translokasyon olanlar

İşte bende onu anlamıyorum. Genetik danışmanlar dedi ki siz garantiye almak istiyorsanız pgt ile tüp bebek yapın dedi sağlıklı kromozom taşıyanlar seçilip onlar yerleştirilecek denildi. fish yöntemi traslokasyonun incelenerek dengelimi yada hangisi hangisine ne kadar yapışmış ona bakılıyor diye biliyorum. Az önce bir arkadaşda yazmış bir tüp bebek uzmanına bizzat sordum normal yollarla sağlıklı gebelik 600de1 ihtimalmış diye yazmış. iyice kafam karıştı o zaman ben 600de1 miyim siz de öylesiniz yani her birimiz 600de1 olarak doğmuşuz. Allahtan hayırlısını istemekten başka şansımız yok. Ben perinotologla görüştüm 12. haftada gel cvs yapalım dedi fakat eşim istemedi. sonra normal kadın doğum prof.u amniyosentez yapalım 15+larda gel dedi. bazı arkadaşlarda kandan alınıp yurtdışına gönderilen testlerden yaptırmış. Çok şükür 2li temiz çıktı ama özel durumuzla ilgili bunlar yeterli değil bizim için. eastnbull adlı arkadaşımızın doğumunu bekliyorum dua ve heyecanla. Sizin içinde çok üzüldüm gerçekten. Tüp bebekler Allah'ın izniyle sağlıkla doğar sanırdım. Bilmiyorum çok bunalımdayım.

pageone pgt ile tup bebek te iki yol var biri normal pgt yani bu ciftlerde var olan kromozomsal bozukluklara baktiriliyor bunun ben baktirdigim zamanki fiyati ne kadar yumurtan olursa olsun 500 dolardi. Ben buna baktirdim sadece. Bir de cgh var o da pgt basliginin icinde yer aliyor bu cgh de tum kromozom anomalilerine baktiriliyor bunun da embriyo basina fiyati 450 ya da 500 usd . Bu tam garanti oluyor embriyon kac taneyse hucre alinip tum kromozomlarina bakiliyor hangisi hangisine yapismis ya da dollenme esnasinda da kromozom bozukluklari olarak yapisabiliyor herseyine bakilmis oluyor. Bir de yeni cikan ngs varmis ben de yeni ogrendim. Ngs de ise hem kromozomlarin hepsine bakiliyor hem de genetik hastaliklara bakiliyormus. Bunun da fiyati 500 usd mis. Tum genetik hastaliklara bakildigindan emin degilim cunku dunyda henuz var olan 30 bin genetik hastalik varmis . Hepsine bakilabildigine inanmiyorum muhtemelen en cok rastlananlara bakiliyordur. Daha da garanti bir yontem bu. Bir de size soylenen 600 de 1 saglikli dogma ihtimali bana gore yanlis. Cunku her bebegin saglikli olma ihimali %50 dir. Genetik profu bana boyle dedi. Her gebelik icin gecerli bu %50. Ve bizim durumumuz biz tasiyiciyiz bu durumda da prof dedi ki sizin saglikli cocuk dogurma ihtimaliniz spontan gebeliklerfe %25 dedi. Simdi bu durumda biz kromozomlara sadece pgt yaptirinca bu sansimiz saglikli bebek olma sansini %50 ye cikartmis oluyoruz. Cgh yaptirirsak %75 oluyor sanirim. Tum kromozomlar taranip saglikli olan transfer edildigi icin. Herseyi yapsan da 30.000 tane bilinen geneik hastalik payi %25 oluyor her durumda. Bunu zaten kimse bilemez artik oyle bi test yok cunku. Benim durumum da soyle aslinda 50 saglikli bebek vardi ancak belki de embriyo olusurken yapisal bi bozukluk oldu ve sagliksiz bebek transfer edilmis oldu. Ya da bebek saglikliydi ancak gelisim sirasinda bazi eksiklikler olustu ve bebegimin beyni dogru sekilde gelisemedi. Yapisal ve kromozomsal bozukluklar olabiliyor her durumda. Cgh yaptirilmasi daha mantikli yani eger tup bebek isine girilecekse. Onun da maliyeti cok yuksek oluyor. Ablam da yillar once cgh yaptirdiginde 9 embriyosuna bakildi ve hic sagliklo cikmadi transfer iptal oldu. Bir kere daha yaptirdi onda da bir tane cgh den saglam geldi ama o da tutmadi maalesef. Simdi de apontan gebelik oldu ve amniyosentez temiz cikti cok sukur. Cok uzun yazdim kusura bakmayin. Okuyan herkese yardimci olabilmek istiyorum . Simdi benim de amnyosentez sonucum ne cikacak bakalim bekliyoruz. Eger ki sadece bendeki translokasyon gibi cikip da dengeli olarak rapor gelirse ben diyecegim ki bebek karnimda gelisirken tam gelisemedi. Eger baska problemler de varsa amniyosentez sonucunca o zaman diyecegim ki tuh keske cgh yaptirsaydim bosa emek harcadik.. Kafam o kadar karisik ki benim de eger baska seyler cikarsa dondurulmus olan 3 embriyomu napicam bilmiyorum. Transfer ettirip sansimi deneyebilir miyim yoksa cope mi gidecek? Siz olsaniz napardiniz? Ama nasil hamilelik olusursa olussun en erken tani yontemiyle yani cvs ile baktiracagim her turlu cunku en erken o test belirliyor. Bu arada benim de 2 li ve 3 lu testimde bir problem cikmadi. Dr lar pek guvenilir bulmuyorlar bu testleri. Bu arada yasiniz kac? Bu ikili ve uclu testlerde 30 yas ustunde yanilma paylari cok yuksekmis.

