canım çok geçmiş olsun. ne diyebilirim ki inşallah gideceğin diğer doktor sana güzel şeyler söyler. benim bebeğimde de ense kalınlığı var demişti doktor daha sonra 3 doktora ölçüm yaptırdım hep 1,7'lerde çıktı. inş. sende de yanılmıştır doktor. Senin ilk bebeğin mi cnm?
ilk bebeğim değildi canım. Bu konuyu da ben açmıştım geçen yıl. ilki trizomi 18 di. 3.5 aylık sonlandırıldı. sonra miyom
ameliyatı, korunma süresi , bir ya da iki kimyasal gebelik ve mart ayında hamile kalmıştım. elim yüreğimde beklerken 10+ 3 de
kontrole gittim. ve şimdiden ense kalınlığı 3.5 mm çıktı. down olabilirmiş. dr umutlu konuşmadı. tekrarlamaz demişlerdi.
yarın tekrar bakacaklar ne çıkacak bilmeme lütfen bu akşam bana dua edin. herkesin Allah gönlüne göre versin.
canım benim cok geçmiş olsun inşallah doktor yanılmıştır her şey normal olur canım senin için de dua edicem umudunu kaybetme yüce rabbim acısın bizlere......
merhaba arkadaşlar, benim de ilk bebeğim trizomi 18di, 22 haftalıkken sonlandırıldı 2010 yılında, hemde sezeryanla sonlandırılmak zorunda kaldı, normal olmadı malesef, çok ama çoook zor günlerdi , aynı yazdıklarınız gibi benimle aynı anda hamile kalanlar daha neleeeeeer neler yazsam bitmez, sezeryandan 3 ay sonra tekrar hamile kaldım o bebeğimi de 10 haftalıkken kaybettim, kalbi durdu genetik araştırma yapılamadı , tam bir sene sonra tekrar hamile kaldım 3. Bebeğim de 12 haftalıkken bizi bıraktı, çok zor dönemlerden geçtimm pes ettiğim zamanlar oldu, çocuk esirgeme kurumuna başvurmayı düşündüm, ama o yarıda kalan anları tamamlamak vardı hep içimde, o kıpırtıları sağlıkla 9 ay hissedip yavrumu sağlıkla kucağıma almayı çok istiyordum, herşeyin bir zamanı varmış çok ağladımm çok yıprandım(k) , ama en sonunda hiç beklemediğimiz bir anda hamile olduğumu öğrendim 4. Kez , planlanmamıştı çok büyük korkularım vardı, ama allahım en sonunda o güzelliği bize de yaşattı, bebeğimi kucağıma alalı 20 gün oldu, inşallah sizler de bu güzellikleri yaşayacaksınız, benim için hayal gibiydi, hayal bile edemiyordum daha doğrusu ama kaderde ne varsa onu yaşıyoruz, insanlar planlar kurar kader gülermiş, bizimki de o hesaptı, ama umudunuzu hiç kaybetmeyin iyi düşünün ve yılmayın, benim vazgeçmeyi düşündüğüm zamanlar çok oldu bu bizi, ailemizi yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramadı, siz bunu yapmayın, herkes içinn dua ediyorum inşallah en güzel şekilde sağlıkla kucaklarınız dolar...
hani "trizomiler tekraralamaz , senin şanssızlığın , piyango sana vurdu, genetik tahlillere hiç gerek yok." diyorlardı.
En ünlü perinatoloğa gittim onun bile dediği buydu. Daha kime güveneyim. Deseydi ki, " her ihtimali göze alalım nasıl olsa parayı da sorun etmiyorsunuz. Adam gibi şu şu tahlilleri yaptırın."
neler yaşamışsın ama nihayet yüzün gülmüş canım..rabbim hayırlı evlat eylesin..senle yazışmıştık diye hatırlıyorum özelden..çok sevindim inan..
elemli...canım ne dense boş bu durumda biliyorum..ben sana o kadar sevinmiştim ki hamile olduğunu okuyunca..şimdi yazdıkalrını okuyunca da inan içim sızladı..çünkü biliyorum ne hissettiğini..gözyaşının yetersiz kaldığını biliyorum..seni kimsenin anlamadığını biliyorum..isyanla şükür arasındaki o ince çizgiyi biliyorum..ikinci kez sınanmak ne demek biliyorum canım..rabbim acını tez zamanda hafifletsin..senin için öyle iyi olacaksa kendiliğinden olsun herşey..yazmaya elim gitmiyor inan ama elden de bişe gelmiyor..dilerim allahtan bu zor günleri bir an önce atlatırsın da yine burdan güzel şeyler konuşuruz canım..allah yardımcın olsun...
