trafik korkusu:(((

benım arkadasımda sıızn gbıydı hafta ıcı her gun 1.5 saat bes gun 1 ay boyunca pratık yaptı valla taş gbı cok ıyı suruyor
hemde korkunc kaza yaptı bu bahsettım arkadas

kızlar çooooooooook sağolun çok moral oldunuz inşalah üstesinden geleceğim Rabbim hepimize kazasız belasız hayırlı sürüşler nasip etsin

Ben daha taze ehliyetliyim. Bu pazar geçtim sınavı tam 12 ders aldım. Son derslerde hocam etrafı izleyerek telefonla konuşuyodu
Sanırım ilk trafiğe tek çıkışımda biraz tırsarım ama kendime güveniyorum.
Sen de güven. Kaç yıllık insanlar kaza yapıyolar bu pes etmen için bi'sebep değil.

Hocamın ilk derste bozulan moralimi düzeltmek için söylediği bi'cümleyi sana da söyleyeyim: -" yaa X saçmalama lütfen trafikte etrafına bi'bak ne tiplerin araba sürebildiğini gör, senin ne eksiğin var onlardan!".

Malesef benim debriyaj değil gazla problemim var. Hızlı gidiyomuşum halbuki bana tin tin geliyo:26:Hocam her seferinde yol boş diye çoşma önüne aniden biri fırlasa o hatalı bile olsa sen çarpmış olacaksın bırak tin tin gidiver. Sırf bu yüzden sınavda kaplumbağa hızında gittim

malesef ayni dertten muzdaribim birinci sinif ehliyetim var hatta kapida iki araba var ama ben kullanmiyorum ben yurt disinda yasiyorum uc ay once turkiyede idim ortalama gunde iki saat toplamda on saat ders aldim istanbul trafiginde araba kullanmak zor olsada korkakligimi yenmistim derken yasadigim yere geldim burada kis sartlari cok zordur yerler buzludur nisanin sonuna kadar o yuzden ara verdim mecbur esime diyorum cikalim bir saat kullanayim diye ama pek umursamiyor nasip olursa nisanda tekrar turkiyeye gidicem bir ay ders alicam tekrardan buraya takrardan dondugumde ne esime ne baskasina ihtiyacim olmayacak. yasadigimyerde araban yoksa ayagin yok demektir mesafeler uzun havalar hep soguk ulasim araclari kisitli ikide cocuk ekmek almak istesen arabaya ihtiyac var. sana tavsiyem nap et ogren arkadasim burdaki kadinlarin ben haric hepsinin altinda arabasi var oyle yada boyle ogrenmisler ne benim ne senin hic bir eksigimiz yok tek ihtiyacimiz biraz cesaret biraz dikkat bir iki ciksan gerisi corap sokugu gibi gelir Allahin izniyle b7rde tavsiyem direksiyon dersine kendi arabanla cik alismis olursun ders sonrasida sakin ara verme hergunki bir saat cik mutlaka

Deneyim önemli. Zamanla otomatiğe bağlanıyor. Eşim duran direğe bile çarpmış zamanında :-D Şimdi gözü kapalı kullanıyor. İlk zamanlar arabaya bineceğinde heyecandan elini ayağını koyacak yer bulamıyormuş.

Hic korkmadan kullan bence 13yillik ehliyetim vardi ama bilmiuordum taki gecen sene arabami alana kadar.hergun arkadasla egitime ciktim ilk gunler o kadar sagdan gidiyordum ki hep refusleri siyiriyordum.

arabam cizik dolmustu ilk gunler korka korka surerdim bildigim butun dualari okumuslugum vardi;-)
Ama suda varki trafijte araba surmek gercekten zor sen kurallara uysan bile ..karsi taraf pek uymuyordu sıkıstiranlar mi dersin,kornaya basanlar mi bide bayan olunca iyicene tampona yanasanlarmi...sevemedim araba kullanmayi her seferinde geriliyordum..
Araba kullanmanin neresi zevkli hala cozemedim ,millet kilo alirfi arabs kullanirken ben 2 kilo vermistim stresten.
Acemilikte kazada kacinilmaz oluyor ,ben en dpn motoru arabanin altina almistim adami arabanin altindan cikarmislardi.
Demem oki ne olursa olsun vazgecmemeli herkes nasil ogrendiyse bizde ogrenebiliriz...
Sadece bayan olarak trafikte bulunmak sıkıntılı oluyor

Canım hergün yolun olan trafiğe, yanında iyi şöför olan biriyle 2 hafta çıksan hiçbir korkun kalmaz. Yok mu işten yoldaşın? Bir teklif etsen?

