Tripte haksız mıyım?

Haklısınız. Para muabbeti yapınca ben sinir oldum, surat astım ve odaya gittim.Zaten eşim denıze gıdelım dese de arkadaşımla da gıtmeyı dusunuyorum.Arkadaşımla da eglencelı gecıyor çünkü..Trip atmayı huy edındım.Herseyde surat yapıyorum.İstedıgım olmayınca dırek küsüyorum.
Bu doğru degil ama
Esinizle seffaf bir sekilde konuşabilmelisiniz o zaman ne anlami kalır ki eş/hayat yoldasi olmanin?

İlk iki ay içinde olsa bir şeyler daha oturmamış olabilir deyip sabır ve iletişim tavsiye ederdim fakat 8 ay olmuş. Haklısınız bence de. Özellikle izni 1er gün olan çiftler için o gün birbirinize ayrılmalı. He özel bir şey olur (doğum günü, kutlama, davet) o ayrı. Hafta içi yorgunluktan zaten karı koca pek aktivite yapılamıyor.
Aileler ile de hafta içi görüşün ya da izinli olmadığınız günler. Akşam çayına çağırın, onlara yemeğe gidin. Her iki aileye de eşit miktarda ve ölçülü. (Anladığım kadarıyla aynı şehirdesiniz hepiniz, bence 2 haftada 1 uygun)

Son olarak da isteyen bir şekilde yolunu bulur. Ekonomi çok kötü ve her şey çok pahalı ama ne bileyim ikinci el çadırlara bakar, birinden ödünç alır, kamp yerinden kiralanır, yemekler evden hazırlanır vs. benzin alacak kadar para varsa gerisi bi şekilde hallolur gibiydi.

İlk iki ay içinde olsa bir şeyler daha oturmamış olabilir deyip sabır ve iletişim tavsiye ederdim fakat 8 ay olmuş. Haklısınız bence de. Özellikle izni 1er gün olan çiftler için o gün birbirinize ayrılmalı. He özel bir şey olur (doğum günü, kutlama, davet) o ayrı. Hafta içi yorgunluktan zaten karı koca pek aktivite yapılamıyor.
Aileler ile de hafta içi görüşün ya da izinli olmadığınız günler. Akşam çayına çağırın, onlara yemeğe gidin. Her iki aileye de eşit miktarda ve ölçülü. (Anladığım kadarıyla aynı şehirdesiniz hepiniz, bence 2 haftada 1 uygun)

Son olarak da isteyen bir şekilde yolunu bulur. Ekonomi çok kötü ve her şey çok pahalı ama ne bileyim ikinci el çadırlara bakar, birinden ödünç alır, kamp yerinden kiralanır, yemekler evden hazırlanır vs. benzin alacak kadar para varsa gerisi bi şekilde hallolur gibiydi.

Ki şimdi cevaplarınızı okudum, hem depo yakın zamanda fullenmiş hem de çadırınız varmış. Eşiniz ya fazla üşengeç ya da istemiyor. Geçmişte gezme tozma maceralarınız da var. O zaman tek seçenek kalıyor 🤷🏻‍♀️

Ki şimdi cevaplarınızı okudum, hem depo yakın zamanda fullenmiş hem de çadırınız varmış. Eşiniz ya fazla üşengeç ya da istemiyor. Geçmişte gezme tozma maceralarınız da var. O zaman tek seçenek kalıyor 🤷🏻‍♀️
Depo fullendi. Ama annesigil şuan köyde. Dönüşte depo full mü gelecek. Nasıl gelecek bilmiyorum.Araba çok birşey yakmıyor. Sadece bahane. Ben izin günümüz denk gelsin diye çok iş geri çevirdim. Eşim pazar izinli. Bizim eve yakın avm var. Orada çok ilan var. İzin günümüz aynı olmayacak.Gitme şansımız kalmıyor bidaha ama yapacak birşey yok.Kız arkadaşımla gidecegim denize. Eşimin keyfinin gelmesini beklersem.

Depo fullendi. Ama annesigil şuan köyde. Dönüşte depo full mü gelecek. Nasıl gelecek bilmiyorum.Araba çok birşey yakmıyor. Sadece bahane. Ben izin günümüz denk gelsin diye çok iş geri çevirdim. Eşim pazar izinli. Bizim eve yakın avm var. Orada çok ilan var. İzin günümüz aynı olmayacak.Gitme şansımız kalmıyor bidaha ama yapacak birşey yok.Kız arkadaşımla gidecegim denize. Eşimin keyfinin gelmesini beklersem.
Gidin gezin elbette. Havanız değişsin. Bu sayede sonrasında eşinizle de daha sağlıklı iletişim kurarsınız.

8 aydır ev avm öyle sıkıldım ki

madem eşiniz böyle davranıyor size de başkalarıyla gezme hakkı gayet doğuyor. İlla denize gerek yok. Yapın çayınızı kekinizi, gidin arkadaşlarınızla bir piknik alanına. İşinizi bile onun izin gününe göre ayarlamaya çalışıyorken karşısında gördüğünüz tepki…🤷🏻‍♀ O özlesin sizinle gezmeyi, o çabalasın biraz da. Belki konuşmaktan daha iyi bir çözüm olacaktır.