deepliner Çok teşekkür ederim detaylı bilgi verdiğiniz için. Ben tüp bebekle ilgili sadece pgt kısmını biliyordum sanıyordum ama onu bile tam manası ile bilmiyormuşum. Doktora sor adlı sayfadan doktora şu soruyu yönelttim "Merhaba, aynı anda translokasyon ve kan pıhtılaşması olan doğal yollarla gebe kalan anne adaylarının yaptırması gerek tetkikler kullanması gereken ilaçlar nelerdir. Hiç bir önlem almaksızın sağlıklı bebek olma olasılığı ne kadardır. Teşekkürler."
başka bir arkadaş da şöyle yazmış
"valla ben bizzat bülent beyle görustum kesınlıkle ngs yontemı yapılacak dedi xaten kaç doktora sorduysam hepsi aynı şeyi söledi 600 de 1 saglıklı olma sansı var dedıler tabı allahın dedıgı olur ama snucta bızde denıycez sımdı ben yedıtepe cem beye gıdıcem bu ay cunku acıbadem bana cok pahalı geldı"
Yani tüp bebek uzmanı da ngs demiş. Haklısınız zaten normal gebelerde de tüm ihitmaller var bizim durumumuz daha özel. "bebekte translokasyon var mı" kısmına takmış durumdayız. Yüzlerce kromozom anomalisi var. Alllah kimseye göstermesin bi arkadaşım hiç bir sorunu yokken 20li yaşlarında hamile kaldı buna rağmen aminyosentez yaptırdı ama engelli bir oğlu var. Sebebi net bile değil bi amniyo sınıvısı çok olduğu için dediler bi doğumda şok geçirdi dediler. Amniyosentez de neden çıkmadı deyince orda 300 tane hastalığa bakılıyor bu atlanmış demek ki dediler. Şimdi oğlu 9-10 yaşlarında fakat halen karınında mamayla besleniyor. Gerçekten tıp ne kadar ilerlese de başa gelen çekiliyor. Allah hepimize sağlıklı evlat nasip etsin.
Ben 32 yaşındayım. sırasıyla 1 kimyasal gebelik 2 kürtaj (boş gebelikten dolayı) bir de yine gelişim sorunu olduğu için düşük yaptım. Uzmanlar doğru tüp bebek merkezini seçmenin sağlıklı bebek sahibi olmakla doğru orantılı olduğunu söylüyorlar. harmony testi öven seven arkadaşların yorumlarını okumuştum. Bu gün bir lab.la görüştüm biz translokasyona bakmıyoruz dedi. Onuda ısrarla sorunca söyledi. Uzmanlar , tıp merkezleri yada lab.lar bizlere yeterli bilgi vermedikleri için bizde o iyi şu doğru diye bazen istemeyerek de olsa yanlış bilgi aktarabiliyoruz birbirimize.
Eğer tüp bebek ile anne olmak istiyorsanız bu bahsi geçen yöntemle mi deneseniz acaba. Çünkü sonlanan gebelikler her anlamda yıpratıyor. Yada mevcut emriyolarınıza bu test yapalabiliyor mu araştırmak lazım.

