Aynı şeyleri yaşamış biri olarak cevap vereyim size

Normalde yumurta topla işleminden sonra olan rahatsızlık ne yazık ki bizim başımıza transfer sonrası geldi.Benimde transfer sonra 1.5 hafta sonra karın şişliği oldu.doktoruma söyledim ohss olmuş olabilirsin gel dedi. Ve gittim ultrasonda su birikimlerini gördük,ve doktorumda muhtemelen gebelik var dedi.transfer sonrası bunun görülmesi bthcg nin yükselmesinden dolayı olur dedi.ve ben o an sevineyim mi ağlayayım mı bilemedim.doktorum hemen kan tahlili idrar işlemlerini başlattı ve benden gizli gebeliğe bakmış ertesi günü aradı değerim 205

hamileydim ama ohss liydimde.Hocam bu yüzden bebeğimi kaybetmeyeyim dedim o korkuyla

Sonra sıkı takibe aldı doktorum beni.bol sıvı tek çaren dedi.eğerki idrarın sıvı alımından az olursa tehlike kilo artışın olursa hastanelik olursun dedi.bu süreçte yumurta et yemeğe özen gösterdim.Doktorumun ve onun hocasının değimiyle günde iki kez soda,4 kupa çay,günde 1 kutu enerji içeceği ayran ve bol bol su.Çay idrar söktürüyor,enerji ise proteinli olduğu için gebe olsamda içmem gerekti.(daha kalp atışı olmadıgı için içtim) 4 ile 6 lt arası sıvı alıyordum ve doktorum günlük kilom , günlük yaptıgım idrar cc listemi istiyordu.çok şükür ki idrarımı bol sıvıdan dolayı yapıyordum.kilo alımımda olmadı.Ve sık sık kan değerimi bakıyordu günden güne bu şekilde iyileştim. En hassas noktası ise ani hareket etmememdi,uyurken sağa sola dönüşünü kontrol altına al hızlı dönme,yürüme yat.kısacası hareket ettirmedi bebeğimizi böylelikle kaybetmeden ohss den kurtuldum çok şükür darısı senin başına.Rabbim isteyen herkese sağlıcakla kucağına bebişini almaya nasip etsin

Ağustos sonunda oldum ohss bu arada. Uzun yazdım kusura bakma ama ben çok aradım derdimin çaresini,olumlu yazılar çok aradım kötü günlerimde.inşallah sizlerede ümit olurum