Allah razı olsun. ama bugün başka dr a gittim. yine aynı ölçtü. down olma olasılığı çok yüksek dedi.. nazal kemik de görülmedi. cvs yapıldı. 3 gün sonra çıkacak. kendisi düşsün diye dua ediyorum. Allah o seçimi bana yaptırmasın. çok kötü bir şey . kendi düşse sevineceğim.. şimdi biraz kanamam var. dikkat te etmiyorum ki düşsün diye. hastanede bile dinlenmeyi reddettim. hemen eve geldim...şu anda ağlayarak yazıyorum bu mesajı. elimde değil..........
elemliden haberi olan yok heralde..elemli canım inan çok merak ediyorum seni..inşallah iyisindir..ne kadar iyi olunabilirse tabi..allahım yanında her daim..unutma allahın en sevgili kulları peygamberler bu dünyada en çok acı çeken insanlardı..rabbim bizi sevmiyor değil..en sevdiği kulu peygamberimizin de evlatları öldü..yerinden sürüldü..taşlandı..horlandı..ne acılar çekti..eğer sevmediklerine dert veriyor olsaydı peygamberimize bunca derdi verir miydi..bi hayrı var elbet ama bugün bilemiyoruz ne olduğunu..canım benim allahım kalbini ferahlatsın..gönlünü genişletsin inşallahh..yüzümüz gülecek bizim de inanıyorum...
nekadar güzel yazmışsın canm yaa çpk doğru aslında Allah sevdiği kullarının sesini duymak için onları sınarmış. kızımı benden aldı ama benim kızım melek olduğu için hiç üzülmüyorum. hatta onun adına seviniyorum bile Rabbim bunu herkeze nasip etmez çünkü :)
merhaba kızlar. buradayım zaten gidecek yerim olsa gidecem ve bir daha hiç adım atmayacağım bu dünyaya.....
cvs sonucu yine trizomi 18 çıktı. öyle bir haldeyim ki. Hem ağlıyorum hem down çıkmadığı için seviniyorum ve şükrediyorum. down lu olsaydı aldırmaktan çık korkuyordum. Ama trizomi 18 yaşamla bağdaşmıyor. ama yine de kendisi düşsün istiyorum.
pazar günü gece acile gittik kanamam fazla olmuştu, ultrasonla baktırdım. bebek hala cin gibiydi. şimdi de kanamam çok az.
dr kanaman da olsa beklemek zaman kaybından başka bir şey değil diyor. salı günü tahliye yapalım diyor. nolur dua edin o zamana kadar kendi düşsün.
Allah razı olsun arkadaşlar. Dün hastaneye yatış yaptım. Zaten kanamam vardı. Suni sancı verdiler ama gerek kalmadı. hiç sancım olmadı. Kendiliğinden düştü yatağa. sen beni istemezsen ben seni hiç istemem der gibi. Onun için vücudum hırpalanmadı.
Şimdi moralim de biraz düzeldi. Allah bir daha kimseye yaşatmasın.Düşünsenize bebeğin hasta olduğuna bile üzülecek fırsat kalmadı. Downluysa nasıl aldırırım korkusundan ve üzüntüsünden . 10 günde 2 kg verdim. Şimdi şükrediyorum. Daha yeni geliyor aklıma bebeğim ve içim cız ediyor.
Allah razı olsun arkadaşlar. Dün hastaneye yatış yaptım. Zaten kanamam vardı. Suni sancı verdiler ama gerek kalmadı. hiç sancım olmadı. Kendiliğinden düştü yatağa. sen beni istemezsen ben seni hiç istemem der gibi. Onun için vücudum hırpalanmadı.
Şimdi moralim de biraz düzeldi. Allah bir daha kimseye yaşatmasın.Düşünsenize bebeğin hasta olduğuna bile üzülecek fırsat kalmadı. Downluysa nasıl aldırırım korkusundan ve üzüntüsünden . 10 günde 2 kg verdim. Şimdi şükrediyorum. Daha yeni geliyor aklıma bebeğim ve içim cız ediyor.
canım allahım senin yanında işte bak ben inanıyordum zaten en iyi şekilde atlatacağına..tabi ne olursa olsun insan çok yıpranıyor ama rabbim bizlere bırakmasın bu tercihleri..acını yaşa canım yapacak bişe yok.hem de dibine kadar yaşa..en dibe vurduktan sonra toplanıosun ancak..yoksa sürünmede kalıosun hep..allahım bu günleri de atlatmamızı nasip edicek inanıyorum..korunma süresi fazla vermemişlerdir zaten..en güzel en hayrlı zamanda yeniden hamile kalıcaz herşeye rağmen sağlıklı hayrlı evlatlar doğurucaz inanıyorum..sen de inan..biraz zaman geçsin bak yine kendini hamilelik hayal ederken bulucaksın..dua ediyorum inan hep sana..rabbim yüzünü güldürsün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?