- 28 Ocak 2015
- 251
- 204
- 23
- 46
- Konu Sahibi BirAsilAnnesi
İlk tup bebek denemesini yapan ve sadece polikistik over sendromu olan biri olarak anlatabilirim. Neticede tedavi kisiden kisiye farklilik da gosterebilir.Bu guzel haber bu konuyla ilgili bende bilgi almak isterim ilen varsa yazsin lutfen
Sevgili
Benden doktorum regl oncesi birkac test istedi onlari yaptirdim. Bunlar amh, prl ve troid di. Sonuclar bormal cikinca klasik reglnin 2. Gunu gittim. 10-12 gun surecek olan ilac tedavisi de boylece basladi. İlk birkac gun sadece yumurta cogaltici igne yaptim (tam olarak kac gun oldugunu hatirlayamadim bir anda insan ne cabuk unutuyor ama sanirim 3-4 gun kadar) daha sonra yumurtanin otomatik olarak catlamasini engellemek icin bir igne daha kullanmaya basliyorsun. Birini oglen digerini aksam gibi dusunebilirsin. Bu arada duzenli olarak kontrol altindaydin hafta 3 gun muayene olup yumurtalarim kontrol edildi. Yumurtalarin 18mm olmasi bekleniyor. Bu da kisiden kisiye degisebilor diye dusunuyorum. Benim 12 gun surdu boylece. En son tamma yumurtalar istenen buyukluge ulasti dedihinde igneleri biraktim ve 2 gun sonra yumurta catlatma ignesini yaptim. Bu igneyi doktorun dedigi saatte yapman cok ama cok onemli cunku yumurta toplama yani opu islemi buna bagli. Catlatma ignesi yaptiktan 36 saat sonra opu yapiliyor ve yumurtalarin toplaniyor. Benim sadece sag yumurtaligim tedaviye cevap vermis ve 8 tane yumurtam olusmus. Minik bir genel anestezi ile yaklasik 15 dakikada toplaniyorlar 1-2 saat dinlendikten sonra eve gidiyor, istirahat ediyorsun. Opu gununde benim agrim oldugu icin ben evde yattim. Alinan yumurtalar ve senden yumurta alinirken esinden es zamanli alinan spermler bu surecte dolleniyorlarve doktorun kararina gore 3 ya da 5. gun transfer ediliyorlar. Bana yasim(37) ve yumurta sayim nedeniyle 3. gun emriyosu transfer edildi.
Basta da degigim gibi ben hem ilk denememi yaptim hem de polikistik oldugum icin boyle bir tedavi oldum. Baska kisilerde farklilik olabilir