trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

Merhabalar bende yaklaşık iki yıl öncesinde trizomi 18 den bebegimi kaybettim. 9 aylik gebelik surecinde ne yazıkki gitmiş oldugum o kadar özel dr.hicbirsey anlamadı.dogumdan sonrada 8 ay yasabildi.melegim bu 8 aylık süreçte çok acılar çekti. Cok sıkıntılı çok zor bir süreçti.Rabbim bir daha yasatmasin.simdi tekrar düşünüyorum ve haliyle korkuyorum. .trizomi 18 den sonra tekrar bebek sahibi olanlar lütfen bilgi verir misiniz

Cok geçmiş olsun inşallah bi daha böyle şeyler yaşamayız çok zor günlerden geçmişsiniz. Bana da tanı konulmadan önce karnında ölür yaşamaz denildi özele gittim belki bir umut güzel şeyler duyarız diye ama o kadar acımasız senaryolar yazdı ki bizi aşağıladı küçümsedi nefret ettim o doktordan devlet hastanesinde daha vicdanlı daha anlayışlı doktorlar gördüm. Özel hastaneler işi ticarete çevirmiş yani... neyse ki geçti o günler zamanla unutuluyo bazı şeyler şu an tekrar hamileyim 7 haftalık kalp atışlarını da gördüm insallah bu sefer bizimle olur yavrumuz korkularım var tabi ama.herşeyin hayırlısı olsun diyorum

Aminnn Rabbim bidaha yasatmasin. .burda bi cok kisinin yorumunu okuduğum kadarıyla canlı dogum gerceklestiren yok.ya düşük ya da kurtajla sonlandirilmis.ama Rabbim bize o melegimizi görüp ona bakmayida nasip etti.iyikide etti.cok özlüyoruz onu ama biliyoruzki o da bizi cennette bekliyor olacak inşallah. .dediginiz gibi ozel dr.lar tam ticaret adamları.anlamadilar gormediler belkide Allah bilmemizi istemedi.neyse yaşayıp göreceğimiz varmış. Sizin hamileliginizede cok sevindim. Allah hayırlı ugurlu etsin inşallah. Saglikla kucaginiza almayı nasip etsin.benim 6 yasindaki oglum bu durumdan cok etkilenmisti..hala sorar unutmaz. .kardes istiyor yaoda öyle hasta olursa korkusu var.ne diyelim Rabbim oğluma sağlıklı hayırlı bir kardes nasip eder inşallah

Rabbim sabrini versin bidaha yasatmasin...bence bi daha dogal denemeyin tüp bebek ile pgt uygulayin emriyolara veee saglikli bebisiniz olsun insallah

Sağolun duanız için.Sağlıklı bir oğlunuz varmış bu yaşadığımıza rastlantı diyorlar tekrar yaşama riskiniz artıyo ama normal çocuk sahibi olma şansınız %99 dedi doktorlar genetik bölümüyle görüştük kromozom analizi yaptırdık birşey çıkmadı. Bence size de bu sefer sağlıklı bir bebeğiniz olacaktır canınızı sıkmayın inşallah o bebeğiniz şefaatçi olacaktır size yaşadığımız her şerde bir hayır vardır...

