trizomi 18 nedeniyle bebeğini kaybedenler

ilk bebeğim değildi canım. Bu konuyu da ben açmıştım geçen yıl. ilki trizomi 18 di. 3.5 aylık sonlandırıldı. sonra miyom

ameliyatı, korunma süresi , bir ya da iki kimyasal gebelik ve mart ayında hamile kalmıştım. elim yüreğimde beklerken 10+ 3 de

kontrole gittim. ve şimdiden ense kalınlığı 3.5 mm çıktı. down olabilirmiş. dr umutlu konuşmadı. tekrarlamaz demişlerdi.

yarın tekrar bakacaklar ne çıkacak bilmeme lütfen bu akşam bana dua edin. herkesin Allah gönlüne göre versin.

canım benim cok geçmiş olsun inşallah doktor yanılmıştır her şey normal olur canım senin için de dua edicem umudunu kaybetme yüce rabbim acısın bizlere......

canım benim cok geçmiş olsun inşallah doktor yanılmıştır her şey normal olur canım senin için de dua edicem umudunu kaybetme yüce rabbim acısın bizlere......

Allah razı olsun. ama bugün başka dr a gittim. yine aynı ölçtü. down olma olasılığı çok yüksek dedi.. nazal kemik de görülmedi. cvs yapıldı. 3 gün sonra çıkacak. kendisi düşsün diye dua ediyorum. Allah o seçimi bana yaptırmasın. çok kötü bir şey . kendi düşse sevineceğim.. şimdi biraz kanamam var. dikkat te etmiyorum ki düşsün diye. hastanede bile dinlenmeyi reddettim. hemen eve geldim...şu anda ağlayarak yazıyorum bu mesajı. elimde değil..........

neler yaşamışsın ama nihayet yüzün gülmüş canım..rabbim hayırlı evlat eylesin..senle yazışmıştık diye hatırlıyorum özelden..çok sevindim inan..

elemli...canım ne dense boş bu durumda biliyorum..ben sana o kadar sevinmiştim ki hamile olduğunu okuyunca..şimdi yazdıkalrını okuyunca da inan içim sızladı..çünkü biliyorum ne hissettiğini..gözyaşının yetersiz kaldığını biliyorum..seni kimsenin anlamadığını biliyorum..isyanla şükür arasındaki o ince çizgiyi biliyorum..ikinci kez sınanmak ne demek biliyorum canım..rabbim acını tez zamanda hafifletsin..senin için öyle iyi olacaksa kendiliğinden olsun herşey..yazmaya elim gitmiyor inan ama elden de bişe gelmiyor..dilerim allahtan bu zor günleri bir an önce atlatırsın da yine burdan güzel şeyler konuşuruz canım..allah yardımcın olsun...

sağol yorgunbulutlar. yapacak bir şey yok. dr danm geldim geleli "şimdi ne yapacağım, şimdi ne yapacağım " deyip duruyorum. diğer trizomiler yaşamla bağdaşmıyor hadi... eğer down lu ise aldırmaktan korkuyorum. Allah bunun hesabını sorarsa......ama o gücü kendimde bulamıyorum.

ELEMLİ...ne durumdasın canım? bi gelişme var mı iyi ya da kötü? gerçi neyin iyi olduğunu biliyoruz sanki de..rabbim yardımcın olsun..allah sabredenlerle beraberdir inşallah...bizi haberdar et..

canım inan bana bende o duayı çok ettim ama seçimi ben yapmak zorunda bırakıldım hala alışamadım bu duruma yaşasaydı bir kaç güne kadardoğumum olucaktı bide bunu düşününce daha kötü oluyorum allah hepimizin yardımcısı olsun ağlamak care olmuyor ama içini birazda olsa ferahlatıyor ağlama demiycem çünkü bu mümkün olmuyor bana sulu göz diyorlar ama çektiğimizi bir biz biliyoruz.......

