İşte bende onu anlamıyorum. Genetik danışmanlar dedi ki siz garantiye almak istiyorsanız pgt ile tüp bebek yapın dedi sağlıklı kromozom taşıyanlar seçilip onlar yerleştirilecek denildi. fish yöntemi traslokasyonun incelenerek dengelimi yada hangisi hangisine ne kadar yapışmış ona bakılıyor diye biliyorum. Az önce bir arkadaşda yazmış bir tüp bebek uzmanına bizzat sordum normal yollarla sağlıklı gebelik 600de1 ihtimalmış diye yazmış. iyice kafam karıştı o zaman ben 600de1 miyim siz de öylesiniz yani her birimiz 600de1 olarak doğmuşuz. Allahtan hayırlısını istemekten başka şansımız yok. Ben perinotologla görüştüm 12. haftada gel cvs yapalım dedi fakat eşim istemedi. sonra normal kadın doğum prof.u amniyosentez yapalım 15+larda gel dedi. bazı arkadaşlarda kandan alınıp yurtdışına gönderilen testlerden yaptırmış. Çok şükür 2li temiz çıktı ama özel durumuzla ilgili bunlar yeterli değil bizim için.Yok yok yazdiginiz gibi degil. Benim pgt de sadece bendeki kromozomsal probleme bakildi. Fish yontemiyle bakilabilirdi ama o yapilmadi tum kromozomlara bakilmaliydi bence. Daha yeni idrak ediyorum bunu. Amniyosentez alindi ya onda tum kromozomlara bakilacak bu hafta cikacak sanirim sonuc. Aslinda her yol nasip kismet iste belli olmuyor. Bunlarin icine girince bicok sey ogrendim. Siz eger spontan hamile kalirsaniz ya da tup pgt yaptirirsaniz bile hamileligin 12. Haftasinda cvs testi yani kordonsentez testi yaptirin. Bebegin kordonundan hucre alinip sonucu bekliyorsunuz. Amniyosentez testinden cok daha detayli bir testmis bu. Ve 3-4 haftada cikiyormus sonucu. Bundan sonra normal ya da tup olsa da ben bu cvs testini yaptiracagim
En baştan anlatayım. Düşüklerden sonra izmir de bi arakdaşım kendi doktorunu önerdi bu arada da en son düşükten sonra gittim kadın doğumcu bana bu testleri yaptır nasıl bilinçsizce gebe kalırsın vsr diye kızdı. Bende prof.lada görüştüm bu arada hemen bebek aspirinine başla test sonuçlarını al gel dedi. 1 şubat iribariyle başdım. martta sonuçlar çıktı önce prof.a gittim tamam bunlar sorun değil hamile kal gel gebe kalınca iğneye başlayacaksın vsr. dedi. Bu arada genetikciler herşey ihtimal dahilinde ama pgt öneriyoruz riske atmayın dedi. Sonra kadın doğumcuma gittim kesinlikle tüp bebek pgt önerdi. Rahim duvarın zaten inceldi yine düşük yapmamalısın dedi. prof.un söylediklerini anlattım zadece pıhtılaşma olsa bende hallederim iğneyle ilaçla ama traslokasyona bişey yapamayız dedi. Bende travma halinde karar aşamasına geçtim. Ege de tüp bebek için randevu aldım 3 hazirana bu arada korunmadık tabi. Sonra gebelik olunca hemen iğneyi ilave ettik 1 ay sonra bebek aspirininden coraspirine geçtik. Prof.da 9. haftada gel kandan traslokasyona bakalım dedi 2bin tl fiyat verdi. Kadın doğumcum Bebeği görelim kalp atışlarını duyalım sonra benden çıkacaksın perinatoloğa gideceksin dedi. Perinatolog 12. haftanda gel cvs yapalım dedi. eşim istemedi. Ama benim içim içimi yiyor tabi yaşıyormu kalbi atıyormu bişey olurmu olacakmı vsr.. (halen öyleyim) Arife günü kendimi garip hissettim prof.a gittim. Durumumu hatırlattım 15+larda amniyosentez yapalım dedim. Yine endişelendik 200de1 ihitmal bişey olur mu bebeğe diye. Prof.u aradım korkuyoruz kandan bakılanı yaptırıcaz dedim. O da numaramı verdi firmadan aradılar.uzman dr. Sanlı Erkan ile görüştüm. whatsapp dan test sonuçlarımı attım. Sonra bi güzel anlattı. Masal gibi. Şükürler olsun benim traslokasyonum erken düşüğe neden olanlardanmış bu haftalara gelmeniz iyiye işaret ikilinin temiz çıkması yaş durumunuz hepsi iyiye işaret dedi. kesin konuşamamakla beraber traslokasyonun bebeğer dengeli geçtiği kanaatindeyim dedi. Aklınızda soru işareti bırakmak istemiyorsanız bu testi yaptırıp 20-21. haftalarda da ayrıntılı usg yaptırıp doğuma hazırlanın vsr dedi. Dedim benim kanımdan sağlıklı bir sonuç almak mantıklı gelmiyor onu da çok güzel allattı bilimsel ama anlayacağım dilden %99,99 oranında doğruluk payı varmış. İlk kez korkularımdan biraz uzaklaştım. serbest fetal dna testi americaya gidiyormuş sonuçlar. 10 gün sonra çıkıyormuş. ücretsiz danışmanlık veriyor 0533 474 21 64 (Uzm. Dr. Sanlı Erkan)Aaa ne guzel biri size guzelce anlatmis herseyi kim bu doktor? Boyle dr bulmak cok zordur. Evet dedigi gibi tum hastaliklari tarayan bir test yok henuz imkansiz zaten neredeyse. Anne kaninin alinip bakilan testin adi nedir ben de hamile kalinca hemen yaptirabiliyor muyum acaba? Ben normal yolla hamile kalabiliyorum onda cok sukur ki problem yok . En azindan ilk hamileligim istedigim ayin ertsi ayina denk geldi ve hamile kalmistim ama dustu 8. Haftada. Ben aslinda normal yolla hamile kalsam mi acaba diye dusunmeye baslamadim degil. Madem hepsinde stres olcam en azindan bi de extra hormon almiim mi acaba diyorum. 28 yasindayim ben. Ben de oyle dusunuyorum dediiniz gibi dondurulmuslara baktirayim eger bozulursa nasip degilmis derim ama dr da pek yapmak istemedi acikcasi. Sizin gorustugunuz dr genetikci mi embriyolog mu?
