trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

yorgunbulutlar müjdeni daha yeni okudum. Allah hayırlı bir evlat etsin inşallah. Çoooooook sevindim. Bebişinin adını ne koydun.

Çocuğun olmuyor diye boşayan adamdan hayır gelmez... Evlenirken bir söz verilir iyi günde kötü günde diye... Ama senin eşin kötügünde destek olacağına kaçmayı yegelemiş...

aynen öyle canım. llah kötü insanlarla karşılaştırmasın.. Hayatmda bu kadar bencil bir insanın var olacağı hiç aklıma gelmezdi. bu adamdan çocuğum olsa ne olurdu ki. ben nesebe çok inanırım. iyi ki olmamış bu da Allah tan.

merhaba yorgunbulutlar gözün aydın yüce rabbim analı babalı buyutsun darısı başımıza diyelim bende hamileyim 20 haftalık olduk çok şükür şimdilik bir sorun yok testler güzel çıktı dün ayrıntılıda temiz çıkınca için daha bir rahatladı yüce rabbim herkesin yüzünü güldürsün

Gözün aydın. Çok sevindim. Allah hayırlı etsin inşallah.....

Merhaba arkadaşlar, bu hafta içinde bende bebeğimi trizomi 18 nedeniyle kaybettim.Süreç şöyle ilerledi: ilk öncelikle ikili testte sıkıntı çıkmadı.önce bebek bir hafta geriden geldi.sonra geriden gelmesi 2 hafta oldu.sonra 17 gün.geriden gelmesinden şüphelenildi.Daha sonra bağırsağın küçük bir kısmının kordona taşmış olduğu görüldü.Sonra araştırdım daha iyi bir prof. bulduk o birkaç sorun daha gördü (sol elin 3 parmağı hafif bükük duruyor,sağ ayak da hafif eğri dedi) diğer küçük sorunları da ekledi.beyinde küçülmeyen kistler(normal de küçülüp kaybolurlarmış) kalp odalarında büyük küçük problemleri.bunlar tek başına küçük problemler ama hepsi bir araya gelince ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor dedi ve amniyosentez yapıldı(20.hafta da) . 1 hafta sonra fish sonuçları geldi.Maalesef ki Trizomi 18. yaşamla bağdaşmayan bir hastalık dedi. %95 karnında ölür çünkü gelişemiyor devamlı geriden gelmesi açılıyor dendi.ölmese bile doğduktan sonra ölür dendi.Benim bebeği normal yolla doğurma sürecim çok zor geçti.Acemiliğime geldi tıp fakültesi hastanesine yattım.Yatmaz olaydım.Gittiğim gibi beni doğumhaneye aldılar yanıma da kimse giremedi.Tek başıma oda da o psikoloji ile o acılarla kaldım 2 gün boyunca . Ne doktorlar doktora benziyordu ne hemşireler hemşireye! Resmen öldüm öldüm dirildim.Benim ilk gebeliğimdi.Rahmim açılmamış.suni sancı işe yaramıyor.adet ağrısı kadar ağrı veriyor.sonra rahmime 3 balon koydular onları şişirdiler(rahmin genişlemesi ve bebeğin çıkması için) tam bir işkenceydi! o kadar bağırdım çağardım ağladım ki balonların havasını 2/3 indirdiler. ama yine de korkunç bir işkence oldu. (4 saat sonra )nihayet bebek geldi .sonra plasentası gelmedi.onu da etimden söke söke çıkardılar.böyle acı olacağını bilseydim 4 yerimden sezaryanla kesin alın derdim.benimki böyle zor oldu .siz siz olun tıp fakültesi hastanelerine gitmeyin.bebek 22 haftalıkken doğdu 260 gr doğdu.doktorların ultrasonda göremediği bir şey daha vardı damak dudak yarıklığı.bebeğimiz hastaneden aldık defnettik.

çok geçmiş olsun... bende 20 haftalıkken normal doğumla yaptım. benide pek kolay olmadı hastaneye yattığım günün ertesi günü doğum gerçekleşti çok şükür bu olaylardan 2 sene geçti ve şuan gayet sağlıklı bir kızım var 14 aylık normal doğum yaptığım için doktor 3 ay korunmanın yeterli olacağını söylemişti. Rabbim tez zamanda seninde kucağını sağlıklı bir bebekle doldursun

Allah size ve kızınıza sağlıklı ,uzun,hayırlı ömürler versin Balarcin. duanız için teşekkür ederim

merhaba sana teşekkür etmek istiyorum.başından sonuna kadar yaşadıklarını yazdığın için.çoğunlukla sonuçların ne olduğu yazılmıyor.9 temmuzda amiyosentez yaptırdım.ense kalınlığı 5.8 kalpte sağ da 1 sol da 2 parlama var sonuçları bekliyorum.sonlandırma derler mi merak ediyorum.

amniyosentezde her şey %100 belli olacaktır. inşallah olumsuz bir şey çıkmaz.bende ense kalınlığı 2.4 idi.

