Trizomi 13(Patau Sendromu) nedeniyle bebeğini kaybedenler ve sonrası...

Merhaba kardesim cok uzuldum gercekten gecmis olsun benim bebegimde ense kalinligi cikti daha bismillah ilk defa test yaptiracagim gun (ikili test). sonra dr siz nifty testi yaptirin dedi (yurtdisina gonderilen testlerden) yaptirdik bizde hemen sonuc gelmedi bekle bekle 18 gun bekledim sonra sonuc dr aradi trizomi 13 hemde en yuksek risklisinden 1/20 meger benim testimi 2 defa tekrarlamislar ondan beklemisim ikisinde de trizomi 13 cikmis neyse sonra dr bize birde detayli ultrasona girin dedi iyi bir prof gonderdi adam daha bakar bakmaz sizin cocugunu yasamaz hiplozik sol kalp sendromu var dedi gozumlede gordum ekranda birde beyinde siyahlik gordu cistegna magna buda ilerde beyninin gelismeyecegine isaret eder dedi mecburen aldirmak zorunda kaldik Allah vermesin birdaha doktorlar dediler ki bu tekrarlamaz kisaca sansizlik size denk gelmis 10.000 de 1 kiside oluyor malum ama iciniz rahat etsin istiyorsaniz gidip kan testi yaptirin dediler tabi yaptiracagim ama korkuyorum simdi peki sizinki parsiyol trizomi demissiniz bu hangi kromozom yada nasil birseymis siz sonra kan test yaptirdiniz ama dimi trizomi 13 tasiyiciligi mi var demek oluyor translokasyon?@umutlubrc

Merhaba canım sağolasın amin sana da geçmiş Allah böyle bişeyle bi daha sinamasin inşallah bizimki de şöyle oldu 2 li 3lu tarama lar da hiç bi sıkıntı yoktu gayet sağlıklı giden bi gebelik sonra 21. Hafta da ayrıntılı ultrasona girdim orda beyninde ventrikomegali çıktı çok küçük bişey doktor bundan bişey olmaz ama aklınız da kalmasın bi aninosentez yaptırın dedi yaptırdım ilk sonuç temiz hiçbişey yok ikinci sonuç geldi 13. Kromozon fazla çıkmış yani 46 XY +13 yazıyo du ben ilk başta şok oldum çünkü hiçbi sorun yok bebekte ama ama görememisler 2 elinde de fazla dan parmakları varmış bebeğin. Tabi biz bu hemgameyle uğraşırken 27 haftalik oldum sonuç çıkana kadar falan sonra bize aminosentez un array ini yaptılar acaba yanlış mı diye sonuç onda da parsiyel trizomi yazıyo bir sürü sorun siralamislar falan gelişim geriliği kafası küçük olacak vücudunda ağır kalp hastalığı fazladan parmaklar zihinsel zekası geriliği falan meğerse döllenme sırasında 12. Kromozon un yarısı kopmuş 13 e yapismis o an insan dumur oluyo hiçbişey soramiyo sun. Sonra ölü dogum yaptım malesef kromozon analizi yaptırın dediler yaptirdik bende 12 ve 13. Kromozonlar da dengeli translokasyon çıktı yer değiştirmiş kromozonlar ama taşıyıcı olmuşum. Bebeğime bu da dengesiz geçmiş eğer ki 13. Kroozmndaki fazlalik 12 de olsaydı benim gibi taşıyıcı olacaktı bebek bana öyle dediler sonra pgt tup bebek yaptırmamizi söylediler yaptırdım onu da tutmadı suan napacam bilmiyorum araştırıyorum herseyi normal denemeye de korkuyorum çünkü benim gibi olanlar da tekrarlama riski çok yüksek ya düşük oluyo ya diğeri gibi hasta oluyo yada benim gibi taşıyıcı oda nasip yani hayırlısı olsun hakkımız da gerçekten zor şeyler bide üstüne bu translokasyon belası çıktı başıma keşke sizin gibi olsaydı neler vermezdim

Ayy cok gecmis olsun cok zor cok insan okurken dayanamiyor duygulaniyor Allah vermesin birdaha insallah. simdi sizde o yuzden yuzde 50/ 50 sans oluyor degil mi bu durumda tüp bebek yaptirmaniz tabi en dogrusu olur yasinizi bilmiyorum ama ben 29 yasindayim ümidinizi kaybetmeyin Allah hayirli saglikli evlatlar nasip etsin size bizlere de insallah korkuyorum gidip kan vermeye ama gidicem gitmem lazim cunku bizde de cikabilir boyle seyler hic degilse biliriz zor bunuda tasimasi ama Allahim beterinden korusun insallah beterin beteri var vermesin rabbim B Bitter cikolataa

