translakasyon olupta spontan hamile kaldım

Canim genetickiye gitmen lazim. Bunu ancak genetikcin soleyebilir.
Ben mesela 15 21 translokasyonum ve 21 icerdigi icin down sendromlu olabiliyor.

Canim genetickiye gitmen lazim. Bunu ancak genetikcin soleyebilir.
Ben mesela 15 21 translokasyonum ve 21 icerdigi icin down sendromlu olabiliyor.
Gittim arkadaşım zaten sonucu genetik prof u yorumladı. 4 7 arası dedi çocuk normal yolla olursa yüzde 50 sağlıklı yüzde 25 taşıyıcı yüzde 25 hasta olur dedi. Ama burda okuduklarım inanılmaz umutsuz.. Bana kendin karar ver dedi tüp bebek mı normal mi diye. Kafam çok karıştı bi de anladığım kadarıyla kadında olması daha kötü sanırım burda okuduklarından bunu anladim

Son düzenleme:
Burda okuduklarinla hareket etme. Tum sorularini genetikciye sor. Yuzde 25 hasta cocuk coook buyuk bir oran.
Banada yuzde 25 dusuk, yuzde 25 hasta cocuk, yuzde 25 tasiyici yani ben gibi, yuzde 25 saglikli cocuk dedi..
Ilk cocugum down sendeomlu.
Bu yuzden ben tup bebek karar verdim.
Secim tabi senin.
Sen yuzde 25 tasiyici yazmissin ama oda saglikli demek. Dogru anladigina eminmisin. ? Cunki dusuklere oran yazmamişsin ..

Ben karar vermeden kac genetikciye gittim .
Rabbim saglikli versin cumlemize

Merhaba, benim eşimde inversiyon var. 2. Kromozomu kendi içinde kopup 180 derece dönüp yerine yapisiyor. Bir eksilme veya azalma yok bir kayıp yok bu yüzden eşim sağlıklı. Genetik doktoru bize erken düşük, engelli bebek ya da tamamen eşin gibi sağlıklı bir bebek de olabilir dedi. PGT yöntemiyle tıp bebek, ya da doğal yolla hamilelikte erken genetik tanı testi önerdi. Biz normal yolu seçtik öncelikle. Gebeliğim de 10.haftaya girince hemen Panaroma testi yaptırdık bebekte genetik kusur dön sendromu da dahil bulunmadi. Şu an 14. Haftamdayim. 10 gün önce detaylı ultrason oldu eli ayağı parmakları ensesi kafatası falan bakıldı normal bulundu
Haziran sonu iç organlarina bakılacak. Durumum böyle. Şimdilik normal gidiyor

Bu arada taşıyıcı demek sağlıklı demek. Bize de dedi taşıyıcı olabilir aynı esin gibi olur kendi icinde inversiyon olur ama sağlıklı olur dedi. Önemli olan senin ve onun kromomuzu olurken parça degisimi olurken kayıp yanda fazlalık olmaması. Tamamen sans. PGT yapin ya da bizim gibi şansa bırakıp 10.haftafa hemen genetik tanı testi yaptırın. Kandan bakılıyor biraz pahalı ama deger

Benim yaşadıklarımı çok benziyor. Ben de oynadım o kumarı ve 10.haftada Panaroma testi yaptırdım. Annenin kanından bebeğe bakıyorlar erken genetik tanı testi. Eşimin 2. Kromozomunda inversiyon var ama dengeli. Test sonucu iyi geldi. Daha önce dusugum oldu. İnversiyon konusunda net bişey yok çok küçük bir yuzdelikte görülüyor dedi doktorlar. Yapılan çok fazla çalışma yok dedi. Hele 2.kromozom hakkında hiç yok

Evet arkadaşım eminim hatta ben söyle dedim aa yüzde 25 düşük bi oran ozaman dedim o da tibben yuzde 25 dusuk bi oran degildir dedi inan anlamiyorum translokasyon olup normal yolla gebe kalan ve sağlıklı çocuk doğuran çok kişi var. Ama bende senin gibi düşünüyorum en mantıklısı tüp bebek genetik taramalı. Senin kaçıncı denemen ve hepsi genetik taramalı mı? Allah yardımcımız olsun şu mübarek günlerde..