Ama çalışan, kazanan sen değilmisin, al kendi arabanı 2. elde olsa. Ne karışır ya, İstanbul trafiğinde otomatik vites çok rahat oluyor :13:

Bu özel ders alma olayı değil ki pratik olayıdır.
Cesaret olayıdır.
Ben ilk ehliyet aldığım zaman bekardım o zaman. Babamdan arabayı aldım sabah işe geleceğim. Pat yokuşta kırmızı ışık yandı mı? Arkam dolu. Kalkamıyorum, kalsam geri gidiyorum çarpacağım az daha. Arkamdaki otobüsten 3 kişi indi geldi yanıma dedi: siz gaz verin biz itelim tabi gülüşmeler falan erkekler arasında "işte kadın sürücü ne olacak " gibi..
Pes etmedim. Başka bir gün yine bir yokuştayım aslında kırmızı ışıkları takip ederim yokuşlarda da.. Rast gelmedi demek ki.
Bu sefer polis geldi: ehliyetiniz var mı dedi. var dedim. siz sağa geçin ben çıkarayım arabayı dedi.
Buna benzer olaylar oldu bir sürü.
Şimdi bir erkek kadar iyi araba kullanırım.
Ama hata eşinde. Sana destek olması lazım bu konuda.

Sokaklarda tek başıma dolaştım, boş bir arazide bulduğum taşlarla, plastik şişelerle kendime park alanı yaptım her seferinde park edip inip baktım düzgün mü diye. 22 km uzaklıktaki başka bir ilçeye tek başıma gittim. Tabi bunlar 3 sene önceydi şuan araba da yok imkanım da pek yok, araba alırsam tekrar aynı şeyleri yaparak trafiğe öyle çıkarım herhalde Yani tek başıma araba kullanarak korkuyu yendim.

arabayı aldık akşam getirdik hadi okuluna doğru bir sürelim dedi çok korkuttu süremedim bağırdık çağırdık ertesi sabah mecbur aldım arabayı eşimde yok yanımda her kırmızı ışıkta stop ettirdim eve dönerkende bambaşka bir yerde buldum kendimi arkadaşlardan yardım istedim sağolsunlar etmediler ve ikinci hafta kendiliğimden yakındaki şehire gittim geldim korkuların olmuyor mu oluyor ama bastırmalısın şeriti doğru tutmalısın hızını kendine göre ayarla sinyaleri kullanmayı unutma hiçbirşey olmaz

ben ehliyetimi alalı 20 yıl olmuş bekarken bir kaç kez kullanmışlığım vardı arabayı fakat evlenince hiç olmadı arabamızda yoktu zaten...

bir kaç ay öncesinde arabamı aldım hiç bir bilgim yokken trafiğe çıktım tabiiki bende kaza yaptım duvara çarptım fakat hiç bırakmadım.. kaza yaptıktan sonra bıraksaydım yeniden o cesareti gösteremezdim herhalde..
bizim buralarda araba kullanmak baya zordur ve şükür ki şimdi en yoğun trafiğe bile çıkıyorum...

hiç korkmayın korkunun üstüne gidin ki korkunuzu yenin.. başaracaksınız emin olun...

3 yıldır araba kullanıyorum
saolsun esim aldı ögreneyim diye ..
kurs birsye ögretmiyor ki , trafik gercek hayat aslında ..
biraz cesaret, dikkat ve pratik gerek

ya afedersin ne sığırlar kullanıyo ben mi kullanamayacağım de bismillah de başla bence bizim arabamız sıfırdı. 2 ay önce ehliyetimi aldım. Eşim öyle bir psikolojik baskı yaptı ki bana farkettirmeden, ben kullanamayacağım sandım. Annem ve yeğenlerim geldi şubat tatilinde. Onları gezdirme bahanesiyle hep bendeydi araba bir baktım çok rahatım. Sadece rampa kalkışları problemli hala onu da yeneceğim. Duran arabaların üstüne gitmediğin sürece problem yok. Hareket halindeki arabalar zaten senden kaçacaktır Geçen hafta 3 saat aralıksız ve hatasız kullandım. Eminim sende yapabilirsin. Eşinin baskısından kurtulman lazım önce Hayırlı yolcukların olsun sevgiler

pratiklikle alakası var...bide kocanız yanınızdayken doğal olarak daha çok paniklersiniz.tek çıkamıyorsanız başka birini alın yanınıza on gün kadar deneme sürüşleri yapın.yada özel hocayla biraz ders alın derim ben...

bende de cesaret eksikliği var ama nolursa olsun kullanmayı bırakma. Bırakınca herşey başa dönüyo çünkü..

ilk araba kullanmaya başladığımda bende tedirgindim nasıl bu tedirginliği atarım diye düşündüm 10gün olmuştu direksiyon başına oturalı aldım arabayı okula gittim okul da evden 45 50dk uzak ve hep kamyonların olduğu yoldan gitmek zorundayım nasıl bi cesaret geldiyse gittim o günden sonra kalmadı tedirginlik hatta 2 3 hafta sonra hız yapmaya bile başlamıştım. Babamla çıktığım zaman beni geriyodu o da sinirli bende o yüzden babamla sadece 2 kere çıktım o yanımda olduğu sürece daha çok geriliyodum 5 senedir araba kullanıyorum ve size tavsiyem bu korkunuzu kendiniz çıkarak yenersiniz ya da yanınızda sizi germeyen sakin anlayışlı biri olsun:) ama keşke o küçük kazadan sonra ara vermeseydiniz o kötü olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…