translakasyon olupta spontan hamile kaldım

Genetik Dr bize bunun düşük sebebi olamayacağını söyledi ama. 3 kürtaj m var benimde. İkisi 7 haftalık kalbi atmadı gelişimi durdu. 3.sü kalbini duyduk ancak 9.haftada kalbi gelişimi yine durdu. Bi daha da gebe kalamıyorum. Tüp bebeğe başlamıştık genetik araştırmalı tüp bebek olacaktı. 2 yumurtam çıktı ikiside boş çıktı bıraktık.

Genetik doktoru bize de şansınızın %50 olduğunu soyledi. %25 sağlıklı olur %25 eşin gibi inversiyonli ama sadece taşiyici ve sağlıklı, %25 erken düşük, %25 ise engelli bebek doğar dedi. Genetik doktorunun soylrdigi bu. Kadın dogumcu ise inversiyon çok önemli değil normal yolla hamile kalabiliyorsaniz devam edin dedi. Biz de pgt ye başlamadan normal yolla deneyelim dedik şu an 19.haftaya geldim. Cuma günü detaylı ultrason var bakalım ne çıkacak. 10. Haftamda fetal genetik test uygulandı kandan. bebek de bir anormallik gözükmedi. Ama doktor detaylı ultrasonda kalbine diğer organlarina ve gelişimine bakacak, orda daha net belli olur. Bir kanamam ya da ağrım sızım olmadı 19.haftaya kadar. Bakalım hayirlisi

Çok sevindim senin adına canm inşallah sağlıkla ilerler. Biz de de tam tersi genetik Dr İn versiyon çok önemli değil dedi bir parmağın eğri olması gibi kendini gösterebilir dedi ama düşük sebebi değil dedi pıhtılaşma biraz var ama o da düşüğe sebeb olacak kadar değil demişti. Ancak kadın doğumu tam tersi üstelik tüp bebek de Dr ydu. Bu İn versiyonu daha önce düşük sebebi saymıyorduk ancak tekrarlayan düşükler de bu da karşımıza çok çıktığı için artık dikkate alıyor ve genetik taramalı tüp bebek öneriyoruz dedi. Sıkıntılar üst üste geldi. 1 sene de 3 bebek kaybettim adet düzenim bozuldu amh m düşük çıktı erken menepoza girersin dediler. Kafaya da çok taktım sanırım gebe de kalamaz oldum koyver din herşeyi

Genetik dışında bütün taramalarinizi yaptırın. Tiroid, rahim şekli, yumurtalıklar, kan pıhtılaşması, bizde herşeye bakıldı. Bir de sperm şekillerine falan da baktırın. Sonuçta inversiyonda parça kopup 180 derece dönüp olduğu yere yapışıyor. Senin ve eşinin kromozomları birlesirken bu kopma olursa parçalar karşılıklı denk gelmeyebilir dedi doktor bize. O durumda da eğer parça kaybı oluşmuşsa ya da tam tersi parça fazlalığı ortaya çıkmışsa, o parca bebekte hangi bölgeye denk geliyor, ne kadar uzunlukta parça etkilendi vs bunlar bebekteki engeli ortaya çıkarır dedi. Bazen yaşamla uyuşmayan bi Engel çıkar düşer, bazen çok küçük bir kusurla doğabilir dedi. Bazen de parça kopması olmaz bebeğin inveesiyonlu ve sağlıklı olur. Ya da babadan sağlıklı kromozom gelir hiç inversiyon bile olmaz dedi. Eşimin 2. Kromozomunda sorun. Sonuçta 2 çift 2. Kromozom var. Sağlıklı olan da gelebilir, inversiyon olan da gelebilir diye açıkladı. Sağlıklı gelirse zaten hiç sorun yok. Inversiyon olan gelirse işte ya düşük, ya engel, ya kusur ya da sadece taşiyici.
Doktor dışında ben genetik uzmanı arkadaşa da danıştım o da benzer sey anlattı.
Inversiyon hakkında çalışmalar az olduğu için yani görülme sıklığı çok az, tam net raporlar yokmuş. Eğer normal gebe kalabilirsen dene bence. Ama önce rahatla, kafanı dilendor, akışına bırak, iyi beslen, 3 ay önceden balık yağı, folik asit falan kullan. Bak bakalım süreç nasıl ilerliyor.
Nedense benim içimde de kötü birşey olmauacak gibi bir his var. Ben süreçten haberlendiririm seni.