Yorgunbulutlar, post:]
merhabalar..hep kendi kendime sözler verldibirisinda kötü şeyleri paylaştığım gbi bir gün iyi şeyler de paylaşıcam die..o günler geldi çok şükür..ben de bugüne kadar yorum yaptığım her topiğe başımdan geçenleri yazıp umut olmak istedim..o yüzden en başından paylaşıcam yaşadıklarımı..ilk gebe kaldığımda lekelenmeler kanamalarla 10. haftaya kadar geldim.sonra bebeğimde ense kalınlığı tespit edildi..sıvı alındı..trizomi 18 olduğu ve yaşamıycağı anlaşıldı..fakat kürtajı istemedim 20.haftaya kadar bekledim..dedikleri oldu karnımda öldü meleğim..sonrası suni sancıyla düşük..korunma..5 ay sonra yeniden hamile kaldım..ikili testimiz falan yapıldı..herşey güzelken 16. haftada bir sabah aniden suyum geldi..sonrası yine suni sancıyla düşük..yine korunma dönemi..6 ay sonra tekrar hamile kaldığımda ilk işim iyi bir doktor bulmaktı..doktorum ikincide suyum geldiği için rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendi ve 13.haftada rahim ağzına dikiş atıldı sonra devamlı yatak istirahati..devamlı derken cidden devamlı..sadece tuvalet ve banyo için kalkıodum ayağa..imkansız gbi geliyo önce ama sonra alışıyo insan :) bu dönemin zorluğunu anlatmama bile gerek yok..ilaçlar iğneler..yeri geldi hastanede yattım..vs.nihayet 38.haftaya geldiğimde dikişlerim alındı.ve sezaryenle aldım oğlumu kucağıma..yaşadığım tüm acılara tüm üzüntülere değdi sonunda..bugün oğlum bir aylık ve sünnetini bile oldu : allahım yaşamak isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin..size bunları böyle detaylı yazdım çünkü eminim bir yerlerde benm gbi benm asla bebeğim olmıycak die düşünüp kahrolan bi sürü insan var..size sesleniyorum..umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin..bugün ya da yarın o bebek size gelecek..önce kendinizi buna gerçekten inandırın..allahımın yanında zor die bişe yok..günü geldiğinde allahım hepinizin kucağını sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun..kimseyi evladıyla sınamasın rabbim..[/QUOTE]

Sen yuregi ne guzel bi insansın. 2 yıl önce yazdığın yazı şu sıkıntılı anlarımda nasıl iyi geldi nasıl umut oldu bi bilsen. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. Sanada teşekkür ederim yorgunbulut :)

24 eylül de 18 haftalık gebeliğim sonlandı. süreç 15 haftalık ken bebeğime omfoseli teşhisi konuldu. Yani karın çevresi tam kapanmaması sonucu bağırsakların üzerinde deri olmadığını ince bir zar olduğunu söylendi. Bunun tek başına olmayacağını başka bir rahatsızlığın tetikledigini soyledi doktor. Genel durumu gayet iyiydi. Karın çevresinde ki gelişimi dışında herşey iyiydi.lakin ege Üniversitesindeki doktor kesinlikle amniyosentez dedi. Yaptırdık. Trizomi 18 teşhisi ile bi kere daha yıkıldım. Bissürü bissürü bişi dediler kurul da sonlanmayı onayladı. 6 saat Sunni sancıyla gebelik sonlandı. Çok zor bi süreç hergün ağlıyorum.zaman herseyin ilacı derler bekliyorum.. çıkarken bişeyler dediler ama su an hiç bir şey hatırlamıyorum. Sadece elime verdikleri çıkış kağıdına bakakaldim öylece "120 gram erkek..."

