- 18 Kasım 2014
- 39
- 9
- 18
- 28
- Konu Sahibi balizza_17
-
hanımefendi ben bir konu açrtım ve belirttim benim gibi olan insanlar varmı diye bunun fobi olduğunu düşündüm çünkü gördüğüm delikli şeyler beni çok olumsuz etkiliyo. insanlar üstüne basa basa googledeki görüntülerden herkes rahatsız oluyo, yok fobi sahibi olmak moda oldu gibi yorumlar yapıyo yahu ayıptır bi biliçli yazın yazınızı ben niye moda diye kendimi tripofobi yapayım ayrıca ben goggledeki resimlere bakıp bakıp çıldırmıyorum normal delikli şeyler beni rahatsız ediyo dedim. aklınız başka yere gidip geliyo sanırım. ha bide nerden vardınız benim fobim var demek için fobiyim dememe. bana bunu açıklarmısınız !Sizinki fobi sayılır zaten, işlevselliğiniz yok ortamda kedi olduğunda, belirgin bir kaçınma durumunuz var, yoğun bir kaygı hissediyorsunuz. Evet bu fobi, işlevselliğiniz bozulmuş çünkü, yaşam standardınız düşüyor ortamda kedi olunca. Ama konu sahibinde böyle bir durum yok, sadece fobim var diyebilmek için fobim var diyor. Burada çoğu insan o kaşıntılı delik görüntülerine bakınca rahatsız oldu, herkes olabilir. İnsanlar böceklerden de iğrenir, rahatsız olur. Ama herkese böcek fobisi var denemez, belirgin bir işlevsizliğe sahip olması lazım. Anlatabildim mi demek istediğimi bilmiyorum, sorularınız varsa cevaplarım.
hanımefendi ben bir konu açrtım ve belirttim benim gibi olan insanlar varmı diye bunun fobi olduğunu düşündüm çünkü gördüğüm delikli şeyler beni çok olumsuz etkiliyo. insanlar üstüne basa basa googledeki görüntülerden herkes rahatsız oluyo, yok fobi sahibi olmak moda oldu gibi yorumlar yapıyo yahu ayıptır bi biliçli yazın yazınızı ben niye moda diye kendimi tripofobi yapayım ayrıca ben goggledeki resimlere bakıp bakıp çıldırmıyorum normal delikli şeyler beni rahatsız ediyo dedim. aklınız başka yere gidip geliyo sanırım. ha bide nerden vardınız benim fobim var demek için fobiyim dememe. bana bunu açıklarmısınız !
merhabalar. ! belki yazdıklarımı okuyanlar bu deli ne saçmalıyo diye tepki vericek ama araştırmalarıma göre bu bi hastalık !!
Delik fobisi ! yazarken bile içim ürperiyoror.. küçük gözenekli, delikli yuvarlak şeyler gördükçe kalbim sıkışıyo bağıra bağıra ağlamam geliyo kendimden tiksiniyorum bi iki saat gibi geçici süreyle ruhsal bunalıma giriyorum... araştırayım kurtulayım bu dertten diyorum fakat internete ne zaman yazsam daha çok kötü oluyorum çünkü kurtulmak için yazdığım yazıbeni daha çok delirtiyor önüme milyonlarca delikli gözenekli rahatsız edici fotoğraflar çıkıyor.. yenemiyorum bu korkumu.. en son doktora başvurmayı düşünüyorum. fakat benim gibi olan varmı yoksa gerçekten ben delimiyim diye buraya yazmak istedim.. benimle aynı durumda olan varmıı ?
ben değildim...demek varmış ben gibileri ):
Canımın içi,
Konunun başlığını ve içeriğini bile okuyamadım. Bunları yazarken bile ensemdeki tüyler diken diken o kadar ifrit oluyorum buna. Yıllardır eşe dosta anlatmaya çalıştığım şeyin meğer tıpta bir adı varmış, ben de birkaç yıl önce öğrendim.
Ben çare bulamadım şu anda bile çok kötüyüm aklıma sen soktun bunlarıgünün birinde çok param olursa en az 2 yıl terapiye gitmek istiyorum.
Anammm çok kötüyüm şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?