merhabalar..hep kendi kendime sözler vermiştim burda kötü şeyleri paylaştığım gbi bir gün iyi şeyler de paylaşıcam die..o günler geldi çok şükür..ben de bugüne kadar yorum yaptığım her topiğe başımdan geçenleri yazıp umut olmak istedim..o yüzden en başından paylaşıcam yaşadıklarımı..ilk gebe kaldığımda lekelenmeler kanamalarla 10. haftaya kadar geldim.sonra bebeğimde ense kalınlığı tespit edildi..sıvı alındı..trizomi 18 olduğu ve yaşamıycağı anlaşıldı..fakat kürtajı istemedim 20.haftaya kadar bekledim..dedikleri oldu karnımda öldü meleğim..sonrası suni sancıyla düşük..korunma..5 ay sonra yeniden hamile kaldım..ikili testimiz falan yapıldı..herşey güzelken 16. haftada bir sabah aniden suyum geldi..sonrası yine suni sancıyla düşük..yine korunma dönemi..6 ay sonra tekrar hamile kaldığımda ilk işim iyi bir doktor bulmaktı..doktorum ikincide suyum geldiği için rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi ve 13.haftada rahim ağzına dikiş atıldı sonra devamlı yatak istirahati..devamlı derken cidden devamlı..sadece tuvalet ve banyo için kalkıodum ayağa..imkansız gbi geliyo önce ama sonra alışıyo insan :) bu dönemin zorluğunu anlatmama bile gerek yok..ilaçlar iğneler..yeri geldi hastanede yattım..vs.nihayet 38.haftaya geldiğimde dikişlerim alındı.ve sezaryenle aldım oğlumu kucağıma..yaşadığım tüm acılara tüm üzüntülere değdi sonunda..bugün oğlum bir aylık ve sünnetini bile oldu :allahım yaşamak isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin..size bunları böyle detaylı yazdım çünkü eminim bir yerlerde benm gbi benm asla bebeğim olmıycak die düşünüp kahrolan bi sürü insan var..size sesleniyorum..umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin..bugün ya da yarın o bebek size gelecek..önce kendinizi buna gerçekten inandırın..allahımın yanında zor die bişe yok..günü geldiğinde allahım hepinizin kucağını sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun..kimseyi evladıyla sınamasın rabbim..
Çocuğun olmuyor diye boşayan adamdan hayır gelmez... Evlenirken bir söz verilir iyi günde kötü günde diye... Ama senin eşin kötügünde destek olacağına kaçmayı yegelemiş...
merhabalar..hep kendi kendime sözler vermiştim burda kötü şeyleri paylaştığım gbi bir gün iyi şeyler de paylaşıcam die..o günler geldi çok şükür..ben de bugüne kadar yorum yaptığım her topiğe başımdan geçenleri yazıp umut olmak istedim..o yüzden en başından paylaşıcam yaşadıklarımı..ilk gebe kaldığımda lekelenmeler kanamalarla 10. haftaya kadar geldim.sonra bebeğimde ense kalınlığı tespit edildi..sıvı alındı..trizomi 18 olduğu ve yaşamıycağı anlaşıldı..fakat kürtajı istemedim 20.haftaya kadar bekledim..dedikleri oldu karnımda öldü meleğim..sonrası suni sancıyla düşük..korunma..5 ay sonra yeniden hamile kaldım..ikili testimiz falan yapıldı..herşey güzelken 16. haftada bir sabah aniden suyum geldi..sonrası yine suni sancıyla düşük..yine korunma dönemi..6 ay sonra tekrar hamile kaldığımda ilk işim iyi bir doktor bulmaktı..doktorum ikincide suyum geldiği için rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi ve 13.haftada rahim ağzına dikiş atıldı sonra devamlı yatak istirahati..devamlı derken cidden devamlı..sadece tuvalet ve banyo için kalkıodum ayağa..imkansız gbi geliyo önce ama sonra alışıyo insan :) bu dönemin zorluğunu anlatmama bile gerek yok..ilaçlar iğneler..yeri geldi hastanede yattım..vs.nihayet 38.haftaya geldiğimde dikişlerim alındı.ve sezaryenle aldım oğlumu kucağıma..yaşadığım tüm acılara tüm üzüntülere değdi sonunda..bugün oğlum bir aylık ve sünnetini bile oldu :allahım yaşamak isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin..size bunları böyle detaylı yazdım çünkü eminim bir yerlerde benm gbi benm asla bebeğim olmıycak die düşünüp kahrolan bi sürü insan var..size sesleniyorum..umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin..bugün ya da yarın o bebek size gelecek..önce kendinizi buna gerçekten inandırın..allahımın yanında zor die bişe yok..günü geldiğinde allahım hepinizin kucağını sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun..kimseyi evladıyla sınamasın rabbim..
merhaba yorgunbulutlar gözün aydın yüce rabbim analı babalı buyutsun darısı başımıza diyelim bende hamileyim20 haftalık olduk çok şükür şimdilik bir sorun yok testler güzel çıktı dün ayrıntılıda temiz çıkınca için daha bir rahatladı yüce rabbim herkesin yüzünü güldürsün
Gözün aydın. Çok sevindim. Allah hayırlı etsin inşallah.....
