- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi balizza_17
-
e bisey yok bundaaaGoogledan bu korkuyu bilenler tarafından yapılmış photoshoplara, görsellere bakıp kendinize bu tanıyı kafanıza göre koyamazsınız arkadaşlar.
Size basitçe şöyle açıklayayım. Kağıda çizdiğim deliklere baktığınızda size pek bi korku ifade etmez değil mi. Etmez.
Googleda araştırınca aklınızı kaçırırsınız. Çünkü neden? Beden bütünlüğü, vucudu parazitler sarmış, çürüme görüntüsü. Hastalık hissi veriyor. Şimdi siz googledan kafa derisinde, elde, göğüste, ayak tabanında delikli parazitli görüntülere bakarsanız elbette korkarsınız. Bu kötü bi görüntü çünkü korkmayan anormaldir.
Yani bu dozdaysa korkunuz, basit herkesin korkacağı bir görsele aynı tepkiyi veriyorsunuz. Normalsiniz merak etmeyin kimse içinden larvalar kurtlar çıkan deliklerden hoşlanmaz.
Yeni yeni ortaya çıkan, çocuğumuzun kendine zorla görsel baka baka aşıladığı bir korku. Ve bu fotoşokçularla da besleniyor. Her şeye kendinize tanı koymayın yani
e bisey yok bundaaa
digerleri ne diyecek acabaa
ama kahvae kopugundne sut yanigindan korkuyoalmris
onlar hastalik deilki
BakinBunu yasasaydiniz moda mi diye soramazdiniz.O kadar korkunc bir his ki anlatilmaz yasanir.
justho sen bakdinmi resimleree incelyerek
Bilmiyorum canım geçmişti ama şimdi sen alıntı yapınca yine bi kaşıntı tuttu...naptin bacim yaaa
geçtimiiki
ama her bakanda olmuyor bence ya
ben aratysurmak için yazdim çikan sayfadan etkilenmedim pek
lütfen googgle da bakmayın. hamilesini sanırım bakmayın derim ben. ben de öyle bir fobi yok merak edip baktım ve kafayı yicektim iğrenç iğrenç ötesi feciiiiGoogle lamamak için kendimi zor tutuyorum. Biri ben basktim bişey olması dese de baksam.
Çok geçmiş olsun bu arada. Gerçekten seni çok rahatsız ediyorsa bir an önce destek almalisin
Tavrini anlayamadim ? Neden hararetlendin.Kelimeleri secerek yazmistim mesajimi..Kac dr gezdigim seni ilgilendirmez sen de gez bence gerizekali hadsizBakinRouge1o1 arkadasimiz cok guzel anlatmis bir alttaki mesajinda. Her allahin gunu sosyal medyada bir sey cikiyor birsey fobisi diye,herkes cullaniyor ayy bende de var diye. Bir ara herkes okb idi. Moda herhalde, kendi kendine tani koymaya herkes cok merakli. Ben bundan bahsediyorum hanimefendi. Taniyi size kim koydu?kac doktor gezdiniz? Buna gore konusalim sizinle.
Zaten igrenmeyi fobiyle karistiriyor herkes. Sosyal medyada o fotolar ciktigindan beridir ulkenin %90inda delik fobisi oldugu cikti ortaya nasil bir seyse. Bir psikiyatr bile en azindan 6-7 seanstan sonra sizde fobi olabilir diyor.Iyide o googledekilerden fobisi olmayan bile igrenir igrenc igrenc resimler
birine anlatsam delimisin ne alaka der diye korkuyorum buna pslikolok da dahil
öncelikle şunu belirteyin yazımıda okuduysanız eğer googlden resiplere bakıp bakıp deliriyorum veya ben tam bi tropofobiyim diye bir konu açmadım..araştırayım derken karşıma çıkan resimler beni dahada kötü yaptı dedim. bu bende küçüklüğümden beri olan bi huy sadece neymiş ne değilmiş diye bilgi sahibi olmak istiyorum karşımada bu görüntüler siizi kötü etkiliyosa tropofobisinizdir diyo ay dur ben bi tropofobi olayım dieyerek konuşmuyoum yani akıl satmaktan önce algılayın öyle yorumlayınn .bbBu konunun aynısı daha önce açılmış mıydı yoksa deja vu mu yaşıyorum :)
Öncelikle şunu söyleyeyim, hepimizin bir şeyler görünce, bakınca içimizin garip olduğu şeyler olabilir, bu illa fobiniz olduğu anlamına gelmez. Fobi diyebilmemiz için hayatınızı sürdürmekte zorlanmanız, ciddi işlevsizlik yaşamanız gerekmektedir. Böcekten çoğu kadın hoşlanmaz ama herkesin böcek fobisi yoktur mesela. Bu fotoğrafa bakınca her içi garip olan kişiye de aynı şekilde "tripofobi"si var denemez. Fobisi olan insanların hayatı ciddi düzeyde etkilenmektedir. O yüzden kendinize tanı koymaktan vazgeçin önce, çoğu psikologun belki "tripofobi" diye bir şeyden haberi bile yoktur. Sürekli delik görmenizi gerektiren bir hayatınız yoksa dert edilecek bir durum değil, Google Görseller'den açıp bakarak sıkıntım var demeyin, buradaki insanları da etkileyip yanlış düşünmelerine sebep olmayın derim.
pardon sanırım anlamkta kıtlık çekiyorsunuz ama ben bir daha anlatayım size.. zaten baştada belirttim hiç bir doktor gezmedim. acaba doktora başvurmalımıyım dedim. ben kendime bu tanıyı koymam veya koymamam seni niye bu kadar rahatsız ediyo ben diyorum ki küçüklükten beri gördüğüm delikli şeyler beni ürperti kendime gelmekte güçlğk çekiyorum en son bunu araştırayım tedavisi varmı derken karşıma bu duygulara rahatsızlığa sahip olanlara tropofobi deniliyor diyo bende bunu burdaki arkadaşlara açıklamak için bu kelimeyi kullandım ki bilenler bana yardımcı olsun senin gibi boşbeleş kendine niye bu tanıyı koydun diyen insanalara yazmak zamnımı çalıyo hadi sanada bbBakinRouge1o1 arkadasimiz cok guzel anlatmis bir alttaki mesajinda. Her allahin gunu sosyal medyada bir sey cikiyor birsey fobisi diye,herkes cullaniyor ayy bende de var diye. Bir ara herkes okb idi. Moda herhalde, kendi kendine tani koymaya herkes cok merakli. Ben bundan bahsediyorum hanimefendi. Taniyi size kim koydu?kac doktor gezdiniz? Buna gore konusalim sizinle.
pardon sanırım anlamkta kıtlık çekiyorsunuz ama ben bir daha anlatayım size.. zaten baştada belirttim hiç bir doktor gezmedim. acaba doktora başvurmalımıyım dedim. ben kendime bu tanıyı koymam veya koymamam seni niye bu kadar rahatsız ediyo ben diyorum ki küçüklükten beri gördüğüm delikli şeyler beni ürperti kendime gelmekte güçlğk çekiyorum en son bunu araştırayım tedavisi varmı derken karşıma bu duygulara rahatsızlığa sahip olanlara tropofobi deniliyor diyo bende bunu burdaki arkadaşlara açıklamak için bu kelimeyi kullandım ki bilenler bana yardımcı olsun senin gibi boşbeleş kendine niye bu tanıyı koydun diyen insanalara yazmak zamnımı çalıyo hadi sanada bb
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?