tripofobi korkusu (delik fobisi) !!

e bisey yok bundaaa

digerleri ne diyecek acabaa
ama kahvae kopugundne sut yanigindan korkuyoalmris
onlar hastalik deilki

e bisey yok bundaaa

digerleri ne diyecek acabaa
ama kahvae kopugundne sut yanigindan korkuyoalmris
onlar hastalik deilki

İşte onlar gerçekten bu korkuya sahip olanlar. Ben sadece googledaki kötü görsellerden etkilenenlere söylüyorum. Şu an burada ilk defa görüp araştıran herkesin önüne hastalıklı görseller çıkacak. Dolayısıyla ay ben de korktum diyecekler. Kendi kendimizi korkutmaya pek bayılıyoruz.

Bunu yasasaydiniz moda mi diye soramazdiniz.O kadar korkunc bir his ki anlatilmaz yasanir.
Bakin Rouge1o1 arkadasimiz cok guzel anlatmis bir alttaki mesajinda. Her allahin gunu sosyal medyada bir sey cikiyor birsey fobisi diye,herkes cullaniyor ayy bende de var diye. Bir ara herkes okb idi. Moda herhalde, kendi kendine tani koymaya herkes cok merakli. Ben bundan bahsediyorum hanimefendi. Taniyi size kim koydu?kac doktor gezdiniz? Buna gore konusalim sizinle.

Ayni sey bendede bu korku ama ben arastirmadim hic boyle bi seyi sadece elime boyle bisey gecerse kaldirip firlatiyorum o seyi yada gordugum an garip hareketler yapiyorum mesela topuk tasi sut tencerenin dibi tirtisli yuzeyler benimki de bole cok itici icim bi tuhag oluyor

Bakmayayım bari görsellerdenEtkilenirim falan
Kabarık yüzey mi oluyor huylandıklarınız,Yoksa sadece gözgöz olması yeterli mi sizin rahatsız olmanız için?

Google lamamak için kendimi zor tutuyorum. Biri ben basktim bişey olması dese de baksam.
Çok geçmiş olsun bu arada. Gerçekten seni çok rahatsız ediyorsa bir an önce destek almalisin
lütfen googgle da bakmayın. hamilesini sanırım bakmayın derim ben. ben de öyle bir fobi yok merak edip baktım ve kafayı yicektim iğrenç iğrenç ötesi feciiii ya da bende de var öyle bi fobi galiba çünkü baya fena oldum

Tavrini anlayamadim ? Neden hararetlendin.Kelimeleri secerek yazmistim mesajimi..Kac dr gezdigim seni ilgilendirmez sen de gez bence gerizekali hadsiz

Iyide o googledekilerden fobisi olmayan bile igrenir igrenc igrenc resimler

Iyide o googledekilerden fobisi olmayan bile igrenir igrenc igrenc resimler
Zaten igrenmeyi fobiyle karistiriyor herkes. Sosyal medyada o fotolar ciktigindan beridir ulkenin %90inda delik fobisi oldugu cikti ortaya nasil bir seyse. Bir psikiyatr bile en azindan 6-7 seanstan sonra sizde fobi olabilir diyor.

birine anlatsam delimisin ne alaka der diye korkuyorum buna pslikolok da dahil

Damagina fistik ezmesi yapisma fobisi gibi fobiler bile varken seninki cok garip degil. Ayrica tip da utanma yoktur zaten utanilacak birsey de degil. Lutfen bu on yargini kaldir. Biz bile demiyorsak o zaten demez

Deli değilsin aslında düşünüldüğünden daha yaygın bu fobi. Nişanlımda ve bir arkadaşımda da var. Nişanlım kendi burnunun üstündeki gözenekleri görmekten bile rahatsız oluyor. Puantiyeli kıyafet bile giyemiyorum yanında, kek yerken mesela bayağı rahatsız oluyor, kabarık delikli delikli kek içinden nefret ediyor. Ağlama tarzı bir tepki vermiyor ama tüyleri diken diken oluyor ve tiksiniyor bir süre fena hissediyor kendini.

Öğrendiğim kadarıyla atalarımızdan kalma içgüdüsel bir fobi. Yuvarlak, delik şekilleri genelde küf, mantar tarzı zehirli şeylerde oluşuyormuş, daha ilkel dönemlerde insanlar bu şekillerin tehlikeli olduğuna şartlanmışlar ve uzak durup korkarlarmış, kimi kişilerde günümüzde de bu içgüdüsel durum ortaya çıkabiliyormuş.

öncelikle şunu belirteyin yazımıda okuduysanız eğer googlden resiplere bakıp bakıp deliriyorum veya ben tam bi tropofobiyim diye bir konu açmadım..araştırayım derken karşıma çıkan resimler beni dahada kötü yaptı dedim. bu bende küçüklüğümden beri olan bi huy sadece neymiş ne değilmiş diye bilgi sahibi olmak istiyorum karşımada bu görüntüler siizi kötü etkiliyosa tropofobisinizdir diyo ay dur ben bi tropofobi olayım dieyerek konuşmuyoum yani akıl satmaktan önce algılayın öyle yorumlayınn .bb

pardon sanırım anlamkta kıtlık çekiyorsunuz ama ben bir daha anlatayım size.. zaten baştada belirttim hiç bir doktor gezmedim. acaba doktora başvurmalımıyım dedim. ben kendime bu tanıyı koymam veya koymamam seni niye bu kadar rahatsız ediyo ben diyorum ki küçüklükten beri gördüğüm delikli şeyler beni ürperti kendime gelmekte güçlğk çekiyorum en son bunu araştırayım tedavisi varmı derken karşıma bu duygulara rahatsızlığa sahip olanlara tropofobi deniliyor diyo bende bunu burdaki arkadaşlara açıklamak için bu kelimeyi kullandım ki bilenler bana yardımcı olsun senin gibi boşbeleş kendine niye bu tanıyı koydun diyen insanalara yazmak zamnımı çalıyo hadi sanada bb

Canim herkesin fobisi vardir veya urpertigi gorunce tiksindigi huylandigi birseyler.
AMA senin tepkilerin cok fazla. Gordugun gozenekmi her neyse onlara fazla anlam yukleme okadar bence.

Konu sahibi allah rızası için şu konuyu kapattır artık bak gene kafayı yiyecek gibi oldum ismini okuyunca bile tüylerim diken diken oluyor..

Konu sahibine abartıyorsun diyenler.. vallahi abartmıyor.. inanın kaç gündür bu konuyu 1. sayfada gördükçe bile birkaç saat kendime gelemiyorum..

hergün bir fobi çıkıyor iyi mi??
ben de doğu görevindeyken , kaldığım yer yokuş aşağıydı. neyse kaldığım yerin karşısı da bir kurum. o zaman ki nişanlım şimdi ki eşim görev yapıyordu. genel de hep dışarıda oluyordu ben geleceğim sırada. tabi kapı full kalabalık iş çıkışı falan. hergün ordan aşağıya inerken yuvarlana yuvarlana düşer miyim korkusu yaşardım. başımı yastığa koyduğum an düştüğümü görürdüm. valla kabus gibiydi. 1,5 yıl çektim o eziyeti. Allah yardımcın olsun.

darkmore hiç boşbeleş biri değildir. yorumlarını dikkate al bence. ve doktora git. belki de sen farkında olmadan büyütüp dert ediniyorsundur. benim de vardı bazı korkularım ama zamanla geçti. geçmese destek alırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…