trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

selam canım ben hayat koşuşturması iş güç çalışıyorum herşeyin yolunda olduğuna sevindim herşeyin hayırlısı geç olsun sonu güzel olsun ben de 29unda hastalandım bilmiyorum doktor bana eylül ekim gibi denemeye başla demişti ama ben bu ay denemek istiyorum ama bi yandan da bekliyeyim diyorum anlıycağın kararsızlık yaşıyorum belki önumüzde ki ay beraber hamile kalırız canım ))))

canım sonuçlarının temiz çıktığına sevindim üzülme canım seninde imtihanın bu şekilde yüce rabbim sevindirsin canım genetikçinin saydığı ihtimaller ne sende dualarımdasın canım herşey gönlümüzce olsun yüce rabbim dualarımızı kabul etsin

aynen canım bende öyle diyorum geç olsun temiz güzel olsun diye... ama yine de insan üzülüyor. valla ilk ikisi de aynı anda olmuş buda beraber olur inşAllah :) Rabbim bu sefer kucağımıza almayı nasip etsin kararsızlık yaşama canım zaten hemen olmuyor. gerçi umarım bu sefer hemen olur. çok dua ediyorum buaralar bide sürekli ağlama modundayım beraber hamile kaldığımız arkadaşımın bebeği oldu benim de eylül başında kızım dünyaya gelicekti yaşasaydı sanırım o tarih yaklaştıkca daha kötü olmaya başlıyorum ... diycek yapıcak bişi yok dua etmekten başka Rabbim herkezin yüzünü güldürsün en yakın zamanda hayırlı bir şekilde inşAllah...

canım ben atlattım o durumu gün yaklaştıkça hatta o gün geldiğinde daha kötü oluyor insan:-( ama sonrasında toparlanmaya başlıyon ben öyle oldum bazen diyorum yaşasaydı 2.5 aylık olucaktı oğlum beni çok düşündürüyor bir görsen hep kardeşnden bahsediyor onu soruyor ne zaman gelicek diyor artık nasıl cvp vericeğimi bilmiyorum oda bana cesaret veriyor ve hamile kalmaya isteğim artıyor neyse canım kısmet artık rabbim dualarımızı kabul etsin bu mübarek günde hepimizi sevindirsin en hayırlısını versin inşallah

ah canım ya ben anladım mı ki... 3. de aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. genetik temiz çıktı ama dr. yumurta yada spermde bir bozukluk olabilir ama o zaman farklı kromozomlarda olmalıydı dedi. neden hep 18. bir ihtimel daha var 25 milyonda bir görülen tesadüf. başka bir genetikçi yumurta sayın az tüp bebek ve pgt ile şansın %15 en iyisi sağlıklıyı bulana kadar doğal yollarla dene dedi. kolay sanki.

canım benim doktorlar ne derse onu yapmak zorundayız yapıcak bişi yok. bende çok korkuyorum tekrar aynı şey olursa naparım bilmem ama Rabbim kimselere yaşatmasın. yeni yeni toparlanıyorum hala bebek görmeye dayanamıyorum Rabbim tez zamanda hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşAllah... sen şimdi tüp bebek tedavisine başladın mı? yoksa doğal yolla olmasını mı bekliyeceksin?

merhaba kızlar nasılsınız. ben internete sık giremiyorum. onun için geç cevap veriyorum. kusura bakmayın.

tüp bebek + pgt için tedaviye başladım. 3 yumurta toplandı. 1 tanesi pgt ye girdi. inanamayacaksınız ama embriyonun sağlıklı olup olmadığı belirlenemedi. alınan hücrenin stoplazması bölünmüş dna sı bölünmemiş. tekrar bir hücre alalım dediler. ben de istemedim. dolayısıyla transfer iptal.