Bende de kan pihtilasmasi var ve hamilelikte kan sulandirici ilac ve igne kullandim. Clexan igne ile coraspin kullandim . Sizin de oyle olacaktir kan pihtilasmasini bu sekilde cozebiliyoruz enazindan. Dondurulmus embriyolara cgh yaptirabilir miyiim dedim genetiks lab dan gelen cevap da yapilabilir ama embriyolar bozuladabilir dediler. Maalesef belli olmuyor iste ne yapacagim da belli degil kafayi yicem sanirim. Eger ki bu kalanlari kullanmama karari alirsam bir dahaki tup bebek tedavimde ngs yaptirabilirim en manyiklisi o olacak cunku ama onda da temiz cikar mi acaba . Temiz cikma ihtimali de cok dusuk oluyor iste cunku sadece bendeki translokasyona baktigimda 40 yumurta toplandi oldu oldu oldu ve en sona 16 tane kalmisti 16 taneden sadece 4 tanesi temiz geldi. Cgh yapilsaydi temiz gelme ihtimali iyice dusecekti belki de. Yumurta donasyonu var bir de kibrista yapilabiliyormus. Simdi de onu arastirmaya basladim ama esim ne der bilmiyorum. Siz suan tedaviye basladiniz mi ne durumdasiniz? Allah hepimize sabir versin ve saglik versin insallah. Arkadasinizin durumuna cok uzuldum bakilmasina ragmen hasta cocugu olmasi cok kotu basa gelecekse allah bir sekilde gostermiyir iste allah yardimcilari olaun insallah cok zor eminim.

Mevcut emriyolara bu testi yaptırmak maddi manevi daha uygun gibi geliyor kulağa. Baştan başlamaktan daha iyi görünüyor. Normal yollarla gebe kalmayı düşünmüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ben bugün lab.da uzman bi doktorla görüştüm şu anne adayının kanının alınıp bebekte translokasyon durumuna bakılan. Şu zamana kadar ne genetik uzmanları ne ne prof.ların ne nede doktorların söylemediği herşey hakkında bilgi verdi. Allah razı olsun içime su serpti. Öncelikle genetik test trambofili paneli vsr testlerini istedi mevcut durumum hakkında öngürüde bulunmak için. Asla testi pazarlamaya çalışmadan. Sonra o kadar güzel anlattı ki hangisi hangisine ne kadar yapışmış bu kromozomlar erken gebelik kaybına mı yoksa başka şeylere mi sebep olur. Gebelik haftam translokasyonum tramboflim hepsini sentezleyip yorumladı. Süper anlattı. Birde anlayacağımız dilden anlattı. Sizinle yazıştığımız konularıda konuştuk. Tüm anomalileri araştıran bi test yok henüz dedi. Benim testimde bile ucu açık bırakılmış not bölümünde....
Lütfen bunalıma girmeyin sizde. O emriyolara o testleri yapsınlar eğer bozulursa o zaman baştan denersiniz. Yok bozulmazsa çok beklemeden gebe kalma şansınız olur. Gebe kalma durumunuz nasıl. Yaşınız nedir.

Aaa ne guzel biri size guzelce anlatmis herseyi kim bu doktor? Boyle dr bulmak cok zordur. Evet dedigi gibi tum hastaliklari tarayan bir test yok henuz imkansiz zaten neredeyse. Anne kaninin alinip bakilan testin adi nedir ben de hamile kalinca hemen yaptirabiliyor muyum acaba? Ben normal yolla hamile kalabiliyorum onda cok sukur ki problem yok . En azindan ilk hamileligim istedigim ayin ertsi ayina denk geldi ve hamile kalmistim ama dustu 8. Haftada. Ben aslinda normal yolla hamile kalsam mi acaba diye dusunmeye baslamadim degil. Madem hepsinde stres olcam en azindan bi de extra hormon almiim mi acaba diyorum. 28 yasindayim ben. Ben de oyle dusunuyorum dediiniz gibi dondurulmuslara baktirayim eger bozulursa nasip degilmis derim ama dr da pek yapmak istemedi acikcasi. Sizin gorustugunuz dr genetikci mi embriyolog mu?