Rica ederim ben daha beterim çenem çok düşüktür. :)Test için uygun dönemdeymişim eğer yaptıracaksanız beklemenin manası yok dedi. Aynen adam aslında bu testi yapan lab.ın doktoru ama sağolsun satmaya çalışmıyor :) ben 15. hafta içindeyim Maşallah. Sonuçlar 10 günde çıkar dedi. benim için kapsamlı olan uygunmuş yani hem translokasyona hemde sendromlara bakılıyormuş. 2800lira civarı fiyatı. Henüz karar veremedik açıkcası. Bide perinotologla görüşelim diyoruz. Bakalım o ne diyecek. Ama amniyosentez en son tercihimiz. Ya da hiç bişey yapmayıp doğmasını beklicez. Bilmiyorum çok korkuyorum. Bi yandan da sanlı beyin söyledikleri içime su serptti. Amalarla da nasıl geçer 5 ay. Bide ben çok takıntılıyım başka kendim olmak üzere herkesin beynini yiyorum onu mu yapim bunu mu yapip bişey olur mu şöyle mi böyle mi... Benimle artık görüşmek istemeseler de anlarım yani.Aradim konustum simdi amniyosentez sonucunuz cikinca bana watsapptan atin ben bi daha inceliim madem dedi. Ondan sonra bi yol izlemeye baslariz dedi translokasyon bendeki zaten yasamaz ilk gebeliginiz muhtemelen onun icin dusukle sonuclanmistir dedi. Testten falan hic bahsetmedi amniyo sonucuna gore konusalim dedik en son. Bu gebelik de muhtemelen gelisimsel bir bozukluk olmustur sonucta cok uzun kalmis dedi ilerleyen gebeliklerde genelde oyle dusunuyoruz dedi. Dondurulmuslari deneyin bana kalirsa dedi ama net konusmak icin bekleyelim bu hafta dedi cok tatli adam ne guzel anlatiyor cok sevdim rahatlatti resmen dediginiz gibi. Bu amerikaya giden testi yaptirdiniz mi siz? Kacinci haftada yaptirdiniz ve suan kac haftaliksiniz ve sonuc geldi mi :) kusura bakmayin cok soru soruyorum isterseniz ozel msj da atabilirsiniz
Çok teşekkür ederim. O senin tatlılığın. Allah'ım tez zamanda doldursun kucağını inşallah. Bakalım nasip olursa kafamıza en çok yatan bu test oldu. Benim açtığım konudaki arkadaşlarla whatsapp grubu kurmayı planlıyoruz. Kurarsak eğer istersen senide ekleriz. Genel olarak hem pıhtılaşma hem translokasyon olanlar var çok değiliz 4-5 kişiyiz. Biribirmize destek oluruz çünkü başa gelmeden bilinmiyor yeni şeyler öğrenirsek birbirimize aktarırız vsr. Gerçi ben tanıdık çıkarız yada kavgalı küs birileri çıkarız diye biraz endişelendim ama :)cok tatlisin canim cok iyi anliyorum seni bence yaptirin bu testi madem bu kadar kapsamli harika bisey demek ki hem de 10 gunde sonuclar cikiyorsa daha da iyi:) bayildim gercekten bu kadar kisa surede cikabiliyor olmasina.masallah ayrica sana ve bebegine allah kotuluklerden hastaliklardan korusun insallah sizi aminnnn. Bence yaptir gitsin bu testi canim. Perinatolog suanda bisey goremez ki canim en iyi ihtimalle 19. Haftada falan gorebiliyorlar herseyi o da en iyi ihtimalle
Âmin cümlemize inşallah. Benim özelden yazdığım mesajlar gitmiyor sanırım.Tamam canim ekleyin beni de amin insallah canim allah herkee saglikli bebis versin insallah ozelden ekleyin beni numarami yazayim cok sagol
Tamam anlaştık :) grubu kurar kurmaz eklicez.Aaa tamam canim neyse sen eklersin beni canim bisey paylasmak istersen buradan yazisiriz
Merhaba canim benim tup bebek dr um yonlendirdi ilk perinatologa. Senin henuz haftan gelmemis zaten birkac hafta sonra 21. Haftadan itibaren ayrintili ultrason icin gidersin perinatologa. Ben baya bi gezdim perinatologlari. Istanbuldaysan ve eger dr tavsiyen yoksa ben tavsiye edebilirim canimdeepliner canim merhaba bu sayfayı yeni gördüm hepsini tek tek okudum ,birsey sormak istiyorum gebelik takibinde perinatolog vs gibi durumları doktorunuzu tavsiye ediyordu ? Bana doktorum hiç bundan bahsetmedi yonlendirmedi (artı bir durum mu olması lazım bilmiyorum) ben henüz sürekli gidebileceğim bir dr bulamadım ,oturduğum yerde de çok sağlam yerler yok, kör gibiyim ne yapacağımı bilemez hallerdeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?