of of Rabbim sabır versin bize,

Allah kimseye yaşatmasın diyecegim ama yinede Rabbim bilir.2014 kasım ayında gebeligim trizomi 13 nedeni ile sonlandırıldı. Yaşadığım acının büyüklüğünü anlatamam yaşamla bağdaşmayan bir hastalık olması biraz rahatlatıyor beni ama ne olursa olsun çok zor bir durum doktorlar doğduğunda yasamayacsgini ve büyük ihtimalle karnimda öleceğini buda anne icin risk olacağını söylediler. Gebeligim sonlandırdık ama 6 yaşında olan kızım için hayat durdu hep ağladı kardeşini hiç unutmadı. Ona mektuplar yazdı. Psikolojim o kadar bozuktu ki bir daha bebek sahibi olamayacağım kızım kardeşsiz kalacak korkusuyla 10 ay geçti bur kez olsun mezara gidemedim eşim gidiyor ama ben cesaret edemiyorum.inanın bana anne karninda bebegin ölmesi çok daha iyi bir durum.10 ay sonra tekrar hamile kaldim kendi kendime tüm testleri yaptıracağım söz vermiştim amniyosentez harmony kordon sentez. Ve hiç birini yaptirmadim tevekkül ettim Rabbim sen hayırlısını ver sana emanet dedim.doktorum da çok iyiydi her gittiğimde durumumu bildiğinden 20 dakika bazen yarım saat ultrason la inceledi. Sonunda bebegimi kucağıma aldım. Hergün ağlayan kizimin gözyaşları durdu.aralarında 8 yas var okşar mutlu ki hergün şükürler olsun allahım bana böyle sağlıklı bir kardeş verdiğin için diyor.Allah bir oğlumu aldı adını emir ayaz koymustum.şimdi bir oğlum oldu ben adını emir yahya koydum.sağlıkla yaşasın inşallah. Hergün yüzüne bakıp şükür ediyorum. Ama diğer canımı canımın yarısını toprağa verdim onun acısı hiç bitmiyor bazen o kadar üzülüyorum ki iki gün ruh gibi oluyorum sürekli beynimde o oluyor.Allahım acaba bana küsmü ben oğlumla bir araya gelebilecek miyim.çok acı çekiyorum ve biliyorum hiç hafiflemeyecek

Eyrana kardeşim yazdıkların umut oldu bana. çok zor bi süreç ten sonra herşeyin düzene girmesi sağlıkla Bebeğinizi kucağıniza almanız beni çok mutlu etti. Dilerim Rabbim bizimde yüzümüzü güldürür.. çok isterim yeniden gebe kalıp bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı. korkuyorum işte. Hep dua ediyorum. Belki bu kez kabul olur.

Canım bolbol dua et Allah El açıp dua edeni geri çevirmez illa ki verir Rabbim insallah ama herseyin bir zamanı var kismetinde yazılıysa zamanın gelmesini bekliyor sadece.Rabbim şükürler olsun ben doğum yapıp bebegimi kucağıma alıp eve girene kadar rüya gibi gelmişti bana inanamıyorum hala gözlerine baktığım zaman ilk iş Rabbim şükür ediyorum.Allah belki bol bol şükür etmek için yaşattı bu acıyı bize belki de yaşadığımız bu kötü olayın sonucun da vereceğimiz tepkiye göre sınava tabi tutulduk.Ama şu kesin ki biz bu acıyı görecek yasayacakmisiz kaçış yoktu yani.inşallah en kısa zamanda kucağına alırsın sağlıcakla bebegini

Amiiin canım. Rabbim tüm çocuklara sağlık versin. Zaten yapabildiğimn tek şey dua edip beklemek. Inşallah bende güzel Günlerimi buraya yazacağım. Benim gibi başkasına umud olucam..

Merhaba. Bende 13 haftalık gebeyim ve geçen hafta ense kalınlığı 8.4 kalp anomali var dedi drlar. 6. Parmak ve dudak damak yarığından şüphelendiler. Aldır dediler amniyosentes yap dediler yapmam bişi değiştrmicek diye düşünüyorum çünkü aldırmak istemiyorm. Benm durumumda olup doğum yapan varmı acaba

merhaba bebeğinizi kaçıncı haftada kaybettiniz acaba?

merhabalar siz nasıl bi süreç atlattınız nemde şuan 29 haftalık hamileyim trizomi 18 teşhisi konuldu ultrason görüntüsünden siz kendinizmi sonlandırdınız acaba ?

bizimde ultrason bulgularından koydular canım ben amniyosentez de yaptırmadım eğer aldırmıycaksan gerek yok denildi tarama testlerini yaptırmışmıydınız siz gelişme geriliği v armı bebeğinizde

merhabalar sizin nasıl oldu acaba bende şuan 30.haftalık hamileyim sonlandırmayacağız nasıl bir süreç geçirdiniz?

bende şuan 30.haftalık hamileyim bizde sonlandıramadık siz nasıl bi süreç atlattınız erken doğum nasıl oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…