trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

cok sagol canmmm amin hepimiz saglikli sihhatli alalim kucagimiza bebeklerimizi

canmmm test yapmadilar zaten amniyosentez oldum testimiz temiz derken onu kastetmistim aslında öncesinde yazmıştım evet :)) .2li test haftasi zaten 11-13 haftalar.bende 11+4te 2li test yaptırdım ama sonuçları 2 ayrı doktor gördü bsy demedi. Zaten bizim bebeğimizde sorun 28.haftada çıktı. O da sadece gelişim geriliği. Doguma kadar 12 doktor gördü kimse gelişim geriliğinden başka sorun söylemedi. Demek ki diyorum yasamamiz lazımmış. Cok şükür şimdiki bebegimizde böyle bir sikintimiz yok. Allah sagsalim kucagimiza almayi da nasip etsin

elemli nasılsın canım?neler yaptın?inşallah gönlüne göre olur herşey canım ya..

balarcin, yeniumut, sevgi...sizler nasılsınız kızlar? nası gidio hayat?

elemli nasılsın canım?neler yaptın?inşallah gönlüne göre olur herşey canım ya..

balarcin, yeniumut, sevgi...sizler nasılsınız kızlar? nası gidio hayat?

merhaba canım çok şükür iyiyim sen nasılsın bayadır giremiyordum nete ben de hala bişey yok çalışıyoruz ama 5 ay oldu yaklaşık daha bişey yok allahtan hayırlısı canım

Canmm çok şükür şimdilik her şey yolunda 28. Haftamdayim. Doğumu bekliyorum sabırsızlıkla :))

sevindim canım..allahım hayırla tamamına erdirsin inşallahh

merhaba canım çok şükür iyiyim sen nasılsın bayadır giremiyordum nete ben de hala bişey yok çalışıyoruz ama 5 ay oldu yaklaşık daha bişey yok allahtan hayırlısı canım
canım en hayrlı zamanda olucak inanıyorum buraya yazıcaksın ve sevinicez beraber..umutsuzluk yok..güçlü insanalrız biz..ben de iyiyim allah a şükür..günlerimi yatarak geçirmek zor ama allahıma binlerce kez şükürler olsun şikayetim yok..sonuna kadr gerekse sonuna kadr yatarm..

arada bi ses verin siz de ya..diğerlerinden hala ses yok..ben yazalı ne kadr olmuş..ben sizi hep merak ediyorum ya. bu sitede yazıştığım herkesi..hepimiz sonunda iyi olalım inşallah..allah a emanet olun

aslında ben de öyle diyorum hayırlı zaman da sonu güzel olarak olsun canım hep öyle dua ediyor canım işallah hamile kalırsam ilk buraya yazıcam haklısın ben bayadır kimse girmiyor

kızlar merhaba çocuğumun ikisinde de trizomi 18 oldu . üçüncüyü deneyecektim ama çocuğum olmadı diye eşim beni boşuyor.

kızlar merhaba çocuğumun ikisinde de trizomi 18 oldu . üçüncüyü deneyecektim ama çocuğum olmadı diye eşim beni boşuyor.

elemli bu duruma çok üzüldüm arkadaşım bende bu nedenle bebeğimi kaybettim ama bu seninle alakalı değil ki tamamen rastlantısal,iki bebeğinde de bunu yaşaman senin suçun değil ki,bu kadar şanssızlığının üzerine bir de eşinden ayrılmana gerçekten üzüldüm..

merhaba herkese. bütün sayfaları okudum. ben de daha önce 1 düşük, 1 boş gebelik yaşadım. şu anda 17 haftalık gbeyim ama down sendromu riski var. pazartesi günü amniyosentez yapılacak. bebeğin ense kalınlığı 2.5 mm çıktı bu yüzden içim hiç rahat değil. yine de allahtan ümit kesilmez...

elemli senin adına çok üzüldüm zaten zor şeyler yaşamışsın bir de eşinle ayrılık noktasına gelmen... ayrılma sebebiniz sahiden bebek mi? eğer öyleyse hiç ümitsiz değilsin ki. çok şükür gebe kalabiliyorsun.