Bu arada en son düşükten sonra benim de regli düzenim bozuldu. 20 günde bir oluverdim bazen sadece 1 gün sürdüğü oldu. Artık menepoza giriyorum herhalde dedim bende. Kürtajdan yaklaşık 6 ay sonra hiç beklemeden hamile kaldım. Hatta geç döllenme olmuş, regli düzenim öyle bozulmuş ki. Keseyi kalp atışını hepsini geç duyduk. Doktor regline göre hesaplama artık gebeligini dedi ve tamamen ultrason ölçümlerine göre takvim çıkardı bana. Seninle benzer süreçleri geçirdim. Çok iyi anliyorum. Zaman ver biraz. Bir de inversion sonucunda parça kaybı ya da fazlaligi oluşmuş mu yani dengeli mi dengesiz mi inversiyon buna baktırın. Genetik doktor eşime 2. Kez test uyguladi ve dengeli inversiyon dedi.

Aynen canm. Ancak eşimde hiç Bi problem çıkmadı çok şükür. Eylüle kadar zaman tanicaz kendimize bakalm biraz

Benimde dengeli translakasyonum var 4 .ve 5. Kromozomlarin son bogumlari yer degistirmis 3 kızım var sağlıklı ve 6 dusugum var ve şimdi gine hamileyim
Gebelikleriniz normal gebelik mı? Ay çok şükür çok büyük kromozomlar bunlar.. gebelik oluşmuş çok sevindim yaaa

bu oranlar sanırım translokasyon için de geçerli..

Bizde de aynı sözün var 5 ve 7. Kromozomlarda.. bende gebeyim.. hemen bi perinatolog a gittim prof a .. bana amniyosentez dedi.. kesin çözüm dedi. Sonrasında başka bi doktorla görüştüm o da bu yurtdisina gönderilen testten söz etti.. iyi ki burası var okuduklarından anladığım amniyosentez tek çözüm..

Gebelikleriniz normal gebelik mı? Ay çok şükür çok büyük kromozomlar bunlar.. gebelik oluşmuş çok sevindim yaaa
Evet hepside normal 3 kızım var saglikli bakalım buda şimdilik iyi gidiyor hamileliklerimde hiç test yaptirmadim 2 li 3 lu tevekkül ettim

aynen
translakasyon cvs ve amniyosentez kesin tanı
inşallah temiz çıkar sonucun

Evet hepside normal 3 kızım var saglikli bakalım buda şimdilik iyi gidiyor hamileliklerimde hiç test yaptirmadim 2 li 3 lu tevekkül ettim
bişey sorsam
kızlarınıza genetik test yaptırdınız mı onlar taşıyıcı olabilir
taşıyıcılar sağlıklı oluyor ya
merak ettim
taşıyıcı yada hasta değil üçü de tamamen sağlıklıysa maşallah

bide şu varmış bazı genetik hastalıklar kızlar da bazıları erkeklerde oluyormuş
acaba düşükler erkrk olabilir mi
öyle bişey dedi mi dr
kızları yada erkekleri etkiler diye

Hiç test yaptirmadim bendeki sorunu iki kızımı kucağıma aldıktan sonra 3. Çocuğu istediğim zman öğrendim ilk ikiye 20 li yaşlarında kucağıma aldim 30 dan sonraki 4. Dusugum de bi Dr genetik tahlil yaptırmami istedi ve ozman öğrendim onun üstüne 2 düşük daha yaptım sonra bi mucize oldu 3.yu aldım kucağıma ailemde kimsede böyle bi sorun yok kimse benim gibi tekrarlayan düşük yapmadı annem bana ve kardeşime çok kolay bi şekilde hamile kalmış bi sorunu yok yani bu olay genetik gibi durmuyor ben bu konuyu araştırırken internetten bi Dr sormuştum oda bu kromozom bozukluğunun illa genetik olması gerekmiyor dedi yumurtaya sperm dollenirken de böyle bi sorun olmuş olabilir dedi yani piyango bana vurmuş kizlarim da bu testi vakti saati gelince kendileri yapsınlar belki hiç gerek kalmiyacak böyle bi bilgi belki onları olumsuz etkiler diye düşündüm
İkinci soruna gelirsek evet olabilir dr 3 . Kız olunca sorunun tek tarafli olmayabilir senin vücudun erkeği kabul etmiyor olabilir dedi bakalım bu ne olcak bekliuoruz

