Trizomi 13(Patau Sendromu) nedeniyle bebeğini kaybedenler ve sonrası...

He anladım canım şimdi, içim nasıl dahat edecekse yaptır hepsini kafanda soru işareti kalmasın. Hayırlısı neyse o olsun hakkınızda

Olsun canım umudunu yitirme sende, ne dediler sana şimdi napıcaksın sen? Allahtan umut kesilmez canım, sizlere de tattırsın bu güzel duyguyu Allahım inşallah
Amin inşallah canım dua et bize de ne olur elden bişey gelmiyo ben taşıyıcı olduğum için bana pgt tup bebek yaptırmami söylediler böyle olunca sağlıklı embriyo yu trasnfer ediyo lar yaptırdım ama tutmadı bir sürü para gitti bide psikolojim normal denersem de aminosentez yapılacak mutlaka ne çıkarsa bahtina ona göre de karar vereceksin ikisi de çok zor 8 ay oldu benim hala atlatamadim tup bebek yaptırmak ta zor normal denemekte napcagimi bilmiyorum

İnşallah olur canım sakın ümidinizi yitirmeyin yeterki, bana o zamanlar hep kötü örnek olan çevrem de vardı etrafta ama inandım dua ettim, banada demişlerdi amniyosentez olacak bilmem ne falan ben 1 kere yaptırdım amniyo zaten trizomi18 öyle aldık, 2.defa asla yaptırmam onu, hamile kaldım, enseye baktırdık, en iyi prof a gittik 4.ayda deteylı baktılar sorun yok dediler başka test mest hiçbişey yaptıemadım her test zaten stres psikoloji berbat .. dua ederim tabiki canım Allah ol desin yeterki olucak sizlerin de .. önce olmayanlara versin sizlere versin, benim çok şükür oldu 1 tane, 2.yi de 1 deneme yaptık o plansızdı, planlı olarak şimdi 1 2 ay sonra denicez, olursa olurr olmazsa da 1 evladımın canı sağolsun napalım

Güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah gönlünün güzelliğini verir rabbim benim durum farklı olduğu için bişey düşünemiyorum sadece üzülüyorum hayırlısı bakalım inşallah sana da versin rabbim herkese de

Üzülme canım Allah büyük inşallah bir kapı açılır en güzelinden sana da ..

RAbbim o kadar büyük ki ol dediğinde oldurtmayacağı şey yok. Bir yakınım rahimsiz hamile kaldı ve şu an çocuk evlilik çağında.Dua her yolun kapısını açıyor. Umutsuzluğa kapılmayacağız bol bol dua edeceğiz. Rabbim inşAllah hakkımızda en hayırlısını nasip etsin. Kendime ederken sana da çok dua edeceğim

Allah razı olsun canım bende herkese dua ediyorum hep inşallah bize de nasip eder Allah yakın zamanda

Merhaba bayanlar benimde çok fazla söyliyceklerim var bu trizomi belası ile ilgili ilk gebeligim 27 yasinda iken oldu bebegim tek umblikal arterdi yani gobek kordonundaki damarlardan birisi eksikti kendi doktorum beni üniversiteye gönderdi bi sorun cikmadi şükürler olsun doğdu sağlıklı bi şekilde 4 sene sonra bi daha bebek istedik 1 sene sonra hamile kaldım klomen tedavisi ile ama 2.5 aylıkken düşük yaptim.3 ay sonra tekrar korunmayı bıraktık tam 1 yıl sonra hamile kaldım bu sefer yine tek umblikal arter yine üniversiteye gittim bebegimin biraz küçük olduğunu amniyosentez yapmak istediklerini soylediler ben kabul etmedim çünkü zar zor hamile kalmıştım bir suru sikintilar yasamistim ve yavrum 35 haftalik dogdu 13 ocak 2018 de trizomi 13 gozleri gormuyo solunum makinasina bagli hala 4 aydir yogun bakimda hergun yanina gidip geliyorum herseferinde aglamaktan kendimden geciyorum doktorlar yasamla bagdasmiyo bu bebek burdan taburcu olamaz diyolar.keske aldırsaydım diyorum onun acı çektiğini gördükçe çok mutsuzum.iyiki burası var bunları konuşabileceğim insanlar var

Off ne diyebiliriz ki geçmiş olsun hepimizin acısı aynı sizinki daha kötüsü Allah sabır versin. Banada doğuma kadar bekleme demişlerdi 6.ayda öğrendik, ben bekleme kararı aldım ama aynı senin yaşadıklarını anlatyılar katlanabilecekmisin dayanabikicekmisin hergün hastaneye gelip acı çektiğini gçrüceksin ve hastanrden sağ çıkamicak en en fazla 1 sene o da hastanede yaşayacak dayanacaksan doğur dediler reamen bende kabul edemedim bari şimdiden acı çekelim bitsin yavrumda katlanmasın dedim .. 6.ayda doğum yaptım çok zordu ama seninki de çok zor sabırlar versin Allah refaha kavuştursun ..