5 bin liraya yakın paramız gitti. aldığım hormonlarda cabası.

eğer tutmasa bile sağlıklı embriyo olduğunu bilseydim doğal yollarla deneme cesaretim olurdu. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. bana bir akıl verin. göze alamıyorum. tüp bebeklede şansım çok az..

slm canım nasılsın neler yapıyorsun merak ettim güzel haberlerini bekliyorum canım

iiyim canım ne yazık ki bu ayda hüsranla sonuçlandı bu ay daha fazla yılıkdım çünkü çevremde en yakın iki kişinin de hamile olduğunu öğrendim bende çok umutluydum ama malesef.... sen naypıyorsun var mı bir gelişme...

canım allah yardımcın olsun..yine sıkıntılar yaşamışsın ama sabır ve duadan başka yol yok...bebeğim yok bebeğim yok die ağlarken 2.5 ay önce aniden babamı kaybettim.yazarken bile inanamıyorum..beterin beteri her zaman varmış..bebek yine olur derken kızıyodum insanlara..şimdi anlıyorum ne demek istdiklerini..allah nasip edrse bebek yine olur ama benm bi daha babam olmıycak...ne acılar varmış dünyada...allahım beterinden korusun yine de ne diyelim..

slm napıyorsun uzun zamandır görünmüyorsun.... güzel haberlerini bekliyoruz

iyi dielim canım adettendir...iyi dielim iyi olalım.bebeğimin acısına 3 ay olmamıştı ki babamı kaybettim büyük bi şokla..acı acı üstüne...son 3 senedir başımıza gelenleri anlatsan yok artık der inanmazlar..takdir allahın..elbet bahar gelecek bize de..biz de gülücez elbet..şu an daha yeni korunmayı bıraktık..kısme nasip..biraz umursamaz oldum artk..ilkinde ölücektim stresten heyecandan araştırmalardan...şimdi bıraktım akışına..mevla görelim neyler neylerse güzel eyler...

başın sağolsun canım, Allah rahmet eylesin babana. Evet insanın başında bir derdi varsa herşeyi unutuyor. Halimize şükretmemiz lazım her zaman. Kendini çok üzme.

canım diğer topikten öğrendim babanı kaybettiğini başın saoğolsun biliyorum çok acı ama Allah kimseye kaldıramıyacağı yük vermiyor. her fırtınalı günün ardından güzel güneşli günler doğar derler bekleyip görücez canım güzel günleri bizim evlerimizede güneş doğucaktır elbet. aynen bende son bir senedir yaşadıklarıma inanamıyorum ama takdir Allah'dan. 02 eylül benim doğum günümdü ve eğer bebeğim yaşamış olsaydı 02 eylülde bebeğimi kucağıma alacaktım ama ne yazıkki o günü ağlamakla geçirdim. senin durumun şuan için bizden daha ağır ama bende bebeğimi kybettiğim aydan 1 ay sonra babamda böbrek yetmezliği olduğunu ve artık diyalize bağlı yaşıyacağını öğrendim. belki şimdi dersin keşke yaşasaydıda diyalize bağlı olsaydı diye çokda haklısın ama bu durum bile beni inanılmaz yıkıma uğrattı... sabır ve dua etmekden başka çaremiz yok. ben korunmayı bırakalı 4 ay oldu ama hala birşey yok daha önceki 2 hamileliğimde hep istediğim ay hamile kalmıştım.şimdi neden olmadığına anlam veremiyorum. kürtaj olanlarkolay hamile kalamıyor diye duydum nekadar doğru bilmiyorum ama çok korkuyorum... normal doğumla bebeğimi benden aldılar ama sonrasında beni bayılttıkları için ne yaptıklarını bilmiyorum. görüşmek üzere...

başın sağolsun canım, Allah rahmet eylesin babana. Evet insanın başında bir derdi varsa herşeyi unutuyor. Halimize şükretmemiz lazım her zaman. Kendini çok üzme.

sağol canım..buna şükür elbette ama üstüste gelen acılar çok yıprattı beni..normal bi insan gibi düşünemez yaşayamaz oldum..devamlı kötü bişiler olacak duygusuyla yaşıyorum..devamlı öleceğim korkusuyla yaşıyorum..bi psikologla görüşmem lazım aslnda biliyorum ama diğer hastalıklarımdan ona sıra gelemedi..hayrlısı rabbimden..

