Benim de yaşım 27 trizomi 18 sebebiyle 4 ay önce kaybettim bebeğimi. Böyle şeyler yaşayınca ister istemez korkuyo insan tekrar başına gelecek diye tabi. Ben de geçen ay korunmayı bıraktım gebelik düşünüyorum artık hakkımızda hayırlısı her şeyin.
Cok geçmiş olsun inşallah bi daha böyle şeyler yaşamayız çok zor günlerden geçmişsiniz. Bana da tanı konulmadan önce karnında ölür yaşamaz denildi özele gittim belki bir umut güzel şeyler duyarız diye ama o kadar acımasız senaryolar yazdı ki bizi aşağıladı küçümsedi nefret ettim o doktordan devlet hastanesinde daha vicdanlı daha anlayışlı doktorlar gördüm. Özel hastaneler işi ticarete çevirmiş yani... neyse ki geçti o günler zamanla unutuluyo bazı şeyler şu an tekrar hamileyim 7 haftalık kalp atışlarını da gördüm insallah bu sefer bizimle olur yavrumuz korkularım var tabi ama.herşeyin hayırlısı olsun diyorumMerhabalar bende yaklaşık iki yıl öncesinde trizomi 18 den bebegimi kaybettim. 9 aylik gebelik surecinde ne yazıkki gitmiş oldugum o kadar özel dr.hicbirsey anlamadı.dogumdan sonrada 8 ay yasabildi.melegim bu 8 aylık süreçte çok acılar çekti. Cok sıkıntılı çok zor bir süreçti.Rabbim bir daha yasatmasin.simdi tekrar düşünüyorum ve haliyle korkuyorum. .trizomi 18 den sonra tekrar bebek sahibi olanlar lütfen bilgi verir misiniz
Cok geçmiş olsun inşallah bi daha böyle şeyler yaşamayız çok zor günlerden geçmişsiniz. Bana da tanı konulmadan önce karnında ölür yaşamaz denildi özele gittim belki bir umut güzel şeyler duyarız diye ama o kadar acımasız senaryolar yazdı ki bizi aşağıladı küçümsedi nefret ettim o doktordan devlet hastanesinde daha vicdanlı daha anlayışlı doktorlar gördüm. Özel hastaneler işi ticarete çevirmiş yani... neyse ki geçti o günler zamanla unutuluyo bazı şeyler şu an tekrar hamileyim 7 haftalık kalp atışlarını da gördüm insallah bu sefer bizimle olur yavrumuz korkularım var tabi ama.herşeyin hayırlısı olsun diyorum[/QUOTE
Rabbim sabrini versin bidaha yasatmasin...bence bi daha dogal denemeyin tüp bebek ile pgt uygulayin emriyolara veee saglikli bebisiniz olsun insallahAminnn Rabbim bidaha yasatmasin. .burda bi cok kisinin yorumunu okuduğum kadarıyla canlı dogum gerceklestiren yok.ya düşük ya da kurtajla sonlandirilmis.ama Rabbim bize o melegimizi görüp ona bakmayida nasip etti.iyikide etti.cok özlüyoruz onu ama biliyoruzki o da bizi cennette bekliyor olacak inşallah. .dediginiz gibi ozel dr.lar tam ticaret adamları.anlamadilar gormediler belkide Allah bilmemizi istemedi.neyse yaşayıp göreceğimiz varmış. Sizin hamileliginizede cok sevindim. Allah hayırlı ugurlu etsin inşallah. Saglikla kucaginiza almayı nasip etsin.benim 6 yasindaki oglum bu durumdan cok etkilenmisti..hala sorar unutmaz. .kardes istiyor yaoda öyle hasta olursa korkusu var.ne diyelim Rabbim oğluma sağlıklı hayırlı bir kardes nasip eder inşallah
Sağolun duanız için.Sağlıklı bir oğlunuz varmış bu yaşadığımıza rastlantı diyorlar tekrar yaşama riskiniz artıyo ama normal çocuk sahibi olma şansınız %99 dedi doktorlar genetik bölümüyle görüştük kromozom analizi yaptırdık birşey çıkmadı. Bence size de bu sefer sağlıklı bir bebeğiniz olacaktır canınızı sıkmayın inşallah o bebeğiniz şefaatçi olacaktır size yaşadığımız her şerde bir hayır vardır...Aminnn Rabbim bidaha yasatmasin. .burda bi cok kisinin yorumunu okuduğum kadarıyla canlı dogum gerceklestiren yok.ya düşük ya da kurtajla sonlandirilmis.ama Rabbim bize o melegimizi görüp ona bakmayida nasip etti.iyikide etti.cok özlüyoruz onu ama biliyoruzki o da bizi cennette bekliyor olacak inşallah. .dediginiz gibi ozel dr.lar tam ticaret adamları.anlamadilar gormediler belkide Allah bilmemizi istemedi.neyse yaşayıp göreceğimiz varmış. Sizin hamileliginizede cok sevindim. Allah hayırlı ugurlu etsin inşallah. Saglikla kucaginiza almayı nasip etsin.benim 6 yasindaki oglum bu durumdan cok etkilenmisti..hala sorar unutmaz. .kardes istiyor yaoda öyle hasta olursa korkusu var.ne diyelim Rabbim oğluma sağlıklı hayırlı bir kardes nasip eder inşallah
Canım bolbol dua et Allah El açıp dua edeni geri çevirmez illa ki verir Rabbim insallah ama herseyin bir zamanı var kismetinde yazılıysa zamanın gelmesini bekliyor sadece.Rabbim şükürler olsun ben doğum yapıp bebegimi kucağıma alıp eve girene kadar rüya gibi gelmişti bana inanamıyorum hala gözlerine baktığım zaman ilk iş Rabbim şükür ediyorum.Allah belki bol bol şükür etmek için yaşattı bu acıyı bize belki de yaşadığımız bu kötü olayın sonucun da vereceğimiz tepkiye göre sınava tabi tutulduk.Ama şu kesin ki biz bu acıyı görecek yasayacakmisiz kaçış yoktu yani.inşallah en kısa zamanda kucağına alırsın sağlıcakla bebeginiEyrana kardeşim yazdıkların umut oldu bana. çok zor bi süreç ten sonra herşeyin düzene girmesi sağlıkla Bebeğinizi kucağıniza almanız beni çok mutlu etti. Dilerim Rabbim bizimde yüzümüzü güldürür.. çok isterim yeniden gebe kalıp bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı. korkuyorum işte. Hep dua ediyorum. Belki bu kez kabul olur.