Tam da bilmiyorum %50 mi ne gelirse bahtina sanırım döllenme sırasında oda nasip :) tabiki en doğrusu tup bebek te oda parasız olmuyo ki yaptırım 15 bin harcadım tutmadı çöp oldu daha borcunu ödemeden kocaman bi negatif aldım parasız hiçbişey olmuyo bende 29 yaşındayım canım. Amin inşallah Allah kimseyi bu şekilde sinamasin hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Madem size doktorlar bin de bir demiş niye aklını bulandıriyosun ki ben senin yerinde olsam yaptırmazdim zaten ben hala kabullenenemedim bu translokasyon olayını keşke hiçbişey den haberim olmasaydı bu kadar hirpalamazdim kendimi akışına bırakırdım normal denerdim inan okadar sanslisin ki değerini bil

Olsun ogrenmeniz daha iyi Sizde aslında tasiyicilik var degil mi bence ne yapin biliyor musunuz bir genetik danismandan tavsiye almaniz gorusmeniz yani bu olasilik belki sizin bildiginiz kadar yuksek degil belki daha az bende bir genetik danismanin numarasi var size verebilirim isterseniz benim okudugum yazilarda da eger tasiyici olsaniz dahi trizomi13 yuzde 2 oraninda tekrarlar yaziyordu insallah tekrarlamaz hersey Allahtan B Bitter cikolataa

Bana özelden yazar mısınız kim olduğunu inşallah öyledir konuşmakta fayda var Teşekkürler aynen öyle hersey Allah tan hayırlısı olsun hakkımız da napalım

Bende Aralık annesi olacaktım ama 27 haftalık bebeğimi kaybettim Eylül ayında .. test yaptırmadık kromozomal anomali olabilir dediler .. tekrar hamilelik düşünüyorum hatta bu ay 2 gün geçti adetim derken bu gün adet oldum .. genetik test yaptırdık kan pıhtılaşmasına yatkınlık çıktı bende

Hamile kalmaktan Hem çok korkuyorum hem çok istiyorum ..dua edelim kızlar İnan'ın kimse anlamıyor bizi

Canım bana da mesaj atabilir misin genetik danışmanın bilgisini? Şimdiden teşekkür ederim.

Başın sağolsun canım bende de pıhtılaşma vardı ama aynı zamanda kromozom anomalisi çıkınca doğal denemeye çok korkuyorum

Canim kim verdi telefonu diye soruyorlar isim soy isim falan o yuzden genoks ankarayi ararsan daha iyi yardimci olurlar esrbhr

Yok ben bilmiyorum bir kere aradim telefonumu nereden aldiniz dedi bende bana verildigini soyledim ofise cagirdi telefonda zaten bilgi vermiyor danisman oldugu icin ucret isteyebilir ben gidemedim korkup ne dicek acaba diye ama ararsaniz sirketi( ankara genoks) danismanı neticede isi bu oldugu icin yardimci olmaya calisicaktir diye dusunuyorum yoksa sizin testi yaptirdiginiz yerlerinde danismani vardir kesin belki onlar para istemez ama disardan giderseniz para da isteyebilirler esrbhr

Son düzenleme:
Merhaba 13haftalık hamileyim, ikili kan testi sonuçlarım geçen hafta kötü çıktığı için bebeğimin eşinden doku alındı ve bugün trizomi 13 olduğunu öğrendik. Yarın sabah hastaneye gideceğizve muhtemelen hamileliği sonlandırmanın en iyi şey olacağını söyleyecekler. Çok üzgünüm. 41 yaşındayım. Yaşımın etkisi olduğunu biliyorum şu an kafam karmakarışık bir daha deneme diyorum. Sonra denersem aynı şey başımıza gelir mi diye korkuyorum. Allah kimseye göstertmesin bu durumu. Bebeğimi hissetmeye başlamıştım şimdi veda edeceğim :-(

Geçmiş olsun bazılarımız için hayat gerçekten zor sınavımiz büyük üzmeyın kendinizi üzüldüm aynı şeyi bende yaşadım çünkü

Ne kadar zor olduğunu biliyorum.. Allah'ım sabrını veriyor ama. Ben 6 aylık, 500 gram haliyle defnettim ama büyüğü küçüğü yok bunun, acısı bir. Ağustos ta bir yıl olacak benim hala cesaretim yok. İnşallah genetik test normal çıkarsa doğal deneyeceğim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…