elemliden haberi olan yok heralde..elemli canım inan çok merak ediyorum seni..inşallah iyisindir..ne kadar iyi olunabilirse tabi..allahım yanında her daim..unutma allahın en sevgili kulları peygamberler bu dünyada en çok acı çeken insanlardı..rabbim bizi sevmiyor değil..en sevdiği kulu peygamberimizin de evlatları öldü..yerinden sürüldü..taşlandı..horlandı..ne acılar çekti..eğer sevmediklerine dert veriyor olsaydı peygamberimize bunca derdi verir miydi..bi hayrı var elbet ama bugün bilemiyoruz ne olduğunu..canım benim allahım kalbini ferahlatsın..gönlünü genişletsin inşallahh..yüzümüz gülecek bizim de inanıyorum...

nekadar güzel yazmışsın canm yaa çpk doğru aslında Allah sevdiği kullarının sesini duymak için onları sınarmış. kızımı benden aldı ama benim kızım melek olduğu için hiç üzülmüyorum. hatta onun adına seviniyorum bile Rabbim bunu herkeze nasip etmez çünkü :)

ben sadce meleklerimi hastanede bırakmanın acısını ve piişmanlığını duyuyorum ama yapamadım..alamadım..daha çok canım yanıcak die..bencillik ettim belki de..böyle anne olur mu diyorum kendime ama yapamadım işte..

merhaba kızlar. buradayım zaten gidecek yerim olsa gidecem ve bir daha hiç adım atmayacağım bu dünyaya.....

cvs sonucu yine trizomi 18 çıktı. öyle bir haldeyim ki. Hem ağlıyorum hem down çıkmadığı için seviniyorum ve şükrediyorum. down lu olsaydı aldırmaktan çık korkuyordum. Ama trizomi 18 yaşamla bağdaşmıyor. ama yine de kendisi düşsün istiyorum.

pazar günü gece acile gittik kanamam fazla olmuştu, ultrasonla baktırdım. bebek hala cin gibiydi. şimdi de kanamam çok az.

dr kanaman da olsa beklemek zaman kaybından başka bir şey değil diyor. salı günü tahliye yapalım diyor. nolur dua edin o zamana kadar kendi düşsün.

canım söylenen hiçbişe senin acını hafifletmycek biliyorum..belki de daha da artıracak yaralıycak..seni rahatlatıcak tek şey seni anlıyor olmamdır..inan seni anlıyorum..ikinci kez yıkımı yaşayan biri olarak..ikinci kez hamile kalıp da trizomi tesadüfiydi bebeğine hiçbişe olmıycak dedikleri halde bebeğimi kaybettim..trizomiden değil belki ama kaybettim.o kadr inanmştım ki bişe olmıycağına dünyam başıma yıkıldı..bunlar bile tarif edemez acımı..o yüzden seni anlıyorum..şunu bil ki yalnız değilsin..birincisi bizler gibi sennle aynı acıları yaşamış insanlar var..ikincisi allah sabredenlerle beraberdir..hep diyorum kendime..üzülme..herkesin bebeği varsa benm de rabbim var..çünkü allah hiç kimsenin yanında olmadığı kadr sabredenlern yanındadır..O' nu kaybeden neyi bulabilir,O'nu bulan neyi kaybeder?...bunları yazıyorum çünkü ben bunlarla ayakta kalabiliyorum..zaman zaman kötü şeyler düşünüp kötü şeyler de yazıorum elbet..insan öyle bi ruh haline giriyor ki bi anı bi anını tutmuyor ama en sonunda yine allah a sığınmaktan başka yol göremiyorum..sen de öyle yap canım..rabbim bu seçimi sana bırakmamış en azından..ben de sevinmiştim bebeğimin kendiliğinden öldüğüne..10. haftada öğrendiğim trizomiyi 20.haftaya kadr bekledim..ben sebep olmayayım die tam 2,5 ay ölecek bi bebeği bekledim..hala da elim boş..

"Umarız, Rabbimiz bize onun yerine daha hayırlısını verir. Biz de her şeyimizle Rabbimize yöneliriz." ( KALEM 32)

Onların malları da evlatları da seni imrendirmesin. İş sadece şudur: Allah onlara şu iğreti hayatta azap etmeyi ve canlarının küfre sapmış bir halde çıkmasını istiyor. (TEVBE 55)

2:153 - Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.

2:155 - Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!

3:120 - Size bir iyilik dokunsa fenalarına gider, başınıza bir kötülük gelse onunla sevinirler. Eğer sabreder ve Allah'dan gereğince korkarsanız, onların hileleri size hiçbir zarar vermez; çünkü Allah onları kendi amelleriyle kuşatmıştır.

