translakasyon olupta spontan hamile kaldım

AYNEN İNŞALLAH DAHA EVLENDİKLERİ GİBİ DERİZ
GİDİP TESTLERİNİ YAPARLAR NEYSE GEREKEN YAPILIR
İNŞ TEKNOLOJİ İLE O ZAMANA KADAR ÇOK YOL KAT EDİLİR

Canım aynen bende sende 5 7 translokasyonum.benim ki hiç umduğum gibi gitmedi umarım senin gönlüne göre olsun herşey
Okudum mesajlarınızı ama sizde sanırım sadece translokasyon değil pıhtılaşma da var.. normal gebelik miydi. Çünkü çok enteresan çok büyük kromozom doktorlar gebelik o kadar ilerlemez dedi sorunlu ise ama bilmiyorum tabi biraz da kader kısmet galiba.. Allah yardımcımız olsun. Doğal gebelik miydi kayıplar ve hep mı ileri hafta.

aynen
translakasyon cvs ve amniyosentez kesin tanı
inşallah temiz çıkar sonucun
Inşallah. Kandan örnek alınıp abd ye fln gidio dediler ama benim doktorum gereksiz o dedi.. bi de ben hiç gebe kalamadım 2 yıldır bu ilk. Çok şaşkınım bende. Çok da korkuyorum

Küçük olanda vardı canım büyük de var di dr lar pıhtılaşmadan çok genetik dedi dedikleri gibi de oldu..yavrumu genetiğe gönderdik bendeki o 5 numarali bozukluğun aynısı onlardada çıktı.dogaldi canım.. benim başıma malesef 3 4 kez iş gelince normal artik cesaret edemiyorum...ama forumda bir arkadaş var di. Birebir aynı 5 ve 7 .normal yolla oldu.birazda kısmet bu işler. Parçanın hangi noktalarda değiştiği önemli misal benim 5 çok ufak kırıldığı için gebelik 17 haftayı bulabiliyor veya geçebiliyo ama işte ya engelli ya doğumdan sonra olur felan bir suri senaryo çizdi dr lar..Rabbim düşmanıma vermesin valla zor allah yüzümüze baksin inşallah

Çok üzücü çok geçmiş olsun kırılma 13 11 sanırım ama çok da emin değilim. Bir de bende değil eşimde var onda da fark oluyor sanırım.. bende bir kaç genetik doktoruyla görüştüm bana söyledikleri çok büyük kromozomlar ve bu gebelik 3 ayı geçmez. Eğer geçerse bi sorun çıkacağını sanmıyorum dedi hatta bunu görüştüğüm hastanenin genetik anabilim dalı başkanı dedi. Bi de siz çok gebe kalmışsınız bu da mucize ben hiç kalamadım.. kendimi alıştıramaya çalışıyorum inan. Amniyosentez yatırmadınız mı bu arada? Bi de mesela 11. Hafta itibariyle ayrıntılı ultrasona giriyoruz hani onda hic bisi solemedi mi doktor?

Canım zaten bu translokasyon da ya hiç gebe kalamazsın ya dusuk olur ya ya hiç bir sıkıntı olmaz dedi genetikciler .Inan aklıma böyle genetik gelmedigi için ne olursa kabulum mantığı ile yaklaştığım için 12 de gitmedik 16 haftada felan gittik o zamana kadar da zaten ense kalinligi normal bebeklerle aynı oluyor muş.. bilmedigimiz içinn hiç amniyosentez bile düşünmedik. O kadar çok cahil dr a denk geldik ki bir allahın kuluda genetik yaptır demedi.

Ay ne diosun şuan ınanamiyorum.. Sen translokasyon olduğunu biliodun ve sana amniyosentez bile yaptır demediler ve 11. Haftada çatışmadılar mı.. Ama şu kısmi doğru bu translokasyon da gebelik ya oluşmaz ya erken dönem kaybı olur bunu bana 3 doktor söyledi.. hatta biri 7. Haftaya gelmen de mucize dedi..

