Tren yolu üzerinden ev almak

ceyce

YENİ YIL HEDİYESİ 65 KG
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2009
3.094
0
116
Eskişehir
Merhabalar arkadaşlar.

Benimkisi dert değil aslında kararsızım bana fikir verirseniz çok sevinirim.

2 yıl önce krediyle ev aldık ama almazolaydık üstkatımızı kalabalık bir aileye sattı mütahit ve devamlı tepemizde koşuşturan çocuklar yüksek sesle konuşan ebebeyinler ve gecenin köründe çamaşır makinesi çalıştıran bir anne var aa bu arada evin hiçbirodasındada halı yok.eşimle ben eve girmekten korkar olduk işten çıkınca eve gidip çocuğumu alıp hemen kaçıyoruz evden. şuanda başka bir ev arayışı içindeyiz bir dublex daire bulduk ama ev trenin geçtiği yerde yani evin önünden tren geçiyor sizce tren çok rahatsız edermi ses olayı nedir? böyle bir ortamda kalan arkadaşlar varsa fikir verirseniz çok sevinirim.eşime kalsa hemen alacak bu evden iyidir diyor ama kararsız kaldım.

trene 10 m falan uzaktaysa 20 dk.da bir evde hafif sallantı hissedersiniz. tren yolu zemin seviyesinin altında olduğu için toprağın salınım yapmasına sebep olur.

Son düzenleme:

canım ben 1.5 yıl tren yolu kenarında oturdum yani sıfırdı evim tren yoluna :) ilk oturduğumuzda tren sesini duyorduk sonra biz o kadar alıştık ki sonra ne banliyo ne dakikalarca süren
yük trenleri hiç birini duymaz olduk:) evimiz de falanda sallantı olmuyordu ki 5.kattaydım

teyzemin evinin onunden de tren geciyor.
1 kac sn.lik sesden sonra herhangi bir rahatsizlik olmuyor.
hatta zamnla alismislar trenin gectigini bile farketmiyorlar.
bir anne olarak ilk aklima gelen sey su oldu:
cocugunuz varmis Allah bagislasin.
ilerde buyudugunde disarda oynamak isterse ve tren yolunun cevresi guvenli degilse Allah korusun tehlikeli olabilir.

Tren sesi baya rahatsız edici oluyor alışık olmayan için
arkadaşımın evine gitmiştim tren yoluna yakın. Sürekli tren geçiyor ben ilk duyduğumda korktum ayy deniizzz noluyo bina mı yıkılıyo diye çığlığı bastım hatta
ama onlar alışık, hiç duymuyorlar bile
gayet rahat uyuyorlar falan o seste farketmiyorlar
zamanla alışırsın ama bence başka yerden bakın, ordada gürültüden kurtulamayacaksınız sonucta komsu gece ikide de üçte de olsa uyuyup gürültüyü keser, tren sabaha kadar geçiyor ama.

oof off yani. bizimde üst boş ve orda arada bi işçiler kalıyo.ilk taşındıgımızda istinasız her sabah ayaksesleri koşuşturmalar konuşmalar bagırış gülüş herşey sanki yan odada falan oluyo gibiydi işkenceydi.yeni taşınmıştık ve gitmek istiyodum gerçekten tahammül edilebilcek bişi degil. uyardık falan artık yok ses okdr ama sizin durumunuz cok feci şmdi korkuyorum üst kata öyle bi aile gelirse naparm acaba :18:

tren için bişi söyleyemicem .ama dayımlar havaalanın yakınında oturuyodu ucak sesi iniş falan acayip ses geliyodu ama onlar alışmıştı.sanırım zamanla fark edilmicek bişi oluo cokta sorun olmaz sanırım

çok sağolun kızlar yaa yangından kaçarken bende doluya tutulmak istemiyorum.
bu evi çok severek almıştık çocuk parkı yanımızda oyun alanıda var çocuğum için ama komşular bizi resmen çıldırtıyorlar tatlı dille söylememize rahmen verdikleri cevaplar ukalaca ve pişkinlikle oluyor kendilerinin 2 tane ufak çocuğu var ama gelen giden bitmiyor bizde evimizde kafa dinlemek istiyor. benimde işte korkum ya tren sesindende rahatsız olursak

allah sizi böyle komşulardan korusun.boşuna demiyorlar ev alma komşu al diye. kaç aydan beri çekiyoruz birde cevapları ukalaca yerde halı yok ya ondan geliyordur yok efendim çocuklara nasıl dur diyebiliriz biz eee biz yüksek sesle konuşmaya alışığız. vallahi kocişi zor zaptediyorum bunlar insanlıktan anlamıyorlar deyip duruyor en son h.sonu balkonda kocişimin üzerine ekmek kırıntıları silkmişler çıkacaktı yukarıya zor tuttum.