3:186 - Muhakkak siz, mallarınız ve canlarınız hususunda imtihan olunacaksınız. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah'a ortak koşanlardan size eziyet verici bir çok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah'dan gereği gibi korkarsanız, şüphesiz işte bu azmi gerektiren işlerdendir.

10:109 - Sana vahyolunana uy! Ve Allah hükmünü verinceye kadar sabret. Çünkü O, hüküm verenlerin en hayırlısıdır.

11:115 - Ve sabret! Çünkü Allah iyilik edenlerin mükafatını yitirmez.

13:24 - "Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!"

22:35 - Ki Allah anıldığı vakit onların kalpleri titrer. Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar.

30:60 - Şimdi sen sabret. Çünkü Allah'ın vaadi mutlaka haktır. Sakın imanı sağlam olmayanlar seni hafifliğe sevketmesinler.

68:48 - Rabbinin hükmüne sabret, balık sahibi gibi olma. Hani o öfkeye boğulmuş da nida etmişti.

Allah razı olsun arkadaşlar. Dün hastaneye yatış yaptım. Zaten kanamam vardı. Suni sancı verdiler ama gerek kalmadı. hiç sancım olmadı. Kendiliğinden düştü yatağa. sen beni istemezsen ben seni hiç istemem der gibi. Onun için vücudum hırpalanmadı.

Şimdi moralim de biraz düzeldi. Allah bir daha kimseye yaşatmasın.Düşünsenize bebeğin hasta olduğuna bile üzülecek fırsat kalmadı. Downluysa nasıl aldırırım korkusundan ve üzüntüsünden . 10 günde 2 kg verdim. Şimdi şükrediyorum. Daha yeni geliyor aklıma bebeğim ve içim cız ediyor.

canım çok geçmiş olsun ne diyceğimi bilemiyorum çok üzüldüm durumuna birazda korktum hani tekrarlamaz diyorlardı neyse canım allah tez zaman da acılarını hafifletsin

canım allahım senin yanında işte bak ben inanıyordum zaten en iyi şekilde atlatacağına..tabi ne olursa olsun insan çok yıpranıyor ama rabbim bizlere bırakmasın bu tercihleri..acını yaşa canım yapacak bişe yok.hem de dibine kadar yaşa..en dibe vurduktan sonra toplanıosun ancak..yoksa sürünmede kalıosun hep..allahım bu günleri de atlatmamızı nasip edicek inanıyorum..korunma süresi fazla vermemişlerdir zaten..en güzel en hayrlı zamanda yeniden hamile kalıcaz herşeye rağmen sağlıklı hayrlı evlatlar doğurucaz inanıyorum..sen de inan..biraz zaman geçsin bak yine kendini hamilelik hayal ederken bulucaksın..dua ediyorum inan hep sana..rabbim yüzünü güldürsün..

Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım Allah razı olsun. Ama bir daha doğal yollarla hamile kalmam yine aynı riski göze almam olur. benim tek şansım artık tüp bebek+pgt . ne yazık ki.

şimdi eşime ve bana genetik inceleme yapılacak. Bakalım hangimizde ne var. Hiçbirşey çıkmasa bile bir daha kendim cesaret edemem. Hayırlısı olsun.

Bahsettiğim yöntemle ilgili bilgisi olan var mı.

elemli canım çok geçmiş olsun Allah meleğinin yanında unutma onlar orda çok daha mutlular. uzun zamandır giremiyordum dün girdim sonucu okuyunca cevap yazamdım bile okadar kötü oldum. Allah yardımcın olsun hepimiz yaşadık nekadar canının acıdığını biliyoruz. ama hafifliyor bu sefer hep onu düşünüp onu konuşmak istiyorsun. benim bir kızım var ben bunu hep diyorum yanımda olmıyabilir ama bende bir anneyim artık bu olaya böyle bakıyorum. çünkü ancak böyle mutlu olabiliyorum.
hayatında güzel şeylerde olucak sakın kendini karamsarlığa kaptırma dualarımızdasın sende sadece Allaha sığın. öptüm seni....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…