En baştan anlatayım. Düşüklerden sonra izmir de bi arakdaşım kendi doktorunu önerdi bu arada da en son düşükten sonra gittim kadın doğumcu bana bu testleri yaptır nasıl bilinçsizce gebe kalırsın vsr diye kızdı. Bende prof.lada görüştüm bu arada hemen bebek aspirinine başla test sonuçlarını al gel dedi. 1 şubat iribariyle başdım. martta sonuçlar çıktı önce prof.a gittim tamam bunlar sorun değil hamile kal gel gebe kalınca iğneye başlayacaksın vsr. dedi. Bu arada genetikciler herşey ihtimal dahilinde ama pgt öneriyoruz riske atmayın dedi. Sonra kadın doğumcuma gittim kesinlikle tüp bebek pgt önerdi. Rahim duvarın zaten inceldi yine düşük yapmamalısın dedi. prof.un söylediklerini anlattım zadece pıhtılaşma olsa bende hallederim iğneyle ilaçla ama traslokasyona bişey yapamayız dedi. Bende travma halinde karar aşamasına geçtim. Ege de tüp bebek için randevu aldım 3 hazirana bu arada korunmadık tabi. Sonra gebelik olunca hemen iğneyi ilave ettik 1 ay sonra bebek aspirininden coraspirine geçtik. Prof.da 9. haftada gel kandan traslokasyona bakalım dedi 2bin tl fiyat verdi. Kadın doğumcum Bebeği görelim kalp atışlarını duyalım sonra benden çıkacaksın perinatoloğa gideceksin dedi. Perinatolog 12. haftanda gel cvs yapalım dedi. eşim istemedi. Ama benim içim içimi yiyor tabi yaşıyormu kalbi atıyormu bişey olurmu olacakmı vsr.. (halen öyleyim) Arife günü kendimi garip hissettim prof.a gittim. Durumumu hatırlattım 15+larda amniyosentez yapalım dedim. Yine endişelendik 200de1 ihitmal bişey olur mu bebeğe diye. Prof.u aradım korkuyoruz kandan bakılanı yaptırıcaz dedim. O da numaramı verdi firmadan aradılar.uzman dr. Sanlı Erkan ile görüştüm. whatsapp dan test sonuçlarımı attım. Sonra bi güzel anlattı. Masal gibi. Şükürler olsun benim traslokasyonum erken düşüğe neden olanlardanmış bu haftalara gelmeniz iyiye işaret ikilinin temiz çıkması yaş durumunuz hepsi iyiye işaret dedi. kesin konuşamamakla beraber traslokasyonun bebeğer dengeli geçtiği kanaatindeyim dedi. Aklınızda soru işareti bırakmak istemiyorsanız bu testi yaptırıp 20-21. haftalarda da ayrıntılı usg yaptırıp doğuma hazırlanın vsr dedi. Dedim benim kanımdan sağlıklı bir sonuç almak mantıklı gelmiyor onu da çok güzel allattı bilimsel ama anlayacağım dilden %99,99 oranında doğruluk payı varmış. İlk kez korkularımdan biraz uzaklaştım. serbest fetal dna testi americaya gidiyormuş sonuçlar. 10 gün sonra çıkıyormuş. ücretsiz danışmanlık veriyor 0533 474 21 64 (Uzm. Dr. Sanlı Erkan)
....

çok uzun yazdım kusura bakma aylardır bu kadar rahatlamamıştım.
Hamile kalabiliyor olman büyük şans. Eğer o emriyolar bozulursa normal deneyebilirsin. Eğer seninde benim gibi bebeğin büyümesine izin vermeyen translokasyonun varsa zaten en geç 10. hafta civarı düşer. O kadar hormondan ilaçtan maddiyattan uzaklaşmış olursun. Hem vücudunu dinlendir biraz. Maşallah normal doğum olarak kaybetmişsin bebeğini. sezeryan değilsin beklemen gereken sürede yok. Allah a sığınıp dene derim normal yollarla. Ama adetinin geçmesini beklemeden şüpelendiğinde hemen gidip kan ver ki iğneye biran evvel başlatsınlar. Ben öyle yaptım.