benim bir akrabam yaşı da oldukça büyükken(40 ın üzerinde) eşiyle boşanacaktı çocuk yüzünden. adam sorunun kadının yumurtalarının kalitesizliğinden kaynaklandığını, kendisinin çocuk sahibi olabileceğini öğrenince kadını boşamak istedi. bunlar okumuş, kültürlü insanlar değiller. kadın araştırdı etti, kıbrısta bir hastanede, başka bir kadının yumurtalarını kullanarak hamile kaldı. diğer kadını hiç tanımıyorlar. eşi ile gitti yaptı. kendi kanıyla canıyla besledi 9 ay sonra ikiz bebekleri oldu.

bilmiyorum bu konuda nasıl karar verirsiniz, herkesin kabulleneceği bir şey de değil ama benim akrabam yaptırdı. hiç kimseden de gizlemedi. çocuklar şimdi okula gidiyor. siz eğer eşinizle anlaşırsanız bunu kimseye söylemek zorunda da değilsiniz.

allahtan her şeyin hayırlısı canım. evliliğinizi sırf bu yüzden bitirmenize gerek yok. zaman kime ne gösterir belli olmaz. günlerini üzülerek geçirme, kendine iyi bak.

canım çok üzüldüm bu duruma böyle saçmalık mı olur kötü gününde yanında olması gerekirdi neyse allah yaabbim yardımcın olsun bol bol dua et rabbim hayırlısı neyse onu versin

canım ne yazacağımı bilemedim inan ama ben şuna inandım bu hayatta..geldi mi üst üste geliyor sıkıntılar..ama rabbim yardım ediyor bi noktada..sana üzülme diyemem elbette insanız hepimiz..ama bizim için neyin hayırlı neyin hayırsız olacağını bilemiyoruz hiç..bizim şer gördüklerimizde hayır, hayır gördüklerimizde şer olabilir..ben hayatımın son 4 yılını yazsam roman olur canım..hiç mi iyi şeyler olmadı..oldu tabi ama kötü olaylar daha çoktu ve yıkıcıydı hepsi..allah insana öyle bi güç vermiş ki herşeyin üstesinden gelebiliyosun öyle ya da böyle..ben bi ara antidepresan bile kullandım..sonra baktım kendime..bu kadar güçsüz olmak bana yakışmaz dedim..rabbim e dayanmak güvenmek dua etmek..bütün bunların bir sınav olduğunu kabullenmek inan bütün antidepresanlardan daha etkiliydi..sana bol bol sabırlar diliyorum..allah a dayan canım..seni bi tek O yüzüstü bırakmıyor inan buna..allah yardımcın olsun..

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, resmi olarak ta boşandık. Allaha a havale ediyorum onu. bana çok dua edin ne olur.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar, resmi olarak ta boşandık. Allaha a havale ediyorum onu. bana çok dua edin ne olur.

allah yardımcın olsun canım..inşallah bu birşeyin sonu gibi görünen olay hayatının en güzel günlerinin başlangıcı olur..allahım her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır diyor..inşallah senn için de böyle olur..gönlüne göre versn allahım..dualarım seninle..

Günaydın kızlar,

Dün patoloji sonuclarımı aldım. Yaşasaydı iki erkek bebeğim olcaktı tek yumurta ikizi ( monokaryoniklerdi ( doğal yolla olmuştu)ve sanırım zaten bu riskli gebelikmiş sanırım internette arastırdığıma göre.

Amniyotik sıvı incelenmemiş.

Birinin ense kalınlığı kalın birisi ince çıkmış. Kafa yapıları büyükmüş oldukça. Bu da kafasındaki ödemden dolayı.

Postü anomalisi mevcuttur diyor.

Mikroskopik bulgular: desiduada inflamasyon mevcut.

Birde bir kaç organları hakkında bilgi yazıyor gözler basık burun bilmemne gibilerinden

Herhalde gelişimleri tamamlanamadığı için öyle . Zamanla hani hamilelik belirtilerinde de yazıyor ya kulaklar mesela bilmem kaçıncı hafta olması gereken konumuna ulastı filan diye . Sanırım bu bununla ilgili bir durum diye düşünüyorum doktora soramadım..Aklıma gelmedi

Sizce nedir bu durum.