Ben bunu cok tecrübe ettim 1 seneden fazla korunmadigim.halde hamile kalamadim kaldığında da 5. Yada 6 .haftada düştü kese oluşuyor yolk oluşuyor bebek yok yada atım yok hemen zaten kanamam başlıyor düşüp yapıyorum sadece bir tanesi 10.haftaya kadar geldi kalbi durdu kürtaj oldum onda da hep lekelenem olmustu tam kesildi dedim kalbi durdu
Sağlıklı gebeliklerimde ise hic kanama tarzı sorun olmadı demekki tutunca tam tutuyor olmayınca yada sorunlu olunca vücut kabul etmiyor ki iyiki etmiyor Rabbimin mucizesi yoksa gerisini dusenemiyorum bile

Ah ablacım inşallah.. yani şöyle büyük kromozomlar olduğu için sanırım baş kromozomlar seninki de benim gibi. Ama işte arkadaşın öyle olmamış çok şaşırdım. Biraz nasip işi sanırım.. kaderimzde olanı yaşıyoruz. Inşallah bende senin gibi sağlıkla alırım kucağıma inan bende düşünmek istiyorum çok ama çok üzülüyorum.

Yok canım bilmiyordum 3. Düşükden sonra öğrendim bende .ama hiç bir dr demediki genetik olabilir yok pıhtılaşma yok ilk dusuk normal felan dediler.sonra böyle forumda okuya okuya kendim yaptırdım sonucu öğrendim..senin şuan kac haftalık. Korkma bir şey olmaz allahın izniyle. Allahın dediği olur. Bu şekilde olupda hiç dusuk yapmayan kişilerde var.

Benim eşimde de inversiyon var 2.kromozonda. şu an 20.haftama geldim. Amniyosentez onerilmedi fetal genetik test taptirdik temiz çıktı. Geçen haftada da detaylı ultrasonda kalp böbrek beyin omurilik bakildi. Bir soruna rastlanmadı. Böyle olunca amniyosentez falan da onerilmedi.

Canım inversiyon translokasyondan daha az zararlı bence genetikçi inversiyon da yüzde 50 sıkıntılı olma ihtimali yüzde elli sağlıklı dedi.ama benim duruma yüzde 13 başarı olma ihtimali verdi..sağlıkla doğsun yavrun ..

Yüzde 13 mu? Bunu ilk kez duyuyorum mesala bana genetik doktorunun soyledigi eger hamile kalirsan ve gebelik devam ederse yuzde 50 sağlıklı (erken donem kayip olmazsa)yüzde 25 taşıyıcı yüzde 25 hasta.. size nasi yüzde 13 diyor bu forumda da translokasyonlu çok kişiyle konuştum hiç yüzde 1e gibi çok çok çok düşük bi oran duymadım.farkli bi rahatsızlık yok dimi?

Inversiyonun transloksyonla hic ilgisi yok.

Inversiyonun transloksyonla hic ilgisi yok.
İkisi de yapısal kromozom anormalisi diye yazdım. İnversiyonda parça değişimi kendi içinde oluyor.translokasyonda ise iki ayrı kromozom birbiriyle parça degistiriyor. Risk faktörü translokasyonda daha fazla. Ama inversiyonlu kromozomda sağlıkli olan ile birlesirken maalesef parça kaybı ya da fazlaligi meydana gelebilip düşüğe sebep olabiliyor. Belki bir tık daha masum ama zor bir süreç. Risk faktörü daha az.

O alamda soylemedim siz o dediginizz testle erken donem ogrenebilirsiniz ama bizim oyle bir sansimiz yok. Açıkçası çok farklılar yani. Size de gecmis olsun.

Ben bilemiyorum sana ne denildi ise doğrudur. Bana bu şekilde denildi. Herkesin kaderi sansi farkli benim ki devam etti ama sagliksiz idi Çok şükür farklı bir rahatsızlığım yok .doktorun senin sonuçlarını gördüğü için daha iyi bilir yorum yapmak bana düşmez

Öyle tabi ama translokasyon için hemen hemen tüm doktorlar aynı şeyi söyler yani yüzde 13 şansın var demeleri çok şaşırttı. Çok düşük bi oran çünkü. Yani gebe kalirsan %87 sagliksiz olur demek bu ve bunu cidden hiç duymadım açıkçası ve üzüldüm aynı şekilde olan diğer arkadaşlar da yazar muhtemelen. Insallah saglikli bir gebelik yasarsin sende kendini uzme Allah büyüktür..

çok üzüldüm yaa .. ne denir ALlah imtihanınızı hafifletsin. biz sizle aynı kromozomduk. ama %13'ü ben de ilk kez duydum. bunu tüp bebekte başarı şansı için mi dediler? yoksa normal gebelikte sağlıklı olma mı? nedir bu başımıza gelen anlamıyorum cidden Allaha sığınıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…