- 30 Ocak 2025
- 312
- 53
- 13
- 38
Kimde tedavi oluyorsunuzBenim düşüncem 4 öyle istedim zaten sağlıklı olan ilerliyor bozuk olan atıyor vücuttan kendini
İkinci transferimde kendi zorumla iki tane istemiştim hatta bunu için doktorumdan azar bile işittim riskli diye kaldı ki 6 tane 6 tanesi birden tutsa ne olurKızlar 4 Embryo transferi olanları çok duydum ama 6 ve üzeri olanlar var mı
Aynı fikirdeyim 2 tane 5.gün embriyosu var ikisini değil birini isteyeceğim ki diğeri yedekte dursun yumurta büyütme toplama süreci de çünkü çok maliyetli. Hepsini bir seferde kullanmayı istemiyorum o yüzdenNeden 6 olan şansınızı tek 1 kerede kullanmayı tercih edesiniz ki? 6 embriyonuzda sağlıklıysa ve çocuğunuza ilerde kardeş isterseniz tüm süreci yeniden yaşamayı mı tercih edeceksiniz gerçekten? Bence bu uygulamayı yapan doktordan da merkezden de uzak durun
Evet var ama herkes ilk defa duymuş gibi şaşırıyorAzerbaycan ve kıbrısta yapıyorlarmış forumda sıkca denk geldim
Yok birde hepsi gitsin tüksensin gibi bir mantık, max 3 istiyorsan 3 koy (yasal mı bilmiyırum) olursa olur kalanları ister sakla ister imha et ,olmazsa diğerlerini sonra denersin, yutunup bebek geliştikten sonra içeride imha etme fikri çok canice.Psikolojisi bile çok kötü, böyle bişey olsa doğurduktan sonra sürekli acaba onlarda yaşasaydı nasıl olurlardı veya hangisini öldürdüm diye düşünmeden duramam herhalde
Yani bence burda mantık şu ki, bir evladım olsun sağlıklı vs düşüncesinden çok hamile kalayımda gerisi ne olursa olsun gibi bişey insanların böyle şeylere yönlendirilmesine çok üzülüyorum.. bende bu ay 10 gün sonra transfer olacağım, doktoruma bilmediğim için 2 tane mi koyacağız dediğimde hayır tabiki 1 tane koyacağız deyip konusunu dahi açtırmadı.. O yüzden şaşırdım, Allah hayırlısını versin herkese inşallahYok birde hepsi gitsin tüksensin gibi bir mantık, max 3 istiyorsan 3 koy (yasal mı bilmiyırum) olursa olur kalanları ister sakla ister imha et ,olmazsa diğerlerini sonra denersin, yutunup bebek geliştikten sonra içeride imha etme fikri çok canice.
2 koyanlar çok oluyor ama sanırım rahim müsaitse, geride zaten embriyosu varsa fazladan denenebiliyor, benim tek yumurtam 5. Güne gitti, genetik sonucu bekliyorum, tekrar bşr yymurtamdaha toplatsam mı transferden önce iyice azalmadan diyorum millette 6 tane varYani bence burda mantık şu ki, bir evladım olsun sağlıklı vs düşüncesinden çok hamile kalayımda gerisi ne olursa olsun gibi bişey insanların böyle şeylere yönlendirilmesine çok üzülüyorum.. bende bu ay 10 gün sonra transfer olacağım, doktoruma bilmediğim için 2 tane mi koyacağız dediğimde hayır tabiki 1 tane koyacağız deyip konusunu dahi açtırmadı.. O yüzden şaşırdım, Allah hayırlısını versin herkese inşallah
Normalde 35 yaş üstüne garanti olsun diye 2 tane koyuyorlar onu biliyorum. Bende de 6 tane embryo vardı hepsi 5AA kalitedeydi doktorum 6 taneye ihtiyacımız olmayacak dedi 5 tanesini dondurdu ona bile çok sinirlendim. Nolcağı belli değil diye ama benim olmaması için bir problemimde yok açıkcası hani zamana bıraksan olur dediler ben yaş 33 oldu artık olsun diye düşündüğüm için başladım. Bir de ne olur ne olmaz 30 dan sonra kaliteler düşüyor hiç değilse donduralım garanti olsun dedim2 koyanlar çok oluyor ama sanırım rahim müsaitse, geride zaten embriyosu varsa fazladan denenebiliyor, benim tek yumurtam 5. Güne gitti, genetik sonucu bekliyorum, tekrar bşr yymurtamdaha toplatsam mı transferden önce iyice azalmadan diyorum millette 6 tane var
İyi etmişsiniz ben oldam 2 koydururdum ikisi tutsa da tek seferde olur biterdi ikiz isterdim ben:) benim diğer 6 hücreye kadar çıkmıştı ben ondan da biraz ümitliydim açıkçası ama kullanmadılar.Normalde 35 yaş üstüne garanti olsun diye 2 tane koyuyorlar onu biliyorum. Bende de 6 tane embryo vardı hepsi 5AA kalitedeydi doktorum 6 taneye ihtiyacımız olmayacak dedi 5 tanesini dondurdu ona bile çok sinirlendim. Nolcağı belli değil diye ama benim olmaması için bir problemimde yok açıkcası hani zamana bıraksan olur dediler ben yaş 33 oldu artık olsun diye düşündüğüm için başladım. Bir de ne olur ne olmaz 30 dan sonra kaliteler düşüyor hiç değilse donduralım garanti olsun dedim
İyi etmişsiniz ben oldam 2 koydururdum ikisi tutsa da tek seferde olur biterdi ikiz isterdim ben:) benim diğer 6 hücreye kadar çıkmıştı ben ondan da biraz ümitliydim açıkçası ama kullanmadılar.
Bugün gönderildi genetiğe, 2 hafta sürecekmiş, telefonda soramadım çok gidince sorarım yarın 290 dolar ödeyeceğim genetik için, 6 folükülden tek embriyom oldu 5bb, yaş 38 olunca diğer transferden önce bir opu daha yapsak mı diye soracağım eşime sanırım baştan tüp bebek parası almazlar, bana da hep ikiz doğuuordu, yüzük testi bir erkek bir kız gösteriyır onu bile yaptımBenim içime hep ikiz doğuyor zaten, bölüncek mi ne olacak bilemiyorum artıkben pgt yaptırmadım hep korkuyorum zaten böyle ikilemde kalmaktan.. bilmemek mutluluk dedim, zaten doğal yollada hamile kalsam böyle bişeyi bilemeyecektim. Hepimiz için en hayırlısı olsun inşallah tez vakitte kavusuruz yavrulara sizin ne zaman gelecek sonuçlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?