translakasyon olupta spontan hamile kaldım

Sizin durumunuz farklı panorama bildiğim kadarıyla translokasyonlu belirleniyor.

allah sana da nasip etsin inşallah nasip arkadaşım. Bak haberleri bole yok. Hani eskiler der ya 9 sene olmadi falan belki onlarda da vardı ama ogrenmediler kendiliginden oldu zamanla. Sen 7 Haftalik i herhangi bir genetik test yaptirmDan kendiliginden kaybettin anladigim kadarıyla. Daha buyuk olsa karar sana kalsa daha zor olur gibi. Allah yardimicimiz olsun ummadigimiz sevincler yasatsin insallah

Sizin durumunuz farklı panorama bildiğim kadarıyla translokasyonlu belirleniyor.
Panaroma bir kaç genetik hastalığa bakıyor bebekte. Translokasyon ya da inversiyon olmayan biri de yaptırabilir, olanda yaptirabilir, mesela. Genelde doktorlar 35 yaş üzeri çiftlere ve ya genetik risk taşıyanlara öneriyor. Benim bildiğim bu.

Evet baktıkları arasında translokasyon malesef yok. Keşke olsaydı ok erken dönem çünkü. Benim anladığım kimse yazmadı ama araştırdığım kadarıyla translokasyonda tek seçenek amniyosentez.. O da zaten çok ileri gebelik haftası.

Ben bu konuyu zamanında çok araştırmıştım bütün nifty test yani kandan yurtdışına gönderilen merkezleri aramıştım hiçbiri trasnlolasyonu belirlemiyor Öyle demişlerdi çünkü çok ayrı bi kırık o testler sadece trizomi gibi daha büyük kırılmaları görüyor
translokasyon için en iyi aminosentez yapılması oda 16. Haftada gözüküyor ve 20. Hafta da sonuç çıkıyor yani bebek büyümüş oluyor ve 12. Hafta da cvs diye bir test var onu da yapıyorlar bebeğin eşinden kan alıyorlar oda 16. Hafta da çıkıyor daha erken teşhis diye eğer normal yolla hamile kalmak istiyorsanız cvs yaptırırsınız genetikçi yönlendirir zaten özelden de yazarsanız yardımcı olurum ikisini de yaptırdım 12 13 trasnlolasyon mevcut bende

Cbs
Muhtemelen cvs sonucuna gore karar alınır diye umuyorum mesaj atacağım size çok sagolun

Benim bildiğim, genetik doktorun da açıkladığı şey inversiyonda translokasyonda kendi başına bir hastalık değil, bunlar sonucunda oluşan parça kayıpları veya fazlaliklarindan meydana gelen genetik hastalıklar birer hastalik. Bebek dengeli translokasyon ve ya inversiyonda gayet sağlıklı doğabilir. Önemli olan genetik testi ile hangi kromozomlarinizda vsr onu belirlemek, daha sonra ya PGT yontemi yapmak ya da doğal yolla hamile kaliniyorsa bile Prenatal genetik test uygulamak (Harmony, Panaroma, nifty Vs gibi) artı gerek duyulursa amniyosentez, bu şekilde bebekte genetik hastalık var mı bakmak. Prenatal testler Panaroma da dahil belli başlı kromozomlara bakıyor. Sizin translokasyon o kromozomlarda mi bir bakarsiniz. Eğer öyleyse butestler bir sorun varsa yüzdelik olarak ortaya çıkarıyor. Tüm kromozomları taramiyor. Detaylı bilgiyi genetik doktorları verir. Biraz şans işi sanırım biraz da eğer maddi gücünüz elveriyoesa PGT denemek, ya da maalesef düsükleri de göze alıp normal yolla gebelik deneyip 10.haftada bu Prenatal testlerden birimi ysptirmak, ardından sabredip 20 haftada detayli ultrason analizi yaptırmak( burada bebeğin iç organlarina bakiliyoe) eğer bir anormallik varsa da amniyosentez yaptırıp sonuca razı olmak. Biz 2. Yolu seçtik. Danistigimiz doktorlar bize normal yolla hamile kalabiliyorsan dene dedi. Eşimde inversiyon var. Sağlıklı da sağlıksız da olabilir testler de çıkar en kotu detaylı ultrasonda gözükür dedi. PGT hem çok masraflı hem çok m meşakkatli gozukmistu bize, bunu denedik. Bakalım hayirlisi

Istanbul da translokasyon konusunda gerçekten bilgili normal gebelikte gidilecek doktor bilen var mı? Varsa lütfen yazsın normal yolla gebe kalıp gebeliği devam eden ve sağlıklı bebek dünyaya getirenleri okudum bu forumda . Diğerleri zaten çok üzücü

çok var da nereye gideceğine bağlı
özel dersen bir sürü var
ben devlete süleymaniye semia şakir kadın doğum hast perinatolog dr doruk bey e gidiyorum çok ilgili çok memnunum şuan onunla 34. haftaya geldik
genetik bölümü de var orda

arkadaşlar size bişey soracagım

benim kuzenin eşi sürekli düşük yapıyordu
en son tüp bebek için dr a gidiyolar genetiğe yönlendiriyor genetik sonucu çıkıyor ki bizim kuzenin eşi 47 kromozomlu. kendisi yani . ama gayet sağlıklı ve normal bi bayan
şaşırdım
şuan hamile doğal kalmış
inş bebeği sağlıklıdır
test yaptırmıyor aldırmak istemiyor

ama var mı böyle bişey 47 kromozomlu olup gayet sağlıklı görünüyor olma

aynen arkadaşım dorğu söylüyor

ilk öğrendiğimde özel e gittim hemeen yurtdışına kanını gönderelim orda çıkar demişti

sonra devlette güvenilir bilgili bi hekime gitti. asla belli olmaz dedi.sadece down, trizomi çeşitleri için yurtdışı kan testi olabilir dedi
bizde 7. 9 translakasyon var mesela
cvs yaptık çıkan test sonucu taşıyıcı dedi ama daha detay istersen orda kopma varmı diye mikroarray testi yaptır özel lab dedi. onu da yaptırdık. microarray de daha derinlemesine inceleniyormuş o bölge

Microarray nedir ayrıca bir işlem mı. Ayrıca cvs temizse buna ne gerek var. Bende doktorla görüştüm bi perinatolog ile ama, o bana sadece amniyosentez dedi..

Microarray nedir ayrıca bir işlem mı. Ayrıca cvs temizse buna ne gerek var. Bende doktorla görüştüm bi perinatolog ile ama, o bana sadece amniyosentez dedi..
cvs de taşıyıcı dengeli geldi yani ama dengeli olması o bölgelerde kopma olmayacak anlamına gelmiyor yüzde iki de olsa ihtimal var dedi
için rahat etsin diye onu da yaptır bence dedi
yani kopan bölgeleri daha yakından inceliyor microarray

Tüm bunlar yerine amniyosentez kesin sonuç olmuyor mu... doktor bana öyle dedi.

9.inversiyon sağlıklı gebeliğe engel olur mu

Benimde dengeli translakasyonum var 4 .ve 5. Kromozomlarin son bogumlari yer degistirmis 3 kızım var sağlıklı ve 6 dusugum var ve şimdi gine hamileyim

9.inversiyon sağlıklı gebeliğe engel olur mu
Eşimin 2.kromozomunda dengeli inversiyon var. Bir tane 8.haftada dusugum bir kimyasal gebeliğim var. Şimdi hamileyim. 19.haftama girdim. Fetal genetik testi temiz çıktı bebeğin. Hafta içi detaylı ultrason var göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…