merhaba sana teşekkür etmek istiyorum.başından sonuna kadar yaşadıklarını yazdığın için.çoğunlukla sonuçların ne olduğu yazılmıyor.9 temmuzda amiyosentez yaptırdım.ense kalınlığı 5.8 kalpte sağ da 1 sol da 2 parlama var sonuçları bekliyorum.sonlandırma derler mi merak ediyorum.Merhaba arkadaşlar, bu hafta içinde bende bebeğimi trizomi 18 nedeniyle kaybettim.Süreç şöyle ilerledi: ilk öncelikle ikili testte sıkıntı çıkmadı.önce bebek bir hafta geriden geldi.sonra geriden gelmesi 2 hafta oldu.sonra 17 gün.geriden gelmesinden şüphelenildi.Daha sonra bağırsağın küçük bir kısmının kordona taşmış olduğu görüldü.Sonra araştırdım daha iyi bir prof. bulduk o birkaç sorun daha gördü (sol elin 3 parmağı hafif bükük duruyor,sağ ayak da hafif eğri dedi) diğer küçük sorunları da ekledi.beyinde küçülmeyen kistler(normal de küçülüp kaybolurlarmış) kalp odalarında büyük küçük problemleri.bunlar tek başına küçük problemler ama hepsi bir araya gelince ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor dedi ve amniyosentez yapıldı(20.hafta da) . 1 hafta sonra fish sonuçları geldi.Maalesef ki Trizomi 18. yaşamla bağdaşmayan bir hastalık dedi. %95 karnında ölür çünkü gelişemiyor devamlı geriden gelmesi açılıyor dendi.ölmese bile doğduktan sonra ölür dendi.Benim bebeği normal yolla doğurma sürecim çok zor geçti.Acemiliğime geldi tıp fakültesi hastanesine yattım.Yatmaz olaydım.Gittiğim gibi beni doğumhaneye aldılar yanıma da kimse giremedi.Tek başıma oda da o psikoloji ile o acılarla kaldım 2 gün boyunca . Ne doktorlar doktora benziyordu ne hemşireler hemşireye! Resmen öldüm öldüm dirildim.Benim ilk gebeliğimdi.Rahmim açılmamış.suni sancı işe yaramıyor.adet ağrısı kadar ağrı veriyor.sonra rahmime 3 balon koydular onları şişirdiler(rahmin genişlemesi ve bebeğin çıkması için) tam bir işkenceydi! o kadar bağırdım çağardım ağladım ki balonların havasını 2/3 indirdiler. ama yine de korkunç bir işkence oldu. (4 saat sonra )nihayet bebek geldi .sonra plasentası gelmedi.onu da etimden söke söke çıkardılar.böyle acı olacağını bilseydim 4 yerimden sezaryanla kesin alın derdim.benimki böyle zor oldu .siz siz olun tıp fakültesi hastanelerine gitmeyin.bebek 22 haftalıkken doğdu 260 gr doğdu.doktorların ultrasonda göremediği bir şey daha vardı damak dudak yarıklığı.bebeğimiz hastaneden aldık defnettik.
Merhaba ben turizmi 13 nedeni ile bebegimi kaybettim.zor bir işlem değil elimden ve benden kan aldılar bir ay sonra sonuçlar geldi kromozomlarimizin normal olduğuna dair.
merhaba
hamileliğimi sonlandıralı 3 gün oldu. trizomi 18 tanjim tanıısı konuldu. 13 haftalık hamileydim.ense kalınlığı 9,ense ve koltuk altlarında kis oluşmuştu.1 profösör ve 3 uzmanın teşhisleri hamileliği sonlandırmak yönündeydi ve malesef üzülerek uygulamak zorunda kaldık.İnşallah bundan sonra ne biz nede bir başkası böyle bir şeyle karşılaşmaz.Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
Arkadaşlar ben 38 yaşındayım bu hastalık da anne yaşı da etkin bir faktör. Yaşı 30 un altında olup da trizomiy teşhisi konulan arkadaşlar var mı? neden bu soruyu sordum. çünkü tekrardan hamilelik düşünüyorum ve aynı sonuçla karşılaşmaktan korktuğum için.
Benim de yaşım 27 trizomi 18 sebebiyle 4 ay önce kaybettim bebeğimi. Böyle şeyler yaşayınca ister istemez korkuyo insan tekrar başına gelecek diye tabi. Ben de geçen ay korunmayı bıraktım gebelik düşünüyorum artık hakkımızda hayırlısı her şeyin.merhaba
hamileliğimi sonlandıralı 3 gün oldu. trizomi 18 tanjim tanıısı konuldu. 13 haftalık hamileydim.ense kalınlığı 9,ense ve koltuk altlarında kis oluşmuştu.1 profösör ve 3 uzmanın teşhisleri hamileliği sonlandırmak yönündeydi ve malesef üzülerek uygulamak zorunda kaldık.İnşallah bundan sonra ne biz nede bir başkası böyle bir şeyle karşılaşmaz.Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
Arkadaşlar ben 38 yaşındayım bu hastalık da anne yaşı da etkin bir faktör. Yaşı 30 un altında olup da trizomiy teşhisi konulan arkadaşlar var mı? neden bu soruyu sordum. çünkü tekrardan hamilelik düşünüyorum ve aynı sonuçla karşılaşmaktan korktuğum için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?