Doktora sordum tahmin ettiğim gibi çıktı genetik test yaptıralım dedi. tamam dedik zaten ikinci kez aynı şeyleri yaşamak istemiyorum önlemimi almak istiyorum.

Kromozomlarımıza filan bakılacak genetik testlerde bizlik bir sorun var mı diye?

Doktor sizlik olma ihtimali %4 dedi.

yani %96 döllenme aşamasındaki problem gibi görünüyor dedi.

İkinci kez böyle bir şey yaşama ihtimalim var mı :'( Bu kötü şanstan mı böyle oldu.

Doğmazlardı zaten bebişlerim :'( en fazla doğumdan bir saat sonra ölürlermiş :'( yaşama sansı yokmuş.

Zaten biri 12-13 haftada biri 11-12 haftada kalmış gelişimi :'( ben doktora gitmişim onlar bir hafta içinde vefat etmiş :'(

nolur bir akıl verin.

3 hafta sonra folbiole filanda başlayacağım. doktor 3 ay korunma verdi 3 ay sonra test yaptıracağım sonrada çalışmalara başlayacağım

doktor anomalili bebek demişti son kontrolümde . bir çeşit down sendromuna yakın dedi.

Merhaba
Down sendromu riskiniZ olduğunu yazmıştınız amniyosentez sonuclarınız nasıl çıktı merak ettim
Benimde 2li test riskim 1/45
Ultrasonda ense kalınlığı 4.5 çıktı
Burun kemiği gözükmüyor
Yuksek down sendromu riski diyor doktor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Amniyosentez sonucum cok sukur temiz cikti. Olacakla ölecegin onune gecilemiyor. Hep oyle dusunmeye calistim ama cok yipratici bir donemdi sonuc beklemek. Allah hepimizin yavrusunu saglicakla bagislasin.

merhabalar..hep kendi kendime sözler vermiştim burda kötü şeyleri paylaştığım gbi bir gün iyi şeyler de paylaşıcam die..o günler geldi çok şükür..ben de bugüne kadar yorum yaptığım her topiğe başımdan geçenleri yazıp umut olmak istedim..o yüzden en başından paylaşıcam yaşadıklarımı..ilk gebe kaldığımda lekelenmeler kanamalarla 10. haftaya kadar geldim.sonra bebeğimde ense kalınlığı tespit edildi..sıvı alındı..trizomi 18 olduğu ve yaşamıycağı anlaşıldı..fakat kürtajı istemedim 20.haftaya kadar bekledim..dedikleri oldu karnımda öldü meleğim..sonrası suni sancıyla düşük..korunma..5 ay sonra yeniden hamile kaldım..ikili testimiz falan yapıldı..herşey güzelken 16. haftada bir sabah aniden suyum geldi..sonrası yine suni sancıyla düşük..yine korunma dönemi..6 ay sonra tekrar hamile kaldığımda ilk işim iyi bir doktor bulmaktı..doktorum ikincide suyum geldiği için rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi ve 13.haftada rahim ağzına dikiş atıldı sonra devamlı yatak istirahati..devamlı derken cidden devamlı..sadece tuvalet ve banyo için kalkıodum ayağa..imkansız gbi geliyo önce ama sonra alışıyo insan :) bu dönemin zorluğunu anlatmama bile gerek yok..ilaçlar iğneler..yeri geldi hastanede yattım..vs.nihayet 38.haftaya geldiğimde dikişlerim alındı.ve sezaryenle aldım oğlumu kucağıma..yaşadığım tüm acılara tüm üzüntülere değdi sonunda..bugün oğlum bir aylık ve sünnetini bile oldu : allahım yaşamak isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin..size bunları böyle detaylı yazdım çünkü eminim bir yerlerde benm gbi benm asla bebeğim olmıycak die düşünüp kahrolan bi sürü insan var..size sesleniyorum..umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin..bugün ya da yarın o bebek size gelecek..önce kendinizi buna gerçekten inandırın..allahımın yanında zor die bişe yok..günü geldiğinde allahım hepinizin kucağını sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun..kimseyi evladıyla sınamasın rabbim..

Çocuğun olmuyor diye boşayan adamdan hayır gelmez... Evlenirken bir söz verilir iyi günde kötü günde diye... Ama senin eşin kötügünde destek olacağına kaçmayı yegelemiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…