Canim ne kadar guzel anlatmissin cok tesekkur ederim en de arayacagim bugun sanli erkani adamin adi mi erkan? Anlatayik bakalim benim translokasyon icin ne diyecek merak ettim. Gebetik bilgisi de var sanirim bu dr un. Sen suan kac haftaliksin? Masallah ne guzel dogal yollarla hamilesin simdi dimi cok cok sevindim umut oldun bana. Ablamin da diger hamilelikleri en fazla 13. Hafta olmustu sonra kalbi yavasladi dogum oldu hepsinde. Cvs neden yaptirmadi esin neden istemediniz?ben eger hamile klabilirsem cvs yaptiririm diye dusunuyorum. Bir de su amerikaya giden test kcinci haftada yaptirilabiliyor ve kac haftada sonucu geliyor? Onu bana kimse onermedi ya hayret bisey. O senden alindigi icin en risksiz olan test benim anladigim kadariyla. Fetal dna testi harikaymis valla nelere bakiliyor dr dan ogreneyim tam olarak. Bir de benim hala kanamam devam ediyor bitmedi bir turlu auanda lohusayik hala zaten daha 10 gun gecti dogumun ustunden. Bir de sen suan kaclik igne kullaniyorsun ben clexan 0,8 lik kullandim aylar boyunca. Merak ettim seninki kaclikti? Seninle konustujlarim baska forumlarda takip ettigim kadariyla aslinda ben de simdiki fikrim soyle uc tane dondurulmusumu gozum kapali tRansfer ettirmek yerine onlara cgh yaptirayim diyorum bozulan olen olursa yapacak bisey yok belki de temiz cikar olmezler hem insallah. O esnada hormon alirim sadece rahimi hazirlarlar iptalse bile en fazla bir ay ilac kullanmis olurum en azindan. Eger temiz saglikli gelirse ucunden biri bile transfer ettiririm eger gelmezse de dogal deneyeyim ve bu amerikaya giden testi de yaptiririm en erken kacinci haftada yaptiriliyor o test? Bir de ben simdi normal dogum yaptim ya ne kadar ara vermek lazim. Istanbuldaki dr lar hep en az 6 ay diyorlar antalyada beni dogurtan doktor da peronatolog dogumdan sonra ertesi gun geldi iki uc ay sonra baslayabilirsiniz isterseniz tup ister normal dedi. Burda beni dogurtan ebe de bir yil bekle canim dedi gitti. Bu konuda bir bilgin var mi?

Allah razı olsun sana da tez zamanda sağlıklı evlat nasip etsin. İnanır mısın genetik danışmanlara göre bu adam daha bilgili onların söylemediği şeyleri söyledi. Tabiri caizse sizin translokasyonunuz iyi huylu dedi. Mesela ben 2 parça kopmuş sanıyordum meğer 22 kopup 8 e yapışmış adamın adı sanlı soyadı erkan. istanbulda siz de ordaysanız yüzyüze bile görüşürsünüz. Adam kesinlikle testi satmaya çalışmadı Allah razı olsun. Anladığım kadarıyla inançlı da bir adam. Şimdi düşük sonrası gebeliğe gelince doktorlar bu konuda farklı fikirlerde olabiliyor. Geçen sene haziranda ki kürtajım da 10 gün sonra kontrole gel demişti ameliyatımı yapan doktor çok dolu olduğu için farklı bir doktora göründüm. Maşallah rahmin toparlamış hocam daha iyi bilir ama bana sorarsan hiç bekleme dedi. Asistanını örnek verdi. Bak bu kız düşük yaptı hiç adet görmeden hamile kaldı gebeliği de gayet sağlıklı dedi. Mesela yine aralıkta kürtajsız düşüğüm olduğunda doktor en az 4-6 ayda toparlar rahim demişti nisanda gebeliğim oldu Allaha şükür... Kontrole gittiğinde doktora bi daha sor istersen ama aylarca da beklemeye gerek yok zaten her denemede hamile kalınmıyor. şimdi denemeye başlarsın bakarsın 3 ay sonra gebe kalırsın yada 1,5 ay sonra. Allah bilir.
adetime 2-3 gün kala şüphelendim bide pıhtılaşma var diye adetim geçikti dedim doktora kan verdim pozitif çıktı ki idrar testinde tek çizgi çıkmıştı aynı gün. Hemen oksapar 4000 yazdı. kiloya göre veriliyor boyum 1.69 kilom 64dü o zaman. hatta şimdi kilo aldım değiştirelim mi dedim doktora böyle devam edelim bence dedi....
Eğer kısmetin tüp bebekse senin yerinde olsam kesinlikle birden fazla transfer isterdim. Zaten zor buluyoruz olmuşken çoğul gebelik olsun bir seferde bir sürü bebek. :) ne güzel.