Amin ins canim o kadar kotuyumki gitmediğim psikolog kalmadığı süt verdiğim için ilaçta kullanamıyorum Allah ım bana ve çocuğuma yardım et diye yalvarıyorum hergun herşeyim yarim kaldı benimle beraber hamile olan herkes doğum yaptı bebeklerine kavuştular ben hergun hastanedeyim 128 gün oldu ben doğum yapalı sadece 2 kere alabildim kucagima

İçim gitti siz bunları yazarken rabbim Bebeğinizin sifasini versin inşallah.. başa gelince aldirsan bi dert aldirmasan bi ayrı oluyo diğerinde de vicdan azabından oluyosun böyle de bebek çok acı cekiyo.. 1 tane sağlıklı çocuğunuz varmis rabbim uzun ömür versin ona da.. yaşadığınız şeyler ağır zor şeyler kendinizi de harap etmeyin.

Rabbim yardımcınız olsun, seni o kada iyi anlıyoruz ki... beklemek bebeğin kötü haberini almaktan çok daha zor. Rabbim iki hayırdan birini versin diye çok dua etmiştik. Hastaneye umutla girip hayal kırıklığıyla çıkmak gerçekten çok zor. Dualarım sizinle olacak İnşAllah Rabbim size de evladınıza da merhamet etsin hakkınızda en hayırlısı olsun en kısa zamanda inşAllah

Ben de yarın kromozom sonuçlarını alacağım, bakalım tahmin ettiğimiz gibi trizomi 13 müymüş

Ben de yarın kromozom sonuçlarını alacağım, bakalım tahmin ettiğimiz gibi trizomi 13 müymüş
Teşekkür ederim canim gerçekten beklemek çok zor hakkımızda hayırlısı olsun.benim kromozom analizim yapıldı sukur bi sorun yok eşimin sonuçlarıda bugün yarın çıkar ins.

Teşekkür ederim canim gerçekten beklemek çok zor hakkımızda hayırlısı olsun.benim kromozom analizim yapıldı sukur bi sorun yok eşimin sonuçlarıda bugün yarın çıkar ins.
Bebeğin kromozom sonuçları yeni çıktı. Tahmin ettiğimiz gibi Trizomi 13 patau sendromuymuş. Şimdi eşimle ikimiz genetik uyuma baktıracağız bakalım, inşAllah birşey çıkmaz. Siz nerde yaptırdınız, ne kadar sürede sonuçlar belli oldu?

Biz kromozom tahlillerini eğitim araştırma hastanesinde yaptırdık ben kocaelide oturuyorum kocaeli derince eğitim araştırma hastanesinde ama biraz geç cikiyo sonuçlar 3 ayda çıktı.

Biz kromozom tahlillerini eğitim araştırma hastanesinde yaptırdık ben kocaelide oturuyorum kocaeli derince eğitim araştırma hastanesinde ama biraz geç cikiyo sonuçlar 3 ayda çıktı.
Merhabalar nasılsınız? Bebekle ilgili son durum ne, bir gelişme var mı

Merhabalar nasılsınız? Bebekle ilgili son durum ne, bir gelişme var mı
Bebeğime geçen hafta katater taktilar beslenemediği için 1 haftadır sütte vermiyorlar kusuyo çünkü sadece serumla besliyolar karnı çok şişmiş kortizon ilaçları verdikleri için nefes alması için uğraşıyorlar ama benim pek umudum yok hiç kilo alamiyo.2.150 kg 35 haftalik doğdu nerdeyse 5 aydır hastanede yatiyo halen 2.700 kilosu böyle iste rabbim yavruma hayırlısını versin çok çektirmesin artik ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Rabbim biliyor ya ben de hep tez zamanda iki hayırdan biri olsun diye dua etmiştim oğlum için. Ne olacağını bilmeden beklemek çok daha zor çünkü. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir anne olarak diğer türlüsü için dua etmek kötü bir düşünce şekliymiş gibi geliyor insana ama hastanede o halini görmekten çok daha ferahlatıcı emin ol. Rabbim sana da evladına da merhamet etsin en kısa zamanda ikiniz içinde en hayırlısını nasip etsin inşAllah dualarım seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…