Canım benim Sen çok düşük haftada olmuşsun..7haftalikdi kurtaj oldum olu dogumda yapanlar var benimki kucuk oldugu icin kurtajla almislardi
Sizin durumunuz farklı panorama bildiğim kadarıyla translokasyonlu belirleniyor.Panaroma testi 9. haftadan itibaren yapılıyor. baya erken aslında. biz onu yaptırdık birşey olursa erkenden mudahale edilsin diye ama çok masraflı. her gebelikte de bu yapılır mı bilemedim. maddi külfet bir yandan ama elin kolun bağlı yaptırıyorsun işte. Benim eşimde dengeli inversiyon olunca hiç düşünmeden yaptırdık mecbur
allah sana da nasip etsin inşallah nasip arkadaşım. Bak haberleri bole yok. Hani eskiler der ya 9 sene olmadi falan belki onlarda da vardı ama ogrenmediler kendiliginden oldu zamanla. Sen 7 Haftalik i herhangi bir genetik test yaptirmDan kendiliginden kaybettin anladigim kadarıyla. Daha buyuk olsa karar sana kalsa daha zor olur gibi. Allah yardimicimiz olsun ummadigimiz sevincler yasatsin insallahBenim tanidigim 2 kisi var saglikli bebeleri olup 2 yada 3 cocugu olanlar fakat sonrasinda hep dusuk yapdilar translokasyon oldugunu sonradan ogrendiler bende anlam veremiyorum madem en basindan beri bu sorun varsa kromozonlarda neden sonrakilerde oldu
Panaroma bir kaç genetik hastalığa bakıyor bebekte. Translokasyon ya da inversiyon olmayan biri de yaptırabilir, olanda yaptirabilir, mesela. Genelde doktorlar 35 yaş üzeri çiftlere ve ya genetik risk taşıyanlara öneriyor. Benim bildiğim bu.Sizin durumunuz farklı panorama bildiğim kadarıyla translokasyonlu belirleniyor.
Evet baktıkları arasında translokasyon malesef yok. Keşke olsaydı ok erken dönem çünkü. Benim anladığım kimse yazmadı ama araştırdığım kadarıyla translokasyonda tek seçenek amniyosentez.. O da zaten çok ileri gebelik haftası.Panaroma bir kaç genetik hastalığa bakıyor bebekte. Translokasyon ya da inversiyon olmayan biri de yaptırabilir, olanda yaptirabilir, mesela. Genelde doktorlar 35 yaş üzeri çiftlere ve ya genetik risk taşıyanlara öneriyor. Benim bildiğim bu.
Ben bu konuyu zamanında çok araştırmıştım bütün nifty test yani kandan yurtdışına gönderilen merkezleri aramıştım hiçbiri trasnlolasyonu belirlemiyor Öyle demişlerdi çünkü çok ayrı bi kırık o testler sadece trizomi gibi daha büyük kırılmaları görüyorEvet baktıkları arasında translokasyon malesef yok. Keşke olsaydı ok erken dönem çünkü. Benim anladığım kimse yazmadı ama araştırdığım kadarıyla translokasyonda tek seçenek amniyosentez.. O da zaten çok ileri gebelik haftası.
CbsBen bu konuyu zamanında çok araştırmıştım bütün nifty test yani kandan yurtdışına gönderilen merkezleri aramıştım hiçbiri trasnlolasyonu belirlemiyor Öyle demişlerdi çünkü çok ayrı bi kırık o testler sadece trizomi gibi daha büyük kırılmaları görüyor
translokasyon için en iyi aminosentez yapılması oda 16. Haftada gözüküyor ve 20. Hafta da sonuç çıkıyor yani bebek büyümüş oluyor ve 12. Hafta da cvs diye bir test var onu da yapıyorlar bebeğin eşinden kan alıyorlar oda 16. Hafta da çıkıyor daha erken teşhis diye eğer normal yolla hamile kalmak istiyorsanız cvs yaptırırsınız genetikçi yönlendirir zaten özelden de yazarsanız yardımcı olurum ikisini de yaptırdım 12 13 trasnlolasyon mevcut bende
Muhtemelen cvs sonucuna gore karar alınır diye umuyorum mesaj atacağım size çok sagolunBen bu konuyu zamanında çok araştırmıştım bütün nifty test yani kandan yurtdışına gönderilen merkezleri aramıştım hiçbiri trasnlolasyonu belirlemiyor Öyle demişlerdi çünkü çok ayrı bi kırık o testler sadece trizomi gibi daha büyük kırılmaları görüyor
translokasyon için en iyi aminosentez yapılması oda 16. Haftada gözüküyor ve 20. Hafta da sonuç çıkıyor yani bebek büyümüş oluyor ve 12. Hafta da cvs diye bir test var onu da yapıyorlar bebeğin eşinden kan alıyorlar oda 16. Hafta da çıkıyor daha erken teşhis diye eğer normal yolla hamile kalmak istiyorsanız cvs yaptırırsınız genetikçi yönlendirir zaten özelden de yazarsanız yardımcı olurum ikisini de yaptırdım 12 13 trasnlolasyon mevcut bende
Ben bu konuyu zamanında çok araştırmıştım bütün nifty test yani kandan yurtdışına gönderilen merkezleri aramıştım hiçbiri trasnlolasyonu belirlemiyor Öyle demişlerdi çünkü çok ayrı bi kırık o testler sadece trizomi gibi daha büyük kırılmaları görüyor
Microarray nedir ayrıca bir işlem mı. Ayrıca cvs temizse buna ne gerek var. Bende doktorla görüştüm bi perinatolog ile ama, o bana sadece amniyosentez dedi..aynen arkadaşım dorğu söylüyor
ilk öğrendiğimde özel e gittim hemeen yurtdışına kanını gönderelim orda çıkar demişti
sonra devlette güvenilir bilgili bi hekime gitti. asla belli olmaz dedi.sadece down, trizomi çeşitleri için yurtdışı kan testi olabilir dedi
bizde 7. 9 translakasyon var mesela
cvs yaptık çıkan test sonucu taşıyıcı dedi ama daha detay istersen orda kopma varmı diye mikroarray testi yaptır özel lab dedi. onu da yaptırdık. microarray de daha derinlemesine inceleniyormuş o bölge
cvs de taşıyıcı dengeli geldi yani ama dengeli olması o bölgelerde kopma olmayacak anlamına gelmiyor yüzde iki de olsa ihtimal var dediMicroarray nedir ayrıca bir işlem mı. Ayrıca cvs temizse buna ne gerek var. Bende doktorla görüştüm bi perinatolog ile ama, o bana sadece amniyosentez dedi..
Tüm bunlar yerine amniyosentez kesin sonuç olmuyor mu... doktor bana öyle dedi.cvs de taşıyıcı dengeli geldi yani ama dengeli olması o bölgelerde kopma olmayacak anlamına gelmiyor yüzde iki de olsa ihtimal var dedi
için rahat etsin diye onu da yaptır bence dedi
yani kopan bölgeleri daha yakından inceliyor microarray
Eşimin 2.kromozomunda dengeli inversiyon var. Bir tane 8.haftada dusugum bir kimyasal gebeliğim var. Şimdi hamileyim. 19.haftama girdim. Fetal genetik testi temiz çıktı bebeğin. Hafta içi detaylı ultrason var göreceğiz.9.inversiyon sağlıklı gebeliğe engel olur mu
Dusukleriniz erken haftalarda miydi?Benimde dengeli translakasyonum var 4 .ve 5. Kromozomlarin son bogumlari yer degistirmis 3 kızım var sağlıklı ve 6 dusugum var ve şimdi gine hamileyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?