çok sağol canım..inşallah o bahsettiğin güneşli günleri de gösterir allahım bize..bazen dayanılmaz oluyor düşünceler insanın beyninde uğulduyor...bebek konusunu ise hiç sorma o... o kadr hassas olan ben şu an korunmayı bıraktığım halde antibiyotik de içtim ağrı kesici de..çünkü devamlı başka sebeplerden hastaneye gidiyorum..sanırım vücut kaldırmıo artık..bi ton ilaç içtim..bu arada içmem gereken ilaçları da içemedim..folik vs..koyvermiş bi durumdayım...herşey rabbimin elinde..o isterse foliksiz de verir yavrumu bana..vermezse de denecek bişe var mı..allahım sana da gönlüne göre verir de en güzel zamanda hamile kalırsn inş..fazla düşünmemeye çalış..inan ben öyle bi akışına bıraktım ki ben bile şaşıyorum..bu dünyada ağzımın tadıyla hamile kalırsam pinpiriklilikle değil huzur içinde yaşamak istiyorum bunu ya..hayrlısı allahtan...

yorgunbulutlar ,balarcin kendinize gelin.... her zaman daha kötü durumda olanları düşünün.... o anda insan yapamıyor ama.. beni düşünün. ben bile kendimi toparladım.

balarcin kendine sıkıntı yapma hamile kalamıyorum diye. kesin psikolojiktir senin durumun. ama tıkanıklık olup olmadığına bir baktır. sana yapılan işlemleri ben iki kere yaşadım. bizimkiler normal kürtaj değil. kazımıyorlar. sadece plasentayı alıyorlar. o yüzden korkma....

yorgunbulutlar biraz sabırlı ol. hayatın boyunca başına gelen sıkıntılardan nasıl kurtulduysan Allah yine yardım edecektir.sabırlı olmamız lazım....

benim yaş faktörümde var. artık bu yaştan sonra hamile kalabilir miyim, sağlıklı olur mu Allah bilir. doktorlar çok ümitsiz. yaptırdığım tüp bebekte de embriyo sağlıksız çıktı. transfer edilmedi. keşke sizin yaşlarınızda olsaydım. her yolu denemek için çok fazla şansım vardı. zaman sıkıntısı yoktu.........şimdi "Allahım hayırlısını ver, ama böyle takdir ettiysen gönlümü razı et." diye dua ediyorum sadece.

kızlar ben inanıyorum ikinizinde Allahın izniyle sağlıklı bebişleri olacak. sonrada bu yazdıklarınıza bakıp vayyy be neler yaşamışım diyeceksiniz...................

canım benim çok doğru söyliyorsun ben baya bi sıkıntı yapıyorum kendime ama elimde değil işte eğer bu ayda güzel haber alamazsam doktora gitmeyi düşünüyorum. daha önce dış gebelikte rahim filmi çektirmiştim hiç bir problem görünmüyordu bunda çektirmedim şimdi eğer hamile kalmazsam doktoruma tekrar rahim filmi çekmesini istiyeceğim. çok berbat birşey ama bebiş için herşeyi yapmaya razıyım :) umarım dediğin gibi hayırlı zamanda sağlıklı güzel evlatlarımız olur. Rabbim tez zamanda seninde gönlüne göre versin inşAllah canım...

slm hanımlar ne zamandır giremiyorum nete hatırınızı sormak istedim neler yapıyorsunuz güzel haberler var mı bende yok bu ayda olmadı kısmet diyorum yüce rabbim en uygun zamanda en güzel şekilde sevindirsin işallah sizdeki durumlar nasıl

bendede değişiklik yok canım beklemedeyim.... umarım bu ay hepimiz beklediğimiz güzel haberleri alırız

slm arkadaşlar giremedim bayadır size güzel haberlerim var 7 haftalık hamileyim p.tesi günü kalp atışlarını duymaya gidicez ama benim içim çok rahatsız çok korkuyorum size bişi sorucaktım ben bazen rüyamda bebeğimi kaybettiğimi görüyorum. sizde benimle aynı kaderi paylaştığınız için sizede sorayım dedim sizede oluyormu mu? umarım p.tesi güzel hbrler alırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…