Translokasyonlu hastalar için ben sadece amniyosentez kesin tani diye biliyorum siz farklı bir test mı yaptiriyorsunuz? Bu durumda amniyosentez yaptırmadan kürtajla gebelik sonlandirilabiliniyor doğru mu anladim yani doğumla değil?

Ben bilmiyordum bende tanslokasyon oldugunu. Ilk gebegeligim spontan direk down sendrom oldu. Bak halbuki yuzde 50 saglikli olma ihtinalim varken yuzde 25 denk geldi.

Ikinciye riske atmadim tup bebek yaptirdim. Ilk 3 denemede saglikli bulunamadi 4ncu denemede farkli bir tedavide saglikli embriyo bulundu. Ve hamile kaldim sukur
Yurt disindayim doktor bence biliyordu bu tedaviyle saglikli gelecegini. Ama beni biraz oyalamak istedi herhalde para kazanmak icin...

Rabbim kolaylik versin

Benimki prenatal genetik tarama testi. Adı Panaroma. 9. haftadan itibaren yapılabiliyor. daha yaygın olanı harmony testi. 12 haftaya kadar kürtaj serbest oldugundan biz hemen panaroma testi yaptıralım dedik erkenden. bir anormallik çıkarsa kürtajla alınır diye.

yalnız biz yurtdısında yaşadağımız için Türkiye'de yaptırmadık. 430 euro odedik bu test için.

Anladım araştıracağım translokasyonda yapiliyor mu diye. Su mubarek gunde insallah saglikla kucagina alirsin Allah yardimcin olsun arkadasim insallah her sey istedigin gibi olsun dilerim ki

Ah canım çok şükür bulunmuş çok sevindim senin için çok sağol soylediklerin fikir verdi bana

Gebelik takibi boyunca ilk aylarda nasıl anlamazlar hayret yaa.. nasip bazı şeyler allah hepimizin yardımcısı olsun yüklerimizi hafiflersin çok zor cok

Gebelik takibi boyunca ilk aylarda nasıl anlamazlar hayret yaa.. nasip bazı şeyler allah hepimizin yardımcısı olsun yüklerimizi hafiflersin çok zor cok
Enseden anliyorlar ya hani 3 aylikken. Benim kizin ensesi normal cocuklarla bir. Kalin degil. Gostertmek istemeyen Allah. Rabbim saglik sihhat versin. O yuzden durumun varsa riske atma. Rahat hamilelik gecir. Tabi belki seninki pek riskli degildir. Bu translokasyon cesit cesit. En iyi genetikcilerden akil al .

Çok doğru söylüyorsun benim genetik hocası kendiniz karar verin tüp bebek de zor dedi. Ama ben kadın doğum prof. una gittim ve o tup bebek yap dedi. Inan strese giriyorum ya hamileysem diye. Ve ben bunu mucizevi bir şekilde hiç düşük yapmadan öğrendim.. Bu zorluğu verdi ama Allah bana yardım etmek istedi diye düşünüyorum. Akla sırra gelmeyen şeyler hepimziin hikayesi farklı Allah yavrularına huzur versin sana da güç kuvvet inşallah..

Amin canim
Sanada kolay sekilde saglikli sihatli evlat versin. En dogru karari verdirsin rabbim

arkadaşlar trasnlokasyon dediğiniz durum genetik testinde mi çıkıyor acaba. Benim de düşüklerim var kromozom testi verdik ama bişey çıkmadı tıbbi genetiğe. Bu testte çıkarmıydı olsa

arkadaşlar trasnlokasyon dediğiniz durum genetik testinde mi çıkıyor acaba. Benim de düşüklerim var kromozom testi verdik ama bişey çıkmadı tıbbi genetiğe. Bu testte çıkarmıydı olsa
Siz ve eşinizden kan aliyorlar. Karyotipleri cikartiyorlar. Yani kromozomlariniza bakiyorlar

Siz ve eşinizden kan aliyorlar. Karyotipleri cikartiyorlar. Yani kromozomlariniza bakiyorlar
ben düşükler araştırılsın diye üniversiteye 6-7 tüp kan verdim eşimden de aldıalr 1 tüp. kromozom testi var elimde şekiller falan var testini ilk sayfasında kromozomlarda sıkıntı yok dedi doktor raporda da öyle yazıyo ama yazınızı okuyunca acaba dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…