Aradim konustum simdi amniyosentez sonucunuz cikinca bana watsapptan atin ben bi daha inceliim madem dedi. Ondan sonra bi yol izlemeye baslariz dedi translokasyon bendeki zaten yasamaz ilk gebeliginiz muhtemelen onun icin dusukle sonuclanmistir dedi. Testten falan hic bahsetmedi amniyo sonucuna gore konusalim dedik en son. Bu gebelik de muhtemelen gelisimsel bir bozukluk olmustur sonucta cok uzun kalmis dedi ilerleyen gebeliklerde genelde oyle dusunuyoruz dedi. Dondurulmuslari deneyin bana kalirsa dedi ama net konusmak icin bekleyelim bu hafta dedi cok tatli adam ne guzel anlatiyor cok sevdim rahatlatti resmen dediginiz gibi. Bu amerikaya giden testi yaptirdiniz mi siz? Kacinci haftada yaptirdiniz ve suan kac haftaliksiniz ve sonuc geldi mi :) kusura bakmayin cok soru soruyorum isterseniz ozel msj da atabilirsiniz

Rica ederim ben daha beterim çenem çok düşüktür. :)Test için uygun dönemdeymişim eğer yaptıracaksanız beklemenin manası yok dedi. Aynen adam aslında bu testi yapan lab.ın doktoru ama sağolsun satmaya çalışmıyor :) ben 15. hafta içindeyim Maşallah. Sonuçlar 10 günde çıkar dedi. benim için kapsamlı olan uygunmuş yani hem translokasyona hemde sendromlara bakılıyormuş. 2800lira civarı fiyatı. Henüz karar veremedik açıkcası. Bide perinotologla görüşelim diyoruz. Bakalım o ne diyecek. Ama amniyosentez en son tercihimiz. Ya da hiç bişey yapmayıp doğmasını beklicez. Bilmiyorum çok korkuyorum. Bi yandan da sanlı beyin söyledikleri içime su serptti. Amalarla da nasıl geçer 5 ay. Bide ben çok takıntılıyım başka kendim olmak üzere herkesin beynini yiyorum onu mu yapim bunu mu yapip bişey olur mu şöyle mi böyle mi... Benimle artık görüşmek istemeseler de anlarım yani.

cok tatlisin canim cok iyi anliyorum seni bence yaptirin bu testi madem bu kadar kapsamli harika bisey demek ki hem de 10 gunde sonuclar cikiyorsa daha da iyi:) bayildim gercekten bu kadar kisa surede cikabiliyor olmasina.masallah ayrica sana ve bebegine allah kotuluklerden hastaliklardan korusun insallah sizi aminnnn. Bence yaptir gitsin bu testi canim. Perinatolog suanda bisey goremez ki canim en iyi ihtimalle 19. Haftada falan gorebiliyorlar herseyi o da en iyi ihtimalle

Çok teşekkür ederim. O senin tatlılığın. Allah'ım tez zamanda doldursun kucağını inşallah. Bakalım nasip olursa kafamıza en çok yatan bu test oldu. Benim açtığım konudaki arkadaşlarla whatsapp grubu kurmayı planlıyoruz. Kurarsak eğer istersen senide ekleriz. Genel olarak hem pıhtılaşma hem translokasyon olanlar var çok değiliz 4-5 kişiyiz. Biribirmize destek oluruz çünkü başa gelmeden bilinmiyor yeni şeyler öğrenirsek birbirimize aktarırız vsr. Gerçi ben tanıdık çıkarız yada kavgalı küs birileri çıkarız diye biraz endişelendim ama :)

Tamam canim ekleyin beni de amin insallah canim allah herkee saglikli bebis versin insallah ozelden ekleyin beni numarami yazayim cok sagol

Aaa tamam canim neyse sen eklersin beni canim bisey paylasmak istersen buradan yazisiriz

deepliner canim merhaba bu sayfayı yeni gördüm hepsini tek tek okudum ,birsey sormak istiyorum gebelik takibinde perinatolog vs gibi durumları doktorunuzu tavsiye ediyordu ? Bana doktorum hiç bundan bahsetmedi yonlendirmedi (artı bir durum mu olması lazım bilmiyorum) ben henüz sürekli gidebileceğim bir dr bulamadım ,oturduğum yerde de çok sağlam yerler yok, kör gibiyim ne yapacağımı bilemez hallerdeyim.

Merhaba canim benim tup bebek dr um yonlendirdi ilk perinatologa. Senin henuz haftan gelmemis zaten birkac hafta sonra 21. Haftadan itibaren ayrintili ultrason icin gidersin perinatologa. Ben baya bi gezdim perinatologlari. Istanbuldaysan ve eger dr tavsiyen yoksa ben tavsiye edebilirim canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…