Merhaba kızlar, 5 martta bebeğimi kaybettiğimden beri bütün kayıp konularını baştan sona okuyorum. Benim sorunum trizomi18 değildi. Benim genetiğimde sorun çıktı. 2 ve 13 kromozomları translasyonuymuş. Bebeğimdede 2 de monozomi 13 ye trizomi tespit edildi amniyosentez ile. Gebeliğim sonlandırıldı.

A ayselinko özellikle senin yazını görünce yazmak istedim. Yıl olmuş 2015 bu Nasıl bir işlence Nasıl dayandın. Neden çıkıp gitmedin o hastaneden. Rahimde balon şişirme nedir ilk kez duyuyorum.

Allah'a şükürler ediyorum benim Dr'um bana hiç acı çektirmedi. Sabah 9da hastaneye yattım. Gün boyu vajinal ve ağızdan hap aldım. Akşama doğru suni sancı verildi. 7 de başladı sancım,9 da doğuma girdim. O anda bayılttı beni. Uyandığımda herşey bitmişti.

Dr lerinizi iyi seçin anlayışlı olsun arkadaşlar. zaten psikolojik acı çekiyoruz birde fiziksel çekmeyelim.

Sevgili hanımlar bende trizomi 18 sendromlu bebeğimi 7 aylıkken normal doğumla doģurup kaybettim. Benim sorum şu olacak sizlere doktor bizi 19 mayıs hastanesine sevk etti test ićin sorun bizde mi değil mi diye. Bu testleri yaptıran var mı ne gibi işlemler yapılıyor. Yardımcı olun lütfen.

Merhaba ben turizmi 13 nedeni ile bebegimi kaybettim.zor bir işlem değil elimden ve benden kan aldılar bir ay sonra sonuçlar geldi kromozomlarimizin normal olduğuna dair.

Merhaba ben turizmi 13 nedeni ile bebegimi kaybettim.zor bir işlem değil elimden ve benden kan aldılar bir ay sonra sonuçlar geldi kromozomlarimizin normal olduğuna dair.

Sadece kan mi alıyolar hani adetim suan onunla bi alakasi yok dimi o yuzden gitmedim hastaneye alt muayene felan olir diye. Birde bir sorum daha olacak eşinize ne islem yaptilar. Cok tsk ederim ilgilendginiz icin

Her ikimizende koldan kan aldılar adetle bir ilgisi yok muayeneye gerek yok yani.bu kadar stres yapma inan bana basit bir işlem.

Merhaba, ben de 15 haftalık bebeğimi trizomi 18 nedeniyle kaybettim. Kalbi durmuştu önce ilaçla düşük yaptım sonra kürtaj oldum. İlk gebeliğimdi.Teşhisi ;ikili tarama için gittiğimde ultrason görüntüsünde ense kalınlığı fazla ve vücut etrafında ödem görüntülendi daha sonra kanama geçirdim düşük tehlikesi yaşadım bir kaç gün hastanede yattım hapla tedavi oldum. Bu sırada koryon villus yapıldı .Hastaneden çıktıktan 5 gün sonra kontrol için gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim.koryom villus sonucunda trizomi 18 tanısı konuldu. 2,5 ay geçti ikinci adetimi oldum tekrar hamile kalmak istiyorum ama bir kaç ay daha beklesem mi yoksa korunmayı bıraksam mı karar veremiyorum korkularım var tabi ki. Lütfen bu durumu yaşayanlar ve tekrar hamile kalanlar var ise paylaşın umut olun bize

merhaba
hamileliğimi sonlandıralı 3 gün oldu. trizomi 18 tanjim tanıısı konuldu. 13 haftalık hamileydim.ense kalınlığı 9,ense ve koltuk altlarında kis oluşmuştu.1 profösör ve 3 uzmanın teşhisleri hamileliği sonlandırmak yönündeydi ve malesef üzülerek uygulamak zorunda kaldık.İnşallah bundan sonra ne biz nede bir başkası böyle bir şeyle karşılaşmaz.Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
Arkadaşlar ben 38 yaşındayım bu hastalık da anne yaşı da etkin bir faktör. Yaşı 30 un altında olup da trizomiy teşhisi konulan arkadaşlar var mı? neden bu soruyu sordum. çünkü tekrardan hamilelik düşünüyorum ve aynı sonuçla karşılaşmaktan korktuğum için.

Bende trizomi 18 sendromlu doģum yaptım ama aldırmadım 28 haftalık erken dogumla doğup öldü. Aldırmaya yüreğim ve vicdanın elvermedi cok şkür ki Allah ım 2mizide acı çektirmedi. Benimde yasim 20 her yasta her bebekte olabilir ama tabiki sizin yas riskinizde varmis ama o öyle oldu diye 2. Side oyle olacak diye birsey yok. Eylulün 2sinde dogum yapmistim suan da 28 haftalik yine hamileyim cok sukur bunda bi sıkıntımız yok. Yuregini ferah tut dua et ins tekrar hamile kaldginda sorun cikmaz.

Benim de yaşım 27 trizomi 18 sebebiyle 4 ay önce kaybettim bebeğimi. Böyle şeyler yaşayınca ister istemez korkuyo insan tekrar başına gelecek diye tabi. Ben de geçen ay korunmayı bıraktım gebelik düşünüyorum artık hakkımızda hayırlısı her şeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…