EŞİMİN TÜM KARDEŞLERİ NORMAL SADECE EŞİMDE ÇIKTI
VE BİZİM
İLK DÜŞÜK İKİNCİ HASTA
ÜÇÜNCÜLER 8 AYLIK ÖLDÜ KARNIMDA İKİZDİ DOĞAL
DÖRDÜNCÜ YANİ BU TAŞIYICI

YÜZDE YÜZ KIZLARINA TEST YAPTIRMAN LAZIM BENCE

VARSA TAŞIYICILIK HİÇ OLMAZSA BİZİM GİBİ ÇEKMEZLER

BEN DİLE KOLAY NELER YAŞADIM 5 YIL NELER ÇEKTİ OĞLUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE.
ÜÇ EVLAT KOYDUM MEZARA
BİLSEM EŞİMDE BÖYEL BİŞEY VAR GENÇ YAŞTA BAŞLARDIM TEDAVİYE BAŞARI ŞANSIM YÜKSELİRDİ

BU BEBEĞE TÜP BEBEK SIRASINDA İSTEMEDEN HAMİLE KALDIM
İÇİM İÇİMİ YEDİ 5 AY Kİ HALEN RAHAT DEĞİLİM
AKLIM BAŞIMDA KENDİ İRADEMLE BELJKİ SAĞLIKLI OLUIR Bİ DAHA DENEYELİM ASLA DİYEMEZDİM

5 YIL DİLE KOLAY
KORTİZON VE TÜREV İLAÇLARLA MÜCADELE İLE
Bİ YATARDIK 40 GÜNÜ GEÇERDİ ÇIKIŞIMIZ
DAMAR YOLU İÇİN BELKİ 20 KERE DENERLERDİ YOK
YATINCA KONUŞMAZDI DEPRESYONA GİRERDİ OĞLUM
İLACIN YAN ETKİLERİ GÖZLERİNE KATARAK YAPTI AMELİYAT OLDU
SÜNNET OLACAĞI ZAMAN HEERŞEYE HAZIRLIKLI OLUN DEDİLER
DEFALARCA YOĞUN BAKIM

YANİ ÇOK GEVEZELİK ETTİM

BU BEBEĞİM SAĞLIKLIYSA BÜYÜYÜNCE ALIP KARŞIMA ANLATACAĞIM İNŞALLAH
ASLA NORMAL YOLLA DENEME DİREK TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLA DİYECEĞM

ALLAH NE DİLERSE O OLUR
İMANIM BANA BUNU SÖYLÜYOR
AMA MÜSLÜMAN AKILLI OLMALI, VİCDANIM DA RAHAT OLMALI
TEDBİRİ ALIRSIN GERİSİ TEVEKKÜL

Canım aynen bende sende 5 7 translokasyonum.benim ki hiç umduğum gibi gitmedi umarım senin gönlüne göre olsun herşey

ALLAH NE DİLERSE O OLUR
İMANIM BANA BUNU SÖYLÜYOR
AMA MÜSLÜMAN AKILLI OLMALI, VİCDANIM DA RAHAT OLMALI
TEDBİRİ ALIRSIN GERİSİ TEVEKKÜL
Kessinlikle canım. Inan yoksa insanın omrunden ömürler gidiyor aklıma geldikçe ben kötü olurum.allah düşmanıma bile vermesin bu derdi

Tabiki buyuduklwrinde soyluyecem gerçi en büyüğü 18 yaşında butun sürecimi biliyor dediğim gibi vakti saati geldiğinde çocuk isteyip olmadığında gereken neyse maddi manevi yapıcam bu bilgi bile onlari 1-0 önde yapar çünkü neyle ugrasacaklarini biliyorlar ins hiç bir sıkıntıları yoktur ve bu hastalık sadece bana mahsustur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…