şehirler arası yolda yanımda oturuyor sen sür diyor.
ama kendisi öğretemedi bana. kendim süre süre öğrendim.
o yanımda otururken hem karıştığı için ne yapacağımı bilemiyordum, hem de o sinir oluyordu.
en iyisi her gün al arabayı boş yollarda dolaş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?