Tabii en doğru zamanda bu konuyu onunla konuşun da🙏🏼

Parasi yoksa zorlamayin. Varsa neden gitmiyomus beyfendi uzerine gidin darlayin. Eve kapatmaya mi evlenmis sizinle, gezip gulup egleniceginiz zamanlar.

madem eşiniz böyle davranıyor size de başkalarıyla gezme hakkı gayet doğuyor. İlla denize gerek yok. Yapın çayınızı kekinizi, gidin arkadaşlarınızla bir piknik alanına. İşinizi bile onun izin gününe göre ayarlamaya çalışıyorken karşısında gördüğünüz tepki…🤷🏻‍♀ O özlesin sizinle gezmeyi, o çabalasın biraz da. Belki konuşmaktan daha iyi bir çözüm olacaktır.

Tabii en doğru zamanda bu konuyu onunla konuşun da🙏🏼
Geldi eve halaa suratım düşük. İçimden gülmem gelmıyor. Dışarı çıkalım yürüyelim dedi. İstemedim. Haftaya annesigil köyden gelirse inşallah gidecegiz. Gidelim dedi kendisi.O var dıye ben pazar gunlerı onunla evde kalıyorum. İşi bile ona göre ayarlıyorum. Ama sonuc evde oturmaksa degısen bırsey yok maalesef

Parasi yoksa zorlamayin. Varsa neden gitmiyomus beyfendi uzerine gidin darlayin. Eve kapatmaya mi evlenmis sizinle, gezip gulup egleniceginiz zamanlar.
Gecen aydan daha iyi maas alacak. Bayram mesaısı prım falan... Haftaya gıdelım dedı kendısı. Ama arkadaşımla da gıdecegım. Ona baglı olmamak gerekıyormus bunu anladım

Bir de siz çalışın çalışmayın fark etmez, aile ziyaretlerine daha az gitmeye, hafta içleri gitmeye yavaş yavaş başlayın.
Zaten ilk aylarımdan hatırladıgım sadece kavga,,anneme gidelim kavgası. Şuanda canı sıkılsa hadi bize gıdıp nargıle yapalım dıyor. Ki ben nargile ıcmıyorum. İşe gıreyım eşime nargıle alcam. Gıtmek zorunda kalmasın. Bu haftadan sonra izin günü eşimle aynı mı dıye bakmadan iş bakacagım. Annesıne ızın gunumu net söylemıycem. Evde olsam da işteyım dıycem 😬İşe gırsem cok rahat edecegımde işte

inşallah en kısa zamanda gönlünüze göre hayırlı bir kapı açılır iş konusunda. Ben, insanların ufacık sözlerinin dahi düşüncelerinin yansıması olduğuna inanıyorum. Eşinizin aile evine giderken hâlâ “bize gidelim” demesi bile bir şeyleri anlamaya yetiyor. Eşim böyle derse “e bizdeyiz zaten, burası ya bizim evimiz” derim😂 evlendiğini tam idrak edememiş eşiniz. Zamanla geçer demeyin önüne geçin. Alışır ve çoğalır. Baştan uyumlu olursanız sonra konusunu açtığınızda niyetiniz farklı algılanır net.

inşallah en kısa zamanda gönlünüze göre hayırlı bir kapı açılır iş konusunda. Ben, insanların ufacık sözlerinin dahi düşüncelerinin yansıması olduğuna inanıyorum. Eşinizin aile evine giderken hâlâ “bize gidelim” demesi bile bir şeyleri anlamaya yetiyor. Eşim böyle derse “e bizdeyiz zaten, burası ya bizim evimiz” derim😂 evlendiğini tam idrak edememiş eşiniz. Zamanla geçer demeyin önüne geçin. Alışır ve çoğalır. Baştan uyumlu olursanız sonra konusunu açtığınızda niyetiniz farklı algılanır net.
Haklısınız birkaç kez uyardım aslında onu. Zaten otomatik olarak çünkü ikimiz bir aileyiz diyor😬Zamanla ögrenecek inşallah ablası🤣

Evleneli 8 ay oldu. Avm dışında bir gezmemiz oldu. Anca gezmemiz eşimin annesine benim anneme gitmek. Ya da kardeşiyle balkonda nargile yapmak.Kenara atmaya yeni yeni başladık. Bende iş arıyorum. Normalde izin günümüz denk gelsin diye dikkat ederdim ama artık dikkat etmiycem. Eşime bugün dedim ki haftaya denize gidelim cumartesiden. Çadırda alırız dedim. Maksimum 1buçuk saatlik yol.O da yok arabanın sigortası var, para yok falan dedi.Çok sinir oldum ona.Tamam o da haklı ama ne kadar para gidebilir ki. 😑
Eşin tamamen bahane uydurmuş. Gerçekten para olmaz anlarım. Benim eşimde mesela kenarda paramız yoktur cepteki neyse onu yeriz gerekirse evde poğaça yap gidelim der. Bazen büyük tartisirz sana gezme falan yok tepeme çıktın der ertesi gün hadi şuraya gidelim der gezmek istesin yeterki

Back
X