Benim bundan önce oturduğum evim tren yoluna sıfır değildi ama yakındı tren sesleri özellikle geceleri yada sabaha karşı ve sabahın erken saatlerinde beni çok rahatsız ediyordu. İyi düşünün bence. 3,5 yıl oturdum orda ama alışamamıştım .

Öğrencilik zamanımda tren yoluna 50 metre mesafede oturmuştum. Bir trenin geçip gitme süresi çok uzun sürmese de, gün içerisinde pek çok tren geçmesi durumu gayet sıkıcı bir hale getiriyor. Tren geçerken evde sarsıntı yapabiliyor, bu bile çok rahatsız ediciydi. Bir de benim deprem fobim var, çıldırıyordum. Trenler gece de geçiyor bildiğiniz gibi, benim gibi uykunuz hafifse, yorgunluktan sızana kadar uykunuz bölünüp duruyor. 1 sene kalmıştık o evde, ev arkadaşım duruma alışmıştı ama benim için felaketti. Ben olsam kesinlikle tercih etmezdim demir yoluna yakın bir ev.

vallahi canım öyle sabredip durulcak gibi degil ki.benide babam durduruyo hep anlamıyorum onuda tabii. olanlar bnm odamn üstnde oluyodu kabullenmemi istiyodu öyle olmadı tabi neden cekim ben onları ki umarım öyle bi aile gelmez valla korkuyorum bakmaya gelen giden olunca . diger komşularımız cok iyi gerçekten cok önemlli bunlar .

ceycam ablamın evinin arkasında tern yolu var camdan gözüküyor cok yakın ama zamanla alısılıyor yani ben orda kaldığımda pek rahatsız olmuyor zaman belli aralıklarla geciyor ve 2 dk sürmüyor gecede daha az geciyor sadece yük trenleri daha uzun vagonlu oluyor gece 1 gibi geciyordu o biraz uzun sürüyor ama pencere ses gecirmeyen türdense daha az gelir sadece gece cam acamazsın cocuğun odasında ama melisa hiç tren sesinden uyanmadı ki en ufak sese uyanır

benimde uykum çok hafiftir ozaman kesin gece uykularım yine kabusa döner deprem fobimde var kendimden vazgeçtim 2yaşında oğlum var o kapı sesine bile uyanan bir bebek.kocaya desen davul çalsan başında duymaz yine olan bize olur

sarsıntı olayına gelince ablamda hiç sarsıntı olmuyor belkide evle alakalı bir durum o apartmanda oturanlara bir sor istersen

sarsıntı olayına gelince ablamda hiç sarsıntı olmuyor belkide evle alakalı bir durum o apartmanda oturanlara bir sor istersen

sağol canım benim yaa kafam karıştı resmen. melisa cidden hiç uyanmadımı? korkum kerem gece uyuyamazsa.birde gece onun korkularıyla uğraşmak var. apartman daha sıfır hiçkimse taşınmamış.

sağol canım benim yaa kafam karıştı resmen. melisa cidden hiç uyanmadımı? korkum kerem gece uyuyamazsa.birde gece onun korkularıyla uğraşmak var. apartman daha sıfır hiçkimse taşınmamış.

ben cok sasırıyordum uyanmıyor diye birde gündüz tren gecerken tren tren diye cama kosuyor ağladığında tren gecerse susuyor yani cok seviyor daha küşükken tren diyemez dede derdi:)...
ama işte eve de bağlı sağlam yapıda bir evse sarsıntı olmaz yani ablamlarda hiç sarsıntı olmadı sadece tren gürültüsü o kadar oda 2 dk sürüyor

aman allahım bıdığa bak sen. en iyisi herhalde tren geçeceği bir zaman gidip bekleyeceğiz bakalım geçince ne olacak evde diye

tren yoluna yakın bir evde oturan akramda uzun süre kaldım ilk zamanlar rahatsız oluyordum ama dahja sonra hayatın içinden birşeymiş gibi alıştım duymuyordum bile bazen yada tepki vermiyordum önceki kadar alışılabilecek bir durum ama ben yinede çok yakınsa tercih etme. ve komşu olayını da okuyunca çevremizde ne kadar saygısız insanlar olduğunu hatırladım artık apartmanda oturmak zorlaştı herkes kafasına göre davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…