size kesinlikle ayrıntılı araştırma yaptırmanızı tavisye ederim.benim ilk hamileliğimde gelişim geriliği vardı.aldırmayı düşünmediğim için tarama aminiosentez yaptırmadım.dediler ki trisomy 18.bidaha yaşamazsın zaten falan filan.sonra bebeğim vefat etti.sonra kan tahlilleri yaptırdık.genetiğe gittik ama sadece kromozom sayılarımıza baktılar eşimle benim.normaldi.şimdi 14 gün önce bebeğimi kaybettim.ikinci hamileliğimde aynı rahatsızlıkları tekrar duydum.bebeğim genetik merkezine gitti.hem otopsi hemde ayrıntılı incelemesi yapılacak sonuçlar 2-3 haftaya çıkacak inşallah.bu hamileliğimde 3 lü tarama yaptırdım.trisomy 18 riski okadar düşük çıktıki.ayrıntılı ultrasona geldiğim dr da zaten bu trisomy 18 e benzemiyor dedi.daha ağır bir vakka dedi.diyeceğim oki meğer benim ki trisomy değilmiş.size kesin o diyebildiler mi.?onlar size tahlil uygun görmeselerde ısrarala bütün tahlillerinizi yaptırın.tekrardan bu acıyı yaşamamak için en azından elinizden geleni yapın.eşinizin detaylı arştırılmasını isteyin(sperm...vb)kendinizin de aynı şekilde.ben ısrarala istememe rağmen yapmamıştı prof gerekli görmediler.bakın sonrasında bunu yaşadım ve şimdi incelemeye alınacağız.ama ben bittikten sonra((
dr lara herşey normal.çok soğukkanlı,umurlarında değil gibi hareket ediyorlar.siz düşün peşine işlerinizin.inşallah sağlıcakla alırız hepimiz evlatlarımızı....
Sevgili hanımlar bende trizomi 18 sendromlu bebeğimi 7 aylıkken normal doğumla doģurup kaybettim. Benim sorum şu olacak sizlere doktor bizi 19 mayıs hastanesine sevk etti test ićin sorun bizde mi değil mi diye. Bu testleri yaptıran var mı ne gibi işlemler yapılıyor. Yardımcı olun lütfen.
Benimde dün ultrason incelemesinden. Dolayı trizomi18 şüphesiyle amniyosentez yapıldı sonuç için bekliyorummerhaba bebeğinizi kaçıncı haftada kaybettiniz acaba?
Aminnn Rabbim bidaha yasatmasin. .burda bi cok kisinin yorumunu okuduğum kadarıyla canlı dogum gerceklestiren yok.ya düşük ya da kurtajla sonlandirilmis.ama Rabbim bize o melegimizi görüp ona bakmayida nasip etti.iyikide etti.cok özlüyoruz onu ama biliyoruzki o da bizi cennette bekliyor olacak inşallah. .dediginiz gibi ozel dr.lar tam ticaret adamları.anlamadilar gormediler belkide Allah bilmemizi istemedi.neyse yaşayıp göreceğimiz varmış. Sizin hamileliginizede cok sevindim. Allah hayırlı ugurlu etsin inşallah. Saglikla kucaginiza almayı nasip etsin.benim 6 yasindaki oglum bu durumdan cok etkilenmisti..hala sorar unutmaz. .kardes istiyor yaoda öyle hasta olursa korkusu var.ne diyelim Rabbim oğluma sağlıklı hayırlı bir kardes nasip eder inşallah
Bende trizomi 18 sendromlu doģum yaptım ama aldırmadım 28 haftalık erken dogumla doğup öldü. Aldırmaya yüreğim ve vicdanın elvermedi cok şkür ki Allah ım 2mizide acı çektirmedi. Benimde yasim 20 her yasta her bebekte olabilir ama tabiki sizin yas riskinizde varmis ama o öyle oldu diye 2. Side oyle olacak diye birsey yok. Eylulün 2sinde dogum yapmistim suan da 28 haftalik yine hamileyim cok sukur bunda bi sıkıntımız yok. Yuregini ferah tut dua et ins tekrar hamile kaldginda sorun cikmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?