Transferde sayı en fazla kaç oldunuz

Türkiye'de yasal değil. Yapıyorlarsa da kliniğin başarısını arttırmak için hastanın ve bebeklerin hayatını riske atarak yapıyorlardır. İkiz bile riskliylen doğru bulmuyorum.

Aynı fikirdeyim 2 tane 5.gün embriyosu var ikisini değil birini isteyeceğim ki diğeri yedekte dursun yumurta büyütme toplama süreci de çünkü çok maliyetli. Hepsini bir seferde kullanmayı istemiyorum o yüzden

O gebelik sonlandırma dediğiniz şey öyle basit değil çok yakından tanıdığım biri türkiyenin en iyi ve a plus hastanelerinden birinde tüp bebekle 4üzlerine hamile kaldı yıllar önce ve gelişemezler denilip 2 tanesini sonlandırmak teklif ettiler en azından 2 tanesi yaşasın diye kabul ettiler sonuç : kese içine enjekte edilen fetusun ölümüne sebep olacak ilaç rahim içine enjekte edilince 2si değil 4ü de karnında öldü annede ölümden döndü bir sonraki gebeliği de ikiz oldu erken doğumla kaybetti birini doğumdan önce birini doğumdan sonra sonunda tek oğlu oldu embriyoları olmasına rağmen bir daha da denemedi psikolojik olarak kaldıramayacağı için.

Ben üniversite hastanesinde tedavi oldum. İki transfer başarısız olunca 3.de iki tane koyulsun istedim. Bana ikiz hamileliğin risklerini anlattı da anlattı. İki tane koymayı kabul etmedi 1 tane koydu. Yaşım 34tü.35 yaş altına koymuyolar. Kızım oldu şükür
Devlet bu kadar sıkı kural uygularken özeller bu kuralları nasıl bu kadar çiğneyebiliyor. 6 tane koyup sonra sonlandırmak vicdansızlıktır. Onları oluşturmak kolaymı. Verdiğin emeklere çabana saygısızlıktır.

Aa çok şaşırdım yani tek konulan embryo bile bölünüp ikiz olma ihtimali yüksekken 4-5-6 konması çok tuhaf geldi bana.

Psikolojisi bile çok kötü, böyle bişey olsa doğurduktan sonra sürekli acaba onlarda yaşasaydı nasıl olurlardı veya hangisini öldürdüm diye düşünmeden duramam herhalde

Psikolojisi bile çok kötü, böyle bişey olsa doğurduktan sonra sürekli acaba onlarda yaşasaydı nasıl olurlardı veya hangisini öldürdüm diye düşünmeden duramam herhalde
Yok birde hepsi gitsin tüksensin gibi bir mantık, max 3 istiyorsan 3 koy (yasal mı bilmiyırum) olursa olur kalanları ister sakla ister imha et ,olmazsa diğerlerini sonra denersin, yutunup bebek geliştikten sonra içeride imha etme fikri çok canice.

Yani bence burda mantık şu ki, bir evladım olsun sağlıklı vs düşüncesinden çok hamile kalayımda gerisi ne olursa olsun gibi bişey insanların böyle şeylere yönlendirilmesine çok üzülüyorum.. bende bu ay 10 gün sonra transfer olacağım, doktoruma bilmediğim için 2 tane mi koyacağız dediğimde hayır tabiki 1 tane koyacağız deyip konusunu dahi açtırmadı.. O yüzden şaşırdım, Allah hayırlısını versin herkese inşallah

2 koyanlar çok oluyor ama sanırım rahim müsaitse, geride zaten embriyosu varsa fazladan denenebiliyor, benim tek yumurtam 5. Güne gitti, genetik sonucu bekliyorum, tekrar bşr yymurtamdaha toplatsam mı transferden önce iyice azalmadan diyorum millette 6 tane var

Normalde 35 yaş üstüne garanti olsun diye 2 tane koyuyorlar onu biliyorum. Bende de 6 tane embryo vardı hepsi 5AA kalitedeydi doktorum 6 taneye ihtiyacımız olmayacak dedi 5 tanesini dondurdu ona bile çok sinirlendim. Nolcağı belli değil diye ama benim olmaması için bir problemimde yok açıkcası hani zamana bıraksan olur dediler ben yaş 33 oldu artık olsun diye düşündüğüm için başladım. Bir de ne olur ne olmaz 30 dan sonra kaliteler düşüyor hiç değilse donduralım garanti olsun dedim

İyi etmişsiniz ben oldam 2 koydururdum ikisi tutsa da tek seferde olur biterdi ikiz isterdim ben:) benim diğer 6 hücreye kadar çıkmıştı ben ondan da biraz ümitliydim açıkçası ama kullanmadılar.

İyi etmişsiniz ben oldam 2 koydururdum ikisi tutsa da tek seferde olur biterdi ikiz isterdim ben:) benim diğer 6 hücreye kadar çıkmıştı ben ondan da biraz ümitliydim açıkçası ama kullanmadılar.

Benim içime hep ikiz doğuyor zaten, bölüncek mi ne olacak bilemiyorum artık ben pgt yaptırmadım hep korkuyorum zaten böyle ikilemde kalmaktan.. bilmemek mutluluk dedim, zaten doğal yollada hamile kalsam böyle bişeyi bilemeyecektim. Hepimiz için en hayırlısı olsun inşallah tez vakitte kavusuruz yavrulara sizin ne zaman gelecek sonuçlar ?

Bugün gönderildi genetiğe, 2 hafta sürecekmiş, telefonda soramadım çok gidince sorarım yarın 290 dolar ödeyeceğim genetik için, 6 folükülden tek embriyom oldu 5bb, yaş 38 olunca diğer transferden önce bir opu daha yapsak mı diye soracağım eşime sanırım baştan tüp bebek parası almazlar, bana da hep ikiz doğuuordu, yüzük testi bir erkek bir kız gösteriyır onu bile yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…